De Oosterpoort

Venue

Upcoming events

Kun je van iemand houden wiens ideeën je verwerpt? In Blind botsen twee wereldbeelden in een van oorsprong sterke familieband. Hoe ga je om met ideologische verschillen? Kun je van iemand houden wiens ideeën je verwerpt? Een vader en dochter leven al jaren in onmin met elkaar. Hun wereldbeelden botsen dermate, dat hun oorspronkelijk sterke band steeds verder onder druk komt te staan. Hij is een trotse bejaarde met een groot ego en woont in een afgesloten en beveiligde enclave waar mensen zoals hij – wit, succesvol en ooit invloedrijk – zich hebben teruggetrokken in reactie op de veranderde samenleving. Zij heeft die samenleving omarmd en mede vormgegeven en wijst alles af waar hij voor staat.  Hij verwijt haar een gevaarlijk idealisme, zij verwijt hem superioriteitsdenken. De verwijdering lijkt onoverbrugbaar. Hoe ga je om met ideol… In Blind botsen twee wereldbeelden in een van oorsprong sterke familieband. Hoe ga je om met ideologische verschillen? Kun je van iemand houden wiens ideeën je verwerpt? Een vader en dochter leven al jaren in onmin met elkaar. Hun wereldbeelden botsen dermate, dat hun oorspronkelijk sterke band steeds verder onder druk komt te staan. Hij is een trotse bejaarde met een groot ego en woont in een afgesloten en beveiligde enclave waar mensen zoals hij – wit, succesvol en ooit invloedrijk – zich hebben teruggetrokken in reactie op de veranderde samenleving. Zij heeft die samenleving omarmd en mede vormgegeven en wijst alles af waar hij voor staat.  Hij verwijt haar een gevaarlijk idealisme, zij verwijt hem superioriteitsdenken. De verwijdering lijkt onoverbrugbaar. Hoe ga je om met ideologische verschillen? Kun je van iemand houden wiens ideeën je verwerpt? Dat vraagt de internationaal gelauwerde schrijver Lot Vekemans zich af in Blind . In haar regiedebuut schetst ze een afgesloten universum als metafoor voor heel veel omheinde plekken op de wereld. Plekken waar sommigen mensen binnen mogen komen en anderen niet. Maar wat gebeurt er als we het samenleven niet kunnen ontvluchten?
Ritmische, energieke en opgewekte Nederpop Het is 10 jaar geleden dat hij doorbrak met zijn ritmische, energieke en opgewekte Nederpop. Hij heeft op zo’n beetje elk festival, theater en poppodium gestaan, won twee Edisons voor zijn album ‘Diamant’ en met grote hits als ‘IJskoud’, ’Sexy als ik dans’, ‘Hoe’ en ‘Beauty & de brains’ is hij inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. Dit jaar zal Nielson veel nieuwe muziek uitbrengen. Nielson: “Ik wil nieuwe verhalen maken. En samen met jullie zal deze clubtour een geweldig nieuw verhaal worden. Ik kan niet wachten!”
Rockin'in the round experience Na afgelopen jaren op alle grote podia van Nederland te hebben gespeeld, en dus heel veel “voor” de mensen, lijkt het Danny Vera een goed idee om eens tussen de mensen te staan. Met de  Beggin’ For Trouble Tour  keert Danny Vera terug met een podium in het midden van de zaal. Het publiek om hem heen. Met songs van zijn nieuwe plaat  DNA  – die verfrissend ouderwets klinken en de rock ’n’ roll van vroeger naar vandaag halen – kan dit niet anders dan een bijzondere avond worden. Uiteraard zullen echte Danny Vera klassiekers als  Roller Coaster niet ontbreken. Sterker nog. Die zullen in deze setting alleen nog maar intiemer worden ervaren!
