Tartarus Records presents: Ultha + Ortega + Oud Zeer + All Are To Return

Description

Tartarus Records is een DIY, experimenteel label, opgericht door Richard Postma (gitarist/zanger van Ortega, vrijwilliger bij VERA) in 2012. Het label richt zich voornamelijk op muziek uit het zwaardere segment, en brengt verschillende albums en EP's in kleine oplage uit op vinyl en cassette.


ULTHA is een vijfkoppige black metal band geworteld in Keulen, Duitsland opgericht in 2014. Hun muziek is een hybride van US-black metal, doom, post punk en beetjes ambient. Met hun hypnotiserende en melodieuze nummers, en hun meeslepende live shows, is ULTHA een van de succesvolste bands in de Duitse underground.


Sinds 2007 verkent Ortega de duistere diepte van het menselijk verlangen naar het onbereikbare. Na 5 jaar radiostilte zal de band terugkeren voor een bijzondere show in VERA. Verwacht een show als vanouds, maar met het nieuwe materiaal van hun aankomende album.


Throwing …


Tartarus Records is een DIY, experimenteel label, opgericht door Richard Postma (gitarist/zanger van Ortega, vrijwilliger bij VERA) in 2012. Het label richt zich voornamelijk op muziek uit het zwaardere segment, en brengt verschillende albums en EP's in kleine oplage uit op vinyl en cassette.


ULTHA is een vijfkoppige black metal band geworteld in Keulen, Duitsland opgericht in 2014. Hun muziek is een hybride van US-black metal, doom, post punk en beetjes ambient. Met hun hypnotiserende en melodieuze nummers, en hun meeslepende live shows, is ULTHA een van de succesvolste bands in de Duitse underground.


Sinds 2007 verkent Ortega de duistere diepte van het menselijk verlangen naar het onbereikbare. Na 5 jaar radiostilte zal de band terugkeren voor een bijzondere show in VERA. Verwacht een show als vanouds, maar met het nieuwe materiaal van hun aankomende album.


Throwing Bricks & Ontaard presenteren: Oud Zeer; de nare herinneringen die nog altijd in je hoofd zitten, een oude wond die weer open barst. Het album is het resultaat van een samenwerking tussen de twee Utrechtse bands, een emotionele uitbarsting over het verwerken van je verleden, het vinden van schoonheid in het duistere.


De tweekoppige All Are To Return wijst je op de hardheid van het leven, de dreiging van het uitsterven. Tijdens Tartarus Records Presents zal de band hun derde album uitbrengen. Met gelaagde composities vol wanhoop en woede reflecteert All Are To Return op de huidige staat van de wereld, en al haar ellende.


Date info

  • Vrijdag 26 april 2024 20.30 - 23.00 uur

Organiser

You’re organising this event?

Contact us if you want to update information and more.

