Decibel Festival

Description

3 podia, 9 bands voor maar 10 euro!


Decibel Studio’s presenteert DECIBEL FESTIVAL. Geniet van diverse bands uit de regio: van 50’s swing tot stevige hardrock!


Line-up:
JoKe
Buona Sera
Mr Knowhow
Midnight Company
Age Before Beauty
Keep In Touch
The Steam
Crossroad
Spoiler Alert


Date info

  • Zaterdag 8 juni 2024 om 19.30 uur

Tickets

Info:

€ 10,00

1 Picture

Suggested events

Met special guest Marlene Bakker ZingZing! is een inspiratie- en ontmoetingsdag voor alle koren uit de provincie Groningen. Tijdens dit korenfestival is er een gevarieerd programma met speciale aandacht voor moederdag. Twintig heel diverse koren treden op, van klassiek tot pop, van kinderkoor tot vocal group. Daarnaast zijn er inspirerende workshops waar ook het publiek aan mee kan doen. ZingZing! wordt georganiseerd door Stichting Koorplein Noord Nederland i.s.m KultuurLoket. Speciale gast is zangeres/songwriter Marlene Bakker. In 2018 bracht Marlene haar Groningstalig debuutalbum RAIF uit. Een album als ode aan haar roots en streektaal. Eén van de bekendste liedjes van dit album is de single Waarkhanden. In een workshop vertelt Marlene over het zingen in het Gronings, het ontstaan van Waarkhanden en hoe dit Groningstalige lied het beste tot klinken komt. Bijzonder is o… ZingZing! is een inspiratie- en ontmoetingsdag voor alle koren uit de provincie Groningen. Tijdens dit korenfestival is er een gevarieerd programma met speciale aandacht voor moederdag. Twintig heel diverse koren treden op, van klassiek tot pop, van kinderkoor tot vocal group. Daarnaast zijn er inspirerende workshops waar ook het publiek aan mee kan doen. ZingZing! wordt georganiseerd door Stichting Koorplein Noord Nederland i.s.m KultuurLoket. Speciale gast is zangeres/songwriter Marlene Bakker. In 2018 bracht Marlene haar Groningstalig debuutalbum RAIF uit. Een album als ode aan haar roots en streektaal. Eén van de bekendste liedjes van dit album is de single Waarkhanden. In een workshop vertelt Marlene over het zingen in het Gronings, het ontstaan van Waarkhanden en hoe dit Groningstalige lied het beste tot klinken komt. Bijzonder is ook de speciaal voor deze dag door dirigent Wilfred Reneman gearrangeerde ”Mega-Moederdag-Medley” met bekende meezingers, om zo een aubade te brengen aan alle moeders! KLIK HIER VOOR HET PROGRAMMA EN INFO WORKSHOPS  [https://www.kielzog.nl/wp-content/uploads/2024/04/Programma-en-Workshop-informatie-ZingZing-12-mei-2024.pdf] Grand Café Ook deze zondag is ons Grand Café geopend! Kom gezellig langs voor koffie, thee, zoete lekkernijen of een heerlijke lunch. De Kielzog Broodjesbar staat voor je klaar!
Franse biopic over het buitengewone leven van Henri Grouès, beter bekend als Abbé Pierre en oprichter van de Emmausbeweging. Franse biopic over het buitengewone leven van Henri Grouès, beter bekend als Abbé Pierre en oprichter van de Emmausbeweging. De priester, uitgegroeid tot nationale volksheld in Frankrijk, wijdde zijn leven volledig aan de strijd tegen armoede en dakloosheid. Henri Grouès wordt geboren in een rijk gezin, maar besluit op zijn 18e om zijn hele erfdeel te verdelen onder de armen. Na jaren in het klooster en als verzetsstrijder in de Tweede Wereldoorlog wordt hij gekozen parlementslid in Parijs. Daar gebruikt Abbé Pierre zijn inkomsten om de zwaksten in de maatschappij een toekomst en een thuis te bieden. Zijn woede over onrecht maakte hem opstandig en rebels, maar ook kwetsbaar en inspirerend. De rol van Abbé Pierre wordt indrukwekkend vertolkt door Benjamin Lavernhe (Jeanne du Barry, The French Dispatch), wat hem een César-nominatie opleverde voor Beste Acteur. De film ging in wereldpremière op het Cannes Filmfestival.