Van Haagse schooljongens tot psychedelische rocksterren Supersister, een Haagse band die al sinds 1968 actief is, heeft een belangrijke rol gespeeld in de muziekgeschiedenis. Met hun progressieve pop, jazzinvloeden en grappige Zappa-twist hebben ze een uniek geluid gecreëerd. De band bestaat uit Robert Jan Stips op keyboards/zang, Rinus Gerritsen op bas en Leon Klaasse op drums/zang. Tijdens het optreden zullen ze niet alleen de sfeer van het Nederlandse Woodstock terughalen, maar ook de evolutie van hun muziek laten zien met originele en nieuwe orkestbewerkingen. Supersister is nauw verbonden met Den Haag als muziekstad, waar ze vijftig jaar geleden begonnen als een groep leerlingen van het Grotius Lyceum. Ze waren een van de eerste bands die optraden in het in 1972 opgerichte Paard van Troje. Bovendien heeft Robert Jan Stips ook samengewerkt met andere bekende artiesten, zoals Golden Earring, Sweet d’Buster, Gruppo Sportivo, Freek de Jonge en NITS.
"Kneitergrappig duo n00b levert een droomdebuut af" (Theaterkrant) Je kunt je carrière beroerder beginnen dan duo n00b. In 2021 studeerden Laura Bakker en Isabelle Kafando af aan de toneelschool, om gelijk het Amsterdams Kleinkunst Festival te winnen en de publieksprijs en de Wim Sonneveldprijs mee naar huis te nemen.  Nu duiken de dames het theater in met hun allereerste avondvullende voorstelling. n00b speelt n00b gaat over het zijn van een noob: een nieuweling, een beginneling, een groentje, een nobody. Schakelend van de ene naar de andere scène laten Laura en Isabelle zien hoe lachwekkend de realiteit soms is. Humor in een modern jasje door losers waar je hart sneller van gaat kloppen, met muziek die je mee kan zingen. Cabaret voor en door de noobs van deze wereld, een ode aan de eenling en een hartverwarmende trip.
Tiktok-sensatie timmert enorm aan de weg met eigen werk! SERA (Sera de Bruijn) werd begin 2020 bekend door viral video’s op TikTok en Instagram, video’s waarin ze covers zingt van bekende hits vanuit haar ‘safe space’: haar auto. In korte tijd verzamelde ze hiermee miljoenen views, likes en volgers. Na het zingen van al die covers ging het kriebelen bij SERA en begint ze met het schrijven van eigen muziek. Debuutsingle Only Us betekende eind 2021 haar doorbraak: de single scoorde de Alarmschijf bij Q-Music, zorgde voor meerdere optredens op radio en televisie onder andere bij Beau, Humberto, en Khalid & Sofie en behaalde de gouden status. Opvolger Take A Chance  vestigde definitief haar naam in de media, ze opende de Qmusic Top 40 Awards, trad op voor een publiek van 30.000 man bij Radio 538 Koningsdag en de single behoort zelfs tot de 50 best gedraaide singles op radio van afgelopen jaar. Met… SERA (Sera de Bruijn) werd begin 2020 bekend door viral video’s op TikTok en Instagram, video’s waarin ze covers zingt van bekende hits vanuit haar ‘safe space’: haar auto. In korte tijd verzamelde ze hiermee miljoenen views, likes en volgers. Na het zingen van al die covers ging het kriebelen bij SERA en begint ze met het schrijven van eigen muziek. Debuutsingle Only Us betekende eind 2021 haar doorbraak: de single scoorde de Alarmschijf bij Q-Music, zorgde voor meerdere optredens op radio en televisie onder andere bij Beau, Humberto, en Khalid & Sofie en behaalde de gouden status. Opvolger Take A Chance  vestigde definitief haar naam in de media, ze opende de Qmusic Top 40 Awards, trad op voor een publiek van 30.000 man bij Radio 538 Koningsdag en de single behoort zelfs tot de 50 best gedraaide singles op radio van afgelopen jaar. Met haar nieuwste single Head Held High  scoort SERA momenteel echter haar grootste hits ooit. Head Held High is een anthem over het kiezen van je eigen pad, over doorzetten als je iets wilt en ergens echt in gelooft in het bijzonder wanneer je tegenstand ervaart. Met deze positieve energie keert SERA eind dit jaar terug naar de clubpodia en 9 december is De Oosterpoort aan de beurt!
