Description

Tim Knol gaat op ontdekkingstocht in de wereld van americana. Een zoektocht naar verhalen over zijn favoriete liedjes en muzikanten. Waar komt zijn smaak vandaan? De muziek waar hij van houdt, vindt zijn oorsprong in de blues: Tim Knol Gets the Blues.   


Tim: ‘Ik ben mijn hele leven al gek van traditionele Amerikaanse muziek, zoals soul, country, rhythm-and-blues en folkmuziek. Dit pad ga ik verder bewandelen. En dan dienen zich vanzelf ook nieuwe liedjes bij me aan.’


Aan de hand van verzamelde foto’s, en verhalen over bijvoorbeeld Tecumseh Valley van Townes Van Zandt, Boomer’s Story van Ry Cooder en Deep River Blues van Doc Watson doet Tim verslag van zijn ontdekkingen. In de theatershow Tim Knol Gets the Blues speelt hij naast zijn favoriete muziek ook liedjes van zijn nieuwste album Long Live Your Friends.




OOR o…


Tim Knol gaat op ontdekkingstocht in de wereld van americana. Een zoektocht naar verhalen over zijn favoriete liedjes en muzikanten. Waar komt zijn smaak vandaan? De muziek waar hij van houdt, vindt zijn oorsprong in de blues: Tim Knol Gets the Blues.   


Tim: ‘Ik ben mijn hele leven al gek van traditionele Amerikaanse muziek, zoals soul, country, rhythm-and-blues en folkmuziek. Dit pad ga ik verder bewandelen. En dan dienen zich vanzelf ook nieuwe liedjes bij me aan.’


Aan de hand van verzamelde foto’s, en verhalen over bijvoorbeeld Tecumseh Valley van Townes Van Zandt, Boomer’s Story van Ry Cooder en Deep River Blues van Doc Watson doet Tim verslag van zijn ontdekkingen. In de theatershow Tim Knol Gets the Blues speelt hij naast zijn favoriete muziek ook liedjes van zijn nieuwste album Long Live Your Friends.




OOR over zijn album ‘Lightyears Better’ (2022): 
“Alles is raak, oprecht, eerlijk, mooi en positief, zonder vrolijk te worden. Heerlijke plaat.” 


Date info

  • Woensdag 10 april 2024 20.15 - 21.45 uur

Tickets

Info:

€ 20,50

Organiser

You’re organising this event?

Contact us if you want to update information and more.

