GIRLS IN SYNTHESIS + Lucy Kruger & The Lost Boys

Description

London-based experimentele post-punk en noise act GIRLS IN SYNTHESIS werd in 2016 opgericht door John Linger (bas / zang), Jim Cubitt (gitaar / toetsen) en Nicole Pinto (drums). De debuutsingle van het trio, 'The Mound'/'Disappear', kwam begin 2017 uit en sindsdien hebben ze zich gevestigd als een vooruitstrevende, uitdagende band met onmisbare live shows die blijven verbazen.


De band heeft hard gewerkt aan hun langverwachte derde full-length album, waarvan de release in het voorjaar van 2024 gepland staat.


Lucy Kruger & The Lost Boys is een artpop geluidsproject geleid door de in Zuid-Afrika geboren muzikant Lucy Kruger. In de afgelopen vier jaar heeft de band een trilogie van albums uitgebracht. De tapes serie legt een toenemende onrust vast en uiteindelijk een bevrijding. Hun nieuwste werk, Heaving, is een intense, pulserende en intieme verkenning van geluid en verhaal.


Date info

  • Vrijdag 24 mei 2024 20.30 - 23.00 uur

Organiser

You’re organising this event?

Contact us if you want to update information and more.

Contact us

1 Picture

Suggested events

Vincent van Laar is cantor-organist van de Dorpskerk te Eelde. Hij is veelvuldig actief als klavecimbel- en continuospeler en treed regelmatig op in en met diverse muzikale gezelschappen. Vincent heeft ook een grote concertpraktijk op kerkorgel. Vincent van Laar verzorgt het openingsconcert van de zomerserie 2024 van de Stichting Avondtmusyck Martinikerk Groningen.  Hij is een veelgevraagd en veelzijdig musicus die ook in de regio Groningen vaak optreedt. Vincent van Laar is als cantor-organist verbonden aan de Dorpskerk van Eelde. Daarnaast is hij regelmatig actief als klavecimbel- en continuospeler. In die hoedanigheid treedt hij ook veel op in verschillende muziekgezelschappen.
Sedert tal van jaren worden op de vrijdagmiddagen in de zomer lunchpauzeconcerten gegeven op het hoofdorgel van de Martinikerk. De inloopconcerten bieden de gelegenheid één van de fraaiste en meest bijzondere orgels van Europa te beluisteren. António Pedrosa begon zijn orgelstudie bij Rui Soares in Portugal. Later volgde hij zijn bachelor orgelbewerking aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij studeerde bij Pieter van Dijk en Matthias Havinga. Daar rondde hij in 2020 zijn bachelor af. In 2022 behaalde hij zijn Master in orgeluitvoering aan dezelfde instelling, waar hij ook klavecimbel studeerde bij Menno van Delft en basso continuo bij Kris Verhelst. Ook volgde hij improvisatielessen bij Miklos Spanyi. Momenteel volgt hij een tweede Master, het ‘Claviorganum’-programma, in de Hochsuele fuer Musik und Theater in Hamburg, waar hij studeert bij Wolfgang Zerer, Menno van Delft en Isolde Kittel-Zerer. Daarnaast volgde hij masterclasses van onder andere Louis Robilliard, Arvid Gast, Leo van Doeselaar, Ton Koopman, Anrés Cea-Galán, Ben van Oosten. Hij speelde met en… António Pedrosa begon zijn orgelstudie bij Rui Soares in Portugal. Later volgde hij zijn bachelor orgelbewerking aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij studeerde bij Pieter van Dijk en Matthias Havinga. Daar rondde hij in 2020 zijn bachelor af. In 2022 behaalde hij zijn Master in orgeluitvoering aan dezelfde instelling, waar hij ook klavecimbel studeerde bij Menno van Delft en basso continuo bij Kris Verhelst. Ook volgde hij improvisatielessen bij Miklos Spanyi. Momenteel volgt hij een tweede Master, het ‘Claviorganum’-programma, in de Hochsuele fuer Musik und Theater in Hamburg, waar hij studeert bij Wolfgang Zerer, Menno van Delft en Isolde Kittel-Zerer. Daarnaast volgde hij masterclasses van onder andere Louis Robilliard, Arvid Gast, Leo van Doeselaar, Ton Koopman, Anrés Cea-Galán, Ben van Oosten. Hij speelde met ensembles en groepen zoals La Sfera Armoniosa, onder leiding van Mike Fentross, Orquestra XXI, in Portugal, onder anderen. António gaf concerten in Nederland, Portugal, Spanje en Frankrijk, als solist en ensemblespeler. Hij werkt als liturgisch organist in de Obrechtkerk in Amsterdam en als derde organist in de Nicolaasbasiliek in Amsterdam.