Rockin'in the round experience Na afgelopen jaren op alle grote podia van Nederland te hebben gespeeld, en dus heel veel “voor” de mensen, lijkt het Danny Vera een goed idee om eens tussen de mensen te staan. Met de  Beggin’ For Trouble Tour  keert Danny Vera terug met een podium in het midden van de zaal. Het publiek om hem heen. Met songs van zijn nieuwe plaat  DNA  – die verfrissend ouderwets klinken en de rock ’n’ roll van vroeger naar vandaag halen – kan dit niet anders dan een bijzondere avond worden. Uiteraard zullen echte Danny Vera klassiekers als  Roller Coaster niet ontbreken. Sterker nog. Die zullen in deze setting alleen nog maar intiemer worden ervaren!
Klassiek circus vol magie, humor, fantasie en spannende trucs We nemen je mee. Terug in de tijd van het klassieke circus. Naar een magische show vol verrassing en verbazing. Verwonder je over de koorddansers, steltlopers, acrobaten en alle vreemde lenige figuren die het circus nog meer kent. Laat je betoveren door de magie, humor, fantasie en spannende trucs in Cirque Dynamique . Klassieke circusvoorstelling vol mysterieuze gebeurtenissen Verwacht een klassieke circusvoorstelling vol mysterieuze gebeurtenissen. De definitie van het woord stoel wordt zo ver mogelijk opgerekt, ladders verschijnen uit het niets en acrobaten tuimelen zo snel langs dat het publiek er duizelig van wordt. De  jonge artiesten zijn veelzijdig én ook nog eens allemaal verschillend. In deze groepsvoorstelling is voor iedere verwonderende skill een tijd en plaats. In de lucht, op de grond of er ergens tussenin. Kom jij je vergapen aan Cirque Dynamique ? Circus Santelli De voor… We nemen je mee. Terug in de tijd van het klassieke circus. Naar een magische show vol verrassing en verbazing. Verwonder je over de koorddansers, steltlopers, acrobaten en alle vreemde lenige figuren die het circus nog meer kent. Laat je betoveren door de magie, humor, fantasie en spannende trucs in Cirque Dynamique . Klassieke circusvoorstelling vol mysterieuze gebeurtenissen Verwacht een klassieke circusvoorstelling vol mysterieuze gebeurtenissen. De definitie van het woord stoel wordt zo ver mogelijk opgerekt, ladders verschijnen uit het niets en acrobaten tuimelen zo snel langs dat het publiek er duizelig van wordt. De  jonge artiesten zijn veelzijdig én ook nog eens allemaal verschillend. In deze groepsvoorstelling is voor iedere verwonderende skill een tijd en plaats. In de lucht, op de grond of er ergens tussenin. Kom jij je vergapen aan Cirque Dynamique ? Circus Santelli De voorstellingsgroep van Circus Santelli uit Groningen bestaat uit 16 jongeren tussen de 11 en 15 jaar. Deze gedreven groep traint 6 tot 10 uur per week onder begeleiding van professionele trainers en maakt elke anderhalf tot twee jaar een nieuwe voorstelling waarmee zij door heel Nederland hun publiek weet te verbazen.
Een van de absolute hoogtepunten uit de klassieke muziek Een van ‘s werelds allerbeste koren komt naar Groningen om je voor te bereiden op Kerstmis. Want wat Bachs Matthäus Passion betekent voor Pasen, is Händels Messiah voor Kerstmis . Messiah is een driedelige oratorium dat op een barokke manier leven, strijd en bezinning uitdraagt: groots, uitbundig en rijk versierd. Het is nauwelijks te geloven dat Händel het werk in 1741 in slechts 24 dagen schreef. Messiah is geen afgerond, op muziek gezet Bijbels verhaal, maar een reeks bespiegelingen uit het Oude en Nieuwe Testament. Tezamen vertellen ze over de aankondiging van de geboorte van Jezus Christus, zijn leven, lijden, sterven, opstanding en eeuwige koningschap. Het Berlijnse RIAS Kammerchor werd in… Een van ‘s werelds allerbeste koren komt naar Groningen om je voor te bereiden op Kerstmis. Want wat Bachs Matthäus Passion betekent voor Pasen, is Händels Messiah voor Kerstmis . Messiah is een driedelige oratorium dat op een barokke manier leven, strijd en bezinning uitdraagt: groots, uitbundig en rijk versierd. Het is nauwelijks te geloven dat Händel het werk in 1741 in slechts 24 dagen schreef. Messiah is geen afgerond, op muziek gezet Bijbels verhaal, maar een reeks bespiegelingen uit het Oude en Nieuwe Testament. Tezamen vertellen ze over de aankondiging van de geboorte van Jezus Christus, zijn leven, lijden, sterven, opstanding en eeuwige koningschap. Het Berlijnse RIAS Kammerchor werd in 1948 opgericht door de radiozender ‘Rundfunk im amerikanischen Sektor’ en groeide uit tot “one of the ten best choirs in the world”, aldus het Britse muziekmagazine Gramophone. Samen met hun op authentieke instrumenten spelende stadgenoten van de Akademie für Alte Musik Berlin trakteert het koor je op een van de absolute hoogtepunten uit de klassieke muziek.
feestelijk concert met kerstklassiekers en sprankelende swing Je zou bijna denken dat Jazzmeia Horn voorbestemd was om jazz vocalist te worden vanwege haar naam, maar pas toen ze als tiener een CD van Sarah Vaughan aangereikt kreeg begon het vuur in haar te branden. Sindsdien wordt ze gezien als de nieuwe sensatie binnen de vocale jazz, en dat gegeven heeft ze nogmaals onderstreept met haar derde bigband album ‘Dear Love’, waar ze overtuigt met fenomenale zang, scats en spoken word. Samen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, dé top bigband van Nederland, zorgt ze voor een feestelijk concert waar je naast stukken van ‘Dear Love’ ook nieuw werk hoort van haar aankomende nieuwe album ‘Messages’ zal horen! Over het Jazz Orchestra of the Concertgebouw Het Jazz Orchestra of th… Je zou bijna denken dat Jazzmeia Horn voorbestemd was om jazz vocalist te worden vanwege haar naam, maar pas toen ze als tiener een CD van Sarah Vaughan aangereikt kreeg begon het vuur in haar te branden. Sindsdien wordt ze gezien als de nieuwe sensatie binnen de vocale jazz, en dat gegeven heeft ze nogmaals onderstreept met haar derde bigband album ‘Dear Love’, waar ze overtuigt met fenomenale zang, scats en spoken word. Samen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, dé top bigband van Nederland, zorgt ze voor een feestelijk concert waar je naast stukken van ‘Dear Love’ ook nieuw werk hoort van haar aankomende nieuwe album ‘Messages’ zal horen! Over het Jazz Orchestra of the Concertgebouw Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw bestaat uit Nederlandse jazzmusici van wereldklasse. De bigband behoort tot de top van Europa, met een sterke visie en respect voor muziek in al haar vormen. Het orkest won meerdere Edison Awards en werkte samen met legendes als Chick Corea, Dr. Lonnie Smith en Joshua Redman. Naast dat ze meer dan eeuw Nederlandse jazz toegankelijk willen maken voor nieuwe generaties, kijkt het orkest graag vooruit en werkt samen met hedendaagse (jazz)musici uit alle windstreken.

Past events

Klassieke muziek in sprookjesachtige setting In oktober 2022 was klarinettist Roeland Hendrikx als solist te horen tijdens het concert van  het London Philharmonic Orchestra. Op 6 december keert hij terug om je met het Roeland Hendrikx Ensemble te trakteren op een sfeervolle en hartverwarmende concertervaring. Voor GLOW! wordt de Kleine Zaal met honderden kaarsen getransformeerd tot een sprookjesachtige setting, waarin de muziek nóg mooier tot zijn recht komt. Tijdens dit sfeervolle concert hoor je wereldberoemde werken, zoals het aangrijpende Adagio for Strings van Barber, het prachtige Kol Nidrei van Bruch en een aria uit Vivaldi’s Juditha Triumphans . Daarnaast laten deze vijf topmusici je kennismaken met minder bekend, maar eveneens prachtig repertoire van bijvoorbeeld Aleksandr Glazoenov en Max Reger. Dankzij de sprookjesachtige setting én de excellente uitvoering beleef je een onvergetelijke decemberavond. viool: Nicolas D… In oktober 2022 was klarinettist Roeland Hendrikx als solist te horen tijdens het concert van  het London Philharmonic Orchestra. Op 6 december keert hij terug om je met het Roeland Hendrikx Ensemble te trakteren op een sfeervolle en hartverwarmende concertervaring. Voor GLOW! wordt de Kleine Zaal met honderden kaarsen getransformeerd tot een sprookjesachtige setting, waarin de muziek nóg mooier tot zijn recht komt. Tijdens dit sfeervolle concert hoor je wereldberoemde werken, zoals het aangrijpende Adagio for Strings van Barber, het prachtige Kol Nidrei van Bruch en een aria uit Vivaldi’s Juditha Triumphans . Daarnaast laten deze vijf topmusici je kennismaken met minder bekend, maar eveneens prachtig repertoire van bijvoorbeeld Aleksandr Glazoenov en Max Reger. Dankzij de sprookjesachtige setting én de excellente uitvoering beleef je een onvergetelijke decemberavond. viool: Nicolas Dupont en Noémi Tiercet | altviool: Sander Geerts | cello: Sébastien Walnier | klarinet: Roeland Hendrikx Dit concert is onderdeel van de serie die is samengesteld i.s.m. de Groningsche Muziekvereeniging .
Hip-hopduo komt met feel-good nineties grooves Het Antwerpse hip-hopduo blackwave. speelt met hun oldskool hiphop-invloeden menig festival plat deze zomer. Op nonchalante nineties-grooves wordt soepel een funk, jazz en soul-stickertje geplakt. Tijdens liveshows gaat het publiek helemaal los op het frisse en aanstekelijke geluid van blackwave. Het Belgische duo schakelt naadloos van chill naar uitbundig. Live wordt het duo ondersteund door eengeoliede jazzband die zich al heeft bewezen op Montreux Jazz, North Sea Jazz, Pukkelpop en speelden ze Rock Werchter volledig plat. Denk aan The Roots, Mos Def meets Benny Sings en Tom Misch.
Engels- en Turkstalige blend van pop, jazz en world Zangeres en pianiste Karsu maakte tijdens het tv-programma Beste Zangers een verpletterende indruk. Op social media regende het complimenten en ook mensen die nog nooit van Karsu gehoord hadden, waren overdonderd. Wat een stem! Wat een uitstraling! De afgelopen jaren maakte Karsu naam met haar unieke Engels- en Turkstalige blend van pop, jazz en world. Haar tweede album Colors werd bekroond met een Edison en ook haar meest recente plaat Karsu (2019) kreeg juichende recensies. Voor 2020 stond een wereldtour op het programma, waarbij ze onder meer Amerika, Canada en Rusland zou aandoen. De uitbraak van COVID-19 gooide roet in het eten, maar Karsu zat allesbehalve stil. Ze verzorgde een livestream vanuit De Doelen, deed een Empty Concertgebouw Session en startte haar eigen kookprogramma op 24Kitchen: Karsu’s Turkse Keuken . Afgelopen najaar stal Karsu zoals gezegd de show in Beste Zangers . H… Zangeres en pianiste Karsu maakte tijdens het tv-programma Beste Zangers een verpletterende indruk. Op social media regende het complimenten en ook mensen die nog nooit van Karsu gehoord hadden, waren overdonderd. Wat een stem! Wat een uitstraling! De afgelopen jaren maakte Karsu naam met haar unieke Engels- en Turkstalige blend van pop, jazz en world. Haar tweede album Colors werd bekroond met een Edison en ook haar meest recente plaat Karsu (2019) kreeg juichende recensies. Voor 2020 stond een wereldtour op het programma, waarbij ze onder meer Amerika, Canada en Rusland zou aandoen. De uitbraak van COVID-19 gooide roet in het eten, maar Karsu zat allesbehalve stil. Ze verzorgde een livestream vanuit De Doelen, deed een Empty Concertgebouw Session en startte haar eigen kookprogramma op 24Kitchen: Karsu’s Turkse Keuken . Afgelopen najaar stal Karsu zoals gezegd de show in Beste Zangers . Haar talent, veelzijdigheid en spontane persoonlijkheid werden breed omarmd door de kijkers. De liedjes uit het razend populaire tv-programma bundelde ze op een album, dat direct hoog binnenkwam in de Album Top 100.