Deze documentaire met fictie-elementen onderzoekt de band tussen een moeder en haar vier dochters. Deze documentaire met fictie-elementen onderzoekt de band tussen een moeder en haar vier dochters. Met Four Daughters heeft regisseur Kaouther Ben Hania (The Man Who Sold His Skin, Beauty and the Dogs) haar tweede Oscarnominatie binnen. De film is een unieke en aangrijpende film die zweeft tussen documentaire en fictie. Olfa is de moeder van vier meisjes. Op een dag verdwijnen haar twee oudste dochters. Regisseur Kaouther Ben Hania vertelt het verhaal van de verdwijning samen met Olfa, haar twee overgebleven dochters en professionele acteurs. Een intieme vertelling vol hoop, verzet en verdriet over botsende werelden en wat het is om moeder of zus te zijn. Four Daughters is genomineerd voor de Oscar Beste Documentaire, en werd geselecteerd voor de competitie van het Cannes Filmfestival, waar de film de Prijs voor Beste Documentaire en de Positive Cinema Award won. De … Deze documentaire met fictie-elementen onderzoekt de band tussen een moeder en haar vier dochters. Met Four Daughters heeft regisseur Kaouther Ben Hania (The Man Who Sold His Skin, Beauty and the Dogs) haar tweede Oscarnominatie binnen. De film is een unieke en aangrijpende film die zweeft tussen documentaire en fictie. Olfa is de moeder van vier meisjes. Op een dag verdwijnen haar twee oudste dochters. Regisseur Kaouther Ben Hania vertelt het verhaal van de verdwijning samen met Olfa, haar twee overgebleven dochters en professionele acteurs. Een intieme vertelling vol hoop, verzet en verdriet over botsende werelden en wat het is om moeder of zus te zijn. Four Daughters is genomineerd voor de Oscar Beste Documentaire, en werd geselecteerd voor de competitie van het Cannes Filmfestival, waar de film de Prijs voor Beste Documentaire en de Positive Cinema Award won. De film was ook één van de publieksfavorieten op het IFFR. Zowel Olfa, haar dochters als de actrices nemen je mee in de leefwereld van de familie en laten je op het einde verstomd achter.
Legendarische documentaire vol livemateriaal over de beruchte Amerikaanse tournee van The Rolling Stones in 1969. Zij huurden in Oakland, Noord-Californië Hell's Angels in als beveiliging, die vervolgens het halve publiek in elkaar sloegen. Legendarische documentaire vol livemateriaal over de beruchte Amerikaanse tournee van The Rolling Stones in 1969. Zij huurden in Oakland, Noord-Californië Hell's Angels in als beveiliging, die vervolgens het halve publiek in elkaar sloegen. De film toont beelden van de twee laatste concerten van de tour; het concert in Madison Square garden en een week later een gratis concert in San Francisco’s Altamont Speedway. Dat laatste concert transformeert in een clash tussen 300.000 mensen van de zogenoemde ‘Love Generation’ en een tiental Hells Angels die waren ingehuurd om de orde te bewaken, met als tragisch dieptepunt de dood van de 18-jarige Meredith Hunter die met messteken om het leven werd gebracht. Slechts vier maanden na het zo vr… Legendarische documentaire vol livemateriaal over de beruchte Amerikaanse tournee van The Rolling Stones in 1969. Zij huurden in Oakland, Noord-Californië Hell's Angels in als beveiliging, die vervolgens het halve publiek in elkaar sloegen. De film toont beelden van de twee laatste concerten van de tour; het concert in Madison Square garden en een week later een gratis concert in San Francisco’s Altamont Speedway. Dat laatste concert transformeert in een clash tussen 300.000 mensen van de zogenoemde ‘Love Generation’ en een tiental Hells Angels die waren ingehuurd om de orde te bewaken, met als tragisch dieptepunt de dood van de 18-jarige Meredith Hunter die met messteken om het leven werd gebracht. Slechts vier maanden na het zo vreedzame Woodstock leek het Altamont concert het einde te markeren van het liefdevolle hippietijdperk. Regisseurs David Maysles, Albert Maysles en Charlotte Zwerin waren aanwezig en hebben de gebeurtenissen op beeld vastgelegd terwijl The Rolling Stones zich door het concert heen worstelde met dat wat ze het beste doen, muziek maken. De documentaire toont beelden van de twee concerten, maar ook de reacties van de bandleden terwijl ze kijken naar de beelden van het Altamont concert. De film ging in 1971 in première op het filmfestival van Cannes en werd later dat jaar ook uitgebracht in de Nederlandse bioscopen. VPRO Cinema waardeerde de documentaire destijds met vijf sterren.
