Description

Boelo Klat en het trio Klatwerk3 brengen hun unieke sound van jazz, pop en klassiek in de prachtige ruimte van de Lutherse Kerk. Het concert is een onderdeel van het Schnitgerfestival.


Jazz in de late avond, vanaf 22.00 uur in de prachtige concertlocatie van de Lutherse Kerk genieten van de muziek van Klatwerk3.


Het het trio Klatwerk3 is met hun stijl niet onder te brengen in een hokje en dat hoeft ook niet. Naast jazz, pop- en klassieke invloeden zijn in de nieuwste composities ook invloeden te horen vanuit de wereldmuziek en de minimal music. Veel nadruk ligt op de kracht van eenvoud. De muziek is wel te omschrijven als modern creatieve, Noord-Europese wereldjazz.
Klatwerk3 verbindt ambacht met vernieuwing en afwisseling met herhaling. Het doseert virtuositeit met minimalisme en maakt zowel het persoonlijke universeel als het actuele tijdloos.


Ancel Klooster (drums), Boelo Klat (piano & composities) en Jan Ruerd Oosterhaven (contrabas) vormen samen het trio Klatwerk3.


Schnitgerfestival 2023
Met ‘Muziek uit…


Jazz in de late avond, vanaf 22.00 uur in de prachtige concertlocatie van de Lutherse Kerk genieten van de muziek van Klatwerk3.


Het het trio Klatwerk3 is met hun stijl niet onder te brengen in een hokje en dat hoeft ook niet. Naast jazz, pop- en klassieke invloeden zijn in de nieuwste composities ook invloeden te horen vanuit de wereldmuziek en de minimal music. Veel nadruk ligt op de kracht van eenvoud. De muziek is wel te omschrijven als modern creatieve, Noord-Europese wereldjazz.
Klatwerk3 verbindt ambacht met vernieuwing en afwisseling met herhaling. Het doseert virtuositeit met minimalisme en maakt zowel het persoonlijke universeel als het actuele tijdloos.


Ancel Klooster (drums), Boelo Klat (piano & composities) en Jan Ruerd Oosterhaven (contrabas) vormen samen het trio Klatwerk3.


Schnitgerfestival 2023
Met ‘Muziek uit de Hanze’ is het Schnitgerfestival toe aan zijn negende editie. Ook dit jaar biedt het festival oog- en oorstrelende voorstellingen en concerten rondom de historische Groninger orgels. Verschillende ensembles treden op, zowel instrumentaal als vocaal, maar er is ook jazz en film, een spannend jeugdprogramma met theater en muziek, en nog veel meer. Leuk voor iedereen die houdt van cultuur en muziek.


Date info

  • Vrijdag 20 oktober 2023 om 22.00 uur

Tickets

Info:

€ 20,00

Info & Reservation

Organiser

You’re organising this event?

Contact us if you want to update information and more.