Een Jett Rebel show is altijd anders, maar dit optreden blijft gehuld in mysterie Pas in het najaar op de planning, maar nu al in de verkoop. Een Jett Rebel show is altijd anders, maar dit optreden belooft wel heel bijzonder… Pas in het najaar op de planning, maar nu al in de verkoop. Een Jett Rebel show is altijd anders, maar dit optreden belooft wel heel bijzonder te worden… Een tournee die vooralsnog is gehuld in mysterie; het enige dat we nu weten is dat hij alles uit de kast zal halen om je de avond van je leven te bezorgen. Jett Rebel staat al jaren aan de top van de foodchain in dit land, en doet dingen altijd net even anders dan de rest. Zijn shows draaien puur om de muziek, geen avond is hetzelfde. Dit is niet een artiest die even zijn setje komt afdraaien, Jett Rebel gaat altijd tot het gaatje. Dit fenomeen trekt een zeer divers publiek en de concertganger weet, dit is een show waar ik mezelf kan zijn. De exacte invulling houdt hij nog even geheim maar een Jett Rebel show biedt gegarandeerd muzikaal vuurwerk… Can you keep a secret?
Al ruim vijfentwintig jaar de beste klezmerband van Nederland De Amsterdam Klezmer Band is geen stilstaand water, de Amsterdam Klezmer Band leeft. Al ruim 25 jaar verzorgt het beste klezmergezelschap van Nederland bruisende dansfeesten. Dat is ze niet in de koude kleren gaan zitten, dus die kleren worden in deze nieuwe show eens zorgvuldig uitgeschud. ‘Some Kind of Golem’ biedt rijk en geïnspireerd nieuw repertoire, van melancholie tot opzwepende klezmer, een concert als een geslepen diamant met vele kanten, theatraal versterkt door de visuele inbreng van duivelskunstenaar Martin Draax. De zeven eigenzinnige en virtuoze muzikanten vertellen, ieder vanuit een eigen perspectief, het collectieve verhaal van de band. Regie: Dick Hauser | trombone, gitaar en percussie: Joop van der Linden | trompet: Gijs Levelt | klarinet en darbuka: Janfie van Strien | altsaxofoon en raps: Job Chajes | accordeon: Theo van Tol | contrabas: Jasper de Beer | percussie en zang: Alec Kopyt
Meeslepend krachtenspel tussen piano en orkest Voor zijn eerste tournee naar de Verenigde Staten schreef Rachmaninoff zijn Derde Pianoconcert in de hoop hiermee de harten van de Amerikanen te veroveren. Maar sinds de eerste uitvoering hebben muziekliefhebbers over de hele wereld dit prachtige concert in het hart gesloten om zijn warmbloedige melodieën, stuwende harmonieën en het meeslepende krachtenspel tussen piano en orkest. In de tijd dat Sibelius zijn Eerste symfonie schreef, maakte Finland nog deel uit van het tsaristisch Rusland. De invloed van de Russische muziek is duidelijk hoorbaar, maar tegelijk waan je je ook in de uitgestrekte Finse bossen door Sibelius’ unieke eigen stijl. Het Noord Nederlands Orkest deelt het podium met Leif Ove Andsnes, wat dit programma met recht een wereldklasseconcert maakt. Programma en bezetting Zinovjev: An Adagio Sibelius: Symfonie nr.1 op.39 in e kl.t. Rachmani… Voor zijn eerste tournee naar de Verenigde Staten schreef Rachmaninoff zijn Derde Pianoconcert in de hoop hiermee de harten van de Amerikanen te veroveren. Maar sinds de eerste uitvoering hebben muziekliefhebbers over de hele wereld dit prachtige concert in het hart gesloten om zijn warmbloedige melodieën, stuwende harmonieën en het meeslepende krachtenspel tussen piano en orkest. In de tijd dat Sibelius zijn Eerste symfonie schreef, maakte Finland nog deel uit van het tsaristisch Rusland. De invloed van de Russische muziek is duidelijk hoorbaar, maar tegelijk waan je je ook in de uitgestrekte Finse bossen door Sibelius’ unieke eigen stijl. Het Noord Nederlands Orkest deelt het podium met Leif Ove Andsnes, wat dit programma met recht een wereldklasseconcert maakt. Programma en bezetting Zinovjev: An Adagio Sibelius: Symfonie nr.1 op.39 in e kl.t. Rachmaninoff: Concert voor piano en orkest nr.3 op.30 in d kl.t dirigent: Eivind Gullberg Jensen | piano: Leif Ove Andsnes
