Zigeunermuziek in Oudeschans

Description

Een muzikale rondreis door Zuid- en Oost Europa en heerlijke jazzLES BOHÈMES


Zwerf met Les Bohèmes mee door een wereld van zigeunermuziek, latin, jazz en Franse chansons ter afsluiting van ons 48e seizoen. La Bohèmes zijn: Eric Bergsma, piano en melodian, Evert Scholten, gitaar, Oeds Bouwsma bas en niet te vergeten, de vrouw waar alles om draait, zangeres, Femke Wolthuis. Femke zingt liederen uit diverse landen zoals tradionals in het Roemeens, Hongaars, Italiaans en ook Russisch. En daarbij ook de bekende Franse chansons van: Leo Ferré, Gilbert Bécaud en Edith Piaf. De muziek van Oscar Peterson, zorgt voor mooie jazzy momenten. Kortom… passend binnen onze serie en toch weer anders. Om blijmoedig de zomer in te gaan.


Date info

  • Zondag 12 mei 2024 om 11.30 uur

Tickets

Info:

€ 10,00

1 Picture

Suggested events

DAAR IS 'IE DAN! De tweede editie van "Sterren op het Marktplein" op eerste pinksterdag! Dit keer met opnieuw een geweldige line-up van artiesten, meer bars en drankjes én meer toiletten! Want jullie opkomst was vorig jaar massaal! Zondag 19 mei transformeert Marktplein Winschoten tot een grote openluchtkroeg! Op groot podium met optredens van onder anderen Henk Wijngaard, Frank van Etten, Jaman, Helemaal Hollands, Dikdakkers, Martin Zemering, Cortizo en DJNieck wordt het meezingen geblazen! Zorg dat je de teksten kent en zing met volle overgave mee met jouw favorieten! Kaarten verkrijgbaar op www.sterrenophetmarktplein.nl [https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.sterrenophetmarktplein.nl%2F%3Ffbclid%3DIwAR3jF2dN6keyUmDgWDqHpoTyM2ZD1D01yD_PWTu5UUW5YxH85RRmOwk94jM&h=AT2KNoCkiCcim5aeWW5k2-vQtlciKYMMs9fFASX18oOT-V0U950MTbJpPropFJWSwH2Dnf00MWLPhbRX5WpTdRgcQcKOHBkguKiesyA4YlpLOEdS_jMMdMxivW0RxjGcNLsxwseZ_f3xMjSW0fa8&__tn__=-UK-R&c%5B0%5D=AT210Uv0LCOwTny71Y3KW505yA2-GqHbBu8GZbhZWMKDl6qr2KIrW4aNMVz2SWAPlcLQBqV2jliFEe6rab-p1rAG_v6vOO2kZn1qOARRizs_FpyggWoh-j9qu2c9WGQhOYK8IsaXJSBLvOmZRwVmmSU44ydUl1RMjRtuRS3zeEGsFkVO1MKXt3PcdG0S35JUdnWmAOyYjuVA] (16+)Online kaartverkoop €20,-Deurverkoop €25,- (indien er nog kaarten beschikbaar zijn! Vorig jaar was het evenement al voor die tijd COMPLEET uitverkocht!) Volg ons op Sterren op het Marktplein [https://www.facebook.com/profile.php?id=61555658305983&__cft__%5B0%5D=AZXNBzmS0TFGRuEHhUsfR7blJKU5DF8QJzSlVvJExvy8ZB7cMlMLLNdmnjGsieptoFRhJPP6dHJ-aoAQwH_T3PQrq5P5g5gprsYmiVXWDqtmTeiJqE7vARKKR9bzikl0xi8TDfnFp4UNDErJ8GFEoeIa1o-R7REUXLCsPvbJbPgzNcQAaxpA6skVXvIZz-DPe_g&__tn__=-%5DK-R] en zet je op aanwezig!
In het voorjaar van 2024 komen de 3JS met een zeer bijzonder gezelschap naar de Nederlandse theaters. Het Red Limo Quartet is een strijkkwartet onder leiding van cellist en arrangeur Jonas Pap. Dit viertal is in de afgelopen jaren vaak te zien geweest op televisie, onder andere in het programma ‘Matthijs draait door’ en ze tourden zelfs de hele wereld over als begeleiders van niemand minder dan Eddie Vedder, zanger van de band Pearl Jam tijdens zijn solo-tournee. Ook de 3JS hebben vaker met dit kwartet samengewerkt in voorgaande jaren. De Nederlandstalige, vaak folk-achtige muziek van de 3JS leent zich uitstekend voor de prachtige strijkers-arrangementen van zo’n kwartet. Voor deze unieke, eenmalige tour hebben de 3JS samen met de strijkers hun meest bijzondere liedjes in een compleet nieuw jasje gestoken. Afwisselend zullen ook nog een aantal zeer verrassende covers voorbij komen. Komt dat zien!!!
