Vera

Venue

Upcoming events

Chicago-based Deeper brengt hun mix van hoekige post-punk en verfijnde indie-rock terug naar de VERA Mainstage, nadat ze werden verkozen tot beste supportact in de VERA-poll van 2020. Het nieuwste Deeper album, Careful!, werd in 2023 uitgebracht en herdefinieert het geluid van de band, waarbij ze hun muzikale grenzen hebben opgezocht. Careful! bevat synth-experimenten, momenten van krachtige darkwave en coldbeat, stadionwaardige rock-'n-roll-nummers en subtiele hints van pop, terwijl het vertrouwde geluid van Deeper nog altijd herkenbaar is. Een van Nederland’s meest intense noiserock trio's is veranderd van naam maar niet van identiteit. Support Texoprint (voormalig Kalaallit Nunaat) is een fabriek die gespecialiseerd is in herrie op het hoogste niveau. Nieuwe EP Mumble is nu uit en de band staat aan de start van haar drukste festivalzomer tot dusver, met optredens op o.a. Best Kept Secret, Zwarte Cross, Motel Mozaïque, Misty Fields en Supersonic’s Block Party Festival (Parijs).
Vikendica is een reizend festival-weekend voor avontuurlijke nieuwe muziek, dat vier iconische podia in Nederland met elkaar verbindt. In het eerste weekend van oktober slaat VERA de handen ineen met Stroomhuis (Eindhoven), WORM (Rotterdam) en OCCII (Amsterdam) om een convoi exceptionnel van acts uit de levendige underground scenes van Europa te presenteren. Vernoemd naar een informele term uit de Westelijke Balkan voor een weekendhuis, benadrukt Vikendica tegelijkertijd de identiteit en sfeer van onafhankelijke clubs. Na een succesvolle editie in 2023 keert het nomadische evenement terug op 3-6 oktober 2024, met Stroomhuis als extra, nieuwe locatue. Vikendica is een initiatief van platform Yugofuturism. -- Het Zwitserse avant-garde trio Omni Selassi verkent elke stemming, elk geluid en elk idee waarmee ze in contact komen tijdens hun experimenten. De band maakt gebruik van twee drums, vocalen en een barrage aan aanvullende tools. Het Sl… Vikendica is een reizend festival-weekend voor avontuurlijke nieuwe muziek, dat vier iconische podia in Nederland met elkaar verbindt. In het eerste weekend van oktober slaat VERA de handen ineen met Stroomhuis (Eindhoven), WORM (Rotterdam) en OCCII (Amsterdam) om een convoi exceptionnel van acts uit de levendige underground scenes van Europa te presenteren. Vernoemd naar een informele term uit de Westelijke Balkan voor een weekendhuis, benadrukt Vikendica tegelijkertijd de identiteit en sfeer van onafhankelijke clubs. Na een succesvolle editie in 2023 keert het nomadische evenement terug op 3-6 oktober 2024, met Stroomhuis als extra, nieuwe locatue. Vikendica is een initiatief van platform Yugofuturism. -- Het Zwitserse avant-garde trio Omni Selassi verkent elke stemming, elk geluid en elk idee waarmee ze in contact komen tijdens hun experimenten. De band maakt gebruik van twee drums, vocalen en een barrage aan aanvullende tools. Het Slowaakse trio Berlin Manson combineert punk- en trap-esthetiek en -houding, met radicale politieke commentaren over sociale ongelijkheden in de kapitalistische omstandigheden in Centraal-Europa. Het Tsjechische collectief Fotbal mengt elementen van postpunk met krautrock, math en psychedelica. Een meeslepend geluid dat past en kriebelt als een warme wintertrui.