De mooiste klassieke liederen en tophits uit beroemde opera's Tijdens een opera zijn er soms twee of drie uitzonderlijke aria’s waar je de hele avond op wacht. Bij de Classical Jukebox Diva’s is het publiek aan zet. Kies uit een eindeloze lijst van de allermooiste werken ooit geschreven, van tophits uit het liedrepertoire tot absolute pareltjes uit de opera’s. Jij vraagt, Club Classique speelt, met als resultaat een avond vol hoogtepunten en kippenvelmomenten. Club Classique ontstond in 2012 uit een soort jamsessie, maar kom je tegenwoordig overal tegen: in het theater, op tv ( Podium Klassiek ), om de hoek in het café of ergens in een weiland. Hun voorstellingen zitten vol spannende combinaties, onverwachte twists en ontroerende verhalen. Violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling zijn de twee hersenhelften die samen het brein vormen van Club Classique. Daarnaast zie en hoor je pianist Caspar Vos en topdiva’s annex hilarisch duo Judith van Wanroij en Karin Strobos.
Powervrouw met uniek stemgeluid en bijna on-Nederlands goed! Er zijn maar weinig artiesten met zo’n uniek stemgeluid, dat ze al na één noot uit duizenden herkenbaar zijn. Davina Michelle is zo’n uniek talent, dat echter meer is dan alleen ‘die stem’. Door opvallende samenwerkingen, unieke en spraakmakende optredens en vooral heel veel goede nummers, heeft ze in relatief korte tijd haar stempel op het Nederlandse muzieklandschap gedrukt en inmiddels lonkt het buitenland. Haar carrière begon met het plaatsen van covers op haar YouTube-kanaal, waar haar uitvoering van P!NK’s What About Us viraal ging en zelfs door P!NK werd opgemerkt. Dit lanceerde haar carrière naar grote hoogten, met onder andere een Amerikaanse tour, deelname aan het tv-programma Beste Zangers , en een recordbrekende nummer 1-hit met Duurt Te Lang . Ze schrijft en produceert ook haar eigen hitsingles en bracht het succesvolle debuutalbum My own world… Er zijn maar weinig artiesten met zo’n uniek stemgeluid, dat ze al na één noot uit duizenden herkenbaar zijn. Davina Michelle is zo’n uniek talent, dat echter meer is dan alleen ‘die stem’. Door opvallende samenwerkingen, unieke en spraakmakende optredens en vooral heel veel goede nummers, heeft ze in relatief korte tijd haar stempel op het Nederlandse muzieklandschap gedrukt en inmiddels lonkt het buitenland. Haar carrière begon met het plaatsen van covers op haar YouTube-kanaal, waar haar uitvoering van P!NK’s What About Us viraal ging en zelfs door P!NK werd opgemerkt. Dit lanceerde haar carrière naar grote hoogten, met onder andere een Amerikaanse tour, deelname aan het tv-programma Beste Zangers , en een recordbrekende nummer 1-hit met Duurt Te Lang . Ze schrijft en produceert ook haar eigen hitsingles en bracht het succesvolle debuutalbum My own world uit. Davina Michelle is bekend om haar indrukwekkende live optredens en werd uitgeroepen tot ‘Beste Live Act’ van Nederland. Het aantal hoogtepunten uit haar toch nog relatief jonge carrière is eigenlijk niet meer in één alinea te vangen. Vorig jaar verkocht ze op eigen kracht tweemaal Ahoy uit en speelde ze voorafgaand aan die show nog in een kolkende Oosterpoort. Wij zijn blij haar dit najaar opnieuw te mogen ontvangen!
