I NEVER WANNA DANCE AGAIN

Description

I NEVER WANNA DANCE AGAIN  presents a collective journey of a fragmented yet reflective and humorous take on the inheritance of human imperfection. It tests the limits of expression through the act of singing along to the songs we can’t resist, and aims to unfold the paradoxical judicious balance between perfection and imperfection.

The work is developed with a hybrid group of participants; trained performers and performers from the local community, creating a multi-perspectives performance on the theme.

Organiser

You’re organising this event?

Contact us if you want to update information and more.

Contact us

2 Pictures

Suggested events

Laat je mobiele telefoon maar aan! In het interactieve Rabbit Hole vervagen de grenzen tussen on- en offline en maak je via je telefoon onderdeel uit van Samy’s chatfora. Ontdek hoe Samy ontsnapte aan pesten en een gebroken gezin door weg te vluchten in een online community. Volg jij hem into the rabbit hole?   "Rabbit hole is een visueel overdonderende voorstelling." ★★★★ NRC Handelsblad
HOE HOUD JE HOOP IN EEN AFSTERVENDE WERELD? Katie Cruel is een tekstuele en muzikale voorstelling die zich afspeelt in het dystopische universum van collectief LENZ. De voorstelling onderzoekt de driehoeksverhouding tussen slachtoffer, dader en toeschouwer, geïnspireerd door Schotse ‘murder ballads’. Met gebruik van live drone- en Schotse folk muziek maakt LENZ een ruig, eenzaam en teder portret van een jonge vrouw getekend door trauma, op zoek naar hoop en bereid om tot het uiterste te gaan.
“Het is een gevoelige zaak om de juiste kapper te vinden. Ik bedoel, iemand die een schaar zo dicht bij je keel houdt, zou iemand moeten zijn die je vertrouwt, nietwaar?” Een voorstelling over een Nederlandse kapper genaamd Jansen en een Joodse storyteller die naar de kapper moet. Me and Mr Jansen is een Engelstalige voorstelling. Bij deze voorstelling is een gebarentolk Nederlandse gebarentaal aanwezig In English below
Handen geef je. Met handen maak je contact, met elkáár en met de wereld. Handen tasten af, voelen voorzichtig of het niet te heet is. Of te koud. Ze kunnen teder zijn, maar ook tot vuisten samenballen. Handen zitten vol met eelt geschreven verhalen. Met handen reis je door de tijd, van de handafdrukken in oude grotten naar onze handen op toneel die stil gebaren. Talking Hands is een muzikale cross-over voorstelling, waarin Nederlandse Gebarentaal (NGT) op een bijzondere manier geïntegreerd wordt.  Handen geef je. Met handen maak je contact, met elkáár en met de wereld. Handen tasten af, voelen voorzichtig of het niet te heet is. Of te koud. Ze kunnen teder zijn, maar ook tot vuisten samenballen. Handen zitten vol met eelt geschreven verhalen. Met handen reis je door de tijd, van de handafdrukken in oude grotten naar onze handen op toneel die stil gebaren. Talking Hands is een muzikale cross-over voorstelling, waarin Nederlandse Gebarentaal (NGT) op een bijzondere manier geïntegreerd wordt.  POËTISCH MUZIEKTHEATER MET EEN HANDJE ABSURDISME Talking Hands wordt gespeeld door een veelzijdige cast. De gebarentolk is ook professioneel danser, de acteurs zijn handig voor en achter de camera en de jonge ud-speelster Jawa Manla zingt de sterren van de hemel. In deze voorstelling wordt de gesproken tekst en liedtekst vertaald door een tolk NGT die al zingend, spelend en bewegend onderdeel uitmaakt van de cast. Deze voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 9 jaar of je nu wel of niet gebarentaal beheerst.
Een jonge illusionist blikt terug op zijn leermeester; een mysterieuze overbuurman, geboren aan de andere kant van de oceaan, die hem de kneepjes van het vak bijbracht. Maar hoe meer hij zich over zijn leermeester herinnert, hoe minder betrouwbaar zijn herinneringen blijken te zijn.
Elk jaar maakt een select clubje van tweede- en derdejaarsstudenten from scratch een muziek- en/of geluidsvoorstelling onder leiding van docent Martin Verheesen. Er wordt vier weken onderzoek gedaan naar een specifiek onderwerp of thema, waarna ze een week te gast zijn bij ons in Zaal 3 om de voorstelling aldaar te maken en te monteren. Door gebruik te maken van de specifieke mogelijkheden en indeling van Zaal 3 ontstaan er altijd weer nieuwe werelden waarin studenten in geluid en beeld, spelend en musicerend het publiek meenemen in de door hen geschapen biotoop.