En weer een knaller van een band die in ons 50e jubileumjaar de pannen van het dak komt spelen! Mudhoney wordt vaak (met Sonic Youth) aangestipt als de wegbereiders van de grunge. Die turbulente jaren ’90 die zoveel jonge levens veranderde, maar ook zoveel jonge levens kostte: Andrew Wood, Kurt Cobain, Kristen Pfaff, Layne Staley en Chris Cornell. De ironie wil dus dat veel van de populairste grungebands deels letterlijk zijn uitgestorven, maar dat de grondleggers, die stoïcijns hun ding bleven doen in de underground, vaak nog altijd actief zijn. Nu, bijna 6 jaar na hun laatste show in Vera, kun je ze weer eens live gaan bewonder aan de Oosterstraat. Laten we er verder geen woorden aan vuil maken, tot dan!
Het snoeiharde, punk-noiserock-trio METZ is absoluut geen vreemde in VERA. In 2013 stonden ze hier voor het eerst, gevolgd door een tweede bezoek in 2016. Nu, in 2024, weten ze, na een geannuleerde show tijdens de pandemie, weer de weg terug te vinden naar onze mooie club. De band weet als geen ander het publiek te trakteren op een flinke bak herrie, een adrenalinekick die de hele set door alleen maar piekt. Ze barsten van de dynamiek en variatie, en we kunnen zeggen dat we de band door de jaren heen hebben zien groeien. Met het in 2020 uitgebrachte Atlas Vending zette METZ de eerste stappen naar een nieuwe, meer volwassen sound. Hun aankomende album Up On Gravity Hill, dat wij in april kunnen verwachten, zet deze trend door. Het meer gevoelige album zit vol nuance, en is misschien zelfs wel de krachtigste tot nu toe.… Het snoeiharde, punk-noiserock-trio METZ is absoluut geen vreemde in VERA. In 2013 stonden ze hier voor het eerst, gevolgd door een tweede bezoek in 2016. Nu, in 2024, weten ze, na een geannuleerde show tijdens de pandemie, weer de weg terug te vinden naar onze mooie club. De band weet als geen ander het publiek te trakteren op een flinke bak herrie, een adrenalinekick die de hele set door alleen maar piekt. Ze barsten van de dynamiek en variatie, en we kunnen zeggen dat we de band door de jaren heen hebben zien groeien. Met het in 2020 uitgebrachte Atlas Vending zette METZ de eerste stappen naar een nieuwe, meer volwassen sound. Hun aankomende album Up On Gravity Hill, dat wij in april kunnen verwachten, zet deze trend door. Het meer gevoelige album zit vol nuance, en is misschien zelfs wel de krachtigste tot nu toe. Maar wees niet bang, de Canadezen zijn hun wilde haren absoluut nog niet kwijt en weten nog steeds de volumeknop te vinden.
Na zijn neo-psychedelische avonturen met Green On Red, toert Chuck Prophet al veertig jaar door Europa met zijn unieke mix van alt-country, folk, blues en powerpop. Zijn laatste tournee trok een hoop volle zalen, en met een nieuw album in het vooruitzicht keert Chuck in 2024 weer terug naar Europa voor een uitgebreide tour. Als 21-jarige vloog Chuck in 1984 voor het eerst de oceaan over, voor zijn allereerste tour met Green on Red. Acht jaar lang reisden ze met een bus alle uithoeken van het continent af voor festivals en meer dan tien tournees, waarbij ze in de tussentijd ook nog 6 albums uitbrachten. In 1992 ging de band uit elkaar, net voordat de alt-country beweging, die zij mede hielpen creëren, echt van de grond kwam.
In 2021 kroop RONKER als een vierkoppig monster uit de moerasgrond van de Dendervallei. Met hun state-of-the-art speednoise doorkruisten ze twee jaar lang de underground, clubs en festivals in de Benelux en timmerden zo aan stevige live-reputatie. Energiek, kwaad en inzettend op verbinding. Na het initiele koppensnellen, kampt RONKER nu met groeipijnen; wat doe je als je als je het randjes-lopen maar niet wilt ontgroeien? Een stootkogel van een plaat uitbrengen natuurlijk! ‘Fear is a Funny Thing Now Smile Like a Big Boy’ of in het kort FIA… In 2021 kroop RONKER als een vierkoppig monster uit de moerasgrond van de Dendervallei. Met hun state-of-the-art speednoise doorkruisten ze twee jaar lang de underground, clubs en festivals in de Benelux en timmerden zo aan stevige live-reputatie. Energiek, kwaad en inzettend op verbinding. Na het initiele koppensnellen, kampt RONKER nu met groeipijnen; wat doe je als je als je het randjes-lopen maar niet wilt ontgroeien? Een stootkogel van een plaat uitbrengen natuurlijk! ‘Fear is a Funny Thing Now Smile Like a Big Boy’ of in het kort FIAFTNSLABB (uitgesproken Fiaftensjleub) is niet alleen een ode aan het vieren van de naïviteit, de plaat is bewust heel rauw en speels gehouden. De band speelt een soort duplo-metal waarin gekozen worden voor simpliciteit en een breed kleurenpalet. De plaat kwam uit op 10 mei en waar RONKER’s kwaadheid voorgaand nog intern was, is deze nu een stuk extraverter en meer uitgesproken. In 2024 komt de band de plaat promoten hoe ze dat best kan: live spelen. Hard, innemend, energiek en no-nonsense: RONKER blaast alleen maar rechtdoor.
Na zes jaar niet gespeeld te hebben is John Coffey sinds vorig jaar terug! In het jaar van hun comeback zette de band de kelderbar op z'n kop met hun enorme lading opgekropte energie en keiharde post-hardcore! John Coffey speelde tot september 2016 ontelbaar veel clubs en festivals in Europa, toen stapte de band voor onbepaalde tijd van het podium. Een tijd waarin de vijf leden ongelimiteerd ruimte wilden creëren voor nieuwe ideeën. Eind 2020 ontstond weer de honger naar wat ze altijd samenbracht: de oncontroleerbare drang om op het podium te staan, zalen op z’n kop te zetten en elke bezoeker mee te sleuren. David: 'Soms kan het ook gewoon heel… Na zes jaar niet gespeeld te hebben is John Coffey sinds vorig jaar terug! In het jaar van hun comeback zette de band de kelderbar op z'n kop met hun enorme lading opgekropte energie en keiharde post-hardcore! John Coffey speelde tot september 2016 ontelbaar veel clubs en festivals in Europa, toen stapte de band voor onbepaalde tijd van het podium. Een tijd waarin de vijf leden ongelimiteerd ruimte wilden creëren voor nieuwe ideeën. Eind 2020 ontstond weer de honger naar wat ze altijd samenbracht: de oncontroleerbare drang om op het podium te staan, zalen op z’n kop te zetten en elke bezoeker mee te sleuren. David: 'Soms kan het ook gewoon heel eenvoudig zijn. Er is niets vetter dan met deze gasten weer muziek te maken en op het podium te staan. Dat we er vervolgens vijf jaar over gedaan hebben om weer met elkaar in een ruimte te staan, geeft ons juist weer onstuitbare energie.' In november 2022 begon de band in alle ‘stilte’ met de opnames van hun nieuwe full length album. Dat album, FOUR, kwam in augustus van 2023 uit. 2024 staat voor Coffey weer in het teken van touren touren en nog eens touren. 14 december staan ze in VERA op de planken.
Alternatieve rockband The Slow Readers Club schrijft opbeurende anthems met catchy melodieën en oprechte teksten. De band heeft een grote, loyale fanbase opgebouwd in het Verenigd Koninkrijk en Europa en heeft door de jaren heen van kleine zaaltjes tot uitverkochte shows en festival-headliner shows gespeeld. De band heeft in de UK een top tien album op hun naam staan met 'The Joy Of The Return' en met verschillende headline-tours en support shows voor niemand minder dan James, Pixies, Morrissey, The Charlatans, Shed 7, Catfish and The Bottlemen en Jesus and Mary Chain op hun naam hebben ze hun sound weten te perfectioneren.

Past events

Na 35 jaar in het vak zijn de Levellers nog altijd één van de beste livebands en zijn na twee jaar weer terug op de VERA Mainstage. In 2020 kwam hun nieuwste album, Peace, uit, en in 2021 vierde de Britse band het 30-jarig jubileum van hun klassieker, Levelling the Land. In de afgelopen 35 jaar hebben we vele kanten van de Britse folkrockband mogen zien, maar hun boodschap is altijd hetzelfde gebleven. In 2018 besloot de band om het oude materiaal weer af te stoffen en maakten nieuwe akoestische arrangementen voor acht van hun eerdere singles. Deze werden opgenomen in de befaamde Abbey Road Studios - met als resultaat het album We The Collective. In 2023 vierden de Levellers hun 35-jarig bestaan als band, en het 20-jarig jublieum van hun Beautiful Days Festival. Bij support Bu… Na 35 jaar in het vak zijn de Levellers nog altijd één van de beste livebands en zijn na twee jaar weer terug op de VERA Mainstage. In 2020 kwam hun nieuwste album, Peace, uit, en in 2021 vierde de Britse band het 30-jarig jubileum van hun klassieker, Levelling the Land. In de afgelopen 35 jaar hebben we vele kanten van de Britse folkrockband mogen zien, maar hun boodschap is altijd hetzelfde gebleven. In 2018 besloot de band om het oude materiaal weer af te stoffen en maakten nieuwe akoestische arrangementen voor acht van hun eerdere singles. Deze werden opgenomen in de befaamde Abbey Road Studios - met als resultaat het album We The Collective. In 2023 vierden de Levellers hun 35-jarig bestaan als band, en het 20-jarig jublieum van hun Beautiful Days Festival. Bij support Bumble B. Boy krijg je een totaalconcept waar zelfs youtube afleveringen bij horen over het leven van deze dartellende bijenband. De muziek doet denken aan Madness, Squid, Talking Heads en Thee Oh Sees. Je ziet aan dit rijtje bands dat de muziek moeilijk vast te pinnen is maar één ding is duidelijk: Bumble B. Boy is here to entertain.
Jenny Don't and the Spurs maken nummers over woestijndromen en hartzeer. De westernband kent een lange geschiedenis in de punkrock scene bestaat uit vier leden: Jenny Don't, Kelly Halliburton van Pierced Arrows, Defiance, P.R.O.B.L.E.M.S., en de honky-tonker Christopher March, die het geheel compleet maakt met zijn bliksemsnelle gitaarspel. Voor zijn overlijden begin 2022 was Sam Henry van Wipers lange tijd de drummer. Ondanks de moeilijkheden besloot de band door te gaan en heeft nu Buddy Weeks achter de drums zitten.