Extravagant meesterwerk van Yorgos Lanthimos (The Favourite) met een om een Oscarwinnende hoofdrol van Emma Stone. The Wizard of Oz, maar dan met veel seks. Extravagant meesterwerk van Yorgos Lanthimos (The Favourite) met een om een Oscarwinnende hoofdrol van Emma Stone. The Wizard of Oz, maar dan met veel seks. Wat als je na je dood weer tot leven gewekt wordt door een uitzonderlijke wetenschapper (Willem Dafoe)? Het overkomt Bella Baxter (Emma Stone) in deze nieuwe film van Yorgos Lanthimos (The Favourite, The Lobster), die natuurlijk als geen ander zo’n bizar scenario kan uitwerken. Lanthimos maakt hiervoor gebruik van een prachtig kleurenpalet en een fantastisch ensemble dat naast Stone en Defoe ook bestaat uit Mark Ruffalo, Jerrod Carmichael, Margaret Qualley en Christopher Abbott. Winnaar van de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië. Poor Things ontving maar liefst vier Oscars, en was daarmee samen met Oppenheimer de grote winnaar van de avond.
Olga Wiese: ‘Never a dull Moment’ Olga Wiese (Middelburg,1944) werkt sinds 1962 als beeldend kunstenaar. Behalve schilder is ze ook een geweldig tekenaar, graficus en illustrator. Wellicht kan beter gezegd worden dat zij ‘speelt’, gezien haar hang naar ‘uit haar hoofd schilderen’ van fantasierijke schepsels in het door Wiese zelf verbeelde universum. Haar oeuvre bestaat onder meer uit indrukwekkende series, zoals My Family, Parallel Universe, Orinoco Days, Portraits of Buildings, People Next Door, Exotics en het Rijk der Kneuzen. Daarnaast heeft ze in de loop der jaren diverse zalen, wachtkamers, interieurs en cafés mogen opfleuren, waarvan een groot deel in de binnenstad van Groningen. De werkwijze in de figuratieve kunst bestaat… Olga Wiese (Middelburg,1944) werkt sinds 1962 als beeldend kunstenaar. Behalve schilder is ze ook een geweldig tekenaar, graficus en illustrator. Wellicht kan beter gezegd worden dat zij ‘speelt’, gezien haar hang naar ‘uit haar hoofd schilderen’ van fantasierijke schepsels in het door Wiese zelf verbeelde universum. Haar oeuvre bestaat onder meer uit indrukwekkende series, zoals My Family, Parallel Universe, Orinoco Days, Portraits of Buildings, People Next Door, Exotics en het Rijk der Kneuzen. Daarnaast heeft ze in de loop der jaren diverse zalen, wachtkamers, interieurs en cafés mogen opfleuren, waarvan een groot deel in de binnenstad van Groningen. De werkwijze in de figuratieve kunst bestaat uit een aantal stromingen: ‘Naar de natuur’ ( stilleven landschap model) ‘Fotorealisme' ( foto als hulpmiddel), ‘Uit het hoofd’ en 'Fantasie & nieuwe werkelijkheid'. Het is duidelijk dat Olga bij de laatste categorie hoort. De voorstelling ontstaat en verandert gaandeweg. Verhaal, compositie en penseelwerk dienen voortdurend op elkaar afgestemd te worden, momenten van verslapping dwingen later tot ingewikkelde herstelwerkzaamheden. Alle ballen gelijktijdig in de lucht houden is de grootste uitdaging. ‘Never a dull moment’. Olga heeft veel van de wereld gezien, daarnaast is haar lijst van exposities zeer lang te noemen, onder meer in het Gronings Museum, de Gasunie in Groningen, de Buitenplaats in Eelde, de Synagoge in Groningen, Museum Oldenburg, Historisch museum te Amsterdam en het Drents museum. In meerdere musea is haar werk aan de collectie toegevoegd. Trudy Kramer: ‘De vele gezichten van het leven’ Trudy Kramer (Buitenpost,1959), is een veelzijdig realistisch kunstenaar. Haar werk bestaat