Well, when I first came to town,  They called me the roving jewel.  Now they’ve changed their tune,  Call me Katie Cruel. Well, when I first came to town,  They called me the roving jewel.  Now they’ve changed their tune,  Call me Katie Cruel. Katie - een ongedocumenteerde jonge metalmuzikant, onlangs in de stad aangekomen - leeft om te overleven. Na haar vlucht uit de extreem conservatieve plattelandsgemeenschap waar ze opgroeide, blijven jeugdtrauma’s haar achtervolgen. Op een nacht, na een van haar optredens, spreekt een oudere man Katie aan op straat. Hun wonderbaarlijke ontmoeting, de nacht die volgt en zijn uiteindelijke pogingen om haar te redden, leggen de kloven tussen genders, klassen en generaties bloot. Uiteindelijk komt Katie tot het besef dat extreme acties de enige uitweg zijn binnen een wereld zo uitzichtloos als de onze. concept & creatie LENZ | spel & live muziek Gerardjan Rijnders, Marit Hooijschuur & Erasmus Mackenna | regie, scenografie & lichtontwerp Erasmus Mackenna | tekst & dramaturgie Roel Pronk | kostuumontwerp Julia Diepstraten | muzikale leiding Simme Wouters | systeemontwerp gitaarversterking Tos Nieuwenhuizen (SunnO))), Motorpsycho) | technische productie & operatie Attila Németh | campagnefotografie Eva Roefs | met dank aan Maatschappij Discordia 
Complottheorieën en de online-wereld zijn niet meer weg te denken uit de actualiteit. Maar hoe weet je wat de waarheid is? Rabbit Hole is een interactieve, futuristische voorstelling waarin het publiek een actieve rol speelt. Via eigen mobiele telefoons zijn bezoekers onderdeel van een digitaal netwerk en hebben ze invloed op beslissingen op het podium. De Toneelmakerij en Theater Sonnevanck brengen een unieke cross-mediale omgeving om op zoek te gaan naar betrouwbare informatie. Stap je into the rabbit hole? Of blijf je er juist buiten? Complottheorieën en de online-wereld zijn niet meer weg te denken uit de actualiteit. Maar hoe weet je wat de waarheid is? Rabbit Hole is een interactieve, futuristische voorstelling waarin het publiek een actieve rol speelt. Via eigen mobiele telefoons zijn bezoekers onderdeel van een digitaal netwerk en hebben ze invloed op beslissingen op het podium. De Toneelmakerij en Theater Sonnevanck brengen een unieke cross-mediale omgeving om op zoek te gaan naar betrouwbare informatie. Stap je into the rabbit hole? Of blijf je er juist buiten? Even voor de duidelijkheid: Samy is geen wappie. Verre van dat. Hij gelooft niet in bizarre conspiracies. Hij denkt niet dat de aarde plat is, gelooft niet in bloed-drinkende elites en snapt heus wel dat corona niet door 5G-masten is verspreid. Waarom noemt iedereen hem dan toch een complotdenker? Zijn ze bang voor hem, omdat hij zelf nadenkt? Is het zo bedreigend wanneer iemand niet meer braaf meedraait met het systeem? Samy vertrouwt niet meer blind op z’n ouders, z’n leraren, het NOS-Journaal. Hij is geen dom schaap meer. Net als Neo in de Matrix neemt Samy de red pill. Hij is wakker, hij is bereid de waarheid onder ogen te komen. Samy stopt met school en trekt zich terug in zijn eigen groeiende online community. Deze truthers doen hun eigen onderzoek, samen zoeken ze naar de waarheid. “Where we go one, we go all.” Terwijl de buitenwereld zich één voor één van Samy afkeert, probeert zijn zus Hanna wanhopig om weer contact met hem te krijgen. tekst Daniel van Klaveren | regie Paul Knieriem | dramaturgie en internationale samenwerking Paulien Geerlings | spel Tomer Pawlicki en Gonca Karasu
In Harira laat Jawad Es Soufi op een bijzonder hilarische manier zien hoe verschillend de mensen in Nederland zijn.Op geheel eigen wijze vertelt hij hoe hij zich in alledaagse bezigheden verhoudt tot deze diverse zielen. Hij kruipt haarfijn in verschillede typetjes die een heerlijke afspiegeling vormen van de maatschappij. Al die fascinerende mensen vormen, volgens Jawad, samen dé ingrediënten voor de beste soep van de wereld: Nederland.    In Harira laat Jawad Es Soufi op een bijzonder hilarische manier zien hoe verschillend de mensen in Nederland zijn.Op geheel eigen wijze vertelt hij hoe hij zich in alledaagse bezigheden verhoudt tot deze diverse zielen. Hij kruipt haarfijn in verschillede typetjes die een heerlijke afspiegeling vormen van de maatschappij. Al die fascinerende mensen vormen, volgens Jawad, samen dé ingrediënten voor de beste soep van de wereld: Nederland.    OVER JAWAD  Jawad Es Soufi is geboren en getogen in Rotterdam-Zuid. Op zijn tweeëntwintigste begon Jawad als docent. Hij gaf Nederlandse les op het VMBO in Rotterdam. Dag in dag uit haalde hij ontzettend veel voldoening uit alle lessen die hij verzorgde. Zijn liefde voor het theater was toen al aanwezig en was begonnen op zijn achttiende. Na twee jaar actief te zijn geweest in toneelgroep The Brothers uit Rotterdam, besloot hij verder te gaan met de groep De Borrelnootjez. Daar kreeg hij de ruimte om te experimenteren en originele sketches te maken. Op 20 februari 2020 speelde Jawad zijn debuutshow als Sloegie in Theater Rotterdam. Met 850 bezette zitplaatsen was zijn première stijf uitverkocht. Vele uitverkochte voorstellingen volgden. Harira is zijn vierde avondvullende voorstelling.