Klaas Spekken, Groninger streektaalzanger in hart en nieren, met passie voor de taal en passie voor de streek, het mooie Westerwolde. Klaas geeft van mei t/m augustus  aantal tuinconcerten in zijn eigen tuin in Vlagtwedde. 
Op 9 juni om 16:00 geeft het Mannenkoor Stadskanaal onder leiding van H. Kooi een concert in de Magnuskerk Bellingwolde. Kaartverkoop aan de deur. Elk jaar vindt een concertreeks plaats in de Magnuskerk in Bellingwolde. De kerk beschikt over een prachtig twee klavier Snitger-Freytag orgel en biedt een mooie ruimte aan voor zowel orgel als koor concerten. Op 9 juni om 16:00 geeft het Mannenkoor Stadskanaal onder leiding van H. Kooi een concert in de Magnuskerk Bellingwolde. Kaartverkoop aan de deur. Andere concerten in de reeks 8 juni (19.30 uur): Orgelconcert Gert van Hoef 11 augustus (16.oo uur): Orgelconcert Thorsten Ahlrichs  (organist St Cosimae kirche Stade, Duitsland) 15 september (16.00): Darija Schneiderova en Winfried Dahlke  (Het Organeum Weener, Duitsland) 13 oktober (16.00): Vocaal Ensemble Magnificat o.l.v. Daniel Rouwkema 10 november (16.00): Orgelconcert Peter Westerbrink (organist Akerk Groningen en Noordbroek) 15 december (16.00): kerstconcert Northern Voices o.l.v. Edwin Velvis
Un Belle Histoire Gerard Alderliefste speelt het Franse chanson al jaren vol overgave. In zijn eentje, als duo of trio, maar nu ook in een achtmans bezetting. In Un Belle Histoire komt Alderliefste zijn eigen verhaal, zijn belle histoire, met je delen. Een nieuw, energiek en super muzikaal gezelschap, dat Franse hits weer nieuw leven inblaast. In de vrolijke sfeer van een fête du village, zo’n klassiek Frans dorpsfeest, komen alle bekende hits voorbij. Onder de warme Franse klanken van ondermeer de accordeon en de viool, wordt je meegenomen door het joie de vivre, de liefde voor muziek en voor de Franse taal.
Jazzmuziek van wereldniveau Het David Murray Quartet brengt jazzmuziek van wereldniveau naar De Oosterpoort. De wereldberoemde jazzsaxofonist en bandleider David Murray onderscheidt zich met zijn unieke benadering van improvisatie waarbij hij veel meer dan anderen teruggrijpt naar de essentie van zijn invloeden: gospel, jazz, free/avant-garde jazz en rhythm ‘n’ blues. Na de oprichting speelde het meesterkwartet een week lang in een uitverkochte New York Village Vanguard. Nu komt David naar Groningen om te laten zien dat hij op de top van zijn kunnen is.  Sinds de opkomst van Murray in 1975 zijn critici het met elk… Het David Murray Quartet brengt jazzmuziek van wereldniveau naar De Oosterpoort. De wereldberoemde jazzsaxofonist en bandleider David Murray onderscheidt zich met zijn unieke benadering van improvisatie waarbij hij veel meer dan anderen teruggrijpt naar de essentie van zijn invloeden: gospel, jazz, free/avant-garde jazz en rhythm ‘n’ blues. Na de oprichting speelde het meesterkwartet een week lang in een uitverkochte New York Village Vanguard. Nu komt David naar Groningen om te laten zien dat hij op de top van zijn kunnen is.  Sinds de opkomst van Murray in 1975 zijn critici het met elkaar eens dat David beter is als ooit tevoren. Samen met de felheid van Marta Sanchez op de piano, de vingervlugheid van Luke Stewart op de bas en de aanstekelijke ritmes van Russel Carter op de drums kan het David Murray Quartet niets meer dan een uitzonderlijke beloven. De saxofonist zegt zelf hierover: “Er is geen beter gevoel dan het onthullen van een groep jeugdige, creatieve muzikanten die ernaar streven om de crème de la crème te zijn!” David Murray heeft meer dan 200 albums en samenwerkingen met onder andere Pharoah Sanders, McCoy Tyner, QuestLove, Vijay Iyer en Macy Gray achter zijn naam staan.