De Oosterpoort

Venue

Upcoming events

Overweldigende liveband presenteert nieuw album! Er zijn maar weinig bands die de grootste zalen en festivals intiem aan kunnen doen voelen en tegelijkertijd op de kleinere podia het overweldigende gevoel van een stadionconcert weten te geven. Chef’Special heeft die gave. Als er één plek is waar het Haarlemse vijftal zich inmiddels ruim 15 jaar keer op keer bewijst, is het op de podia. Van het iconische Red Rocks Amphitheater tot de Ziggo Dome (inmiddels tweemaal op eigen kracht uitverkocht), of Europa’s grootste festivalpodia, van Sziget tot Pinkpop en Lowlands. Tijdens hun energieke liveshows staat de gedeelde ervaring centraal en versmelten de band en het publiek op organische wijze tot een kolkende eenheid. Met hun grootse jubileumconcert in de Ziggo Dome en de daaropvolgende clubtour, is in 2023 een nieuw hoofdstuk begonnen in de carrière van de band. Met een i… Er zijn maar weinig bands die de grootste zalen en festivals intiem aan kunnen doen voelen en tegelijkertijd op de kleinere podia het overweldigende gevoel van een stadionconcert weten te geven. Chef’Special heeft die gave. Als er één plek is waar het Haarlemse vijftal zich inmiddels ruim 15 jaar keer op keer bewijst, is het op de podia. Van het iconische Red Rocks Amphitheater tot de Ziggo Dome (inmiddels tweemaal op eigen kracht uitverkocht), of Europa’s grootste festivalpodia, van Sziget tot Pinkpop en Lowlands. Tijdens hun energieke liveshows staat de gedeelde ervaring centraal en versmelten de band en het publiek op organische wijze tot een kolkende eenheid. Met hun grootse jubileumconcert in de Ziggo Dome en de daaropvolgende clubtour, is in 2023 een nieuw hoofdstuk begonnen in de carrière van de band. Met een in het voorjaar van 2024 te verschijnen nieuw album op zak, het eerste sinds ‘Unfold’ uit 2020, brengt Chef’Special die overweldigende live-ervaring naar terug naar de concertzaal Het vijfde Chef’Special-album is vooruitgesneld door radiohit ‘Miracles’, dat het ongrijpbare maar tegelijk typische Chef’Special-geluid verder uitdiept. Persoonlijk, herkenbaar, emotioneel en zich direct in je hoofd nestelend, heeft ‘Miracles’ nu al een plek veroverd tussen onvervalste klassiekers als ‘Amigo’, ‘In Your Arms’ en ‘Afraid Of The Dark’. Op het podium krijgen al deze en de vele andere nummers van Chef’Special een extra dimensie, waardoor elk optreden een unieke ervaring wordt. Support: ANDRO Wat krijg je als je Postman mix met Typhoon? En dit alles is het Nederlands? Dit is ANDRO de Nederlandse Wederkering van reggae in ons land. Door klassieke roots-reggae te mixen met HipHop en pop weet ANDRO een hedendaagse unieke style te creëren. Met zijn teksten laat ANDRO je de wereld door zijn ogen zien, waarin onderwerpen als liefde, verlies en zijn roots slechts het begin is van zijn verhaal.
Nederlandse blues, rock en roots topper met indrukwekkend stemgeluid AJ Plug is een absolute topper uit de Nederlandse blues-rock en roots scène. Sterker nog; ze wordt gezien als één van de meest indrukwekkende blues-rock ladies die de Nederlandse blues-rock en roots scène de laatste jaren heeft voortgebracht. Blues-ambassadeur Johan Derksen noemt haar ‘een natuurtalent’ en nam haar dan ook mee op zijn uitgebreide theatertournees. In 2019 werd AJ (Alexandra Jolanda) getroffen door kanker, maar daar is ze inmiddels van hersteld. Het verwerkingsproces leidde tot het album Killer King (2021), zoals AJ zelf al zegt: ‘Een eerlijke plaat, geen bullshit.’ Geheel terecht werd Killer King door de Dutch Blues Foundation uitgeroepen tot ‘Beste Bluesalbum 2021.’