Contact us

1 Picture

Suggested events

Als Night Beats creëert de in in Texas geboren Danny Lee Blackwell muziek op een manier die vergelijkbaar is met het in elkaar leggen van een puzzel. Hij bouwt zijn werk op vanuit één moment, een eerste vonk, die aan bepaalde criteria moet voldoen: het moet hem kippenvel geven. Als dat lukt, zal Blackwell het idee onvermoeibaar nastreven totdat hij een nieuw nummer heeft; zo niet, dan zoekt hij naar een volgend moment. Met Night Beats speelt hij werk dat zich ergens tussen de filmmuziek van een Spaghetti Western en een psych-pop bevindt. Support The Black Delta Movement speelt op groove gerichte psychedelic rock. Dit jaar brengt de band hun tweede album uit, dat voortkomt uit hun debuutalbum waarmee ze al door het Verenigd Koninkrijk en Europa hebben tourden en meer dan 300 live optredens speelden.
De Emmense singer-songwriter Hannah Mae is niet meer weg te denken uit het countrypop landschap. Getekend op het Spark label van Ilse DeLange en met meerdere hitlijst noteringen, kun je haar kennen van radio en tv, maar natuurlijk ook van het nummer ‘Back To You’. Die Engelstalige debuutsingle, ‘Back To You’, was direct de doorbraak voor de singer-songwriter. Mede dankzij het gebruik van ‘Back To You’ in een PLUS-commercial werd de single een enorme radiohit. Daarna ging het snel. Veel optredens en schrijfsessies in o.a. Nashville volgden. Hannah Mae heeft voor nu de overstap gemaakt naar Nederlandstalig, en dat bevalt haar erg goed. ‘De Kerkstraat’ en het duet samen met de Vlaamse zanger Metejoor ‘Wat Wil Je Van Mij’, zijn geschreven en geproduceerd met producersduo The Companions en Simon Leferink. De singer-s… De Emmense singer-songwriter Hannah Mae is niet meer weg te denken uit het countrypop landschap. Getekend op het Spark label van Ilse DeLange en met meerdere hitlijst noteringen, kun je haar kennen van radio en tv, maar natuurlijk ook van het nummer ‘Back To You’. Die Engelstalige debuutsingle, ‘Back To You’, was direct de doorbraak voor de singer-songwriter. Mede dankzij het gebruik van ‘Back To You’ in een PLUS-commercial werd de single een enorme radiohit. Daarna ging het snel. Veel optredens en schrijfsessies in o.a. Nashville volgden. Hannah Mae heeft voor nu de overstap gemaakt naar Nederlandstalig, en dat bevalt haar erg goed. ‘De Kerkstraat’ en het duet samen met de Vlaamse zanger Metejoor ‘Wat Wil Je Van Mij’, zijn geschreven en geproduceerd met producersduo The Companions en Simon Leferink. De singer-songwriter gaat dit voorjaar op clubtournee, en heeft er veel zin in: “Ik heb ontzettend veel zin om in mei en juni een tourtje toe doen! We spelen mijn liedjes in een trio-setting, dus we gaan de nummers in een speciaal jasje gieten. Naast mijn bekende liedjes zullen ook nieuwe nummers de revue passeren. Ik kan niet wachten om jullie te zien in de zalen!”
Beleef de tijdloze hits en de vurige energie van deze muzikale grootheid live! Jools Holland, een muzikale legende met een indrukwekkende carrière als pianist, componist en bandleider, brengt samen met zijn R&B Orchestra een onvergetelijke avond vol swingende Rhythm & Blues, soulvolle klanken en opwindende jazz. Beleef de tijdloze hits en de vurige energie van deze muzikale grootheid live op het podium. Je zou Jools Holland daarnaast ook kunnen kennen van zijn iconische presentatie van het populaire BBC-programma “Later… with Jools Holland,” waarin hij ’s werelds grootste artiesten verwelkomde voor memorabele optredens en intieme muzikale ontmoetingen. Support: Galia Arad Galia Arad is een Amerikaanse singer-songwriter, die momenteel Dublin als thuisbasis gebruikt voor het schrijven van haar muziek.
Antiklimax gaat Into The Wild: we ruilen de bedompte, begrenzende theaterzaal in voor de vrijheid en de openheid van het bos. Een avondje locatietheater waarvoor je je regenlaarzen thuis kunt laten. De natuur is hot. De wildernis is sexy. De stad zijn we beu. Weg met die grijze, betonnen muren; geef ons in hemelsnaam de weidse vrijheid van het bos! We zijn zo met onszelf bezig geweest dat we moeder Natuur zijn vergeten. We zijn stoute kinderen geweest. Voor straf mogen we niets meer. Minder vliegen, minder vlees, minder, minder, minder. En less is more, toch? In As The World Hurts nemen we u mee het bos in. Een romantisc… Antiklimax gaat Into The Wild: we ruilen de bedompte, begrenzende theaterzaal in voor de vrijheid en de openheid van het bos. Een avondje locatietheater waarvoor je je regenlaarzen thuis kunt laten. De natuur is hot. De wildernis is sexy. De stad zijn we beu. Weg met die grijze, betonnen muren; geef ons in hemelsnaam de weidse vrijheid van het bos! We zijn zo met onszelf bezig geweest dat we moeder Natuur zijn vergeten. We zijn stoute kinderen geweest. Voor straf mogen we niets meer. Minder vliegen, minder vlees, minder, minder, minder. En less is more, toch? In As The World Hurts nemen we u mee het bos in. Een romantisch aangelegde maar wanhopige jongen neemt het besluit van zijn leven: hij offert zijn culturele luxeleventje op voor een leven in het bos. Hij laat de beschaafde wereld achter en trekt de wildernis in. Vrij van wetten, verplichtingen en etiquette hoopt hij dichter bij zijn ware natuur te komen. Maar is er voor de mens nog wel plaats in de natuur? Een romantische safari door de wildernis, vol taalvondsten, levensvraagstukken, fantasie, en muziek. De komende jaren maakt Antiklimax een drieluik over de Romantiek. Het romantische is immers nog steeds overal in onze cultuur terug te vinden. We flirten met opera, sturm und drang en weltschmerz. Wat hebben we nog aan het romantische ideaal van de ware liefde en het monogame huwelijk, nu steeds meer jonge koppels kiezen voor een open relatie? Wat zeggen de opvoedlessen van Rousseau’s nog over bakfietsmoeders en curlingouders? Wat betekent romantisch nationalisme nog in een geglobaliseerde wereld? Maar laten we in het eerste deel beginnen met het meest prangende onderwerp: de natuur - de ruggengraat van al wat romantisch is.
Een herdenkingsconcert met werken van drie generaties Oekraïense componisten Kamerorkest van het Noorden speelt op zaterdag 4 mei een herdenkingsconcert in De Oosterpoort. Met prachtige melodieuze muziek wordt stilgestaan bij de vreselijke verschrikkingen van oorlog, bij de onschuldige slachtoffers van alle oorlogen. Op het programma staan werken van drie generaties Oekraïense componisten die dagelijks leven met de actualiteit van de huidige oorlog: Valentin Silvestrov (1937), Sviatoslav Lunyov (1964) en Maxime Shalygin (1985). Drop after drop wordt aan één stuk door uitgevoerd en dompelt de luisteraar onder in een steeds diepere meditatie. Maxime Shalygin was eerder te gast bij het Kamerorkest van het Noorden en schreef daarover: ‘Vanaf de eerste minuut dat ik met het orkest werkte, voelde ik hoe diep deze jonge musici de muziek beleven. Ze stellen elk programma samen met grote liefde en scheppen de ideale omstandigheden om de muziek te laten doordringen in het hart.’ Programma en bezetting Kam… Kamerorkest van het Noorden speelt op zaterdag 4 mei een herdenkingsconcert in De Oosterpoort. Met prachtige melodieuze muziek wordt stilgestaan bij de vreselijke verschrikkingen van oorlog, bij de onschuldige slachtoffers van alle oorlogen. Op het programma staan werken van drie generaties Oekraïense componisten die dagelijks leven met de actualiteit van de huidige oorlog: Valentin Silvestrov (1937), Sviatoslav Lunyov (1964) en Maxime Shalygin (1985). Drop after drop wordt aan één stuk door uitgevoerd en dompelt de luisteraar onder in een steeds diepere meditatie. Maxime Shalygin was eerder te gast bij het Kamerorkest van het Noorden en schreef daarover: ‘Vanaf de eerste minuut dat ik met het orkest werkte, voelde ik hoe diep deze jonge musici de muziek beleven. Ze stellen elk programma samen met grote liefde en scheppen de ideale omstandigheden om de muziek te laten doordringen in het hart.’ Programma en bezetting Kamerorkest van het Noorden Maxime Shalygin – dirigent Maryana Golovchenko – zang Maxim Shalygin (1985) Drop after drop (2022) Valentin Silvestrov (1937) Stille Musik (2002) Maxim Shalygin (1985) Satarsa (2021) Svyatoslav Lunyov (1964) Tristium (2004) Maxim Shalygin (1985) Lullaby (2011)
