Description

Absurd


Nabil is een veelzijdige en talentvolle theatermaker. Hij speelt piano, zingt, beatboxt, maakt gevatte grappen en zet typetjes neer. Na Tijdmachine en Monopoly vraagt hij zichzelf in zijn derde programma Absurd af of hij de normale man is in de gekke wereld of andersom? Een programma met grappige observaties, herkenbaarheid, irritaties en blinde vlekken.


Over Nabil


Hij begon als humanbeatboxer bij theatergezelschap ISH. In 2006 werd hij als beatboxer Nederlands kampioen en werd kort daarna gevraagd om op te treden voor de troepen in Afghanistan.


Als acteur speelde hij in verschillende series zoals ‘ONM’, ‘De Co-assistent’ en ‘Deadline’. Daarnaast was hij twee seizoenen te zien in de improvisatieshow ‘Alpacas’, de opvolger van ‘De Lama’s’ en was een van de panelleden van het programma ‘Baas Raymann’.


De droom om uitei…


Nabil is een veelzijdige en talentvolle theatermaker. Hij speelt piano, zingt, beatboxt, maakt gevatte grappen en zet typetjes neer. Na Tijdmachine en Monopoly vraagt hij zichzelf in zijn derde programma Absurd af of hij de normale man is in de gekke wereld of andersom? Een programma met grappige observaties, herkenbaarheid, irritaties en blinde vlekken.


Over Nabil


Hij begon als humanbeatboxer bij theatergezelschap ISH. In 2006 werd hij als beatboxer Nederlands kampioen en werd kort daarna gevraagd om op te treden voor de troepen in Afghanistan.


Als acteur speelde hij in verschillende series zoals ‘ONM’, ‘De Co-assistent’ en ‘Deadline’. Daarnaast was hij twee seizoenen te zien in de improvisatieshow ‘Alpacas’, de opvolger van ‘De Lama’s’ en was een van de panelleden van het programma ‘Baas Raymann’.


De droom om uiteindelijk als soloartiest een avondvullende voorstelling te maken bleef hem achtervolgen. Hij besloot in 2015 om zichzelf in te schrijven voor het Leids Cabaretfestival. De jury roemt Nabils vermogen om zijn kwetsbaarheid om te zetten naar goede en scherpe grappen en ziet in hem een innemende, veelbelovende cabaretier met een toekomst in het theater.


Date info

  • Donderdag 6 oktober 2022 om 20.15 uur

Tickets

Info:

€ 13,00

Info & Reservation

1 Picture

Suggested events

Talent on the Move Met trots laat Holland Dance Festival het Nederlandse publiek kennismaken met de sterren van morgen met het spraakmakende danstalent van Codarts Rotterdam. De veelzijdige talenten dansen een aanstekelijke en zeer afwisselende voorstelling, waarbij passie en energie van het podium afspatten. Een dertigtal dansers, afkomstig uit alle delen van de wereld, toont een uniek programma. Hun jeugdige flexibiliteit vertaalt zich naar prachtige solo’s, duetten en groepsstukken – afkomstig uit bestaand repertoire van internationale topchoreografen en uit nieuw werk van jonge choreografie-talenten. Dit nieuwe werk is (vaak) speciaal voor de dansers van Codarts en voor deze tournee gecreëerd.
Waarom Truus In Waarom Truus kruipt actrice Margje Wittermans in de huid van Truus Wijsmuller. Deze verzetsheldin redde tijdens de Tweede Wereldoorlog het leven van meer dan 10.000 Joodse kinderen. Een verhaal dat iedereen moet horen. De inspiratie voor deze voorstelling kreeg Wittermans tijdens het inspreken van de documentaire over Truus Wijsmuller. Ze werd getroffen door de daadkracht en de moed van deze heldin. Waarom Truus is een bijzonder portret van een bijzondere vrouw waarin verbondenheid centraal staat. Geschiedenis De kinderloze Geertruida (Truus) Wijsmuller-Meijer was altijd al begaan met het sociale lot van anderen. Na 1932, als de nazi’s aan de macht komen, ontpopt zij zich tot redder van duizenden Joodse kind-vluchtelingen. De Britse regering stuurt haar in… In Waarom Truus kruipt actrice Margje Wittermans in de huid van Truus Wijsmuller. Deze verzetsheldin redde tijdens de Tweede Wereldoorlog het leven van meer dan 10.000 Joodse kinderen. Een verhaal dat iedereen moet horen. De inspiratie voor deze voorstelling kreeg Wittermans tijdens het inspreken van de documentaire over Truus Wijsmuller. Ze werd getroffen door de daadkracht en de moed van deze heldin. Waarom Truus is een bijzonder portret van een bijzondere vrouw waarin verbondenheid centraal staat. Geschiedenis De kinderloze Geertruida (Truus) Wijsmuller-Meijer was altijd al begaan met het sociale lot van anderen. Na 1932, als de nazi’s aan de macht komen, ontpopt zij zich tot redder van duizenden Joodse kind-vluchtelingen. De Britse regering stuurt haar in 1938 op een missie naar Wenen om met Adolf Eichmann te onderhandelen over de ‘gedwongen emigratie van de Weense Joden.’ Na spannende besprekingen mag zij tijdens de shabbat een konvooi kinderen meenemen. Zij organiseert, regelt en coördineert voor 600 Joodse kinderen een treintransport van Wenen naar Hoek van Holland. 500 van hen reizen per schip door naar Engeland, zoals afgesproken met Londen. De andere kinderen worden in Nederland opgevangen. De voorstelling De voorstelling toont de onbaatzuchtigheid, het doorzettingsvermogen en de slagkracht van een individu dat iets wil ondernemen tegen verschrikkelijk onrecht. De fascinatie van Margje Wittermans voor deze ‘reddende engel’ ligt aan de basis van deze toneelproductie. Janos Koolen tekent voor de muziek. De regie is in handen van Bruun Kuijt.
Met Syb van der Ploeg, Brenda Bee en Maarten Peters Met een spectaculair programma en de allergrootste hits van Engelse bodem, zet The Best of Britain wederom een avondvullend muziekspektakel op de planken dat zich mag verheugen in een nog steeds groeiende publieke belangstelling. Muziek van The Beatles tot Coldplay, en zo’n beetje alles daar tussenin, passeert de revue en biedt je deze avond een feest van herkenning! Topmuzikanten Syb van der Ploeg, Brenda Bee, Maarten Peters, de vocalisten en hun 5-koppige band brengen een avondvullende show vol nostalgie en recente wereldhits. *Deze voorstelling valt niet binnen de vroegboekkorting.
De jas De jas is een poppen- en muziektheatervoorstelling over de kracht van verbeelding. Het verhaal speelt zich af tijdens de donkerste momenten van de Tweede Wereldoorlog. Een voorstelling over kleine mensen die grootse daden verrichten. Over hoop en wanhoop. Over licht in de duisternis. En over een geschiedenis die actueler is dan ooit. Op een herfstige oktoberdag in 1941 wordt de grootvader van het Joodse meisje Manasse voor haar ogen doodgeschoten door een SS’er. Zomaar. In een streven haar grootvader dicht bij zich te houden, trekt Manasse zijn jas aan. Dan doet ze een bijzondere ontdekking: in een verborgen jaszak vindt ze de pop van een prins. De pop komt tot leven en laat het meisje in de voetsporen van haar opa treden: Manasse wordt poppenspeler. De tweede wereldo… De jas is een poppen- en muziektheatervoorstelling over de kracht van verbeelding. Het verhaal speelt zich af tijdens de donkerste momenten van de Tweede Wereldoorlog. Een voorstelling over kleine mensen die grootse daden verrichten. Over hoop en wanhoop. Over licht in de duisternis. En over een geschiedenis die actueler is dan ooit. Op een herfstige oktoberdag in 1941 wordt de grootvader van het Joodse meisje Manasse voor haar ogen doodgeschoten door een SS’er. Zomaar. In een streven haar grootvader dicht bij zich te houden, trekt Manasse zijn jas aan. Dan doet ze een bijzondere ontdekking: in een verborgen jaszak vindt ze de pop van een prins. De pop komt tot leven en laat het meisje in de voetsporen van haar opa treden: Manasse wordt poppenspeler. De tweede wereldoorlog is zware kost. Hoe zorg je er nu voor dat je dit soort verhalen toch kunt delen met kinderen? Dat was een van de vragen die theatermaker Meike van den Akker zich stelde. Juist poppentheater leent zich voor het vertalen van grote thema’s. Poppen kunnen het groteske verbeelden, zonder dat het te schokkend wordt. Ellende wordt poëzie. Maar het verhaal wordt wel degelijk verteld.