Electro-folk band uit Oekraïne wist enorm te scoren op Eurovisie Songfestival De Oekraïense electro-folkband Go_A kreeg enorme erkenning tijdens het Eurovisie Songfestival 2021 nadat ze 5e waren geworden in de grote finale, maar het publiek hen op de 2e plaatste in de televoting. De band heeft sinds 2021 actief wereldwijd getoerd en is bekend geworden in heel Europa en het Verenigd Koninkrijk vanwege hun betoverende optredens op grote festivals zoals Glastonbury, PinkPop, Pukkelpop, Appelpop, PohodaFest, Europavox en vele anderen. Go_A was een van de eerste bands die internationale erkenning kreeg door op het Eurovisiepodium in hun moedertaal Oekraïens op te treden. De kracht van Go_A’s muziek is dat het elke luis… De Oekraïense electro-folkband Go_A kreeg enorme erkenning tijdens het Eurovisie Songfestival 2021 nadat ze 5e waren geworden in de grote finale, maar het publiek hen op de 2e plaatste in de televoting. De band heeft sinds 2021 actief wereldwijd getoerd en is bekend geworden in heel Europa en het Verenigd Koninkrijk vanwege hun betoverende optredens op grote festivals zoals Glastonbury, PinkPop, Pukkelpop, Appelpop, PohodaFest, Europavox en vele anderen. Go_A was een van de eerste bands die internationale erkenning kreeg door op het Eurovisiepodium in hun moedertaal Oekraïens op te treden. De kracht van Go_A’s muziek is dat het elke luisteraar betovert, ongeacht de taalbarrière. Hun betoverende optreden op PinkPop afgelopen jaar leverde hen een plek op in de top 3 beste optredens op het festival, met lovende kritieken van critici. De optredens van Go_A combineren naadloos traditionele muziekinstrumenten en percussie met moderne en eigentijdse arrangementen. Elk optreden is doordrenkt met Oekraïense folkstamvibes, dankzij de authentieke maar folklore zangstijl van Kateryna, traditionele muziekinstrumenten, percussie en elektronische klanken.
Belgische popbroers vieren 40-jarig jubileum 2024 is een topjaar voor Clouseau, want de band bestaat maar liefst 40 jaar. 16 december 1984, 11 uur om precies te zijn, traden ze voor de allereerste keer op in het Cultuurcentrum van Sint-Genesius-Rode in België. Om die mijlpaal te vieren spelen Koen en Kris Wauters in december ’24 en januari ’25 het ongelofelijke aantal van 12 (!) uitverkochte shows in het Sportpaleis, Antwerpen. Natuurlijk slaat Clouseau Nederland niet over in dit feestjaar en dus staan de mannen 15 september bij ons in De Oosterpoort in het kader van de CLOUSEAU40 tour. Het is sowieso een druk jaar voor de broers Koen en Kris Wauters, want op 11 januari jl. begonnen zij aan 14 uitverkochte shows van de Vrienden van Amstel in Rotterdam, Ahoy. Tijdens deze shows zongen zij hun grote hits Anne, Passie en Daar gaat ze met Acda &… 2024 is een topjaar voor Clouseau, want de band bestaat maar liefst 40 jaar. 16 december 1984, 11 uur om precies te zijn, traden ze voor de allereerste keer op in het Cultuurcentrum van Sint-Genesius-Rode in België. Om die mijlpaal te vieren spelen Koen en Kris Wauters in december ’24 en januari ’25 het ongelofelijke aantal van 12 (!) uitverkochte shows in het Sportpaleis, Antwerpen. Natuurlijk slaat Clouseau Nederland niet over in dit feestjaar en dus staan de mannen 15 september bij ons in De Oosterpoort in het kader van de CLOUSEAU40 tour. Het is sowieso een druk jaar voor de broers Koen en Kris Wauters, want op 11 januari jl. begonnen zij aan 14 uitverkochte shows van de Vrienden van Amstel in Rotterdam, Ahoy. Tijdens deze shows zongen zij hun grote hits Anne, Passie en Daar gaat ze met Acda & De Munnik, Guus Meeuwis en Suzan & Freek. Clouseau kan zich daarna voorbereiden op een volle festivalzomer die vervolgens naadloos overloopt in een Nederlandse clubtour. Fans van het eerste uur weten dat een optreden van Clouseau garant staat voor een stevig feest met een setlist vol hits en evergreens waarbij er zeker gedanst gaat worden. Clouseau wordt in België met recht gerekend tot vaderlands muzikaal erfgoed, maar ook in Nederland hebben ze de afgelopen jaren bewezen dat ze onverminderd populair zijn. Koen & Kris Wauters: “ We zijn erg blij dat het Nederlandse publiek ons nog steeds in de armen sluit. Dat mochten we merken tijdens de Vrienden van Amstel LIVE. Daarom kijken we zo hard uit naar onze eigen optredens. We bestaan ondertussen 40 jaar en dat willen we ook graag met onze noorderburen vieren! ”.
Londense Prince tributeband Het Londense eerbetoon aan Prince: New Purple Celebration is dé ultieme Prince tribute band. Ze leveren een onvergetelijke muzikale ervaring ter ere van het leven, de muziek en het erfgoed van deze legendarische artiest. Met een complete negenkoppige band, inclusief een frontman die gitaar speelt en een getalenteerde blazerssectie, weten zij sinds 2004 wereldwijd het publiek te betoveren. Bereid je voor op een meeslepende reis door de hits en verborgen pareltjes uit Prince’s uitgebreide repertoire, zoals ‘Purple Rain’, ‘Kiss’, en ‘Little Red Corvette’. Deze eerbetoonshow biedt een unieke ervaring die de kracht en sfeer van Prince’s concerten vangt en is een absolute must-see voor alle Prince-fans. Echte muziek gespeeld door echte muzikanten die een oprechte liefde delen voor de muziek van Prince.