Ik had mezelf er voor een keertje gewoon makkelijk vanaf kunnen maken met een tekstje voor een Downstage show. Meer overtuigende woorden dan d… Ik had mezelf er voor een keertje gewoon makkelijk vanaf kunnen maken met een tekstje voor een Downstage show. Meer overtuigende woorden dan de wapenfeiten zijn immers niet nodig: Ultimate Crumpets speelde in VERA al (zeer verdiend) als voorprogramma van poll-winnaar Tropical Fuck Storm en bestaat uit leden van kelderveteranen Guard Llama, Schau Schau en Kinoo (een band die ik net zo lang zal blijven namedroppen tot ze weer voor een keertje bij elkaar komen). Ervaren muzikanten dus, met een gitaarkoffer bomvol mooie indie rock liedjes. BOWL maakt het soort strakke melodische postpunk vol sprankelende gitaarriffjes waar we in de kelder zo van houden en brak als Never Mind the Hype-talent onze mainstage al af tijdens de Popronde, waar ze overigens zo’n 20 shows mochten spelen. Reden genoeg om te komen, stukje klaar, en ik hoef geen ellenlange teksten te verzinnen. Zou je zeggen. Voor wie inmiddels overtuigd is, het staat je vrij te stoppen met lezen en op “tickets” te rammen. Voor wie z’n leesbril dieper op de neus heeft gedrukt en de voetjes net lekker op de bank heeft genesteld: ik heb nog wel een verhaaltje te vertellen. Wat andere mensen je ook zullen vertellen: de meest legendarische Downstage-avond ooit was op 18 oktober 2021. Juist, een maandag. We waren na een periode van meer dan 500 dagen zonder concert in de kelder nog aan het warmdraaien, en een Downstage Extra met een Franse groep met een geweldige plaat op zak klonk iedereen natuurlijk als muziek in de oren. De band: Unschooling, een groep die ons (citerend uit eigen werk) “een een bonte bloemlezing van ruim 40 jaar post-punk” kwam geven. Toeval wilde dat het weekend voor de inmiddels beruchte maandag een stuk in de lokale pers was verschenen dat VERA betichte een sociëteit voor oude mannen te zijn verworden, of iets in die trant. Het zal ongetwijfeld de bluesrockbubbel van de schrijver zijn geweest die hem tot dergelijke woorden dreef, maar het raakte ons Downstage-clubje toch. Wij waren destijds immers allemaal nog lang niet of, op z’n hoogst, amper dertig. Het ludieke papiertje met Pas op! Jeugd aanwezig! was snel getekend en op de deur voor ons trappetje geplakt. Fotograaf Marc zag het bordje, lachte en had er meteen een missie bij: die jeugd dan ook maar op de foto zetten. De foto die je bovenaan deze pagina ziet, is van die avond, en dat is niet zonder reden. Op de foto: BOWL, voordat de band überhaupt bestond. De leden leerden elkaar kennen op de Herman Brood Academie en hadden blijkbaar op dinsdag 19 oktober geen college, want ze stonden bij ons in het publiek en startten een moshpit die gezien de azijn uit de lokale krant niet op een beter moment had kunnen komen. Na die ene show in de kelderbar besloten de studenten samen maar hetzelfde te gaan doen als wat ze net op onze roodgelakte vloer hadden gezien: muziek maken in een band. In twee jaar tijd werkte BOWL zich op tot één van de meest urgente, verfrissende post-punkbands van Nederland en met langspeler Sweet Caffeïne op zak, tourt de band nu door Nederland. Opener “Feedback/New God/Meaningless” is een stuk minder Swansesque dan de titel doet suggereren en klinkt als oudgedienden van de kelder als Palm en The Homesick anno Youth Hunt, en mengt dit met een flinke dosis Gang of Four en - jawel - Unschooling. En dan houdt het nog niet op met de traktaties voor deze avond. Ook de Groningse groep Ultimate Crumpets komt een set spelen. Ik dacht lange tijd dat de band al een tijdje mee ging en al een aardige track record had, maar wat bleek: het eerste optreden van de band was op koningsdag 2022 tijdens onze jaarlijkse The King’s Garage Sale. Volgens de anonieme auteur van het stukje destijds weet de band “van het meest regenachtige voorjaarsweer nog een prachtige lentedag” te maken, en