uit vele facetten, van figuratieve schilderkunst tot boekillustraties. Haar beeldende werk in aquarel, potlood en olieverf omvat veelal portretten van dieren en objecten, maar ook van kunstenaars, schrijvers en markante personen binnen de cultuursector van het Noorden. Kramers liefde voor de kunst en literatuur van het Noorden is terug te zien in haar beeldende creaties die een ontwapenende menselijkheid tonen. Zo heeft ze portretten gemaakt van Groningse schrijvers, zoals Jellema en Rutger Kopland, en kunstenaars zoals Wout Muller en Matthijs Röling. Zij waren allen lid van dezelfde kunstenaarsclub (de Fuji Art Association). Samen met haar partner Ger Siks organiseerde ze van 2001 tot 2013 het tweejaarlijks literair festival ‘Schrijvers om de Noord’ op Schiermonnikoog. Het literair museum in den Haag bezit tien schrijversportretten van haar hand. Van 1977 tot 1985 studeerde Kramer Vrije Schilderkunst aan de Academie Minerva, waar ze les kreeg van Folkert Haanstra Jr. en Ger Siks. Hier doceert ze sinds 1989. Wim Jonkman: ‘Omarm het raadsel’ Wim Jonkman (Winterswijk,1947) studeerde aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Vervolgens heeft hij langere tijd gewoond en gewerkt in Parijs, waar hij zich specialiseerde in kleurenlithografie en gevraagd werd om een kunstatelier op te richten in de Cité Internationale des Arts. Jonkman leidde deze werkplaats, die ruimte gaf aan talenten en fungeerde als een broedplaats voor creativiteit voor kunstenaars uit alle delen van de wereld, van 1976 tot 1979. Na deze bewogen tijd heeft Jonkman zich, op verzoek van Academie Minerva, gevestigd in het Hoge Noorden van Nederland. Hier werkte hij als docent lithografie. De steendrukken van Wim Jonkman kenmerken zich door een verhalende beeldtaal met een hang naar de constructie. Een beeldend steekspel van wegduwen en verbinden binnen een meervoudig perspectief, waardoor zijn werk voor meerdere uitleg vatbaar wordt. Zijn motto luidt: ‘Omarm het raadsel’. De aanschouwer wordt geacht zelf keuzes te maken uit de discontinue beeldlagen om zich te verhouden tot datgene waarnaar hij/zij kijkt. De steendruk is voor Wim dé techniek bij uitstek om vorm te geven aan zijn grafische concepten. De ontelbare expressieve mogelijkheden en het artistieke avontuur, gekoppeld aan de strenge litho-wetten, doen de rest. Patricia Suer: ‘IJzersterke Poëtische Fantasie’ Patricia is een veelzijdig autodidact en maakt al 40 jaar fantasievolle figuren, beelden en attributen van ijzer en brons. Vele jaren speelde zij (solo) figuratieve beeldende theatervoorstellingen waarbij de ijzeren objecten als decor en als personages fungeren. Vanwege de groeiende belangstelling voor haar beelden begon ze de veelal nog ‘in gebruik zijnde’ ijzeren maskers, dieren en andere objecten te exposeren. Na de corona pandemie is ze zich gaan richten op het maken van beelden en andere objecten die in brons worden gegoten en die soms nog een relatie hadden met haar theatervoorstellingen. Zo is zij te zien geweest in het Mobiele Theaterproject (2011) en in museum de Buitenplaats tijdens de expositie 'Het Rijk der Kneuzen’ van Olga Wiese. Haar werk is tevens te zien in de Burcht te Wedde en Geldrop, waar een heel ijzeren kroonluchter met vogels hangt, en in Geldrop staan op een rotonde 5 ijzeren schapen van haar hand. Kortom, een veelzijdig en productief kunstenaar in woord en beeld. Info opening  · Opening expositie 05-05- 2024 om 16.00 uur Patricia Suer verzorgt een kort optreden Gizou van Unen: piano