Wegens succesvolle show opnieuw Douwe Bob in De Oosterpoort Het is inmiddels alweer tien jaar geleden dat Douwe Bob Posthuma de eerste editie van De Beste Singer-Songwriter van Nederland won. Met vijf albums, verschillende prijzen op zak en een uitverkochte Grote Zaal in De Oosterpoort kondigt hij gewoon opnieuw een tour langs de concertzalen aan! Je kunt Douwe natuurlijk kennen van zijn hit Slow Down, waar hij op het Eurovisie Songfestival de elfde plaats mee behaalde. Maar ook zijn net uitgebrachte plaat This World Is Our Home is in de hitlijsten terug te vinden. Daarnaast is hij te zien in het nieuwe seizoen van De Beste Zangers, in zijn nieuwe documentaire die eind dit jaar uitkomt en in het echt: want op 20 september komt hij naar De Oosterpoort! Support: Melle Melle is een getalen… Het is inmiddels alweer tien jaar geleden dat Douwe Bob Posthuma de eerste editie van De Beste Singer-Songwriter van Nederland won. Met vijf albums, verschillende prijzen op zak en een uitverkochte Grote Zaal in De Oosterpoort kondigt hij gewoon opnieuw een tour langs de concertzalen aan! Je kunt Douwe natuurlijk kennen van zijn hit Slow Down, waar hij op het Eurovisie Songfestival de elfde plaats mee behaalde. Maar ook zijn net uitgebrachte plaat This World Is Our Home is in de hitlijsten terug te vinden. Daarnaast is hij te zien in het nieuwe seizoen van De Beste Zangers, in zijn nieuwe documentaire die eind dit jaar uitkomt en in het echt: want op 20 september komt hij naar De Oosterpoort! Support: Melle Melle is een getalenteerde singer-songwriter en multi-instrumentalist. Hij maakt oprechte liedjes met pakkende melodieën en persoonlijke teksten over liefde en verlies.  Zijn muziek varieert van intieme, akoestische ballads vergelijkbaar met Phoebe Bridgers en Sufjan Stevens, tot energieke popliedjes in de stijl van Sam Fender en Coldplay.
Festival met chaos, muziek, vrijheid en vele droomwerelden om te ontdekken Eigenlijk behoeft het festival van Gronings trots The Vices geen introductie. Ook deze editie duik je in de wondere, chaotische wereld van The Vices waar je de hele dag op het verkeerde been wordt gezet. Na vier succesvolle edities in De Oosterpoort en edities door heel Europa verhuist het festival naar de Grote Zaal! Nog steeds drie zalen, skateramps, vinyl en ander randprogramma, maar dan grootser dan ooit! Line-up:Cari CariA Place To Bury StrangersStonePip BlomMartha KnightThamesThe Northern Boys More tba! Cari Cari Sinds hun oprichting werkt Cari Cari onvermoeibaar aan het creëren van hun eigen cinematic universe. Een wereld gevuld met dansbare woest… Eigenlijk behoeft het festival van Gronings trots The Vices geen introductie. Ook deze editie duik je in de wondere, chaotische wereld van The Vices waar je de hele dag op het verkeerde been wordt gezet. Na vier succesvolle edities in De Oosterpoort en edities door heel Europa verhuist het festival naar de Grote Zaal! Nog steeds drie zalen, skateramps, vinyl en ander randprogramma, maar dan grootser dan ooit! Line-up:Cari CariA Place To Bury StrangersStonePip BlomMartha KnightThamesThe Northern Boys More tba! Cari Cari Sinds hun oprichting werkt Cari Cari onvermoeibaar aan het creëren van hun eigen cinematic universe. Een wereld gevuld met dansbare woestijnmuziek, didgeridoo en de wens om zich terug te trekken uit het moderne leven. Rolling Stone noemde hen de grootste ontdekking op Primavera Sound Barcelona. Laten we zien of zij ook jouw ontdekking zullen zijn op ViceFest! A Place to Bury Strangers De shows van A Place To Bury Strangers zijn ronduit verbazingwekkend. Live brengt deze band uit New York een sjamanistische ervaring die luisteraars onderdompelt in glorieuze geluiden, gekke onverwachte wendingen, transcendente vibraties, experimenten in real-time en briljante doorbraken. STONE STONE wil je graag laten weten dat ze uit Liverpool komen. De stad van Echo & The Bunnymen, OMD, The La’s, Frankie Goes To Hollywood en natuurlijk The Beatles. De band produceert een indrukwekkend geluid waarin de invloeden van alle voorgangers terug komen. Rock, punk, techno en Britpop, de sound van STONE bevat het allemaal. The Kooks en YUNGBLUD vroegen STONE al mee op tour door Europa en ze speelden Paradiso Noord plat. Nu is het tijd dat Groningen kennis maakt met deze belofte die zichzelf enorm aan het waarmaken is.  