The Old Oak

Description

The Old Oak is de nieuwe film van tweevoudig Gouden Palmwinnaar Ken Loach (‘I, Daniel Blake’ en ‘Sorry We Missed You’). De Britse filmmaker levert opnieuw een sterk sociaal drama af dat zich afspeelt in de arbeidersklasse van het hedendaagse Engeland. Oprecht, hoopvol en actueel. 


In een voormalige mijnwerkersstad staat The Old Oak, de laatste kroeg van het inmiddels vervallen…


The Old Oak is de nieuwe film van tweevoudig Gouden Palmwinnaar Ken Loach (‘I, Daniel Blake’ en ‘Sorry We Missed You’). De Britse filmmaker levert opnieuw een sterk sociaal drama af dat zich afspeelt in de arbeidersklasse van het hedendaagse Engeland. Oprecht, hoopvol en actueel. 


In een voormalige mijnwerkersstad staat The Old Oak, de laatste kroeg van het inmiddels vervallen plaatsje in Noord-Engeland. De lokale bevolking kan zelf amper het hoofd boven water houden en ziet hun woonplaats steeds verder leeglopen. Kroegbaas TJ hoort zijn mopperende, vaste klanten zwijgzaam aan. Als dan de pub ook nog eens met sluiting wordt bedreigd, zorgt de huisvesting van Syrische vluchtelingen in het stadje voor extra onrust. Maar een onwaarschijnlijke vriendschap brengt de verschillende werelden voorzichtig tot elkaar, met The Old Oak als gezamenlijk middelpunt. In The Old Oak gloort er hoop in het besef dat we het toch samen moeten doen. 


De film werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Filmfestival van Cannes, waar hij zijn wereldpremière beleefde. 


‘Ken Loach’s fierce final call for compassion and solidarity’ (The Guardian ★★★★). 


Date info

  • Dinsdag 23 april 2024 20.00 - 22.15 uur

Tickets

Info:

€ 9,50

Organiser

You’re organising this event?

Contact us if you want to update information and more.

Contact us

1 Picture

Suggested events

Betoverende slow cinema van de maker van Drive My Car, over de strijdlijn tussen de moderne beschaving en de natuurlijke wereld. Takumi en zijn dochter Hana wonen in het dorpje Mizubiki nabij Tokio. Zoals de generaties voor hen leiden ze een bescheiden leven in harmonie met de natuur. Als op een dag bekend wordt dat er plannen zijn om een glamping vlakbij het huis van Takumi te bouwen met gevolgen voor hun watervoorziening, ontstaat er onrust onder de bewoners. De komst van de glamping zal de vreedzame gemeenschap en omliggende natuur voorgoed veranderen en heeft hevige gevolgen voor het leven van Takumi.  De film won op het filmfestival van Venetië vorig jaar de Grote Juryprijs en de Fipresci-prijs van de Internationale Filmkritiek.   In de pers: 'Prachtige, contemplatieve film' (VPRO Cinema ★★★★)   'Onheilspellend slotakkoord' (NRC ★★★★) 'A prose poem' (The Guardian ★★★★) ‘Hama… Betoverende slow cinema van de maker van Drive My Car, over de strijdlijn tussen de moderne beschaving en de natuurlijke wereld. Takumi en zijn dochter Hana wonen in het dorpje Mizubiki nabij Tokio. Zoals de generaties voor hen leiden ze een bescheiden leven in harmonie met de natuur. Als op een dag bekend wordt dat er plannen zijn om een glamping vlakbij het huis van Takumi te bouwen met gevolgen voor hun watervoorziening, ontstaat er onrust onder de bewoners. De komst van de glamping zal de vreedzame gemeenschap en omliggende natuur voorgoed veranderen en heeft hevige gevolgen voor het leven van Takumi.  De film won op het filmfestival van Venetië vorig jaar de Grote Juryprijs en de Fipresci-prijs van de Internationale Filmkritiek.   In de pers: 'Prachtige, contemplatieve film' (VPRO Cinema ★★★★)   'Onheilspellend slotakkoord' (NRC ★★★★) 'A prose poem' (The Guardian ★★★★) ‘Hamaguchi Ruysuke bouwt een eigenzinnig kaartenhuis op een vertrouwd fundament: de botsing tussen dorps natuurleven en stedelijke gehaaidheid’ ’Een film die nog lang blijft naspoken in je hoofd' (De Filmkrant)
In deze film zit een pauze! ‘Green Border’ (Publiekswinnaar Internationaal Film Festival Rotterdam) gaat over de voortdurende humanitaire crisis in Europa. Een actueel drama gesitueerd in de moerassige bossen op de grens tussen Polen en Wit-Rusland, waar vluchtelingen als speelballen tussen de EU en Wit-Rusland letterlijk heen en weer worden gegooid. In die verraderlijke bossen, die de zogenaamde ‘green border’ tussen Belarus en Polen vormen, belanden vluchtelingen die Europa via deze route proberen te bereiken. Belarus probeert de EU te ondermijnen door deze grensoversteek te stimuleren, terwijl Polen weigert ze toe te laten. En zo komen de vluchtelingen in een koud, moerassig niemandsland terecht, zonder eten en medische zorg. Als pionnen in een politiek spel worden de levens van de activistische Julia, grenswachter Jan en een Syrische familie met elkaar verweven. Urgenter kan een film anno 2024 niet zijn. In de pers:  ‘I… In deze film zit een pauze! ‘Green Border’ (Publiekswinnaar Internationaal Film Festival Rotterdam) gaat over de voortdurende humanitaire crisis in Europa. Een actueel drama gesitueerd in de moerassige bossen op de grens tussen Polen en Wit-Rusland, waar vluchtelingen als speelballen tussen de EU en Wit-Rusland letterlijk heen en weer worden gegooid. In die verraderlijke bossen, die de zogenaamde ‘green border’ tussen Belarus en Polen vormen, belanden vluchtelingen die Europa via deze route proberen te bereiken. Belarus probeert de EU te ondermijnen door deze grensoversteek te stimuleren, terwijl Polen weigert ze toe te laten. En zo komen de vluchtelingen in een koud, moerassig niemandsland terecht, zonder eten en medische zorg. Als pionnen in een politiek spel worden de levens van de activistische Julia, grenswachter Jan en een Syrische familie met elkaar verweven. Urgenter kan een film anno 2024 niet zijn. In de pers:  ‘In Green Border word je deelgenoot van het abjecte steekspel met vluchtelingen aan de grens tussen Wit-Rusland en Polen en zie je waar demonisering toe leidt zonder je vertrouwen in de mensheid te verliezen’ (NRC ★★★★). ‘In Green Border zijn vluchtelingen pionnen in een afschuwelijk, politiek spel’ (Trouw ★★★★).  ‘Vluchtelingendrama dat nog lang nazindert. Regisseur Holland werpt een dam op tegen onverschilligheid Een sterk pleidooi voor empathie’ (De Standaard, België).
