CONCEPTS OF ME: Nelly Dansen, Ayşen Kaptanoğlu, Sanne Lok

Description

6 april t/m 5 mei 2024
CONCEPTS OF ME
Opening zaterdag 6 april 17.00 uur
Nelly Dansen, Ayşen Kaptanoğlu, Sanne Lok

Een beeld van vrouwen en hun plek in economische, geopolitieke, sociale systemen en patronen. 
De kunstenaars geven hun commentaar met schilderijen, animaties, films, installaties, reisimpressies…, nieuw werk, dat tijdens de werkperiode is gemaakt (2 maart – 5 april 2024) 
Dit wordt vanuit verschillende perspectieven onderzocht:  in de context van de hedendaagse westerse consumptiemaatschappij en gender rollen, van een gewelddadig onderdrukte positie in bepaalde landen, en  van een persoonlijke reactie op hedendaagse, huidige systemen in het algemeen.


Quotes 
Nelly Dansen: ‘Her Bagage was packed to Wheel and Deal in the Capital of Second Chances - only to find out The Doors stayed closed as her arms ‘n legs ‘n wings were wide open… 
Sin City wasn’t a Match, but who is actually the Real Sinner?’


Ay…


6 april t/m 5 mei 2024
CONCEPTS OF ME
Opening zaterdag 6 april 17.00 uur
Nelly Dansen, Ayşen Kaptanoğlu, Sanne Lok

Een beeld van vrouwen en hun plek in economische, geopolitieke, sociale systemen en patronen. 
De kunstenaars geven hun commentaar met schilderijen, animaties, films, installaties, reisimpressies…, nieuw werk, dat tijdens de werkperiode is gemaakt (2 maart – 5 april 2024) 
Dit wordt vanuit verschillende perspectieven onderzocht:  in de context van de hedendaagse westerse consumptiemaatschappij en gender rollen, van een gewelddadig onderdrukte positie in bepaalde landen, en  van een persoonlijke reactie op hedendaagse, huidige systemen in het algemeen.


Quotes 
Nelly Dansen: ‘Her Bagage was packed to Wheel and Deal in the Capital of Second Chances - only to find out The Doors stayed closed as her arms ‘n legs ‘n wings were wide open… 
Sin City wasn’t a Match, but who is actually the Real Sinner?’


Ayşen Kaptanoğlu: ‘ I explore violence, its origins and the structures that reproduce it. Using memory and self-experience as means of assistance, I am trying to make sense of what doesn’t make sense’. 


Sanne Lok: ’Fight like a girl, sleep like a lady, dreams of power I will approach so dainty. For I am a woman, I am wild, I am sacred, I am a child’.


Extra: Zondag 24/3 om 15.30 uur: 
Michiel Teeuw in gesprek met Sanne Lok & Nelly Dansen: “Hoe produceren samenlevingen ‘vrouwelijkheid’, en hoe creëren (zelf)geproduceerde ‘vrouwen’ (cultureel) kapitaal?


Ayşen Kaptanoğlu (Istanbul, 1985) is een in Amsterdam gevestigde kunstenaar die werkt met schilderkunst en animatie. Ze heeft een bachelordiploma Literatuur en studeerde in 2021 af aan de Wackers Academie in Amsterdam. Momenteel is ze resident kunstenaar aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en wordt ondersteund door De Van Bijlevelt Stichting en het Leendert van Lier Fonds. Een aantal van haar werken zijn momenteel te zien in het Amsterdam Museum.
Haar werken onderzoeken machtsdynamiek, seksualiteit en gender, en stellen vragen over geweld, de oorsprong ervan en de structuren die het reproduceren. Met behulp van geheugen en zelfervaring als hulpmiddel probeert ze betekenis te geven aan wat niet logisch is, op een manier om om te gaan met de woede en pijn die ze heeft tegen al dat geweld in deze chaos van een door mannen gedomineerde samenleving. Voor SIGN maakt ze een mega painting die zijn vervolg op de muur vindt en animaties.


Sanne Lok (SANNY) Lelystad, 1998, studeerde in 2023 af aan Academie Minerva, Fine Arts Groningen. 
“Bij mijn werk draait het meer om de boodschap die ik over wil brengen en minder om de schoonheid en finesse. De installaties die ik maak hebben een sterk DIY-karakter  Ik werk met film en performance en veel teksten en bouw daaromheen een installatie die het verhaal en mijn statement sterker maakt.”  


In SIGN laat Sanne Lok de resultaten zien van een ‘Sleep Over’ (daadwerkelijk uitgevoerd in SIGN) waarbij een ‘coming of age’ proces van meisjesdromen naar rebelse jonge vrouw kenbaar wordt.  De zoete slaapfeestjes van vrouwen in romcoms  veranderen bij Sanne in een opmaat tot een revolte!  
In de werkperiode heeft ze uitgebreide scripts geschreven, notities & filmopnames gemaakt, materialen verzameld, posters, instructie filmpjes, kleren, knuffels meubilair...  
Ze wil op een abstracte manier haar protest laten zien uit een behoefte om dat aan te geven. Waarbij het niet gaat om een bepaald item maar om de kritische houding zelf en het gevoel daarbij. Ik ben er en heb een tegengevoel!  Het leuke is dat ze bij haar eigen onzekerheid blijft en gewoon haar eigen onrust toont.  Protest kan ook de vraag zijn.
“Ik probeer in mijn werk een manier te vinden om van dingen die confronterend en niet perse plezierig zijn om aan te pakken, iets leuks te maken”.


Nelke Mast (she/they Jubbega, 1998) alias NELLY DANSEN is afgestudeerd in 2023 aan KABK Den Haag, ArtScience.  
“Door mijn werk duik ik diep in de complexiteit van identiteit, waarbij ik de kruispunten van gender, seksualiteit en sociale verwachtingen onderzoek (…). Geïnspireerd door de feministische theorie (.. Ursula K le Guin), de queer filosofie (..Judith Pamela Butler) en persoonlijke geleefde ervaringen (..het persoonlijke is politiek!) streef ik ernaar gevestigde normen uit te dagen en individuen in staat te stellen hun eigen authenticiteit te omarmen, door de (de) constructie van mijn eigen zelf (…) Op dit moment doe ik dat via het perspectief  van de Bimbo/ ik omhels dit denigrerende stereotype in al haar eerlijkheid en probeer de hyper femme-agenda te pushen” 


NELLY DANSEN is een conceptueel kunstenaar en een titelloze Bimbo, geboren in een Fries bos en opgegroeid in een House of Punks. Nelke’s praktijk kenmerkt zich vooral door onderzoek naar erotisch kapitaal en zelfconceptualisatie. Ze doet dit door visueel commentaar te geven op gender rollen door predominante gender gerelateerde seksuele archetypen te deconstrueren en te herstellen.  
Is de vraag 'NELLY DANSEN', naast het doorbreken van het Freudiaanse Madonna versus ‘The Whore-complex’, een meisje met een concept? Een kracht die haar drijft in haar artistieke en bijna antropologische praktijk. 
Dat doet ze  door de lens van het nieuwe Bimbo tijdperk. Nelke's gelooft dat de Bimbo uit de 21e eeuw de reïncarnatie is van de punk identiteit uit de jaren 80. 
Naast dat ze dokter is in ‘Bimboism’, heeft NELLY vaak het gevoel dat ze een privédetective is die aanwijzingen verzamelt. Deze ‘Natural Born Archivist’ documenteert eigenlijk bijna alles om te begrijpen hoe haar positie als queer vrouw met een vrouwelijk gecodeerd lichaam in deze wereld waarde kan toevoegen. Dit gebeurt altijd op een intertekstuele manier, begeleid met kritische  humor en  met Joie De Vivre - NELLY DANSEN vindt altijd energie om op te staan ​​voor het slechte of voor al het goede dat er is! 


Alvorens haar werkperiode in SIGN heeft Nelke een studie reis naar Mexico Cancun gemaakt , oa.  het strand waar Pamela Anderson in 1995 trouwde en waar heel wat Baywatch-beelden gefilmd zijn. Nelke wilde haar naar reis naar Las Vegas voortzetten maar kwam in een vooroordeel-en  rolbevestigende confrontatie met de douane terecht. 
Ze kwam Las Vegas niet in en werd teruggestuurd naar Mexico City.  Dit avontuur zal oa. een inspiratiebron zijn voor haar nieuwe film en installatie in SIGN. 


Date info

  • Dagelijks t/m 5 mei 2024

Tickets

Info:

Gratis

1 Picture

Suggested events

Dat het schilderen van een kweepeer in een Spaanse tuin uiterst boeiend is om naar te kijken, bewijst deze in 4K gedigitaliseerde klassieker van Víctor Erice, de meester van de aandachtige blik. Juryprijs op het festival van Cannes. Dat het schilderen van een kweepeer in een Spaanse tuin uiterst boeiend is om naar te kijken, bewijst deze in 4K gedigitaliseerde klassieker van Víctor Erice, de meester van de aandachtige blik. Juryprijs op het festival van Cannes. Aan het begin van elke herfst schijnt de zon krap twee uur op de kweepeer in de tuin van het atelier van de Madrileense kunstenaar Antonio López Garcia. Elk jaar weer probeert hij het majestueuze licht te vangen in een schilderij. Het schilderproces wordt nauwgezet vastgelegd door Víctor Erice, waarbij de overeenkomsten tussen de beide disciplines – schilderen en filmen – helder aan het licht komen. Vanaf het moment dat López Garcia he… Dat het schilderen van een kweepeer in een Spaanse tuin uiterst boeiend is om naar te kijken, bewijst deze in 4K gedigitaliseerde klassieker van Víctor Erice, de meester van de aandachtige blik. Juryprijs op het festival van Cannes. Aan het begin van elke herfst schijnt de zon krap twee uur op de kweepeer in de tuin van het atelier van de Madrileense kunstenaar Antonio López Garcia. Elk jaar weer probeert hij het majestueuze licht te vangen in een schilderij. Het schilderproces wordt nauwgezet vastgelegd door Víctor Erice, waarbij de overeenkomsten tussen de beide disciplines – schilderen en filmen – helder aan het licht komen. Vanaf het moment dat López Garcia het canvas op de lijst spijkert en voor zijn voeten twee ijzers de grond in slaat om zijn positie achter het doek te fixeren, ontrolt zich een subtiel spel van observatie en enscenering. De eenvoud van Erice's film is bedrieglijk. Wat eerst lijkt op de registratie van de werkelijkheid (het schilderen van de boom, het filmen van het schilderen), blijkt bij nader inzien onderworpen aan een uitgekiende compositie. “Wat we hier hebben is de perfecte eenheid tussen gevoelens en ordening”, zegt iemand over het schilderij; een uitspraak die ook op de film van toepassing is. Intussen verglijdt de tijd: tegen december zijn de kweeperen te veel van vorm veranderd om nog model te kunnen staan, en moet de schilder zijn werk staken. Het heroïsche gevecht dat het uiterste vergt van het vakmanschap van zowel cineast als schilder, is ook een gevecht tegen het verglijden van de tijd. Bron: Eye Tentoonstelling Drents Museum Tot en met 2 juni is een overzicht van de Spaanse kunstenaar Antonio López (1936) te zien het Drents Museum. López is een fenomeen in zijn geboorteland Spanje en wordt wel bestempeld als de ‘grootste nog levende realistische kunstenaar’. De tentoonstelling Antonio López – Meester van het Spaans realisme is de eerste grote solotentoonstelling van López in Nederland. Schilderijen - waaronder portretten, stillevens en enorme Madrileense stadsgezichten - tekeningen en beeldhouwwerk zijn te bewonderen. We vertonen deze film in samenwerking met Instituto Cervantes [https://utrecht.cervantes.es/nl/default.shtm] te Utrecht.
Tijdens een eenzame zomer ontmoet de verlegen 15-jarige Xian de extraverte Mingmei Tijdens een eenzame zomer ontmoet de verlegen 15-jarige Xian de extraverte Mingmei, een 18-jarig Chinees-Koreaans meisje en dan begint een betovering... Xian zal zich altijd de eenzaamste en blauwste zomer herinneren toen ze 15 was. Nadat haar moeder voor haar werk naar het buitenland moet, wordt Xian toevertrouwd aan de zorg van haar vader, een vrijgevochten fotograaf die ze nauwelijks heeft gezien sinds de scheiding van haar ouders. Hij heeft het financieel moeilijk en gaat vreemd met zijn assistent die een 18-jarige dochter heeft, Mingmei. Al snel verschijnt Mingmei als een stralend licht voor Xian. Tijdens deze onrustige zomer zal het conflict tussen de onschuld en de impulsen van de jeugd een onuitwisbare stempel drukken op Liu…De film is winnaar van de CinemAsia Jury Award 2024. Let op: deze film is Mandarijn gesproken en Engels ondertiteld
Woensdag 8 mei 2024 tussen 13.00 en 16.30 uur - voor kunstenaars, initiatiefnemers, musea, overheden, opdrachtgevers - Wil je opdracht geven aan kunstenaars om werk te maken voor een locatie of evenement? Heb je plannen voor een expositie op het gebied van cultureel erfgoed en/of beeldende kunst? Ben je als professioneel beeldend kunstenaar, beginnend of ervaren, toe aan nieuwe stappen in je werk – een project, uitbreiding van je oeuvre, vergroting van je zichtbaarheid, onderzoek of experiment? Kijk dan hoe het Mondriaan Fonds je kan steunen. Om je te informeren over de mogelijkheden bij het Mondriaan Fonds zit op woensdag 8 mei regiomakelaar Andrea Möller voor je klaar bij Kunstpunt in Groningen. De regiomakelaar Noord van het Mondr… Woensdag 8 mei 2024 tussen 13.00 en 16.30 uur - voor kunstenaars, initiatiefnemers, musea, overheden, opdrachtgevers - Wil je opdracht geven aan kunstenaars om werk te maken voor een locatie of evenement? Heb je plannen voor een expositie op het gebied van cultureel erfgoed en/of beeldende kunst? Ben je als professioneel beeldend kunstenaar, beginnend of ervaren, toe aan nieuwe stappen in je werk – een project, uitbreiding van je oeuvre, vergroting van je zichtbaarheid, onderzoek of experiment? Kijk dan hoe het Mondriaan Fonds je kan steunen. Om je te informeren over de mogelijkheden bij het Mondriaan Fonds zit op woensdag 8 mei regiomakelaar Andrea Möller voor je klaar bij Kunstpunt in Groningen. De regiomakelaar Noord van het Mondriaan Fonds heeft een onderzoekende en stimulerende rol bij het bereiken van potentiële aanvragers, opdrachtgevers en adviseurs uit de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen. Graag adviseert zij over de subsidiemogelijkheden van het fonds en helpt je op gang met een aanvraag. De regiomakelaar weet de weg bij het fonds en kan helpen bij het vinden van de juiste regeling.  Zie ook: Regiomakelaars - Mondriaan Fonds [https://www.mondriaanfonds.nl/over-het-fonds/organisatie/regiomakelaars/] Loop je dus met ideeën of plannen, in welk stadium dan ook, maak een afspraak! 💎 Spreekuur met regiomakelaar Noord van het Mondriaan Fonds 📍 Kunstpunt Groningen | Trompsingel 27a 🗓️ Woensdag 8 mei 2024 | 13.00 - 16.30 uur Aanmelden voor het spreekuur kan rechtstreeks bij Andrea Möller: andrea.moller@mondriaanfonds.nl [andrea.moller@mondriaanfonds.nl]. Zij neemt vervolgens contact met je op om het gesprek in te plannen. Volg de regiomakelaar ook via Facebook [https://www.facebook.com/profile.php?id=100065019481012].
Breng je creativiteit op gang met deze workshop. Je zit thuis en wilt tekenen en schilderen, maar de zoveelste foto naschilderen ben je inmiddels wel beu. Hoe kun je de 1001 ideeën in jezelf aan de oppervlakte toveren om geïnspireerd met iets nieuws aan de slag te kunnen? In deze workshop doe je oefeningen om de ideeënstroom aan te wakkeren, je eigen interesse te ontdekken en ontwikkelen. Je gaat aan de slag met al die ideeën en probeert er elke les een aantal uit, hoe ze werken en hoe je jezelf zover krijgt dat ze blijven werken. Leeftijd: vanaf 18 jaar.
Je zit thuis en wilt tekenen en schilderen, maar de zoveelste foto naschilderen ben je inmiddels wel beu. Hoe kun je de 1001 ideeën in jezelf aan de oppervlakte toveren om geïnspireerd met iets nieuws aan de slag te kunnen? In deze workshop doe je oefeningen om de ideeënstroom aan te wakkeren, je eigen interesse te ontdekken en ontwikkelen. Je gaat aan de slag met al die ideeën en probeert er elke les een aantal uit, hoe ze werken en hoe je jezelf zover krijgt dat ze blijven werken. Leeftijd: vanaf 18 jaar. Voor meer informatie en tickets, ga naar Tekenen en schilderen: Ideeënwerkplaats | VRIJDAG Groningen (bijvrijdag.nl) [https://bijvrijdag.nl/cursussen/tekenen-en-schilderen-ideeenwerkplaats-workshop]
Dat het schilderen van een kweepeer in een Spaanse tuin uiterst boeiend is om naar te kijken, bewijst deze in 4K gedigitaliseerde klassieker van Víctor Erice, de meester van de aandachtige blik. Juryprijs op het festival van Cannes. Dat het schilderen van een kweepeer in een Spaanse tuin uiterst boeiend is om naar te kijken, bewijst deze in 4K gedigitaliseerde klassieker van Víctor Erice, de meester van de aandachtige blik. Juryprijs op het festival van Cannes. Aan het begin van elke herfst schijnt de zon krap twee uur op de kweepeer in de tuin van het atelier van de Madrileense kunstenaar Antonio López Garcia. Elk jaar weer probeert hij het majestueuze licht te vangen in een schilderij. Het schilderproces wordt nauwgezet vastgelegd door Víctor Erice, waarbij de overeenkomsten tussen de beide disciplines – schilderen en filmen – helder aan het licht komen. Vanaf het moment dat López Garcia he… Dat het schilderen van een kweepeer in een Spaanse tuin uiterst boeiend is om naar te kijken, bewijst deze in 4K gedigitaliseerde klassieker van Víctor Erice, de meester van de aandachtige blik. Juryprijs op het festival van Cannes. Aan het begin van elke herfst schijnt de zon krap twee uur op de kweepeer in de tuin van het atelier van de Madrileense kunstenaar Antonio López Garcia. Elk jaar weer probeert hij het majestueuze licht te vangen in een schilderij. Het schilderproces wordt nauwgezet vastgelegd door Víctor Erice, waarbij de overeenkomsten tussen de beide disciplines – schilderen en filmen – helder aan het licht komen. Vanaf het moment dat López Garcia het canvas op de lijst spijkert en voor zijn voeten twee ijzers de grond in slaat om zijn positie achter het doek te fixeren, ontrolt zich een subtiel spel van observatie en enscenering. De eenvoud van Erice's film is bedrieglijk. Wat eerst lijkt op de registratie van de werkelijkheid (het schilderen van de boom, het filmen van het schilderen), blijkt bij nader inzien onderworpen aan een uitgekiende compositie. “Wat we hier hebben is de perfecte eenheid tussen gevoelens en ordening”, zegt iemand over het schilderij; een uitspraak die ook op de film van toepassing is. Intussen verglijdt de tijd: tegen december zijn de kweeperen te veel van vorm veranderd om nog model te kunnen staan, en moet de schilder zijn werk staken. Het heroïsche gevecht dat het uiterste vergt van het vakmanschap van zowel cineast als schilder, is ook een gevecht tegen het verglijden van de tijd. Bron: Eye Tentoonstelling Drents Museum Tot en met 2 juni is een overzicht van de Spaanse kunstenaar Antonio López (1936) te zien het Drents Museum. López is een fenomeen in zijn geboorteland Spanje en wordt wel bestempeld als de ‘grootste nog levende realistische kunstenaar’. De tentoonstelling Antonio López – Meester van het Spaans realisme is de eerste grote solotentoonstelling van López in Nederland. Schilderijen - waaronder portretten, stillevens en enorme Madrileense stadsgezichten - tekeningen en beeldhouwwerk zijn te bewonderen. We vertonen deze film in samenwerking met Instituto Cervantes [https://utrecht.cervantes.es/nl/default.shtm] te Utrecht.
De tweejaarlijkse Vlagtwedder Landbouwbeurs vindt dit jaar plaats van 14 tot en met 16 juni. De Vlagtwedder Landbouwbeurs is met het beursterrein van 7 hectare de grootste en gezelligste landbouwbeurs van het Noorden. Er is veel te zien en te doen in de open lucht en in de grote overdekte tenten. Daarom komen er elke editie duizenden bezoekers naar de Vlagtwedder Landbouwbeurs. Om zaken te doen, om lekker te struinen of om een leuke dag te beleven met het gezin. Kijk voor nieuws over de beurs, uitvoerige informatie, fotoreportages en een overzicht van de activiteiten op www.landbouwbeursvlagtwedde.nl [http://www.landbouwbeursvlagtwedde.nl].