Pip BlomDe indie rockmuziek van het Amsterdamse trio Pip Blom stond al op Glastonbury en kenmerkt zich door hun levendige energie en aanstekelijke teksten onder begeleiding van catchy melodien die wat weg hebben van grunge, Britpop en rock uit de jaren 60 en 70. Al sinds de oprichting in 2016 wordt de band door zowel het publiek als de media en radio enthousiast onthaald. Inmiddels is het derde album Bobbie uit waarop Pip onder andere een nummer zingt met Franz Ferdinand en zanger Alex Kapranos. Pip Blom is een Nederlandse act die je niet wilt missen.  THAMES THAMES is hard. THAMES is duister. Ze speelden in Groningen tijdens ESNS en lieten een onuitwisbare indruk achter. THAMES is een postpunkband met vier leden rondom leadzanger en gitarist Merlyn Baartman. De band is tegen toxische mannelijkheid en bezig met verandering richting emancipatie. THAMES combineert hun high-energy moraal met een modern postpunk geluid. Martha Knight Marta Knight is een fenomeen. Live brengt deze jonge singer-songwriter uit Barcelona een intieme ervaring, muziek die diep resoneert tijdens de stille uren. Ze maakt muziek die perfect past in de donkere uurtjes tussen middernacht en zonsopgang. Haar nummers vormen de soundtrack voor late-night bekentenissen. Momenten waarop je net zo goed verliefd kan worden als naar het plafond kunt staren, afvragend wat je eigenlijk met je leven doet. Wees klaar om je hart te verliezen aan Martha Knight op Vicefest, waar ze ongetwijfeld een legendarische indruk zal achterlaten. The Northern Boys The Northern Boys is een Britse boomer rap groep die bestaat uit 3 gepensioneerde mannen. De ‘party time rappers’ gaan viral sinds hun oprichting in 2022. En dat is niet gek. Het zijn losgeslagen, shirtloze, zweterige en spugende opa’s. Wie wil dat nou niet zien?  Norman Pain en Patrick Karneigh zijn de songwriters en performers. Toch staan The Northern Boys bekend als trio. Live worden ze namelijk altijd vergezeld door een danser genaamd Kevin. Dit. Moet. Je. Ervaren. 
Rock-'n-roll singer-songwriter en gitariste Emily Wolfe, een getalenteerde singer-songwriter en gitariste, heeft met haar recente album The Blowback een rauwe vorm van rock ‘n’ roll geproduceerd. Al een aantal jaren bewijst de Texaanse Wolfe een superspannende blues, rock en popartiest te zijn met haar licht ontvlambare live-optredens en ijzersterke songs. Ze is op een missie om klassieke rock & roll nieuw leven in te blazen met haar opruiende gitaarriffs en originele songwriting. Emily’s doorbraak kwam met de release van haar debuutalbum Director’s Notes in 2014. Het leverde haar optredens op bij grote festivals en… Emily Wolfe, een getalenteerde singer-songwriter en gitariste, heeft met haar recente album The Blowback een rauwe vorm van rock ‘n’ roll geproduceerd. Al een aantal jaren bewijst de Texaanse Wolfe een superspannende blues, rock en popartiest te zijn met haar licht ontvlambare live-optredens en ijzersterke songs. Ze is op een missie om klassieke rock & roll nieuw leven in te blazen met haar opruiende gitaarriffs en originele songwriting. Emily’s doorbraak kwam met de release van haar debuutalbum Director’s Notes in 2014. Het leverde haar optredens op bij grote festivals en tournees door de Verenigde Staten en Europa. Ze bleef haar carrière uitbouwen met een reeks aan EP’s en singles, waarbij ze haar eigen geluid verfijnde en experimenteerde met muzikale invloeden als blues en rock. Haar muziek, geïnspireerd door artiesten als Hole en Nirvana, omarmt thema’s als feminisme en strijd tegen onderdrukking. Inmiddels heeft Emily al miljoenen streams verzameld en heeft ze zichzelf zichtbaar gemaakt op onder andere The Wall Street Journal, MTV, Guitar Player, PASTE en American Songwriter. Haar nieuwste album The Blowback, waarin ze haar stem als nooit tevoren laat horen, is een krachtige reactie op maatschappelijke kwesties en persoonlijke ervaringen.
