Pete Philly & Perquisite

Description

Jazzy hiphop, broken beats en soulvolle vibes: Pete & Perq zijn terug!


Jazzy hiphop, broken beats en soulvolle vibes; met de iconische albums ‘Mindstate’ en ‘Mystery Repeats’ gingen vocalist Pete Philly en producer Perquisite tussen 2004 en 2009 de wereld over, van Zuid-Afrika tot Japan. Hierna gingen beide hun eigen weg, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: begin 2023 besloot het duo om weer samen te komen voor een groots reünieconcert in de AFAS Live, dat plaatsvond op 17 november 2023. Daarnaast kondigden Pete & Perq de komst van een nieuw album aan, dat in het voorjaar van 2024 zal verschijnen. De eerste nieuwe single ‘Hot Sauce’ werd al TopSong op Radio 2; hun tweede single ‘Mayhem’ is een bijzondere samenwerking met zangeres/songwriter Naaz.


Om de release van het derde album…


Jazzy hiphop, broken beats en soulvolle vibes; met de iconische albums ‘Mindstate’ en ‘Mystery Repeats’ gingen vocalist Pete Philly en producer Perquisite tussen 2004 en 2009 de wereld over, van Zuid-Afrika tot Japan. Hierna gingen beide hun eigen weg, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: begin 2023 besloot het duo om weer samen te komen voor een groots reünieconcert in de AFAS Live, dat plaatsvond op 17 november 2023. Daarnaast kondigden Pete & Perq de komst van een nieuw album aan, dat in het voorjaar van 2024 zal verschijnen. De eerste nieuwe single ‘Hot Sauce’ werd al TopSong op Radio 2; hun tweede single ‘Mayhem’ is een bijzondere samenwerking met zangeres/songwriter Naaz.


Om de release van het derde album te vieren gaat het duo in mei 2024 op tour met hun band door Europa waarbij 9 mei Groningen aan de beurt is. Natuurlijk zullen de bekende klassiekers langskomen maar ook de songs van het nieuwe album zullen worden gebracht met de live energie die we van Pete Philly & Perquisite gewend zijn.


Date info

  • Donderdag 9 mei 2024 om 20.00 uur

Tickets

Info:

€ 38,60

Organiser

You’re organising this event?

Contact us if you want to update information and more.

