Internationaal Accordeonfestival

Description

Een middagvullend programma waarin je kunt beleven wat er allemaal mogelijk is met het accordeon. U krijgt veel stijlen te horen: van licht klassiek tot Nederlandstalig, van variété tot jazz, van virtuoso entertainment tot filmmuziek en meer, kortom een gevarieerd programma!


Date info

  • Zondag 14 april 2024 om 13.30 uur

Organiser

You’re organising this event?

Contact us if you want to update information and more.

Contact us

1 Picture

Suggested events

De Drakentemmer, een getekend verhaal. Een verhaal over jezelf durven zijn en vriendschap. “Ons hoef je niets wijs te maken, draken maken ons toch niet bang. Wij zullen de draken temmen. Draken… daar weten wij alles van!”
Een avond met liedjes over vervroegd pensioen, t Knoalster achterhuus, trekkers, een stiltecoupé en de piano van de tandarts van Ede Stoal. De Groot werd bekend met liedjes als: Mamme van Michel, Dubbelcassettedeck en Noar Stad.
Sinds hij begin jaren negentig doorbrak met het album ‘Is Dit Nu Later’ behoort Stef Bos tot de meest gewaardeerde Nederlandstalige singer-songwriters. Zijn open blik en lange schrijfervaring geven zijn liedjes een soort licht- en tijdloosheid. Het zijn taalmonumentjes, waarin de muziek in dienst staat van het verhaal. Tijdens dit theaterconcert speelt Stef met zijn band nieuw werk en oudere songs, van daar waar hij naartoe gaat tot daar waar hij begon. Op zoek naar een bloudruk, naar samenhang in de chaos, naar verbinding in de verdeeldheid, naar stilte in de storm, naar het onverwachte in het voorspelbare en naar woorden en muziek om dit over te brengen. 
The Old Oak is de nieuwe film van tweevoudig Gouden Palmwinnaar Ken Loach (‘I, Daniel Blake’ en ‘Sorry We Missed You’). De Britse filmmaker levert opnieuw een sterk sociaal drama af dat zich afspeelt in de arbeidersklasse van het hedendaagse Engeland. Oprecht, hoopvol en actueel.  In een voormalige mijnwerkersstad staat The Old Oak, de laatste kroeg van het inmiddels vervallen… The Old Oak is de nieuwe film van tweevoudig Gouden Palmwinnaar Ken Loach (‘I, Daniel Blake’ en ‘Sorry We Missed You’). De Britse filmmaker levert opnieuw een sterk sociaal drama af dat zich afspeelt in de arbeidersklasse van het hedendaagse Engeland. Oprecht, hoopvol en actueel.  In een voormalige mijnwerkersstad staat The Old Oak, de laatste kroeg van het inmiddels vervallen plaatsje in Noord-Engeland. De lokale bevolking kan zelf amper het hoofd boven water houden en ziet hun woonplaats steeds verder leeglopen. Kroegbaas TJ hoort zijn mopperende, vaste klanten zwijgzaam aan. Als dan de pub ook nog eens met sluiting wordt bedreigd, zorgt de huisvesting van Syrische vluchtelingen in het stadje voor extra onrust. Maar een onwaarschijnlijke vriendschap brengt de verschillende werelden voorzichtig tot elkaar, met The Old Oak als gezamenlijk middelpunt. In The Old Oak gloort er hoop in het besef dat we het toch samen moeten doen.  De film werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Filmfestival van Cannes, waar hij zijn wereldpremière beleefde.  ‘Ken Loach’s fierce final call for compassion and solidarity’ (The Guardian ★★★★). 
Energiek debuut en ijzersterke reflectie rond consent, het belang van wederzijdse toestemming bij sex. De eindexamens zitten erop en om dat te vieren vertrekt Tara met haar twee beste vriendinnen op vakantie naar Kreta. Best Holiday Ever! Ze gaan uit, drinken, dansen en flirten. Het moet de vakantie van hun leven worden, maar groepsdruk om ‘het’ voor het eerst te doen zet de verhoudingen tussen de meiden op scherp. De romantiek van ‘sex on the beach’ wordt overschat. Dat het kan schuren, ontdekt Tara. Met haar energieke, krachtige en tevens confronterende fil… Energiek debuut en ijzersterke reflectie rond consent, het belang van wederzijdse toestemming bij sex. De eindexamens zitten erop en om dat te vieren vertrekt Tara met haar twee beste vriendinnen op vakantie naar Kreta. Best Holiday Ever! Ze gaan uit, drinken, dansen en flirten. Het moet de vakantie van hun leven worden, maar groepsdruk om ‘het’ voor het eerst te doen zet de verhoudingen tussen de meiden op scherp. De romantiek van ‘sex on the beach’ wordt overschat. Dat het kan schuren, ontdekt Tara. Met haar energieke, krachtige en tevens confronterende filmdebuut toont de Britse regisseur Molly Manning Walker hoe belangrijk het gesprek rondom consent nog altijd is. Sinds de première op het Festival van Cannes, waar de film werd bekroond met de Un Certain Regard-prijs en de Caméra d’Or voor beste debuutfilm, viel How To Have Sex nog vele malen in de prijzen, onder meer voor de verbluffende acteerprestatie van Mia McKenna-Bruce als Tara. 'Mia McKenna-Bruce is fantastisch' (VPRO Cinema ★★★★). 'Schuurt als zandkorrels op intieme plekken' (De Morgen, België ★★★★). 'Doet precies wat het moet doen' (De Volkskrant ★★★★). 'Two stars are born with this searing study of consent’ (The Guardian ★★★★★)
Bevrijdingsdag in Veendam. Op 5 mei 2022 was de try-out. Blijven mensen in Veendam of trekken ze naar de grote festivals? Het idee van Bogdike was dat wanneer er in Veendam een mooi programma staat mensen niet naar elders hoeven voor een festival. Een groot succes zo bleek in 2022. Bogdike voegt hiervoor twee evenementen samen voor een middag en avond vermaak voor jong en oud. Op het podium op het Museumplein een viertal bands tot 22.00 uur s avonds, in de middag het centrum vol met sprookjesfiguren, goochelaars en kleine optredens voor kinderen. 5 mei 2024 valt op zondag. We beraden ons op de locatie voor de kinderactiviteiten ivm een gesloten winkelcentrum. Gedacht wordt aan het kerkplein om zo de binding met het feest op het Museumplein te behouden. Gesprekken staan gepland met serviceclub Kiwanis die eerder op Veenlustplein een spelletjesplein realiseerde en de Muziek,- Dans- en Theaterschool om te kijken of, hoe en waar activiteiten zouden kunnen plaatsvinden.
STORMRAM is een rondreizend theaterprogramma langs de theaters in Drenthe, Friesland en Groningen. Op deze avond in ons theater laten we je kennismaken met nieuw werk van een professionele theatermaker en een aanstormend talent - beide met wortels in Noord-Nederland. Publiek en makers worden aan het eind van de avond uitgenodigd met elkaar in gesprek te gaan.
Het streektaalprogramma van Kielzog is elk jaar weer een groot succes. Troebadoer Jan Henk de Groot nodigt collega-muzikanten uit om samen een optreden te verzorgen in onze theaterzaal. Dit seizoen doet hij dat met Bé Schmaal, Lou Leeuw, Bert Hadders, Ger Warink en Harm Tabak. Aigenhaimers Compleet = 5 concerten voor gereduceerd tarief! Per concert bedraagt de entree € 13,50. Maar met het Aigenhaimers abonnement kun je alle 5 concerten bijwonen voor slechts € 55,-. Het abonnement is NIET PERSOONSGEBONDEN. Dus als je een keer niet kunt, leen je je abonnement die keer gewoon aan een kennis uit. Ja, ik wil graag een Aigenhaimers abonnement [https://kielzog.podiumnederland.nl/mtTicket/pack/229?stlt=klz] De Aigenhaimer-concerten vinden plaats op: Zondag 29 oktober 2023 Zondag 26 november 2023 Zondag 25 februari 2024 Zondag 10 maart 2024 Zondag 28 april 2024
Zondagmiddag 28 april is er weer een concert in de kerk van Oostwold. Zondagmiddag 28 april is er weer een concert in de kerk van Oostwold. Deze middag treedt om 15.00 uur op: het Silhouet Kwartet. Dit kwartet bestaat uit de volgende 4 personen: Lyke Nota – viool. Vera Backer – viool, Niek de Boer – alt viool, Joost de Boer– cello. Sinds september 2021 kregen zij les in de Jong Talentklas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen en hebben toen het Silhouet Kwartet opgericht. Lyke heeft eerder in het Haydn Jeugd Orkest gespeeld en doet momenteel de Bachelor Klassiek viool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag Vera Backer speelt o.a. viool in het Nederlands Jeugd Strijkorkest en volgt momenteel ook haar bachelor aan het Koninklijk Conservatorium. Niek de Boer studeert momenteel aan het Prins Claus Conservatorium en speelt daarnaast in het Haydn Jeugd Strijkorkest, waar hij tevens concertmeester is. Joost de … Zondagmiddag 28 april is er weer een concert in de kerk van Oostwold. Deze middag treedt om 15.00 uur op: het Silhouet Kwartet. Dit kwartet bestaat uit de volgende 4 personen: Lyke Nota – viool. Vera Backer – viool, Niek de Boer – alt viool, Joost de Boer– cello. Sinds september 2021 kregen zij les in de Jong Talentklas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen en hebben toen het Silhouet Kwartet opgericht. Lyke heeft eerder in het Haydn Jeugd Orkest gespeeld en doet momenteel de Bachelor Klassiek viool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag Vera Backer speelt o.a. viool in het Nederlands Jeugd Strijkorkest en volgt momenteel ook haar bachelor aan het Koninklijk Conservatorium. Niek de Boer studeert momenteel aan het Prins Claus Conservatorium en speelt daarnaast in het Haydn Jeugd Strijkorkest, waar hij tevens concertmeester is. Joost de Boer studeert ook aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij heeft ook 6 jaar in het Haydn Jeugdorkest gespeeld. Als kwartet spelen zij nu een aantal jaar samen en hebben inmiddels masterclasses gekregen van o.a. het Alma Kwartet, Quartetto Casals, Delta Piano Trio en anderen. Op het Auroro Festival in 2022 ontvingen zij de Emmy Verhey Festival award. Op 28 april spelen zij o.a. Mozart divertimento in F KV138, Dvorak Strijkkwartet nr. 12 in F, Op. 96 “American”  deel II: Lento en Haydn strijkkwartet in D Op. 64, nr. 5 “Lerchenquartett”. Verder nog muziek van Sjostakovitsj en Grieg.