Soulvolle indie-folk met wereldhits Weinig muzikanten lukt het om op elk album zo’n verschillende sound neer te zetten als de folky singer-songwriter Ben Howard. Sinds het verschijnen van zijn debuutalbum Every Kingdom, met wereldhit Keep Your Head Up, is hij telkens een andere weg ingeslagen. Hij staat bekend om zijn indringende stemgeluid en meeslepende songteksten. Ben Howard’s muziekstijl wordt vaak omschreven als een mix van folk, indie met akoestische elementen. Afgelopen jaar verscheen Ben’s nieuwste album Is It?. Tijdens het schrijven van dit album kreeg Ben twee beroertes, die zijn geheugen en spraak aantasten. “Ik vond het onmogelijk om niet stil te staan bij de absurditeit ervan, dat je met één klein propje alle vermogens kunt verliezen. Het heeft echt bijgedragen aan het schrijven van het album”. De zanger weet zijn persoonlijke verhalen en emoties op een prachtige manier te verwoorden in zijn songteksten.
Cor Ardesch is stadsorganist van Dordrecht. Hij is daar vaste bespeler van het bekende Kam-orgel als ook het nieuwe Bach-orgel in de Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk. Cor Ardesch staat bekend als een geniale improvisator. Cor Ardesch (*1959) studeerde orgel bij Piet Kee aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Daarnaast volgde hij een opleiding Improvisatie bij Bert Matter aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Sinds 1998 in Cor Ardesch organist van de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk te Dordrecht. Op 26 september 2007 werd Cor Ardesch, tijdens de ingebruikneming van het Bach-orgel, benoemd tot stadsorganist van Dordrecht. In 2011 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten op het gebied van de orgelcultuur in het algemeen en die van Dordrecht in het bijzonder. Jaarlijks verzorgt Cor Ardesch een groot aantal concerten in binnen- en buitenland. Zo maakte hij in 2018 een Grand Tournee door Rusland. Als artistiek adviseur werkt hij samen met de Werkgroep Muziek, die jaarlijks een groot aantal concerten in de Grote Kerk organiseert. Daarnaast doceert Cor Ardesch orgel, improvisatie en kerkelijk orgelspel. De… Cor Ardesch (*1959) studeerde orgel bij Piet Kee aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Daarnaast volgde hij een opleiding Improvisatie bij Bert Matter aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Sinds 1998 in Cor Ardesch organist van de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk te Dordrecht. Op 26 september 2007 werd Cor Ardesch, tijdens de ingebruikneming van het Bach-orgel, benoemd tot stadsorganist van Dordrecht. In 2011 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten op het gebied van de orgelcultuur in het algemeen en die van Dordrecht in het bijzonder. Jaarlijks verzorgt Cor Ardesch een groot aantal concerten in binnen- en buitenland. Zo maakte hij in 2018 een Grand Tournee door Rusland. Als artistiek adviseur werkt hij samen met de Werkgroep Muziek, die jaarlijks een groot aantal concerten in de Grote Kerk organiseert. Daarnaast doceert Cor Ardesch orgel, improvisatie en kerkelijk orgelspel. De fraaie instrumenten van de Grote Kerk zijn een inspiratiebron voor vele leerlingen. Er verscheen een aantal cd’s, waarop hij het Kam-orgel van de Grote Kerk te Dordrecht bespeelt. In december 2008 startte Cor Ardesch een groot project waarbij alle orgelwerken van Johann Sebastian Bach, gespeeld op het Bach-orgel, op cd werden vastgelegd.
Sedert tal van jaren worden op de vrijdagmiddagen in de zomer lunchpauzeconcerten gegeven op het hoofdorgel van de Martinikerk. De inloopconcerten bieden de gelegenheid één van de fraaiste en meest bijzondere orgels van Europa te beluisteren.
Jenny Don't and the Spurs maken nummers over woestijndromen en hartzeer. De westernband kent een lange geschiedenis in de punkrock scene bestaat uit vier leden: Jenny Don't, Kelly Halliburton van Pierced Arrows, Defiance, P.R.O.B.L.E.M.S., en de honky-tonker Christopher March, die het geheel compleet maakt met zijn bliksemsnelle gitaarspel. Voor zijn overlijden begin 2022 was Sam Henry van Wipers lange tijd de drummer. Ondanks de moeilijkheden besloot de band door te gaan en heeft nu Buddy Weeks achter de drums zitten.
Orgelbespeling door Ties Wildeboer in de Liudgerkerk in Garnwerd Ook dit jaar zullen er, zoals vanouds, in juni en juli elke zaterdagmiddag weer gratis toegankelijke orgelbespelingen plaatsvinden in de Liudgerkerk te Garnwerd. Op 29 juni verzorgt Ties Wildeboer de orgelbespeling.