Het grootste rock-exportproduct dat Nederland ooit gekend heeft SPOT Groningen en Fortress Live Productions BV. presenteren: Within Temptation Het grootste rock-exportproduct dat Nederland ooit gekend heeft presenteert met trots de ‘BLEED OUT 2024 TOUR’ – een Europese headline tour die in het najaar van 2024 de band langs de grootste zalen brengt, ter promotie van het nieuwste album Bleed Out. Eerder was al bekend dat de band de Ziggo Dome aandoet, en daar is nu ook een optreden in De Oosterpoort aan toegevoegd! Met de ‘BLEED OUT 2024 TOUR’ keert de band terug naar de concertza… SPOT Groningen en Fortress Live Productions BV. presenteren: Within Temptation Het grootste rock-exportproduct dat Nederland ooit gekend heeft presenteert met trots de ‘BLEED OUT 2024 TOUR’ – een Europese headline tour die in het najaar van 2024 de band langs de grootste zalen brengt, ter promotie van het nieuwste album Bleed Out. Eerder was al bekend dat de band de Ziggo Dome aandoet, en daar is nu ook een optreden in De Oosterpoort aan toegevoegd! Met de ‘BLEED OUT 2024 TOUR’ keert de band terug naar de concertzalen, na de succesvolle ‘WORLDS COLLIDE TOUR’ – de mega co-headline tour waarvoor WITHIN TEMPTATION hun krachten bundelden met EVANESCENCE. Tijdens deze tour trad de band in het najaar van 2022 op de meest iconische locaties van Europa, waaronder The O2 in Londen, Accorhotels Arena in Parijs en de Ziggo Dome in Nederland. Met een indrukwekkende lijst van tourdata door heel Europa en in het Verenigd Koninkrijk, belooft WITHIN TEMPTATION onder begeleiding van frontvrouw Sharon den Adel haar fans opnieuw een onvergetelijke ervaring. Support: Green Lizard Green Lizard is een Tilburgse rockband die bekend staat om haar energieke live-optredens, ruige sound en snelle gitaarriffs. De band combineert elementen van punk en hardcore in hun muziek, wat resulteert in een dynamische en krachtige stijl. De punky nummers uit de beginperiode van de band zijn uitgegroeid tot evenwichtig opgebouwde grunge tracks. Je hebt Green Lizard misschien al eerder gezien op festivals als Pinkpop, Lowlands en Sziget.
Dompel je twee dagen onder in de symfonische muziek van Beethoven Het Noord Nederlands Orkest presenteert in september zijn eigen operatie Beethoven. Onder leiding van dirigent Antony Hermus dompelt het orkest je op woensdag 25 en vrijdag 27 september onder in de symfonische muziek van een vernieuwer, een baanbreker die leefde in een voor Europa spannende tijd. De industriële revolutie was in volle gang,  gevestigde ordes wankelden, Napoleon kwam, zag én ging ten onder, de roep om individuele vrijheid klonk steeds luider en ook muzikaal brandde dankzij Beethoven de revolutie los. Met zijn negen symfonieën legde Beethoven de lat op intimiderende hoogte. Klonken de eerste twee voor zijn tijdgenoten nog als ‘verrassend modern’, met zijn derde – Eroica – schopte hij de laatste heilige … Het Noord Nederlands Orkest presenteert in september zijn eigen operatie Beethoven. Onder leiding van dirigent Antony Hermus dompelt het orkest je op woensdag 25 en vrijdag 27 september onder in de symfonische muziek van een vernieuwer, een baanbreker die leefde in een voor Europa spannende tijd. De industriële revolutie was in volle gang,  gevestigde ordes wankelden, Napoleon kwam, zag én ging ten onder, de roep om individuele vrijheid klonk steeds luider en ook muzikaal brandde dankzij Beethoven de revolutie los. Met zijn negen symfonieën legde Beethoven de lat op intimiderende hoogte. Klonken de eerste twee voor zijn tijdgenoten nog als ‘verrassend modern’, met zijn derde – Eroica – schopte hij de laatste heilige huisjes omver en schreef hij muziekgeschiedenis. Ook in de zes die volgden, horen we een eigenzinnig kunstenaar die zijn hart volgt en op geniale wijze zijn emoties en ideeën uitdrukt in grensverleggende muziek. Het NNO laat het je in deze symfonische staalkaart allemaal horen en speelt, verdeeld over twee dagen, de symfonieën 2, 3, 6 en 7 plus de finale van zijn eerste symfonie. Daarnaast hoor je de Ouverture Egmont, het openingsdeel van de muziek die Beethoven schreef bij Goethe’s gelijknamige toneelstuk. Een gespierd en dynamisch stuk, qua stijl vergelijkbaar met de beroemde Vijfde symfonie en dus op en top Beethoven. Wil je alles horen? Koop dan een combiticket voor beide dagen. Wil je nóg meer? Op vrijdag 21 maart speelt het NNO Beethovens Symfonie nr.5. Programma woensdag 25 september Ouverture Egmont for Brass Symfonie nr.2 op.36 in D gr.t. Symfonie nr.3 op.55 in Es gr.t. ‘Eroica’

Past events