Contact us

1 Picture

Suggested events

Veel geweldige singer-songwriters beginnen als straatmuzikant. Multitalent Daniel Docherty uit Glasgow is daar één van. Nu heeft hij zijn strepen ruimschoots verdiend, en heeft hij vele concert- en theaterzalen al verbaasd met zijn prachtige Schotse tongval, geweldige teksten en waanzinnige gitaarspel. Docherty haalt zijn invloed uit muzikanten als John Martyn en Tommy Emmanuel. Nadat hij werd ontdekt tijdens Eurosonic in 2016 en zijn debuut-EP Holy Fire uitbracht, nam Docherty’s carrière een vlucht. Zijn adembenemende gitaarstijl doet denken aan die van de Amerikaanse gitarist Andy McKee. Met zijn ervaring als straatmuzikant, wist hij ook zalen als Paradiso en Carré moeiteloos in te pakken. Dat bracht hem ook terug naar Groningen in 2018, waar hij De Oosterpoort overdonderde. Met zijn nieuwste single �… Veel geweldige singer-songwriters beginnen als straatmuzikant. Multitalent Daniel Docherty uit Glasgow is daar één van. Nu heeft hij zijn strepen ruimschoots verdiend, en heeft hij vele concert- en theaterzalen al verbaasd met zijn prachtige Schotse tongval, geweldige teksten en waanzinnige gitaarspel. Docherty haalt zijn invloed uit muzikanten als John Martyn en Tommy Emmanuel. Nadat hij werd ontdekt tijdens Eurosonic in 2016 en zijn debuut-EP Holy Fire uitbracht, nam Docherty’s carrière een vlucht. Zijn adembenemende gitaarstijl doet denken aan die van de Amerikaanse gitarist Andy McKee. Met zijn ervaring als straatmuzikant, wist hij ook zalen als Paradiso en Carré moeiteloos in te pakken. Dat bracht hem ook terug naar Groningen in 2018, waar hij De Oosterpoort overdonderde. Met zijn nieuwste single ‘Just Say Aye’ (in samenwerking met Nederlands talent néomí) en meer nieuw werk in aantocht, begint een nieuw hoofdstuk voor de singer-songwriter. Een hoofdstuk waarin hij zijn onwijze talent weer opnieuw zal demonstreren. Dat nieuwe werk brengt hem na vijf jaar terug naar Groningen, en wel naar Simplon!
Het Graceland-koor brengt peace, love and harmony Het Zuid-Afrikaanse gezelschap Ladysmith Black Mambazo een koor noemen, doet geen recht aan hun status – het is een cultureel instituut. Al meer dan vijf decennia worden de meeslepende harmonieën omarmd door het publiek, ondersteund door vocale power, kenmerkende dansbewegingen en charmante interactie op het podium. De grote doorbraak kwam in 1986, toen Paul Simon de hulp van Ladysmith Black Mambazo inriep voor het legendarische Graceland. Inmiddels heeft de groep vijf Grammy Awards in de prijzenkast  staan en tourt het gezelschap over de hele wereld met hun boodschap waaraan nu meer dan ooit behoefte is: Peace, love and harmony!
Tamikrest, Tamasheq voor kruispunt, verbinding, is voor deze band, met bandleden afkomstig uit verschillende delen van de wereld misschien wel de perfecte naam. De roots van de band liggen in de desert blues, maar ze hebben zich ook laten inspireren door diverse internationale invloeden en omringende culturen. Met hun muziek willen ze de Tamasheq-cultuur delen met de wereldbewoners voorbij de oneindige Sahara. Het verhaal van Tamikrest begint in Kidal, een woestijnstad in het noorden van Mali, waar de band is opgericht in 2006. Met twee hand-gebouwde gitaren zijn de bandleden aan de slag gegaan. In de afgelopen jaren heeft de band op verschillende grote internationale podia gestaan en wist de band een loyale fanbase op te bouwen vanuit alle uithoeken van de wereld. Met hun meest recente album, Tamotaït, wist Tamikrest niet alleen de volumeknop een flinke draai te geven, maar ook hun meditatieve atmosfeer en missie aan te scherpen.
Dhidalah is een driekoppige formatie vanuit de underground van Tokio. De naam van de band is afgeleid van de Japanse legenden over de giganten die het land creëerden. Dhidalah speelt een mix van energieke psychedelische en geïmproviseerde rock, geïnspireerd door stoner, doom en krautrock. Laatste album Sensoria werd uitgebracht in 2022, en beantwoordt vragen over spiritualiteit en de ruimte.