Met de lente in volle gang en de zomer in aantocht, kunnen we bijna niet anders dan ons te laten inspireren door deze seizoenen. Ze brengen een overvloed aan kleuren, geuren en sensaties met zich mee. Tal van figuratieve schilders vinden inspiratie in het veranderende licht, zo ook onze gastkunstenaars Maarten Dalstra, Gineke Zikken en Christiaan Afman. Het is geen wonder dat ze zich aangetrokken voelen tot de glinsterende reflecties op wateroppervlakken, de dramatische schaduwen en het warme zonlicht op gebouwen en de natuur om hen heen. Ook de bestuursleden hebben zich laten inspireren door dit thema; er is nieuw werk te zien van Magna Postma, Jannes Koetsier, Annemarie de Groot, Roelie Douw, Marein Konijn en Peter Durieux. Kom langs om de resultaten te bewonderen tijdens onze nieuwste expositie 'Van lente naar zomer'. De feestelijke opening vindt plaats op zondag 14 april om 16.00 uur. Welkom! Locatie: De Stadsgalerie, Oude Boteringestraat 7, Groningen.
Wat komt er allemaal kijken bij het opzetten van een tentoonstelling? In de tentoonstelling Groninger Museum 150 jaar – Behind the Scenes krijg je een blik achter de schermen van het museum. Er zijn – naast de Lentetuin van Vincent van Gogh – veel meer mooie collectiestukken van onder meer Anton Corbijn, Iris van Herpen, Jeff Koons, Alessandro Mendini, Odilon Redon en Peter Paul Rubens te zien.
In het Universiteitsmuseum kun je niet alleen knappe wetenschappers en hun uitvindingen bewonderen, maar je kunt - nog leuker - ook zelf aan de slag! Vanwege de grote belangstelling in de voorjaarsvakantie komt de knutsel- en experimentenhoek ook in de meivakantie weer terug maar nu nog uitgebreider Experimenteren, ontdekken en knutselen In onze jonge-uitvinders-knutselhoek mag je zelf een papieren glas-in-lood beestje knutselen, een origami vouwen of echte experimenten uitvoeren. Maak bijvoorbeeld een optische illusie net als psycholoog Gerard Heymans, of doe Johann Bernoulli na en experimenteer met luchtdruk! Ook staat er in deze vakantie een spannende plasmabol waarbij je prachtige bliksemflitsen ziet ontstaan na aanraking met je vingers. Badzout maken In de experimentenhoek kan je daarnaast ook badzout komen maken, met mooie kleurtjes en een lekker geurtje. Heerlijk voor een warm bad thuis. Het badzout maak je natuurlijk in een labjas als echte professor! Menselijk lichaam Hoe ziet het menselijk lichaam eruit? Waar zitten eigenlijk onze lever en longen? In de experimentenhoek kan je zelf het lichaam in elkaar zetten en leren wat voor functie onze organen precies hebben. Archeologiehoek met microscopen: de natuur in het klein Te… Experimenteren, ontdekken en knutselen In onze jonge-uitvinders-knutselhoek mag je zelf een papieren glas-in-lood beestje knutselen, een origami vouwen of echte experimenten uitvoeren. Maak bijvoorbeeld een optische illusie net als psycholoog Gerard Heymans, of doe Johann Bernoulli na en experimenteer met luchtdruk! Ook staat er in deze vakantie een spannende plasmabol waarbij je prachtige bliksemflitsen ziet ontstaan na aanraking met je vingers. Badzout maken In de experimentenhoek kan je daarnaast ook badzout komen maken, met mooie kleurtjes en een lekker geurtje. Heerlijk voor een warm bad thuis. Het badzout maak je natuurlijk in een labjas als echte professor! Menselijk lichaam Hoe ziet het menselijk lichaam eruit? Waar zitten eigenlijk onze lever en longen? In de experimentenhoek kan je zelf het lichaam in elkaar zetten en leren wat voor functie onze organen precies hebben. Archeologiehoek met microscopen: de natuur in het klein Ten slotte is er een microscoop waarbij je onder begeleiding bijzondere preparaten kunt bekijken, van onder andere libelles, plantjes, hout en diverse beestjes. Onder de microscoop worden de kleinste details zichtbaar! Zo leer je veel over de natuur. Daarnaast liggen er diverse schedels. Zie jij het verschil tussen een hond en een kat? Tip: bekijk voorafgaand of na afloop ook de nieuwe tentoonstelling Kaleidoscope die de verborgen schatten uit de Groningse universiteitscollectie onthult. Van een eindeloze selectie prachtige vogels van over de hele wereld tot een BMW-auto die werd gebruikt voor psychologisch onderzoek. Bewonder kleurrijke kristallen en stenen.