In revalidatiecentrum Beatrixoord in Haren hangen in een van de gangen (A1, de ‘gele gang’) werken op papier die kunstenaar Bernard Divendal heeft gemaakt in de jaren ’90. Het zijn licht-magische, half-realistische of geabstraheerde voorstellingen, waarin landschappen en – niet altijd duidelijk definieerbare – voorwerpen een rol spelen. Lichtheid en grimmigheid wisselen elkaar af. Alle tekeningen begonnen destijds met contouren in grafietstift en vervolgens zijn ze ingekleurd met aquarelverf. De tentoonstelling is tot 31 mei 2024 overdag te bezoeken, ook voor niet-revaliderenden. Adres: UMCG Beatrixoord – Centrum voor Revalidatie Dilgtweg 5 9751 ND  Haren
Na een reeks indrukwekkende solo’s brengt Roshanak Morrowatian nu haar eerste groepswerk. House of Strength is een spirituele, fysieke en muzikale performance waarin de veelzijdigheid van de mens wordt gevierd. De choreografe transformeert een oeroud ritueel, dat oorspronkelijk uit Perzië komt, tot hedendaagse inclusieve dans die de kracht van het collectief viert. Traditioneel wordt Varzesh-e bastani (‘oude/traditionele sport’) of Varzesh-e Pahlevani (‘heldensport’) in Iran uitgevoerd in een arena in de Zurkhaneh, wat letterlijk ‘Huis van kracht’ betekent. Het doel van het ritueel is om een beter mens te worden door een combinatie van krachttraining, spiritualiteit, poëzie en muziek. Alleen mannen beoefenen het in het openbaar. In House of Strength nemen vijf vrouwelijke, manne… Na een reeks indrukwekkende solo’s brengt Roshanak Morrowatian nu haar eerste groepswerk. House of Strength is een spirituele, fysieke en muzikale performance waarin de veelzijdigheid van de mens wordt gevierd. De choreografe transformeert een oeroud ritueel, dat oorspronkelijk uit Perzië komt, tot hedendaagse inclusieve dans die de kracht van het collectief viert. Traditioneel wordt Varzesh-e bastani (‘oude/traditionele sport’) of Varzesh-e Pahlevani (‘heldensport’) in Iran uitgevoerd in een arena in de Zurkhaneh, wat letterlijk ‘Huis van kracht’ betekent. Het doel van het ritueel is om een beter mens te worden door een combinatie van krachttraining, spiritualiteit, poëzie en muziek. Alleen mannen beoefenen het in het openbaar. In House of Strength nemen vijf vrouwelijke, mannelijke en queer performers het over. Ze transformeren een gymnastische, eenzijdige traditie tot een opzwepende fysieke expressie van inclusieve hedendaagse dans. In harmonie moedigen de dansers elkaar aan in wie zij zijn en vieren tegelijkertijd de kracht van het collectief. ‘..we often forget that tradition, too, is always being made and remade. Tradition is fluid, it is always being constituted. Tradition is about change.’ - Madan Sarup, 'Identity, culture and the postmodern world' Over de makerDe wens voor een harmonieuzere maatschappij loopt als een rode draad door het werk van Roshanak Morrowatian (Iran, 1989) en haar dansgezelschap Rover. Onopgemerkte details, onzichtbare mensen en vergeten verhalen krijgen in haar choreografieën de hoofdrol. Interdisciplinaire voorstellingen waarin thema´s als identiteit, grenzen en belonging centraal staan. Als artiest zoekt ze naar de fysieke wortels van herinneringen en herdefinieert ze tradities en rituelen.
Nederlandse indiepopband met energieke liveshows De vierkoppige Nederlandse indiepopband RONDÉ brak in 2014 met haar eerste single Run meteen door. Het bleek het startschot van een aaneenschakeling van hoogtepunten. Met gouden én platina platen, meerdere #1 airplay songs op de Nederlandse radio, grote tv-optredens, meer dan 60 miljoen streams en ruim 1 miljoen maandelijkse luisteraars, kunnen we stellen dat RONDÉ een grote speler is in de Nederlandse muziekscene. In 2024 zal de band weer veelvuldig te zien zijn op Nederlandse podia en festivals met hun welbekende energieke liveshows en gloort het 10-jarig bestaan.
Drie circusacts van aanstormende Nederlandse talenten De Circuscoalitie selecteert voor de tweede editie van Great Catch drie korte stukken van een nieuwe generatie circusartiesten. Zij tonen hun bijzondere talent in grappige en ontroerende voorstellingen. Luuk Brantjes is gespecialiseerd in het teeterboard (wipplank). Zijn stuk LONE is een ode aan het alleen-zijn en een pleidooi voor de rust en schoonheid daarvan. Het trio Tête-bêche combineert in 3+1 spectaculaire acrobatiek, met een diabolo als vierde speler. Harvey Cobb won in 2022 de BNG Bank Circusprijs met zijn eigenzinnige mix van comedy, improvisatie en jongleren. Hij speelt een deel uit zijn eerste solo Pink Boots and An Alcoholic Sock Puppet Catch it if you can! “Met zijn komische timing en skills in objectmanipulatie laat Harvey Cobb zien dat hij een echte circusartiest is die klaar is voor de professionele wereld.” – jury BNG circusprijs 2022
Voor den tweede maal bij EM2 presenteert Drents-Nedersaksisch punkrock ‘n roll commando Skroetbalg: Skroetfest 2024! Maok tied veur rock ‘n roll & een bakkie de man op SKROETFEST. Zaterdag 13 april vieren we het goede leven met de muziekgenres die de echte Skroetbalgen tof vinden, met gezelligheid, bier en keihard feesten. Line up: