Glitter

Description

De getalenteerde Antonin Rioche verlegt graag de grenzen tussen kunstvormen als film, dans en theater. In zijn werk legt hij de vinger op de zere plekken van ons moderne leven. ‘Glitter’ gaat over liefde, roem en erkenning. In deze melancholische choreografie lonkt Rioche naar de kindertijd, waarin alles nog mogelijk lijkt. De cast belicht met een zweem van humor de dromen die achter ons liggen. In een flirt met tragische burlesk worden we meegenomen naar dat wat we allemaal herkennen: de illusie van grootsheid.

Date info

Datum vr 15 mrt, Tijd 20:30

Tickets

Info:

€ 12,50 - € 21,50

1 Picture

Suggested events

In het begin was de wereld onbevangen. Het leven was zó ongerept, dat nieuwsgierigheid geen last had van angst of boosheid. Twee dansers en een muzikant gaan terug naar dat begin, met ongebruikelijke instrumenten en ongebruikelijke ontmoetingen, die vanzelfsprekend worden omdat ze er nu eenmaal zijn. Als de open blik van degene die de wereld bekeek, zo ongerept was het. De klank van water, de stroom van beweging, de natuur was woordeloos. Ontdekken was een peulenschil. Elke aanraking was het begin van een avontuur. Over de artiesten Dansgezelschap de Stilte opereert vanuit Breda en wil met meerduidige voorstellingen, die de verbeelding prikkelen, de speelse leerdrift van kinderen stimuleren en hun artistieke vermogens aanjagen. Helene Jank is zangeres, multi-instrumentaliste, componiste en maakster van hedendaagse muziek-theaterwerken. Femke Somerwil en Gertien Bergstra zijn sinds de start van de Stilte verbonden aan het gezelschap en hebben een onvoorwaardelijke liefde voor de creatie van dans voor kinderen. 
Een muzikale vertelling over het plezier van schurken in de modder. Over de drang om de beste te willen zijn. En over de ontdekking dat je best blij mag zijn met wie je bent. Een kleine voorstelling met een grote zeggingskracht. Hangbuikzwijn Herman houdt niet van wedstrijdjes. De kippen om hem heen wel. Elke ochtend gaat het erom wie de beste, snelste en eerste is. Op een dag is Herman er helemaal klaar mee: hij zal wel eens laten zien wie de snelste is. Alle dieren op de boerderij moedigen hem aan. Hup Herman! Maar maakt het eigenlijk wel uit of je wint of verliest? Opera kan groots en overweldigend zijn, maar ook heel klein en innemend. Een levensgroot prentenboek, twee spelers en een stuk of wat instrumenten – dat zijn de ingrediënten voor deze voorlees-opera voor de allerkleinsten. Voor én met kinderen Na een succesvolle reeks tijdens de Kindermuziekweek 2022 brengt De Nationale Opera de voorstelling het land in. Acteur Harpert Michielsen en muzikant Joost Brouwer vertolken het gelijknamige, bekroonde kinderboek van Yvonne Jagtenberg op geheel eigen wijze, voor én met de kinderen in het publiek.
Lente Live Kom en geniet van een avond vol live muziek en gezelligheid tijdens het Lente Live evenement! Op vrijdag 12 april 2024 om 20:30 uur begint het feest in Cheers!. Dit is dé plek waar je moet zijn om de lente te vieren met geweldige muziek en een bruisende sfeer. Laat je verrassen door onze band Pumpin Piano's die het podium betreden en je meenemen op een muzikale reis. Van energieke popnummers tot feestklasiekers en echte meezingers, er is voor ieder wat wils. Dans de hele avond door of geniet gewoon van de goede vibes en het gezelschap van vrienden en medemuziekliefhebbers. Bij ons in Cheers! ben je verzekerd van een gezellige en informele setting. Wij gaan ons best doen om er een onvergetelijke avond van te maken. Vergeet niet om je dansschoenen aan te trekken en je beste vrienden mee te nemen! We organiseren de avond voor 21 jaar en ouder, bij twijfel kunnen we om je legitimatie vragen.