IJzersterke Amerikaanse indierockgrootheid De Amerikaanse indierockband The War On Drugs is al jarenlang een bekende naam in de muziekwereld. De band is gestaag opgekomen als één van de grootste synthesizer-rijke rock-and-roll bands van deze eeuw en speelt als volwaardige headliner menig festival plat. Het zevental weet moeiteloos de kloof tussen de underground en mainstream, tussen het duistere en het epische, te dichten. De eerste twee albums kregen in eerste instantie slechts in kleine kringen bekendheid. Het was hun derde album, Lost in the Dream, dat in 2014 zorgde voor de doorbraak van de band. Al snel stonden ze wereldwijd op elk groot festival met in 2015 hun eerste headline-set op het Nederlandse Down The Rabbit Hole. Inmiddels zijn we jaren verder … De Amerikaanse indierockband The War On Drugs is al jarenlang een bekende naam in de muziekwereld. De band is gestaag opgekomen als één van de grootste synthesizer-rijke rock-and-roll bands van deze eeuw en speelt als volwaardige headliner menig festival plat. Het zevental weet moeiteloos de kloof tussen de underground en mainstream, tussen het duistere en het epische, te dichten. De eerste twee albums kregen in eerste instantie slechts in kleine kringen bekendheid. Het was hun derde album, Lost in the Dream, dat in 2014 zorgde voor de doorbraak van de band. Al snel stonden ze wereldwijd op elk groot festival met in 2015 hun eerste headline-set op het Nederlandse Down The Rabbit Hole. Inmiddels zijn we jaren verder en hebben de Amerikanen vele concerten, internationale Top 40 noteringen en een Grammy op hun naam staan. Na shows in de Ziggo Dome, op Pinkpop, Lowlands en Down The Rabbit Hole zijn wij heel blij de synthrockers opnieuw in De Oosterpoort te mogen ontvangen.
Soulvolle indie-folk met wereldhits Weinig muzikanten lukt het om op elk album zo’n verschillende sound neer te zetten als de folky singer-songwriter Ben Howard. Sinds het verschijnen van zijn debuutalbum Every Kingdom, met wereldhit Keep Your Head Up, is hij telkens een andere weg ingeslagen. Hij staat bekend om zijn indringende stemgeluid en meeslepende songteksten. Ben Howard’s muziekstijl wordt vaak omschreven als een mix van folk, indie met akoestische elementen. Afgelopen jaar verscheen Ben’s nieuwste album Is It?. Tijdens het schrijven van dit album kreeg Ben twee beroertes, die zijn geheugen en spraak aantasten. “Ik vond het onmogelijk om niet stil te staan bij de absurditeit ervan, dat je met één klein propje alle vermogens kunt verliezen. Het heeft echt bijgedragen aan het schrijven van het album”. De zanger weet zijn persoonlijke verhalen en emoties op een prachtige manier te verwoorden in zijn songteksten.
Amerikaanse glam metal met een flinke laag humor De geschiedenis is uit te splitsen in twee kampen; Er was het tijdperk vóór Steel Panther (maar laten we eerlijk zijn, dat interesseert eigenlijk echt niemand) En toen was er het tijdperk ná Steel Panther, het enige wat er echt toe doet. Sinds Steel Panther zich een weg baande vanaf de Sunset Strip naar het wereldpodium, is rock ’n roll niet meer wat het ooit geweest is. Voor de niet ingewijden werd Steel Panther opgericht in 2000 en zijn sindsdien te bestempelen als de redders van heavy metal. De glam metalband is geroemd om hun over-the-top metal met veel humor; het is eigenlijk een parodie op de metal lifestyle van de jaren 80 van de vorige eeuw. Maar dan wel heel goed uitgevoerd. De Amerikanen zijn u… De geschiedenis is uit te splitsen in twee kampen; Er was het tijdperk vóór Steel Panther (maar laten we eerlijk zijn, dat interesseert eigenlijk echt niemand) En toen was er het tijdperk ná Steel Panther, het enige wat er echt toe doet. Sinds Steel Panther zich een weg baande vanaf de Sunset Strip naar het wereldpodium, is rock ’n roll niet meer wat het ooit geweest is. Voor de niet ingewijden werd Steel Panther opgericht in 2000 en zijn sindsdien te bestempelen als de redders van heavy metal. De glam metalband is geroemd om hun over-the-top metal met veel humor; het is eigenlijk een parodie op de metal lifestyle van de jaren 80 van de vorige eeuw. Maar dan wel heel goed uitgevoerd. De Amerikanen zijn uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen met vijf full-length albums, wereldtournees, platina-status op YouTube en opvallende televisieoptredens. De band werkte ook samen met andere grote artiesten als Corey Taylor (Slipknot), Stone Sour, M. Shadows (Avenged Sevenfold) en meer. Nu bereikt het kwartet – Michael Starr [leadzang], Satchel [leadgitaar], Spyder [bas] en Stix Zadinia [drums] – een heel nieuw niveau met hun zesde full-length album, getiteld On The Prowl.