Contact us

1 Picture

Suggested events

Groninger singer-songwriter brengt debuutalbum Anne Jan Toonstra is een Groningse presentator, cabaretier en muzikant. Je kunt hem kennen van het radioprogramma Glasnost over kunst en wetenschap in Groningen. Tijdens zijn voorstellingen, waarmee hij onder andere het Cameretten won, schemerde de muzikaliteit van Anne Jan al door. Een kwestie van tijd totdat de alleskunner zich op de muziek richtte en een album maakte. Met zijn donkere stem en dromerige arrangementen maakt Anne Jan schilderachtige, folky liedjes, begeleid door onder andere piano, strijkers en drums. Het ene moment melancholisch en verstild, het andere moment bombastisch en bluesy. Op 26 april presenteert Anne Jan zijn album  – met band – in De Oosterpoort.
Dansen op een mix van blaasinstrumenten, synthesizers en funk Jungle by Night – zeven Nederlandse jongens die samen een energieke live-act vormen waarbij je onmogelijk stil kan blijven staan. Hun nieuwste en zevende studioalbum Algorhythm is een eerbetoon aan elektronische geluiden. De Amsterdamse band bestaat uit synthesizers, drums, bas, gitaar en percussie, aangevuld met een trompet en trombone. Jungle by Night bevindt zich op het snijvlak tussen analoge dansmuziek, funk, Krautrock, jaren 70-funk en jaren 80-elektro. Hun stralende en energieke live shows zijn uitgegroeid tot de must-see festivalact die festivalgangers over heel Europa opnemen als een vast onderdeel van hun concertagenda. Je weet dat dit geen gewone show zal zijn, het wordt gewoon een feest. Was het echt een festival als je Jungle by Night niet hebt gezien? Op 26 april staan ze in De Oosterpoort, een feestavond die je niet kunt missen!
De Republiek is een dansavond voor de gevorderde dansers. Een dansfeest met een mix van festival klassiekers, alternatieve danshits maar ook muziek van nu. Van Rock ‘n Roll, Soul, Disco tot aan Brit Pop en New Wave. Het is weer tijd voor dé dansavond voor gevorderden bij EM2 met DJ Dirty Harry. Dus kam je haar, trek je beste danspak aan en poets die schoenen. Chris en Harry zorgen er weer voor dat je de volgende dag spierpijn hebt op plekken die je al lang vergeten was.
Humoristische voorstelling over ontdekken, nieuwe ervaringen opdoen en vriendschap De voorstelling Kubus Kubus Kubus gaat over ontdekken, nieuwe ervaringen opdoen en vriendschap sluiten. Spelenderwijs ontdekt de kubusman de magische, kleurloze wereld waarin hij terecht is gekomen. En dat niet alleen, hij laat hem tot leven komen: het regent plotseling binnen, er verschijnen houten poppetjes uit blokken en zijn arm kan ineens héél lang worden. Theatermaker en mimespeler Achref Adhadhi verhuisde voor de liefde van Tunesië naar Nederland en moest zijn leven en theatercarrière opnieuw bouwen. Als broodnodige creatieve uitlaatklep tijdens het inburgeren richtte hij Theatergroep YALLA YALLA op (Yalla betekent ‘kom op!’ in het Arabisch). Hij brengt serieuze onderwerpen met lichtvoetige humor.
27 april komt het Haagse alternatieve popfenomeen Hallo Venray naar Groningen op Koningsdag! De band gaat weer touren met de reissue van Leather on my Soul en zal hierbij ook het podium van EM2 betreden. Hallo Venray gaat voorlopig nergens heen. Geen band ouder dan 35 weet zo overtuigend de soul in rock ‘n’ roll brandende te houden. Zie ze honderd keer live en je ziet honderd keer een ander optreden. En nooit ook maar een onsje minder. Klassieke albums als The More I laugh, The Hornier Due Gets! brachten Hallo Venray naar het alvermogende Pinkpop. Een album als Show verzekerde net zo makkelijk een podiumplek op het eigenzinnige Le Guess Who? Festival. Terwijl een recent album als Where Is The Funky Party? misschien nog wel het allerbelangrijkste deed; de band -en daarmee haar trouwe volgers- springlevend houden.  Hey Hey My My, rock ‘n’ roll Can Never Die Henk Koorn en zijn band Hallo V… Hallo Venray gaat voorlopig nergens heen. Geen band ouder dan 35 weet zo overtuigend de soul in rock ‘n’ roll brandende te houden. Zie ze honderd keer live en je ziet honderd keer een ander optreden. En nooit ook maar een onsje minder. Klassieke albums als The More I laugh, The Hornier Due Gets! brachten Hallo Venray naar het alvermogende Pinkpop. Een album als Show verzekerde net zo makkelijk een podiumplek op het eigenzinnige Le Guess Who? Festival. Terwijl een recent album als Where Is The Funky Party? misschien nog wel het allerbelangrijkste deed; de band -en daarmee haar trouwe volgers- springlevend houden.  Hey Hey My My, rock ‘n’ roll Can Never Die Henk Koorn en zijn band Hallo Venray zijn eigenlijk de Benjamin Button van de Nederlandse indie. Waar normale mensen ouder worden, lijken Koorn en zijn band elk jaar wel jonger en vitaler te worden. Al meer dan 30 jaar maakt Koorn met basgitarist Peter Konings en drummer Henk Jonkers muziek die altijd urgent is. Ze kunnen niet anders. De innerlijke noodzaak spat van er vanaf. Het swingt, het schuurt, het is monter en melancholiek tegelijk. Afterparty: Republiek [https://em2groningen.nl/event/republiek-dansavond-koningsdag/] met DJ Dirty Harry Restaurant open: 17:00-20:00