Chanteuse met tijdloos en rauw stemgeluid Kovacs is een multi-talent en een chanteuse met een tijdloos en tegelijkertijd rauw stemgeluid. Een muzikante wiens artistieke kwaliteiten niet blijven bij muziek alleen, maar die ook te bewonderen zijn in haar kunst, mode en design. Haar achtergrond en haar mysterieuze verleden zijn belangrijke inspiratiebronnen voor haar creaties. Haar nieuwe plaat is onmiskenbaar Kovacs: een uitbundige technicolor plaat vol vreugde en pijn, gedoopt tot  Child of Sin . Haar muziek gaat over licht en donker. Wegkijken is moeilijk, niet luisteren is onmogelijk. Kovacs liet in een uitverkochte Stadsschouwburg afgelopen najaar al horen hoe haar stem de zaal kan vullen. Met een nieuw album op zak is ze terug, krachtiger dan ooit.
Soulvolle song met diepe grooves, stevige baslijnen en authentiek stemgeluid Soulzangeres Rose Spearman is al een hele tijd professioneel bezig met muziek. Won eerder een European Border Breakers Award. Bracht twee internationale soloalbums uit op United en Sony Music en gaf concerten op internationale festivals als Lowlands, North Sea Jazz, Montreux Jazz, Glastonbury, Exit, Sziget, Love Box Festival en SXSW in Austin Texas. Rose zwierf zes jaar de wereld rond als leadzangeres van Kraak & Smaak en werkte samen met internationale DJ’s zoals Kerri Chandler, Boris Dlugosch en Roger Sanchez. Rose speelde ook op de internationale podia met Solomon Burke, Jools Holland, KT Tunstall en vele anderen, en trad als enige Nederlandse zangeres op in de Amerikaanse tv-show Jimmy Kimmel. Dit najaar brengt Spearman het album King of Air dat vol staat met song… Soulzangeres Rose Spearman is al een hele tijd professioneel bezig met muziek. Won eerder een European Border Breakers Award. Bracht twee internationale soloalbums uit op United en Sony Music en gaf concerten op internationale festivals als Lowlands, North Sea Jazz, Montreux Jazz, Glastonbury, Exit, Sziget, Love Box Festival en SXSW in Austin Texas. Rose zwierf zes jaar de wereld rond als leadzangeres van Kraak & Smaak en werkte samen met internationale DJ’s zoals Kerri Chandler, Boris Dlugosch en Roger Sanchez. Rose speelde ook op de internationale podia met Solomon Burke, Jools Holland, KT Tunstall en vele anderen, en trad als enige Nederlandse zangeres op in de Amerikaanse tv-show Jimmy Kimmel. Dit najaar brengt Spearman het album King of Air dat vol staat met songs over familiegeheimen, ontkenning, verslaving en raciale thema’s. Muzikaal en live staat King Of Air  garant voor soulvolle songs met zowel diepe, elektronische als akoestische grooves, stevige baslijnen en krachtige harmonieën, waarin het authentieke stemgeluid van Rose het herkenbare geluid bepaalt. Support: Blair Jollands Geboren en getogen in Nieuw-Zeeland reisde Blair Jollands de wereld rond. Van Te Awamutu tot Timboektoe, van Kiev tot Katmandu en van NYC – via een plek in de legendarische CBGB’s tijdens het beruchte CMJ Festival – naar Londen, alwaar hij nu woonachtig is. Blair is zanger, songwriter en componist en bracht eerder verschillende studioalbums uit onder zijn eigen naam en zijn alter ego ‘El Hula’. Hij werkte samen met Gordon Rafael (The Strokes), Boy George en Madonna. Zo ook met legendarische filmmakers als Nicolas Roeg, Ken Loach en Richard Attenborough. Zijn composities zijn filmisch van opzet en doen soms denken aan Morricone, Bowie, Bacharach en Beck. Allemaal op hun best met een gebroken hart…