De top uit de internationale blues, roots en rhythm ‘n’ blues onder één dak De Rhythm & Blues Night brengt al meer dan een kwart eeuw toppers uit de internationale blues, roots en Rhythm ‘n’ Blues onder één dak. Op zaterdag 11 mei 2019 staat er weer een flink aantal (inter)nationale acts – grote namen en veelbelovende nieuwkomers – op de planken in De Oosterpoort. “Beschaafde, op jazz gebaseerde rockmuziek met een zware, aanhoudende beat.” Zo zetten de p… De Rhythm & Blues Night brengt al meer dan een kwart eeuw toppers uit de internationale blues, roots en Rhythm ‘n’ Blues onder één dak. Op zaterdag 11 mei 2019 staat er weer een flink aantal (inter)nationale acts – grote namen en veelbelovende nieuwkomers – op de planken in De Oosterpoort. “Beschaafde, op jazz gebaseerde rockmuziek met een zware, aanhoudende beat.” Zo zetten de platenmaatschappijen in de jaren veertig van de vorige eeuw een nieuw genre in de markt: rhythm & blues. De oorsprong van deze muziek lag echter natuurlijk al in de eeuwen ervoor. Traditionals, gospel en later jazz smolten samen tot songs die de wereld zouden veroveren en de basis legden voor bijvoorbeeld de geboorte van de rock-‘n-roll. Niks niet beschaafd dus. Het komt allemaal voorbij tijdens deze de Rhythm & Blues Night: op zes podia wordt een lesje geschiedenis gegeven, van onversneden traditionele blues tot de moderne varianten en alles daartussen.
Na de hoempapapunk van Fratsen, de anarchorebellie van Krang en de reggaeblues van de Ketterse Fanfare is er nu de daverende optelsom van meer… Na de hoempapapunk van Fratsen, de anarchorebellie van Krang en de reggaeblues van de Ketterse Fanfare is er nu de daverende optelsom van meer dan 30 jaar André Manuel en zijn atypische vrienden: Dancing Dollekamp. Het is snoeihard. Het is fluisterzacht. Het is Hollandsche romantiek botsend met buitenaards leven. Ze zingen in het Twents, in het Nederlands, in het Duits, in het Engels en op speciaal verzoek zo goed als ook nog in het West- Congolees. Er zijn twee drummers, vier gitaristen, twee bassisten, een trekzakker, een toetsenist en iemand op de midwinterhoorn waarbij we eerlijkheidshalve moeten vermelden dat de man op de midwinterhoorn zo goed als altijd verhinderd is. Dancing Dollekamp nam onlangs de plaat Brugge op die vooralsnog alleen te beluisteren is op Spotify maar later zeker nog op elpee gaat verschijnen. Dancing Dollekamp is momenteel bezig in hun eigen studio Volksheil bezig met het voorbereiden en het opnemen van meer muziek dan goed voor u is. Dancing Dollekamp bestaat uit: André Manuel, Adri Karsenberg, Frits Rietman, Theun Supheert, Jaap Elzenga ( Ottoboy), Bert Kuiper, Henk Jan Hoekjen en Jacob Raatjes. Ook zijn er nog een paar losse vaste leden in de persoon van Arjen de Vreede en Roeland Drost en Dries Bijlsma. Maar het kan ook zo maar zijn dat er nog een 34 koppen tellend dameskoor uit een kelder wordt getrokken. Dit is echter optioneel. Dan weet u dat.
Bariton Giacomo Schmidt en pianiste Jong Sun Woo waren dankzij een imponerende voordracht van Schuberts Nachtstück de onbetwiste winnaars van het Internationale Studenten LiedDuo Concours 2022. En dat zegt veel, want aan deze competitie deden ruim veertig getalenteerde duo’s bestaande uit een pianist(e) en een zanger(es) uit Europa, de Verenigde Staten en Azië mee. Tijdens deze SPOT Lunchbreak kun je kennismaken met deze twee supertalenten. Het programma wordt later bekend gemaakt.