dat dekt de lading goed. Ultimate Crumpets put inspiratie uit de bands uit de 90s met ‘Buffalo’ in de naam en verwijst naar simpelweg coole groepen als Teenage Fanclub, Guided by Voices en The Replacements. Zanger/gitarist Rutger Peereboom en drummer Wim Kruizinga kennen we al van de eerder genoemde Groninger trots Guard Llama en dat hoor je terug, maar met een flinke vleug volwassenheid in de liedjes. Gitarist Kalle Wolters speelde in household names Sprokkelhout en Kinoo en tegenwoordig in wavegroep Schau Schau. Bassist/toetsenist Jorrit Berends was naar mijn weten lange tijd een afwezige op het podium, maar kan je nog kennen van de allereerste kortstondige line-up van de legendarische Nederlandse noiserock-groep Bonne Aparte (de tijd die ik in dát onderzoek stak, steekt met kop en schouders uit boven de toch al niet geringe tijd die dit stukje inmiddels in beslag neemt). De groep heeft net de eerste drie singles uit en debuteerde zoals een goede indieband betaamt met een nummer dat nét de 80 seconden aantikt. Zoals eerder gezegd: reden genoeg om te komen, dunkt mij zo. Voor wie zich trouwens afvroeg wat er in hemelsnaam gaande was op de foto die te zien was op 13 maart j.l. op de VERA-scheurkalender: de foto’s van de avond met Unschooling bieden wel wat uitleg, en anders is dat een verhaaltje voor een volgende keer. 15 juni, BOWL terug bij hun bakermat en Ultimate Crumpets eindelijk in de kelder! | Hugo
Het Spaanse bergdorp Polopos zal op 5 en 6 juli het toneel zijn voor het tweedaagse festival Polopop. Wat een relaxte vakantie met vrienden had moeten zijn, groeide (na een uit de hand gelopen borrel) uit tot een meerdaags festival in Zuid-Spanje. Het festival wordt georganiseerd door vier studenten van de Academie voor Popcultuur, waaronder VERA-stagiaire Sophie van Megchelen. Om alvast op te warmen heeft de organisatie een greep uit de line-up gedaan en staan er op 6 juni verschillende bands bij VERA op de planken, als een soort pre-party. -- SSTO beweert de beste én enige neo-psychedelische band van Leeuwarden te zijn. De band probeert hun verwondering voor het leven vast te leggen in hun muziek met een mix van pop, psychedelica, grunge, post en synthwave. ABUZZ zoekt de gren… Het Spaanse bergdorp Polopos zal op 5 en 6 juli het toneel zijn voor het tweedaagse festival Polopop. Wat een relaxte vakantie met vrienden had moeten zijn, groeide (na een uit de hand gelopen borrel) uit tot een meerdaags festival in Zuid-Spanje. Het festival wordt georganiseerd door vier studenten van de Academie voor Popcultuur, waaronder VERA-stagiaire Sophie van Megchelen. Om alvast op te warmen heeft de organisatie een greep uit de line-up gedaan en staan er op 6 juni verschillende bands bij VERA op de planken, als een soort pre-party. -- SSTO beweert de beste én enige neo-psychedelische band van Leeuwarden te zijn. De band probeert hun verwondering voor het leven vast te leggen in hun muziek met een mix van pop, psychedelica, grunge, post en synthwave. ABUZZ zoekt de grenzen van de muziek op, om zo te ontdekken dat ze niet bestaan. De realiteit zit tussen je oren; jouw bewustzijn creëert de realiteit. De Leeuwarder avant-garde-rock-jazz-punk-fusion band is als een veelbelovende achtbaan die alle kanten op gaat. Het is hard, soms zacht, het is punk, het is vreemd en staat er nou een marimba op het podium? Op een vliegend tapijt neemt Baha Gratul je mee op reis naar verre landen, om af en toe neer te storten voor een wild avontuur. De band noemt King Gizzard and the Lizard Wizard, Psychedelic Porn Crumpets en Altin Gün als hun inspiraties. Sommige momenten zullen teder zijn, maar zullen altijd weer opbouwen naar een uitbarsting van geluid en kleur. Aan fuzz en delay kom je bij Baha Gratul in ieder geval niet te kort. Het Lauwe Koeling Collectief draait de avond aan elkaar. Ze wonen in Leeuwarden, maar zijn geen echte diep Friezen, dus dan maar Lauwe Koeling.