Legendarische documentaire vol livemateriaal over de beruchte Amerikaanse tournee van The Rolling Stones in 1969. Zij huurden in Oakland, Noord-Californië Hell's Angels in als beveiliging, die vervolgens het halve publiek in elkaar sloegen. Legendarische documentaire vol livemateriaal over de beruchte Amerikaanse tournee van The Rolling Stones in 1969. Zij huurden in Oakland, Noord-Californië Hell's Angels in als beveiliging, die vervolgens het halve publiek in elkaar sloegen. De film toont beelden van de twee laatste concerten van de tour; het concert in Madison Square garden en een week later een gratis concert in San Francisco’s Altamont Speedway. Dat laatste concert transformeert in een clash tussen 300.000 mensen van de zogenoemde ‘Love Generation’ en een tiental Hells Angels die waren ingehuurd om de orde te bewaken, met als tragisch dieptepunt de dood van de 18-jarige Meredith Hunter die met messteken om het leven werd gebracht. Slechts vier maanden na het zo vr… Legendarische documentaire vol livemateriaal over de beruchte Amerikaanse tournee van The Rolling Stones in 1969. Zij huurden in Oakland, Noord-Californië Hell's Angels in als beveiliging, die vervolgens het halve publiek in elkaar sloegen. De film toont beelden van de twee laatste concerten van de tour; het concert in Madison Square garden en een week later een gratis concert in San Francisco’s Altamont Speedway. Dat laatste concert transformeert in een clash tussen 300.000 mensen van de zogenoemde ‘Love Generation’ en een tiental Hells Angels die waren ingehuurd om de orde te bewaken, met als tragisch dieptepunt de dood van de 18-jarige Meredith Hunter die met messteken om het leven werd gebracht. Slechts vier maanden na het zo vreedzame Woodstock leek het Altamont concert het einde te markeren van het liefdevolle hippietijdperk. Regisseurs David Maysles, Albert Maysles en Charlotte Zwerin waren aanwezig en hebben de gebeurtenissen op beeld vastgelegd terwijl The Rolling Stones zich door het concert heen worstelde met dat wat ze het beste doen, muziek maken. De documentaire toont beelden van de twee concerten, maar ook de reacties van de bandleden terwijl ze kijken naar de beelden van het Altamont concert. De film ging in 1971 in première op het filmfestival van Cannes en werd later dat jaar ook uitgebracht in de Nederlandse bioscopen. VPRO Cinema waardeerde de documentaire destijds met vijf sterren.
Legendarische documentaire vol livemateriaal over de beruchte Amerikaanse tournee van The Rolling Stones in 1969. Zij huurden in Oakland, Noord-Californië Hell's Angels in als beveiliging, die vervolgens het halve publiek in elkaar sloegen. Legendarische documentaire vol livemateriaal over de beruchte Amerikaanse tournee van The Rolling Stones in 1969. Zij huurden in Oakland, Noord-Californië Hell's Angels in als beveiliging, die vervolgens het halve publiek in elkaar sloegen. De film toont beelden van de twee laatste concerten van de tour; het concert in Madison Square garden en een week later een gratis concert in San Francisco’s Altamont Speedway. Dat laatste concert transformeert in een clash tussen 300.000 mensen van de zogenoemde ‘Love Generation’ en een tiental Hells Angels die waren ingehuurd om de orde te bewaken, met als tragisch dieptepunt de dood van de 18-jarige Meredith Hunter die met messteken om het leven werd gebracht. Slechts vier maanden na het zo vr… Legendarische documentaire vol livemateriaal over de beruchte Amerikaanse tournee van The Rolling Stones in 1969. Zij huurden in Oakland, Noord-Californië Hell's Angels in als beveiliging, die vervolgens het halve publiek in elkaar sloegen. De film toont beelden van de twee laatste concerten van de tour; het concert in Madison Square garden en een week later een gratis concert in San Francisco’s Altamont Speedway. Dat laatste concert transformeert in een clash tussen 300.000 mensen van de zogenoemde ‘Love Generation’ en een tiental Hells Angels die waren ingehuurd om de orde te bewaken, met als tragisch dieptepunt de dood van de 18-jarige Meredith Hunter die met messteken om het leven werd gebracht. Slechts vier maanden na het zo vreedzame Woodstock leek het Altamont concert het einde te markeren van het liefdevolle hippietijdperk. Regisseurs David Maysles, Albert Maysles en Charlotte Zwerin waren aanwezig en hebben de gebeurtenissen op beeld vastgelegd terwijl The Rolling Stones zich door het concert heen worstelde met dat wat ze het beste doen, muziek maken. De documentaire toont beelden van de twee concerten, maar ook de reacties van de bandleden terwijl ze kijken naar de beelden van het Altamont concert. De film ging in 1971 in première op het filmfestival van Cannes en werd later dat jaar ook uitgebracht in de Nederlandse bioscopen. VPRO Cinema waardeerde de documentaire destijds met vijf sterren.