Maak je klaar om te dansen, zingen en plezier te maken met je vrienden. Dit spetterende evenement wordt gehouden in de Aanlegsteiger, een perfecte locatie om los te gaan en je dansmoves te laten zien. Dus trek je dansschoenen aan en kom dansen bij de kinderdisco! Hoe werkt het? Klik op een plek reserveren/tickets ophalen. Geef het aantal personen aan. Vul bij het invullen van het bestelformulier je eigen naam in. Dus de naam van de ouder. Je kan meerdere tickets per keer aanvragen. Onderaan in het bestelformulier vul je bij het kopje naam en leeftijd in voor wie de tickets zijn. Kom je samen met je kind(eren)? Vergeet dan niet om jezelf in te schrijven.
In Hush zoeken De Dansers troost in dans en muziek. Een hand op je schouder; een tweede stem die met je meereist, waar je ook gaat; een ritme waar je in kan leunen, zoals in een omhelzing. 
In Hush zoeken De Dansers troost in lijfelijkheid en muzikaliteit. Een hand op je schouder; een tweede stem die met je meereist, waar je ook gaat; een ritme waar je in kan leunen, zoals in een omhelzing.  In Hush zoeken De Dansers troost in lijfelijkheid en muzikaliteit. Een hand op je schouder; een tweede stem die met je meereist, waar je ook gaat; een ritme waar je in kan leunen, zoals in een omhelzing.  De band van dansers en muzikanten uit de succesvoorstelling Shake Shake Shake (2019) vindt elkaar opnieuw, in het grensgebied tussen dansvoorstelling en popconcert. Dansers worden muzikanten, muzikanten worden dansers. Gevoelige gitaarspinsels drijven de performers in elkaars armen. Deinende lijven dwingen het ritme van de muziek af. Hush wordt niet verteld door individuele prestaties, maar door de haarfijne aandacht en toewijding die tussen de spelers leeft. De muzikanten en dansers staan voor elkaar klaar, ze steunen elkaar. Want om de wereld te kunnen dragen, helpt het om er niet alleen voor te staan. Bekijk hieronder de video van het nummer Hold Me uit Shake Shake Shake. concept Guy Corneille, Josephine van Rheenen choreografie Josephine van Rheenen, i.s.m. spelers live muziek en dans Ruben van Asselt, Guy Corneille, Yoko Haveman, Marie Khatib-Shahidi, Wannes De Porre, Hans Vermunt decor- en lichtontwerp Timme Afschrift kostuums Carlijn Petermeijer techniek Chieljan van der Hoek productie Danae Bos Foto Yoko Haveman Artwork 75B mede mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, Fonds Podiumkunsten
In Hush zoeken De Dansers troost in lijfelijkheid en muzikaliteit. Een hand op je schouder; een tweede stem die met je meereist, waar je ook gaat; een ritme waar je in kan leunen, zoals in een omhelzing.  In Hush zoeken De Dansers troost in lijfelijkheid en muzikaliteit. Een hand op je schouder; een tweede stem die met je meereist, waar je ook gaat; een ritme waar je in kan leunen, zoals in een omhelzing.  De band van dansers en muzikanten uit de succesvoorstelling Shake Shake Shake (2019) vindt elkaar opnieuw, in het grensgebied tussen dansvoorstelling en popconcert. Dansers worden muzikanten, muzikanten worden dansers. Gevoelige gitaarspinsels drijven de performers in elkaars armen. Deinende lijven dwingen het ritme van de muziek af. Hush wordt niet verteld door individuele prestaties, maar door de haarfijne aandacht en toewijding die tussen de spelers leeft. De muzikanten en dansers staan voor elkaar klaar, ze steunen elkaar. Want om de wereld te kunnen dragen, helpt het om er niet alleen voor te staan. Bekijk hieronder de video van het nummer Hold Me uit Shake Shake Shake. For all our internationals, expats and Anglophiles: our No Dutch Required page. Our No Dutch Required programme consists out of performances that are either English spoken, sub- or surtitled or withou… concept Guy Corneille, Josephine van Rheenen choreografie Josephine van Rheenen, i.s.m. spelers live muziek en dans Ruben van Asselt, Guy Corneille, Yoko Haveman, Marie Khatib-Shahidi, Wannes De Porre, Hans Vermunt decor- en lichtontwerp Timme Afschrift kostuums Carlijn Petermeijer techniek Chieljan van der Hoek productie Danae Bos Foto Yoko Haveman Artwork 75B mede mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, Fonds Podiumkunsten
ONTRAFEL MET AFRO-CARIBISCHE PERCUSSIONIST VERNON CHATLEIN DE GEHEIMEN VAN CURACAO’S MEEST ICONISCHE MUZIEKSTROMING: TAMBÚ In English below -> Kimina is een voorstelling waarin Tambú; de muziek, dans, storytelling en spiritualiteit centraal staat. Het is de derde voorstelling in de reeks vertoningen van Chatlein’s onderzoek & performace platform Voices From Letters, waarin hij de traditionele muziek vertaalt naar het hedendaagse.
STORM is een unieke samenwerking tussen voormalig Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki en choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana. Tussen een componist die durft te denken vanuit beweging en choreografen die vorm geven aan klank. Vitale emoties en ordening, dans en muziek ontmoeten elkaar in een stormachtige voorstelling met zes dansers en drie musici.
STORM is een unieke samenwerking tussen voormalig Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki en choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana. Tussen een componist die durft te denken vanuit beweging en choreografen die vorm geven aan klank. Vitale emoties en ordening, dans en muziek ontmoeten elkaar in een stormachtige voorstelling met zes dansers en drie musici. STORM is een unieke samenwerking tussen voormalig Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki en choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana. Tussen een componist die durft te denken vanuit beweging en choreografen die vorm geven aan klank. Vitale emoties en ordening, dans en muziek ontmoeten elkaar in een stormachtige voorstelling met zes dansers en drie musici. STORM is een achtbaan van dans en muziek: van gedragen beweging, iconische gebaren en rituele precisie tot ingehouden en directe emoties uitgevoerd door een jonge cast van zes dansers en musici David Kweksilber op (bas)klarinet, David Mackor op theorbe en Dominique Chabot op contrabas. De jonge modeontwerper Carlijn Veurink voegt daar met haar autonome sculpturale kostuums een laag aan toe. STORM klinkt dreigend, maar dans en muziek zijn intiem, als een bezwering van de storm. Klank en beweging roepen een echo op van oude Griekse volksfeesten, afwisselend ritueel en emotioneel. Elementen als cirkelbewegingen, ingehouden energie als stilte voor de storm en het passionele van de Griekse dans en muziek vormen de basis. Die echo wint aan momentum door de gezamenlijke nieuwe ordeningsprincipes waarmee Calliope Tsoupaki en LeineRoebana dans en muziek doen versmelten. LeineRoebana staat bekend om haar cross-disciplinaire producties waarin dans en muziek samensmelten tot één geheel. Calliope Tsoupaki laat zich in haar werk beïnvloeden door zowel oude als hedendaagse muziek; Westerse compositietechnieken en de traditionele klanken uit Griekenland en het Midden-Oosten. Haar muziek kenmerkt zich door haar melodische karakter, warm geluid en emotionele kwaliteit. For all our internationals, expats and Anglophiles: our No Dutch Required page. Our No Dutch Required programme consists out of performances that are either English spoken, sub- or surtitled or withou… concept en choreografie Andrea Leine, Harijono Roebana compositie Calliope Tsoupaki dansers Andrea Pisano, Timon De Ridder, Kris Mohammed Adem, Aika Goto, Benedita Crispiniano, Margarida Constantino musici David Kweksilber, David Mackor, Dominique Chabot toneelbeeld Andrea Leine, Harijono Roebana, Jeroen Smith lichtontwerp Jeroen Smith kostuums Carlijn Veurink dramaturgische adviezen Luc de Groen repetitor Michael Jahoda lichttechniek Barry van Rooijen geluidstechniek Oscar Bouwmans