Het Amerikaanse Black Pyramid speelt een strakke mix van stoner en doom, met hier en daar wat tonen van psychedelische rock met apocalyptische lyrics over oorlog, de occulte en vervreemding. Verwacht zware riffs, gecombineerd met een groovende ritmesectie en catchy vocalen. De band is in 2007 ontstaan, en hun gelijknamige debuut album Black Pyramid (2009) werd met lovende kritieken ontvangen in de stoner scene. Black Pyramid heeft door heel de VS en Europa getourd en op festivals als Roadburn en Desertfest London gespeeld. In 2024 stappen de Amerikanen weer in de tourbus en maken op 5 juni een stop in Groningen.
Private Function heeft in de afgelopen jaren een reputatie opgebouwd als één van de meest explosieve, onvoorspelbare en essentiële bands van het Australië. Met hun energieke liveshows en losgeslagen marketingtactieken (zoals LP's gevuld met urine van de bandleden) word de muziek, die gebrouwen is met het pracht van rock en praal van roll en aangedreven wordt door een duivelse mix van brutale uitspraken, nostalgische grappen en een antiautoritair charme, alleen maar aangedikt. De toegewijde volgelingen van de band rijden voortdurend mee op de 'PF-tsunami' richting de top.
De Canadese songwriter en multi-instrumentalist Evan Uschenko is de drijvende kracht achter GHOSTWOMAN, een intrigerende indierockband met invloeden van psychedelica en garagerock. Uschenko is van mening dat het nieuwste album van GHOSTWOMAN het eerste album is dat "eindelijk de ware aard van de band vastlegt". Het album is gevuld met warme, analoge geluiden, zware gitaren en met galm-doordrenkte vocalen. Er heerst een zelfvertrouwen en zekerheid dat lijkt voort te bouwen op hun debuut uit 2022. Er is een duisterder, dichter gevoel in vergelijking met eerdere releases, waarmee GHOSTWOMAN eindelijk haar creatieve visie realiseert.
Na de oprichting van de band rond het midden van het decennium door kernleden Andy Buss, Leith Ambrose en Luke Phelps duurde het niet lang voordat Egyptian Blue een van de meest geloofde nieuwe bands in het Verenigd Koninkrijk werd, met als hoogtepunt support tours met Idles en Foals. Elk element van het hoekige en compromisloze geluid van Egyptian Blue brengt een urgentie met zich mee die zowel zeldzaam als essentieel is. Scherpe riffs bereiken een zowat hypnotiserende kracht door die strakke en ietwat nerveuze herhaling die je wel van postpunk kent te combineren met intense bassgrooves.
Of het nu gaat om een dikke liveshow, het creeëren van de soundtrack voor de rest van je leven, een cinematografisch meesterwerk van een video, wat dan ook - The Southern River Band slaagt er altijd in hun eigen lat hoger te leggen. De band uit Thornlie heeft hun 2019 doorgebracht met het touren door Australië. Ze traden eindeloos op, en brachten hun Mega Rock Party overal naartoe waar een podium was waar ze hun "Rock 'n' Roll met een vleugje Boogie Woogie en een snufje Country" speelden voor iedereen die wilde luisteren.
“What do you do at this point in your career, when you’ve been around for so long?” Stelt Lori S. van Acid King uit San Francisco. De gerenommeerde gitariste en frontvrouw bouwt haar elektrische imperium, riff voor riff, al bijna 30 jaar op. Hoewel de samenstelling van Acid King kan veranderen, blijft Lori de drijvende kracht en het meesterbrein achter de band. Vernoemd naar de bijnaam van de beruchte moordenaar Ricky Kasso, ontstond Acid King in 1993 met een geluid dat zware jaren '70 proto-metal vermengde met het soort wazige, langzaam doorstuwende kracht die je wellicht wel kent van bands als Sleep en Electric Wizard. Special guest Earth Tongue speelt explosieve fuzz-geladen stoner-pop met weelderige zang en genadeloze drums. Soms zijn hun nummers schel en verwarrend, andere keren omhullen galmende texturen en direct herkenbare hooks je in een warme, liefdevolle omhelzing.