Een clubfeest dat het nachtleven terugbrengt naar de avond VroegZat brengt het nachtleven terug naar de avond. Evenveel feest, maar dan eerder op de avond (19.30 tot 00.00 uur) en dus kan jij mooi op tijd je bed in. Geen nare kater, maar de volgende ochtend gewoon weer fris en fruitig aan je dag beginnen. Muzikaal gaat deze dansavond heen en weer van disco naar pop, van reggae naar rock en van happy naar hiphop. Gelukkig worden de lekkere dansbare tunes die daar tussen en buiten zitten ook gedraaid, dus er is voor ieder wat wils. DJ Rob de Nice en MC Rick Rossig gooien alles in de mix. Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent, want dit is dé plek om vroeg te pieken.
Projectkoor DIVERDOATSIE zingt om vrijheid en diversiteit te vieren De Roze Zaterdag komt er weer aan, en Groningen is voor de derde keer de gaststad. Dit jaar opent ook De Oosterpoort haar deuren en treedt het diverse Projectkoor Diverdoatsie op onder leiding van Cobien Nieuwpoort. Zingen is voor het koor dé manier om vrijheid en diversiteit te vieren. De zestig zangers van het koor staan op 21 juni in De Oosterpoort om hun boodschap over te brengen: verworven vrijheden zijn nooit vanzelfsprekend en moeten steeds bevochten worden. Deze boodschap brengt het koor over met de Europese première van Harvey Milk: A Cantate van Jack Curtis Dubowsky en andere koorwerken die verband houden met de moord op deze homoseksuele stadsbestuurder. Het jubilerende Homomannenkoor Zangzaad en het Gemengd Dameskoor onderstrepen de boodschap met eigen repertoire: klassieke werken en popsongs met een roze tint. Samen zingen de drie koren ter afsluiting het legendarische V… De Roze Zaterdag komt er weer aan, en Groningen is voor de derde keer de gaststad. Dit jaar opent ook De Oosterpoort haar deuren en treedt het diverse Projectkoor Diverdoatsie op onder leiding van Cobien Nieuwpoort. Zingen is voor het koor dé manier om vrijheid en diversiteit te vieren. De zestig zangers van het koor staan op 21 juni in De Oosterpoort om hun boodschap over te brengen: verworven vrijheden zijn nooit vanzelfsprekend en moeten steeds bevochten worden. Deze boodschap brengt het koor over met de Europese première van Harvey Milk: A Cantate van Jack Curtis Dubowsky en andere koorwerken die verband houden met de moord op deze homoseksuele stadsbestuurder. Het jubilerende Homomannenkoor Zangzaad en het Gemengd Dameskoor onderstrepen de boodschap met eigen repertoire: klassieke werken en popsongs met een roze tint. Samen zingen de drie koren ter afsluiting het legendarische Various Voices, in 1995 voor het eerst gezongen op het gelijknamige Europese korenfestival in Groningen.
TakeRoot presents: Betoverende mix van country, folk, jazz, soul, blues en pop “Karin Bergquist en Linford Detweiler mixen country, folk, jazz, soul, gospel, blues en pop tezamen tot een betoverend geluid waarmee Over the Rhine telkens tot ongekende hoogten stijgt. Direct bij de eerste noten word je gegrepen door de werkelijk prachtige en intense songs vol emotie” schreef men over deze band in de media. Over the Rhine bestaat al sinds de jaren negentig en met haar indrukwekkende oeuvre heeft de band een uiterst fanatieke fanbase opgebouwd. Ze traden op met diverse grootheden zoals Bob Dylan en The Cowboy Junkies. Liveshows van Over the Rhine zijn openbaringen waarbij… “Karin Bergquist en Linford Detweiler mixen country, folk, jazz, soul, gospel, blues en pop tezamen tot een betoverend geluid waarmee Over the Rhine telkens tot ongekende hoogten stijgt. Direct bij de eerste noten word je gegrepen door de werkelijk prachtige en intense songs vol emotie” schreef men over deze band in de media. Over the Rhine bestaat al sinds de jaren negentig en met haar indrukwekkende oeuvre heeft de band een uiterst fanatieke fanbase opgebouwd. Ze traden op met diverse grootheden zoals Bob Dylan en The Cowboy Junkies. Liveshows van Over the Rhine zijn openbaringen waarbij het kippenvel over je rug schiet, het zijn ervaringen die je niet snel zult vergeten. Mede daarom wordt hun toegewijde fanbase met elke tour groter. Naast hun wereldwijde tours heeft de band een fraaie concertschuur gebouwd op hun eigen landgoed. Hier namen ze onder meer hun dubbel-cd Live From the Edge of the World op. Ook organiseren ze hier jaarlijks hun eigen Nowhere Else festival, waar ze het podium delen met de crème de la crème van de americanawereld. In 2019 werd hun laatste studioalbum, Love & Revelation, met veel lof ontvangen door de media.