Leraar Sergio Correa (Eugenio Derbez) komt vol goede moed aan op zijn nieuwe school in het Mexicaanse Matamoros, tegen de grens met Texas. De … Leraar Sergio Correa (Eugenio Derbez) komt vol goede moed aan op zijn nieuwe school in het Mexicaanse Matamoros, tegen de grens met Texas. De bevlogen onderwijzer ontdekt al snel dat er op de school weinig middelen zijn – de computers werden vier jaar geleden gestolen en nooit vervangen – en nog minder enthousiasme is om de jongeren iets bij te leren: de regio wordt geteisterd door bendes, de kinderen komen vaak uit moeilijke thuissituaties en behalen de laagste testscores van het land. Hij besluit het roer compleet om te gooien en ‘radicale’ methodes te gebruiken om zijn leerlingen te inspireren en een betere toekomst te bieden. Radical is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dat prachtig vertolkt wordt door de innemende jonge cast en hoofdrolspeler Mexicaanse superster Eugenio Derbez, die ook een leraar speelde in de Oscarwinnende film Coda. Deze inspirerende aanklacht tegen conventie was de winnaar van de Festival Favorite Award op het Sundance Film Festival en de winnaar van de LIFF publieksprijs op het Leiden International Film Festival.
Met special guest Marlene Bakker ZingZing! is een inspiratie- en ontmoetingsdag voor alle koren uit de provincie Groningen. Tijdens dit korenfestival is er een gevarieerd programma met speciale aandacht voor moederdag. Twintig heel diverse koren treden op, van klassiek tot pop, van kinderkoor tot vocal group. Daarnaast zijn er inspirerende workshops waar ook het publiek aan mee kan doen. ZingZing! wordt georganiseerd door Stichting Koorplein Noord Nederland i.s.m KultuurLoket. Speciale gast is zangeres/songwriter Marlene Bakker. In 2018 bracht Marlene haar Groningstalig debuutalbum RAIF uit. Een album als ode aan haar roots en streektaal. Eén van de bekendste liedjes van dit album is de single Waarkhanden. In een workshop vertelt Marlene over het zingen in het Gronings, het ontstaan van Waarkhanden en hoe dit Groningstalige lied het beste tot klinken komt. Bijzonder is o… ZingZing! is een inspiratie- en ontmoetingsdag voor alle koren uit de provincie Groningen. Tijdens dit korenfestival is er een gevarieerd programma met speciale aandacht voor moederdag. Twintig heel diverse koren treden op, van klassiek tot pop, van kinderkoor tot vocal group. Daarnaast zijn er inspirerende workshops waar ook het publiek aan mee kan doen. ZingZing! wordt georganiseerd door Stichting Koorplein Noord Nederland i.s.m KultuurLoket. Speciale gast is zangeres/songwriter Marlene Bakker. In 2018 bracht Marlene haar Groningstalig debuutalbum RAIF uit. Een album als ode aan haar roots en streektaal. Eén van de bekendste liedjes van dit album is de single Waarkhanden. In een workshop vertelt Marlene over het zingen in het Gronings, het ontstaan van Waarkhanden en hoe dit Groningstalige lied het beste tot klinken komt. Bijzonder is ook de speciaal voor deze dag door dirigent Wilfred Reneman gearrangeerde ”Mega-Moederdag-Medley” met bekende meezingers, om zo een aubade te brengen aan alle moeders! KLIK HIER VOOR HET PROGRAMMA EN INFO WORKSHOPS  [https://www.kielzog.nl/wp-content/uploads/2024/04/Programma-en-Workshop-informatie-ZingZing-12-mei-2024.pdf] Grand Café Ook deze zondag is ons Grand Café geopend! Kom gezellig langs voor koffie, thee, zoete lekkernijen of een heerlijke lunch. De Kielzog Broodjesbar staat voor je klaar!
Met Four Daughters heeft regisseur Kaouther Ben Hania (The Man Who Sold His Skin, Beauty and the Dogs) haar tweede Oscarnominatie binnen. De f… Met Four Daughters heeft regisseur Kaouther Ben Hania (The Man Who Sold His Skin, Beauty and the Dogs) haar tweede Oscarnominatie binnen. De film is een unieke en aangrijpende film die zweeft tussen documentaire en fictie. Olfa is de moeder van vier meisjes. Op een dag verdwijnen haar twee oudste dochters. Regisseur Kaouther Ben Hania vertelt het verhaal van de verdwijning samen met Olfa, haar twee overgebleven dochters en professionele acteurs. Een intieme vertelling vol hoop, verzet en verdriet over botsende werelden en wat het is om moeder of zus te zijn. Four Daughters is genomineerd voor de Oscar Beste Documentaire, en werd geselecteerd voor de competitie van het Cannes Filmfestival, waar de film de Prijs voor Beste Documentaire en de Positive Cinema Award won. De film was ook één van de publieksfavorieten op het IFFR. Zowel Olfa, haar dochters als de actrices nemen je mee in de leefwereld van de familie en laten je op het einde verstomd achter.
Leraar Sergio Correa (Eugenio Derbez) komt vol goede moed aan op zijn nieuwe school in het Mexicaanse Matamoros, tegen de grens met Texas. De … Leraar Sergio Correa (Eugenio Derbez) komt vol goede moed aan op zijn nieuwe school in het Mexicaanse Matamoros, tegen de grens met Texas. De bevlogen onderwijzer ontdekt al snel dat er op de school weinig middelen zijn – de computers werden vier jaar geleden gestolen en nooit vervangen – en nog minder enthousiasme is om de jongeren iets bij te leren: de regio wordt geteisterd door bendes, de kinderen komen vaak uit moeilijke thuissituaties en behalen de laagste testscores van het land. Hij besluit het roer compleet om te gooien en ‘radicale’ methodes te gebruiken om zijn leerlingen te inspireren en een betere toekomst te bieden. Radical is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dat prachtig vertolkt wordt door de innemende jonge cast en hoofdrolspeler Mexicaanse superster Eugenio Derbez, die ook een leraar speelde in de Oscarwinnende film Coda. Deze inspirerende aanklacht tegen conventie was de winnaar van de Festival Favorite Award op het Sundance Film Festival en de winnaar van de LIFF publieksprijs op het Leiden International Film Festival.
Met Four Daughters heeft regisseur Kaouther Ben Hania (The Man Who Sold His Skin, Beauty and the Dogs) haar tweede Oscarnominatie binnen. De f… Met Four Daughters heeft regisseur Kaouther Ben Hania (The Man Who Sold His Skin, Beauty and the Dogs) haar tweede Oscarnominatie binnen. De film is een unieke en aangrijpende film die zweeft tussen documentaire en fictie. Olfa is de moeder van vier meisjes. Op een dag verdwijnen haar twee oudste dochters. Regisseur Kaouther Ben Hania vertelt het verhaal van de verdwijning samen met Olfa, haar twee overgebleven dochters en professionele acteurs. Een intieme vertelling vol hoop, verzet en verdriet over botsende werelden en wat het is om moeder of zus te zijn. Four Daughters is genomineerd voor de Oscar Beste Documentaire, en werd geselecteerd voor de competitie van het Cannes Filmfestival, waar de film de Prijs voor Beste Documentaire en de Positive Cinema Award won. De film was ook één van de publieksfavorieten op het IFFR. Zowel Olfa, haar dochters als de actrices nemen je mee in de leefwereld van de familie en laten je op het einde verstomd achter.
Leraar Sergio Correa (Eugenio Derbez) komt vol goede moed aan op zijn nieuwe school in het Mexicaanse Matamoros, tegen de grens met Texas. De … Leraar Sergio Correa (Eugenio Derbez) komt vol goede moed aan op zijn nieuwe school in het Mexicaanse Matamoros, tegen de grens met Texas. De bevlogen onderwijzer ontdekt al snel dat er op de school weinig middelen zijn – de computers werden vier jaar geleden gestolen en nooit vervangen – en nog minder enthousiasme is om de jongeren iets bij te leren: de regio wordt geteisterd door bendes, de kinderen komen vaak uit moeilijke thuissituaties en behalen de laagste testscores van het land. Hij besluit het roer compleet om te gooien en ‘radicale’ methodes te gebruiken om zijn leerlingen te inspireren en een betere toekomst te bieden. Radical is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dat prachtig vertolkt wordt door de innemende jonge cast en hoofdrolspeler Mexicaanse superster Eugenio Derbez, die ook een leraar speelde in de Oscarwinnende film Coda. Deze inspirerende aanklacht tegen conventie was de winnaar van de Festival Favorite Award op het Sundance Film Festival en de winnaar van de LIFF publieksprijs op het Leiden International Film Festival.
Met Four Daughters heeft regisseur Kaouther Ben Hania (The Man Who Sold His Skin, Beauty and the Dogs) haar tweede Oscarnominatie binnen. De f… Met Four Daughters heeft regisseur Kaouther Ben Hania (The Man Who Sold His Skin, Beauty and the Dogs) haar tweede Oscarnominatie binnen. De film is een unieke en aangrijpende film die zweeft tussen documentaire en fictie. Olfa is de moeder van vier meisjes. Op een dag verdwijnen haar twee oudste dochters. Regisseur Kaouther Ben Hania vertelt het verhaal van de verdwijning samen met Olfa, haar twee overgebleven dochters en professionele acteurs. Een intieme vertelling vol hoop, verzet en verdriet over botsende werelden en wat het is om moeder of zus te zijn. Four Daughters is genomineerd voor de Oscar Beste Documentaire, en werd geselecteerd voor de competitie van het Cannes Filmfestival, waar de film de Prijs voor Beste Documentaire en de Positive Cinema Award won. De film was ook één van de publieksfavorieten op het IFFR. Zowel Olfa, haar dochters als de actrices nemen je mee in de leefwereld van de familie en laten je op het einde verstomd achter.
Met Four Daughters heeft regisseur Kaouther Ben Hania (The Man Who Sold His Skin, Beauty and the Dogs) haar tweede Oscarnominatie binnen. De f… Met Four Daughters heeft regisseur Kaouther Ben Hania (The Man Who Sold His Skin, Beauty and the Dogs) haar tweede Oscarnominatie binnen. De film is een unieke en aangrijpende film die zweeft tussen documentaire en fictie. Olfa is de moeder van vier meisjes. Op een dag verdwijnen haar twee oudste dochters. Regisseur Kaouther Ben Hania vertelt het verhaal van de verdwijning samen met Olfa, haar twee overgebleven dochters en professionele acteurs. Een intieme vertelling vol hoop, verzet en verdriet over botsende werelden en wat het is om moeder of zus te zijn. Four Daughters is genomineerd voor de Oscar Beste Documentaire, en werd geselecteerd voor de competitie van het Cannes Filmfestival, waar de film de Prijs voor Beste Documentaire en de Positive Cinema Award won. De film was ook één van de publieksfavorieten op het IFFR. Zowel Olfa, haar dochters als de actrices nemen je mee in de leefwereld van de familie en laten je op het einde verstomd achter.