Dat het schilderen van een kweepeer in een Spaanse tuin uiterst boeiend is om naar te kijken, bewijst deze in 4K gedigitaliseerde klassieker van Víctor Erice, de meester van de aandachtige blik. Juryprijs op het festival van Cannes. Dat het schilderen van een kweepeer in een Spaanse tuin uiterst boeiend is om naar te kijken, bewijst deze in 4K gedigitaliseerde klassieker van Víctor Erice, de meester van de aandachtige blik. Juryprijs op het festival van Cannes. Aan het begin van elke herfst schijnt de zon krap twee uur op de kweepeer in de tuin van het atelier van de Madrileense kunstenaar Antonio López Garcia. Elk jaar weer probeert hij het majestueuze licht te vangen in een schilderij. Het schilderproces wordt nauwgezet vastgelegd door Víctor Erice, waarbij de overeenkomsten tussen de beide disciplines – schilderen en filmen – helder aan het licht komen. Vanaf het moment dat López Garcia he… Dat het schilderen van een kweepeer in een Spaanse tuin uiterst boeiend is om naar te kijken, bewijst deze in 4K gedigitaliseerde klassieker van Víctor Erice, de meester van de aandachtige blik. Juryprijs op het festival van Cannes. Aan het begin van elke herfst schijnt de zon krap twee uur op de kweepeer in de tuin van het atelier van de Madrileense kunstenaar Antonio López Garcia. Elk jaar weer probeert hij het majestueuze licht te vangen in een schilderij. Het schilderproces wordt nauwgezet vastgelegd door Víctor Erice, waarbij de overeenkomsten tussen de beide disciplines – schilderen en filmen – helder aan het licht komen. Vanaf het moment dat López Garcia het canvas op de lijst spijkert en voor zijn voeten twee ijzers de grond in slaat om zijn positie achter het doek te fixeren, ontrolt zich een subtiel spel van observatie en enscenering. De eenvoud van Erice's film is bedrieglijk. Wat eerst lijkt op de registratie van de werkelijkheid (het schilderen van de boom, het filmen van het schilderen), blijkt bij nader inzien onderworpen aan een uitgekiende compositie. “Wat we hier hebben is de perfecte eenheid tussen gevoelens en ordening”, zegt iemand over het schilderij; een uitspraak die ook op de film van toepassing is. Intussen verglijdt de tijd: tegen december zijn de kweeperen te veel van vorm veranderd om nog model te kunnen staan, en moet de schilder zijn werk staken. Het heroïsche gevecht dat het uiterste vergt van het vakmanschap van zowel cineast als schilder, is ook een gevecht tegen het verglijden van de tijd. Bron: Eye Tentoonstelling Drents Museum Tot en met 2 juni is een overzicht van de Spaanse kunstenaar Antonio López (1936) te zien het Drents Museum. López is een fenomeen in zijn geboorteland Spanje en wordt wel bestempeld als de ‘grootste nog levende realistische kunstenaar’. De tentoonstelling Antonio López – Meester van het Spaans realisme is de eerste grote solotentoonstelling van López in Nederland. Schilderijen - waaronder portretten, stillevens en enorme Madrileense stadsgezichten - tekeningen en beeldhouwwerk zijn te bewonderen. We vertonen deze film in samenwerking met Instituto Cervantes [https://utrecht.cervantes.es/nl/default.shtm] te Utrecht.
De Roze Zaterdag wordt op zaterdag 22 juni 2024 een van de grootste evenementen van het jaar in Groningen. Dit evenement vindt ieder jaar plaats in een andere stad met als doel diversiteit en inclusiviteit te vieren. Vorig jaar in Goes, het jaar daarvoor in Rotterdam, en dit jaar dus in het mooie Groningen. Met een verwacht bezoekersaantal van 30.000 tot 40.000 bezoekers belooft dit een van de top evenementen van dit jaar worden voor de stad en Provincie Groningen.  Er komt een groot podium met bekende artiesten op de Grote Markt en een divers programma in de binnenstad zoals een info & foodmarkt, lezingen, shows, theatervoorstellingen maar ook meerdere afterparty’s, een kinderprogramma en als kers op de taart wordt er een grote Pride Walk door de stad georganiseerd. Voor ieder wat wils dus.
Zomerfolk is een jaarlijks terugkerend festival in het prachtige Stadspark van Groningen. Het festival wordt georganiseerd door de band Rapalje, die al 30 jaar lang festivals op de kop zetten met hun opzwepende Keltische folkmuziek. Naast de muziek zijn er workshops zoals Ierse dans, een culinaire markt en een speciaal Kinderdorp voor de jongste festivalgangers.  In 2024 vindt het festival alweer voor de tiende keer plaats. Tegelijkertijd bestaat Rapalje 30 jaar. Om dit te vieren pakt de organisatie groots uit met de line-up. De Ierse bands The Kilkennys en The Dublin Legends (voorheen bekend als The Dubliners), The Tannahill Weavers uit Schotland en het Britse The Captain’s Beard zijn stuk voor stuk grote namen binnen de folkscene die gegarandeerd een feestje van hun optredens maken. Maar ook Rapalje zelf trekt alles uit de kast voor deze jubileumeditie. Zij zullen behalve hun vertrouwde festivalhits ook splinternieuwe nummers ten gehore brengen. Kortom, het Groninger Stadspark is op 1 en 2 juni de verrassende locatie van een internationale reünie van grootheden van de Keltische folkmuziek.