Winnaar TV-show brengt King of Rock & Roll weer tot leven Wie de afgelopen jaren een show van Bouke bijwoonde, weet dat hij garant staat voor een avond om niet te vergeten! De beste zanger om de songs van de The King of Rock and Roll terug te brengen! Bouke werd zelfs tweemaal gevraagd om op Graceland, de thuisbasis van Elvis Presley in Memphis (USA), op te treden! En wist dit jaar ook de jury van The Tribute: Battle of the Bands omver te blazen. Met de show Bouke Rocks Elvis brengt hij de echte Elvis-magic naar Groningen, waarbij hij wordt begeleid door de ElvisMatters Band, blazers en backing vocals. Een concert van meer dan twee uur met alle bekende maar ook minder bekende songs van Elvis, en met veel kippenvel momenten waarbij je, als je je ogen sluit, The King zelf hoort. Deze show is reeds meerdere keren betiteld als beste Elvis tributeshow ooit!
3 area's met de lekkerste nummers van de 60's, 70's, 80's, 90's, 00's & nu Wie er afgelopen december bij was zal het waarschijnlijk wel bevestigen, 40UP BIG BANG was een heerlijke avond met muzikaal voor ieder wat wils. De oude vertrouwde pophits met bijbehorende videoclips zorgden voor de ’trip down memory lane’ bij 40UP in de Grote Zaal, de klassiekers uit de jaren 60 en 70 werden door Good Vibrations gebracht in de foyer en wie echt even stoom af wilde blazen kon terecht bij Upbeat in de binnenzaal waar de beste houseclassics van eind jaren 80 tot nu werden gedraaid. We kregen daar zoveel positieve reacties op dat we hebben gekeken of we deze XXL editie niet wat eerder opnieuw kunnen organiseren. Dat is gelukkig gelukt en wel op 14 juni aanstaande. Voor wie heel erg veel zin heeft in een nieuw 40UP mini-festival. Trommel je vrie… Wie er afgelopen december bij was zal het waarschijnlijk wel bevestigen, 40UP BIG BANG was een heerlijke avond met muzikaal voor ieder wat wils. De oude vertrouwde pophits met bijbehorende videoclips zorgden voor de ’trip down memory lane’ bij 40UP in de Grote Zaal, de klassiekers uit de jaren 60 en 70 werden door Good Vibrations gebracht in de foyer en wie echt even stoom af wilde blazen kon terecht bij Upbeat in de binnenzaal waar de beste houseclassics van eind jaren 80 tot nu werden gedraaid. We kregen daar zoveel positieve reacties op dat we hebben gekeken of we deze XXL editie niet wat eerder opnieuw kunnen organiseren. Dat is gelukkig gelukt en wel op 14 juni aanstaande. Voor wie heel erg veel zin heeft in een nieuw 40UP mini-festival. Trommel je vrienden en vriendinnen op en zet 14 juni met een mooie rode cirkel in je agenda voor de leukste dansavond voor 40UP’ers. Tot op de dansvloer!
Nieuw werk en oudere songs, op zoek naar een bloudruk Sinds hij begin jaren negentig doorbrak met het album ‘Is Dit Nu Later’ behoort Stef Bos tot de meest gewaardeerde Nederlandstalige singer-songwriters. Zijn open blik en lange schrijfervaring geven zijn liedjes een soort licht- en tijdloosheid. Het zijn taalmonumentjes, waarin de muziek in dienst staat van het verhaal. Tijdens dit theaterconcert speelt Stef met zijn band nieuw werk en oudere songs, van daar waar hij naartoe gaat tot daar waar hij begon. Op zoek naar een bloudruk, naar samenhang in de chaos, naar verbinding in de verdeeldheid, naar stilte in de storm, naar het onverwachte in het voorspelbare en naar woorden en muziek om dit over te brengen.
Afrikaanse ritmes en bezwerende gitaarsolo's De vijf leden van Bamba Wassoulou Groove nemen je met hun opzwepende ritmes en hypnotiserende gitaarriffs mee naar de stoffige wegen van Mali. Met twee gitaarvituozen in de ritmesectie geeft de groep met hun verschillende muziekstijlen extra kleur aan de desert blues. Voeg hierbij de karakteristieke, hese stem van zanger Ousmane Diakité aan toe en je hebt de perfecte basis voor krachtige afro-rockmuziek! Maak je klaar voor een energieke avond vol dansbare riffs, Afrikaanse ritmes en bezwerende gitaarsolo’s!