Singer-songrapper en hitkanon keert terug naar Groningen! Singer-songrapper Snelle (Lars Bos) kreeg in 2019 nationale bekendheid met zijn hit ‘Reünie’ en sindsdien kan eigenlijk niemand meer om hem heen; Op 24 oktober 2019, ter ere van Snelle’s vierentwintigste verjaardag, verscheen zijn album ‘Vierentwintig’, dat binnen 24 uur Goud werd. In 2020 zette het grote succes door: met het liedje ‘Smoorverliefd’ maakte Snelle jongeren bewust van de gevaren van het gebruiken van je telefoon op de fiets. Op deze #1 hit volgde gelijk de volgende: ’17 Miljoen Mensen’ met Davina Michelle. Hierna volgden de nummers ‘Kleur’, ‘De Overkant’ met Suzan & Freek, ‘In De Schuur’ met Ronnie Flex en ‘Papa Heeft Weer Wat Gelezen’ met Thomas Acda. Met al deze pakkende muziek werd Snelle… Singer-songrapper Snelle (Lars Bos) kreeg in 2019 nationale bekendheid met zijn hit ‘Reünie’ en sindsdien kan eigenlijk niemand meer om hem heen; Op 24 oktober 2019, ter ere van Snelle’s vierentwintigste verjaardag, verscheen zijn album ‘Vierentwintig’, dat binnen 24 uur Goud werd. In 2020 zette het grote succes door: met het liedje ‘Smoorverliefd’ maakte Snelle jongeren bewust van de gevaren van het gebruiken van je telefoon op de fiets. Op deze #1 hit volgde gelijk de volgende: ’17 Miljoen Mensen’ met Davina Michelle. Hierna volgden de nummers ‘Kleur’, ‘De Overkant’ met Suzan & Freek, ‘In De Schuur’ met Ronnie Flex en ‘Papa Heeft Weer Wat Gelezen’ met Thomas Acda. Met al deze pakkende muziek werd Snelle in 2020 tot Spotify’s meest gestreamde artiest in Nederland bekroond. Ook in 2021 zette Snelle mooie stappen: hij won een Top 40 Award voor Beste Artiest en ontving een Edison nominatie in de categorie Pop. Zijn album ‘Lars’ kwam binnen op #1 in diverse hitlijsten en hij scoorde de monsterhit ‘Blijven Slapen’ met Maan, waarvoor ze later een Top 40 Award en een Edison Award wonnen. Dan was er ook nog de documentaire ‘Zonder Jas Naar Buiten’ op Netflix. In 2022 stond Snelle driemaal voor een uitverkocht AFAS Live in Amsterdam en rondde hij zijn uitverkochte theatertour ‘FF Tussen Ons’ af. Wat er aankomend jaar allemaal staat te wachten durven wij nog niet te voorspellen, maar één ding staat vast; dit voorjaar zie je hem live in De Oosterpoort!
Australische indiefolk The Paper Kites, die je waarschijnlijk kent van hun hit Bloom, komen met hun stemmige, etherische indiefolk naar Groningen. De muziek van The Paper Kites doet denken aan die van Bear’s Den, Bon Iver en Angus & Julia Stone, maar de groep laat zich door verschillende genres inspireren. Ofwel, in de woorden van frontman Sam Bentley: “We are whatever we released on the last record”. Onlangs bracht de band het sferische Live at the Roadhouse uit, en kondigt een Europese tour aan om het te laten horen!
De in Ierland geboren band A Burial At Sea kwam in 2018 met de release van hun eerste EP '...And The Sum Of Its Parts', die barstensvol met creativiteit zat, de traditioneel sobere post-rock scene binnenvallen Hierna volgden meer releases, en naarmate hun populariteit toenam, bracht de band maanden door op tour als support voor And So I Watch You From Afar. Ook speelden ze lokale support shows voor Caspian, Tera Melos en This Will Destroy You. De voorliefde van de band voor razende post-hardcore zeker aanwezig, maar met het nieuwste album 'Close To Home' (uitgebracht in februari 2024) laat A Burial At Sea zien dat ze niet bang zijn om de volumeknop wat terug te draaien.
Het Graceland-koor brengt peace, love and harmony Het Zuid-Afrikaanse gezelschap Ladysmith Black Mambazo een koor noemen, doet geen recht aan hun status – het is een cultureel instituut. Al meer dan vijf decennia worden de meeslepende harmonieën omarmd door het publiek, ondersteund door vocale power, kenmerkende dansbewegingen en charmante interactie op het podium. De grote doorbraak kwam in 1986, toen Paul Simon de hulp van Ladysmith Black Mambazo inriep voor het legendarische Graceland. Inmiddels heeft de groep vijf Grammy Awards in de prijzenkast  staan en tourt het gezelschap over de hele wereld met hun boodschap waaraan nu meer dan ooit behoefte is: Peace, love and harmony!
Tamikrest, Tamasheq voor kruispunt, verbinding, is voor deze band, met bandleden afkomstig uit verschillende delen van de wereld misschien wel de perfecte naam. De roots van de band liggen in de desert blues, maar ze hebben zich ook laten inspireren door diverse internationale invloeden en omringende culturen. Met hun muziek willen ze de Tamasheq-cultuur delen met de wereldbewoners voorbij de oneindige Sahara. Het verhaal van Tamikrest begint in Kidal, een woestijnstad in het noorden van Mali, waar de band is opgericht in 2006. Met twee hand-gebouwde gitaren zijn de bandleden aan de slag gegaan. In de afgelopen jaren heeft de band op verschillende grote internationale podia gestaan en wist de band een loyale fanbase op te bouwen vanuit alle uithoeken van de wereld. Met hun meest recente album, Tamotaït, wist Tamikrest niet alleen de volumeknop een flinke draai te geven, maar ook hun meditatieve atmosfeer en missie aan te scherpen.