Dreamteam speelt werk van Beethoven, Bartók en Schubert Julia Fischer en Academy of St Martin in the Fields vormen al ruim twintig jaar een dreamteam. In 2001 kruisten de wegen van het Duitse vioolwonder en het in 1958 door Sir Neville Marriner opgerichte kamerorkest elkaar voor het eerst. Sindsdien brengen ze wereldwijd het publiek in vervoering met hun bijna magische samenspel. Plakboeken vol lovende recensies, een uitpuilende prijzenkast; voor Julia Fischer is het al jaren de gewoonste zaak van de wereld. Ze behoort tot de meest vooraanstaande violisten van de jonge generatie, trad op amper 22-jarige leeftijd aan als docent aan het conservatorium van Frankfurt, verwierf grote bekendheid met haar bekroonde cd-opnamen en maakt waar ze ook komt diepe indruk in de concertzalen. Tegelijk is bij Fischer haar … Julia Fischer en Academy of St Martin in the Fields vormen al ruim twintig jaar een dreamteam. In 2001 kruisten de wegen van het Duitse vioolwonder en het in 1958 door Sir Neville Marriner opgerichte kamerorkest elkaar voor het eerst. Sindsdien brengen ze wereldwijd het publiek in vervoering met hun bijna magische samenspel. Plakboeken vol lovende recensies, een uitpuilende prijzenkast; voor Julia Fischer is het al jaren de gewoonste zaak van de wereld. Ze behoort tot de meest vooraanstaande violisten van de jonge generatie, trad op amper 22-jarige leeftijd aan als docent aan het conservatorium van Frankfurt, verwierf grote bekendheid met haar bekroonde cd-opnamen en maakt waar ze ook komt diepe indruk in de concertzalen. Tegelijk is bij Fischer haar fabelachtige techniek nooit belangrijker dan het gevoel achter de muziek en weet ze met haar spel een palet aan emoties over te brengen. “Ik ben geen authentieke musicus”, liet ze ooit in een cd-boekje optekenen. “’Ik speel voor mensen in de 21e eeuw, niet in de 18e.” Tijdens dit concert gaat ze een van ’s werelds bekendste kamerorkesten met zachte, maar zelfverzekerde hand voor in de Romanzen van Beethoven. Programma Beethoven: Romanze nr.1 voor viool en orkest Bartók: Divertimento —–Pauze—– Beethoven: Romanze nr. 2 voor viool en orkest Schubert: Symfonie nr. 5
De hard bijtende rockers van C.O.F.F.I.N. brengen hun rock 'n' roll vol power, grommende vocalen, hogespannings-gitaren, strakke ritmes helemaal met zich mee vanuit het Australische Sydney naar VERA. Afgelopen jaar bracht de band hun hoog verwachte vijfde studioalbum, 'Australia Stops' uit, dat misschien wel hun krachtigste werk tot nu toe belichaamt.
Meesterlijke jazzpianist uit Indonesië Joey Alexander is een op Bali geboren jazzpianist en wordt vaak omschreven als wonderkind. Hij bezit een techniek waar menig ervaren concertpianist jaloers op zal zijn en een gevoel voor timing en swing waar weinigen aan kunnen tippen. De jonge Indonesiër speelt professioneel sinds 2013, toen Wynton Marsalis hem uitnodigde om op te treden tijdens het Jazz at Lincoln Center Gala. Daar maakte hij een verpletterende indruk en liet hij het publiek sprakeloos achter. In 2015 bracht hij zijn debuutalbum uit, getiteld My Favorite Things. In de jaren daarna volgden er nog eens 6 albums, die hem maar liefst drie GRAMMY-nominaties opleverden. Gedurende zijn nu al indrukwekkende carrière heeft Alexander al met veel bekende muzikanten opgetreden en unieke shows gespeeld, waaronder voor Obama in het Witte Huis. De jonge muzikan… Joey Alexander is een op Bali geboren jazzpianist en wordt vaak omschreven als wonderkind. Hij bezit een techniek waar menig ervaren concertpianist jaloers op zal zijn en een gevoel voor timing en swing waar weinigen aan kunnen tippen. De jonge Indonesiër speelt professioneel sinds 2013, toen Wynton Marsalis hem uitnodigde om op te treden tijdens het Jazz at Lincoln Center Gala. Daar maakte hij een verpletterende indruk en liet hij het publiek sprakeloos achter. In 2015 bracht hij zijn debuutalbum uit, getiteld My Favorite Things. In de jaren daarna volgden er nog eens 6 albums, die hem maar liefst drie GRAMMY-nominaties opleverden. Gedurende zijn nu al indrukwekkende carrière heeft Alexander al met veel bekende muzikanten opgetreden en unieke shows gespeeld, waaronder voor Obama in het Witte Huis. De jonge muzikant zal tijdens zijn komende tour ook Nederland aandoen en wordt daarbij ondersteund door Kris Funn op bass en Jonathan Barber achter de drums.