Kunstprojecten Noorderstation (KPNST) opent met het project Between I#I Be-twined van geëngageerd beeldend kunstenaar Inbal Ann Hershtig. Dit participatieve weefproject loopt van 20 mei t/m 20 juli 2024 met de opening op zaterdag 25 mei om 15.00 uur. Met Between I#I Be-twined wordt het voormalige trappenhuis van Station Groningen Noord getransformeerd tot een 6 meter lang weefgetouw en een plek van gezamenlijk creëren. Groningers kunnen hiervoor materiaal brengen en gratis deelnemen aan de open weefsessies, workshops en wandelingen. Als expositie is het 24/7 door de ramen te zien en tijdens openingstijden is het te bezoeken. Inbal Ann Hershtig woont in Selwerd, en zag op plattegronden de … Kunstprojecten Noorderstation (KPNST) opent met het project Between I#I Be-twined van geëngageerd beeldend kunstenaar Inbal Ann Hershtig. Dit participatieve weefproject loopt van 20 mei t/m 20 juli 2024 met de opening op zaterdag 25 mei om 15.00 uur. Met Between I#I Be-twined wordt het voormalige trappenhuis van Station Groningen Noord getransformeerd tot een 6 meter lang weefgetouw en een plek van gezamenlijk creëren. Groningers kunnen hiervoor materiaal brengen en gratis deelnemen aan de open weefsessies, workshops en wandelingen. Als expositie is het 24/7 door de ramen te zien en tijdens openingstijden is het te bezoeken. Inbal Ann Hershtig woont in Selwerd, en zag op plattegronden de geschiedenis van de gescheiden buurten. Station Groningen Noord werd in 1884 gebouwd. Tot het viaduct in 1974 was er alleen een kleine loopbrug over het spoor die bewoners uit het noorden van de stad met het centrum verbond. Tot op de dag van vandaag is de impact van deze sociaal-geografische scheiding in Groningen merkbaar. Dit inspireerde Hershtig tot het ontwikkelen van het walk-in weefproject Between I#I Be-twined. Twee maanden lang zal KPNST (ZO) een platform zijn voor het verzamelen, delen en het verbinden met de lokale omgeving door middel van maak-ervaringen. Vooral bewoners uit de omgeving worden door Inbal Ann Hershtig uitgenodigd om afgedankt textiel te doneren, en deel te nemen aan open weefsessies, thematische workshops en begeleide wandelingen*. De tactiele non-verbale ervaring wordt gedeeld; kennis over verbinding met onze nabije omgeving wordt geactiveerd. En het zal resulteren in een groot weefwerk waar het materiaal van beide spoorzijden in is verweven. Inbal Ann Hershtig studeerde in 2020 af aan het Frank Mohr Instituut, en woont en werkt in Groningen. Hershtigs performatieve, participatieve en geëngageerde werk komt voort uit een sterke persoonlijke motivatie om zich te verbinden met haar eigen omgeving. Ze verkent artistieke tegenbewegingen in onze materiële cultuur van nieuw, snel en wegwerpen door middel van handwerktechnieken. Daarin staat haar werk als Hedendaags Jager-Verzamelaar centraal. Hershtig begon letterlijk materialen te verzamelen in haar huis en op straat. Waar anderen misschien afval zagen, vond en zocht zij haar grondstoffen, en raakte diep geïnteresseerd in het enorme potentieel van dit nieuwe gegeven. Ze begon deze waardering te delen door mensen uit te nodigen om materiaal te verzamelen en samen met haar te weven. Haar onderzoeksterrein is de nabije omgeving en de verstrengeling tussen mens en landschap in de bredere zin. Prominent in Hershtigs nauwgezet uitgevoerde kunstwerken is haar focus op de interactie met deelnemers en omgeving, de betekenis van tastbaarheid in handwerktechnieken, en gedegen onderzoek. Eerdere projecten waren o.a. in Tuinen Mien Ruys (2023, Dedemsvaart), Stroomopwaarts (2022, Vlechtmuseum Noordwolde), Bierumer School (2021, Bierum), en Shaky Grounds Festival (2018, Groningen). Between I#I Be-twined is mede mogelijk gemaakt door Kunstraad Groningen en het Cultuurfonds. Praktische informatie 1e week Between I#I Be-twined: Give & Gain - Textiel Hergebruiken Doneer je afgedankte textiel: lakens / kussenslopen / theedoeken / t-shirts. Leer hoe je er weefmateriaal van kunt maken: Maandag, dinsdag, woensdag 20, 21, 22 mei: 13.00 - 18.00 uur Donderdag 24 mei: 16.00 - 20.00 uur Vrijdag 24 mei, workshop Ontrafel: 13.00 - 18.00 uur Voor de workshops: Ontrafel, Basis Weven, DIY Loom, Weef Lokaal Motieven + Guided Walks, Open Weef Sessies en andere activiteiten of evenementen: houd het publieke programma in de gaten.* *Data en tijden kunnen gewijzigd of toegevoegd worden: kijk op de websites voor updates. Between I#I Be-twined publieksactiviteiten en meer informatie: Website (English): https://www.inbalhershtig.com [https://www.inbalhershtig.com/] Website (Nederlands): https://www.kpnst.nl [https://www.kpnst.nl/] Instagram – Artisanna: @artisan_na [https://www.instagram.com/artisan_na/] Instagram – KPNST: @ [https://www.instagram.com/kp_noorderstation/]kp_noorderstation [https://www.instagram.com/kp_noorderstation/] Between I#I Be-twined Inbal Ann Hershtig Kunstprojecten Noorderstation (KPNST) Periode: 20 mei – 20 juli, 2024 Opening zaterdag 25 mei om 15.00 uur KPNST (ZO), Station Groningen Noord, Kastanjelaan 1, 9741 CN Groningen Toegankelijkheid: Helaas alleen rolstoelvriendelijk aan buitenkant raampartijen beneden en op de perrons
Kunstprojecten Noorderstation (KPNST) heropent met het project Between I#I Be-twined van geëngageerd beeldend kunstenaar Inbal Ann Hershtig. Het voormalige trappenhuis van Station Groningen Noord wordt van 20 mei t/m 20 juli 2024 getransformeerd tot een 6 meter lang weefgetouw en een gezamenlijke creatieplek. De opening is op zaterdag 25 mei.  Inbal Ann Hershtig woont in Selwerd, en zag op plattegronden de geschiedenis van de gescheiden buurten. Station Groningen Noord werd in 1884 gebouwd. Tot het viaduct in 1974 was er alleen een kleine loopbrug over het spoor die bewoners uit het noorden van de stad met het centrum verbond. Tot op de dag van vandaag is de impact van deze sociaal-geografische scheiding in Groningen merkbaar. Dit inspireerde Hershtig tot het ontwikkelen van het walk-in weefproject Between I#I Be-twined. Twee maanden lang zal KPNST (ZO) een… Het voormalige trappenhuis van Station Groningen Noord wordt van 20 mei t/m 20 juli 2024 getransformeerd tot een 6 meter lang weefgetouw en een gezamenlijke creatieplek. De opening is op zaterdag 25 mei.  Inbal Ann Hershtig woont in Selwerd, en zag op plattegronden de geschiedenis van de gescheiden buurten. Station Groningen Noord werd in 1884 gebouwd. Tot het viaduct in 1974 was er alleen een kleine loopbrug over het spoor die bewoners uit het noorden van de stad met het centrum verbond. Tot op de dag van vandaag is de impact van deze sociaal-geografische scheiding in Groningen merkbaar. Dit inspireerde Hershtig tot het ontwikkelen van het walk-in weefproject Between I#I Be-twined. Twee maanden lang zal KPNST (ZO) een platform zijn voor het verzamelen, delen en het verbinden met de lokale omgeving. Groningers, maar vooral bewoners uit de omgeving van het Noorderstation worden door Inbal Ann Hershtig uitgenodigd om afgedankt textiel te doneren, en gratis deel te nemen aan open weefsessies, thematische workshops en begeleide wandelingen.* Zo bouwt Hershtig twee maanden aan gedeelde kennis over de verbinding met onze bruikbare omgeving, en de gezamenlijk ervaring van het tactiele en non-verbale aspect van het weven. Dit resulteert ook in een groot weefwerk waar het herbestemde materiaal van beide spoorzijden in is verweven. Between I#I Be-twined is daarnaast als expositie 24/7 door de ramen te zien en tijdens openingstijden te bezoeken. Informatie over 1e week: Give & Gain - Textiel Hergebruiken Doneer je afgedankte textiel: lakens / kussenslopen / theedoeken / t-shirts. Leer hoe je er weefmateriaal van kunt maken: Maandag t/m woensdag 20, 21, 22 mei: 13.00 - 18.00 uur / Donderdag 23 mei: 16.00 - 20.00 uur Vrijdag 24 mei, workshop Ontrafel: 13.00 – 18.00 uur Voor de workshops: Ontrafel, Basis Weven, DIY Loom, Weef Lokaal Motieven / Guided Walks, Open Weef Sessies en andere activiteiten of evenementen: houd het publieke programma online in de gaten.* (Data en tijden kunnen gewijzigd of toegevoegd worden: check de websites voor updates.) Toegankelijkheid: Alleen rolstoelvriendelijk aan buitenkant raampartijen beneden en op de perrons Between I#I Be-twined publieksactiviteiten, openingstijden en meer informatie: website (EN): https://www.inbalhershtig.com website (NL): https://www.kpnst.nl Instagram – Artisanna: @artisan_na Instagram – KPNST: @kp_noorderstation Between I#I Betwined is mede mogelijk gemaakt door Kunstraad Groningen en het Cultuurfonds. Kunstprojecten Noorderstation (KPNST) is sinds 2008 een projectruimte voor (experimentele) kunst in de voormalige perronopgangen van Station Groningen Noord. Projecten in KPNST zijn 24/7 zichtbaar door de ramen op de begane grond en de perrons boven. KPNST biedt kunstenaars uit Groningen een podium en werktijd. Doel is kunst, en de totstandkoming, meer waarneembaar en deelneembaar te maken voor kijkers en passanten. Het programma herstart in 2024. Achtergrond: Inbal Ann Hershtig studeerde in 2020 af aan het Frank Mohr Instituut, en woont en werkt in Groningen. Hershtigs performatieve, participatieve en geëngageerde werk komt voort uit een sterke persoonlijke motivatie om zich te verbinden met haar eigen omgeving. Ze verkent artistieke tegenbewegingen in onze materiële cultuur van nieuw, snel en wegwerpen door middel van handwerktechnieken. Daarin staat haar werk als Hedendaags Jager-Verzamelaar centraal. Hershtig begon letterlijk materialen te verzamelen in haar huis en op straat. Waar anderen misschien afval zagen, vond en zocht zij haar grondstoffen. Ze raakte diep geïnteresseerd in het enorme potentieel van dit nieuwe gegeven. Ze begon deze waardering te delen door mensen uit te nodigen om materiaal te verzamelen en samen met haar te weven. Haar onderzoeksterrein is de nabije omgeving en de verstrengeling tussen mens en landschap in de bredere zin. Prominent in Hershtigs nauwgezet uitgevoerde kunstwerken is haar focus op de interactie met deelnemers en omgeving, de betekenis van tastbaarheid in handwerktechnieken, en gedegen onderzoek. Eerdere projecten waren o.a. in Tuinen Mien Ruys (2023, Dedemsvaart), Stroomopwaarts (2022, Vlechtmuseum Noordwolde), Bierumer School (2021, Bierum), Shaky Grounds Festival (2018, Groningen).
Call It Off is terug! De Nederlandse pop-punk band maakte zijn debuut in 2013 en wordt vergeleken met bands als Green Day en Blink-182. De band verkreeg al snel populariteit met als resultaat meerdere uitverkochte shows tijdens hun headline tours, festival optredens op grote festivals, openen voor bands als New Found Glory en Panic! At The Disco en hun veelgeprezen, door Sony Music uitgebrachte, volledige album Abandoned, dat een hitnotering behaalde (met als resultaat de Top 40-single ‘Scream Your Heart Out’) en een uitverkiezing tot 3fm Serious talent wat zelfs resulteerde in een award nominatie. Daarnaast tourde de band meerdere malen door Europa en tourden ze zelfs door Azië. Na een aangekondigde pauze in 2020… Call It Off is terug! De Nederlandse pop-punk band maakte zijn debuut in 2013 en wordt vergeleken met bands als Green Day en Blink-182. De band verkreeg al snel populariteit met als resultaat meerdere uitverkochte shows tijdens hun headline tours, festival optredens op grote festivals, openen voor bands als New Found Glory en Panic! At The Disco en hun veelgeprezen, door Sony Music uitgebrachte, volledige album Abandoned, dat een hitnotering behaalde (met als resultaat de Top 40-single ‘Scream Your Heart Out’) en een uitverkiezing tot 3fm Serious talent wat zelfs resulteerde in een award nominatie. Daarnaast tourde de band meerdere malen door Europa en tourden ze zelfs door Azië. Na een aangekondigde pauze in 2020 keerde de band in 2022 terug uit hun winterslaap om een uitgestelde afscheidsshow te spelen voor een volle Dynamo Eindhoven. Echter, zoals altijd doet de band dingen op hun eigen manier en gaan ze tegen de stroom in. Oorspronkelijke bandleden Sergei en Maurice besloten een nieuw leven in de band te blazen en hun muzikale reis voort te zetten als Call It Off. Met de zegen van vertrekkende leden Lesley en Adrian, grepen Sergei en Maurice de kans om nieuwe enthousiaste leden aan de band toe te voegen die dezelfde passie delen en Call It Off van een nieuwe energie voorzien. Met hun drive en talent brengen Timmy en Gio een nieuwe frisse energie met zich mee, en laten Call It Off het kenmerkende pop punk geluid weer vormen. De vierkoppige band dook onlangs samen de studio in om zichzelf opnieuw uit te vinden en de gloednieuwe single ‘letting go‘ op te nemen. Deze wordt uitgebracht op 9 maart en is slechts het begin van een nieuwe reis. Support is er van Half Cab. Half Cab is een jonge rockband uit Den Haag. Met de energie van punk en de aanstekelijkheid vanpop, ze verwoesten elke stad die ze bezoeken, zelfs degene die ze bezoeken niet doen. Met roots in punk en hardcore wilden de jongens wel iets anders proberen en daarin hun ondergrondse ethiek meenemen.
Op 29 mei komt Groningen tot leven met het bruisende muziekfestival BRAT! Dit festival staat synoniem voor passie, diversiteit en kracht, en viert de opkomende stemmen in de vrouwelijke muziekindustrie en biedt het lokale talent een podium. Het festival is een uitnodiging om je innerlijke 'brat' te omarmen - wees gedurfd, wees rebels, wees authentiek. Be a BRAT!