Contact us

1 Picture

Suggested events

Knor, knor! Wat is dat nu? Het populaire varkentje Peppa Pig en al haar vriendjes komen met de spiksplinternieuwe familievoorstelling ‘Peppa Pig Live! - Peppa op Avontuur’. In deze vrolijke voorstelling beleef je samen met Peppa en haar vriendjes het allerleukste buitenavontuur! Zij bereidt zich met haar broertje George en haar vriendjes voor op een spannende kampeertocht in het bos. Met volle broodtrommeltjes en Papa Big aan het stuur van de bus, zijn ze allemaal dolenthousiast om op pad te gaan.   Het wordt een geweldige dag, vol zang, dans, spelletjes, varkentjeshumor, het tikkende geluid van de regen en de mooiste modderplassen. Kom en doe mee!  NOTA BENE Kom vóór de voorstelling naar de foyer van het theater en versier jouw eigen knutselwerkje in de Peppa Pig-knutselhoek. Natuurlijk komt Peppa na de voorstelling ook naar de foyer voor een foto en dikke knuffel met jou. 
“Goedenavond, goedenavond, goedenavond, ik ben zo blij dat u hier allemaal weer bent.   Goedenavond, goedenavond, goedenavond, toen ik u zag heb ik u dadelijk herkend.”   Met wijd gespreide armen in zijn ruim zittende bruine pak heet Wim Sonneveld (1917-1974) het publiek welkom. Niet één, maar twee keer: theatermakers Tarik Moree en Tim Olivier Somer vertolken namelijk beiden de cabaretier in deze muzikale voorstelling over het leven en werk van Wim Sonneveld. De twee jonge mannen duelleren om de beste vertolking van de legende en proberen elkaar met feitenkennis, conferences en liedjes te overtroeven. Daarbij struikelen ze over zichzelf, elkaar en hun omgeving. Ondertussen onderzoeken ze of je anno 2023 wel theater kunt maken over een man die je adoreert, puur vanuit romantische en nostalgische overwegingen?  Na succesvolle opt… “Goedenavond, goedenavond, goedenavond, ik ben zo blij dat u hier allemaal weer bent.   Goedenavond, goedenavond, goedenavond, toen ik u zag heb ik u dadelijk herkend.”   Met wijd gespreide armen in zijn ruim zittende bruine pak heet Wim Sonneveld (1917-1974) het publiek welkom. Niet één, maar twee keer: theatermakers Tarik Moree en Tim Olivier Somer vertolken namelijk beiden de cabaretier in deze muzikale voorstelling over het leven en werk van Wim Sonneveld. De twee jonge mannen duelleren om de beste vertolking van de legende en proberen elkaar met feitenkennis, conferences en liedjes te overtroeven. Daarbij struikelen ze over zichzelf, elkaar en hun omgeving. Ondertussen onderzoeken ze of je anno 2023 wel theater kunt maken over een man die je adoreert, puur vanuit romantische en nostalgische overwegingen?  Na succesvolle optredens op De Parade komen zij met een avondvullende voorstelling, begeleid door de driekoppige band The Sunfields. “Geestig en knap” (de Volkskrant)    de Volkskrant:  “Wat op deze allereerste avond meteen al duidelijk werd, is dat de voorstelling ‘Het Wim Sonneveld-complex’ een van de Parade-hits van dit jaar gaat worden. Geestig en knap.”    Theaterkrant  “Het levert hilarische imitaties en pastiches van Sonneveld-evergreens op, waarbij je gaandeweg steeds meer aanvoelt dat er iets wringt. (…) Boeiend theatraal vuurwerk af dat onderzoekt of en hoe het verleden vorm kan krijgen in het nu.”  
Sinds hij begin jaren negentig doorbrak met het album ‘Is Dit Nu Later’ behoort Stef Bos tot de meest gewaardeerde Nederlandstalige singer-songwriters. Zijn open blik en lange schrijfervaring geven zijn liedjes een soort licht- en tijdloosheid. Het zijn taalmonumentjes, waarin de muziek in dienst staat van het verhaal. Tijdens dit theaterconcert speelt Stef met zijn band nieuw werk en oudere songs, van daar waar hij naartoe gaat tot daar waar hij begon. Op zoek naar een bloudruk, naar samenhang in de chaos, naar verbinding in de verdeeldheid, naar stilte in de storm, naar het onverwachte in het voorspelbare en naar woorden en muziek om dit over te brengen. 
De vorige voorstelling van actrice, theatermaker en schrijfster Nhung Dam, ‘3 miljoen voetstappen naar Sicilië’, werd bekroond met een wa… De vorige voorstelling van actrice, theatermaker en schrijfster Nhung Dam, ‘3 miljoen voetstappen naar Sicilië’, werd bekroond met een ware sterrenregen. “Een prachtige tekst waarin treffende observaties en poëtische taal onverwacht uitmonden in banale anekdotes en lekker schaamteloze emoties”, schreef Theaterkrant. Opvolger ‘Nhung geeft zich bloot’ gaat over de cruciale kruispunten in ons leven. Dat zijn niet die van de juiste liefdespartner, werk, woonplek of dating-strategieën, maar die van geluk. Want dat Nhung Dam Nederlands is, is toeval. Dat ze graag hutspot eet. Toeval. Dat ze lid is van de ANWB. Toeval. Het schip dat haar Vietnamese ouders van zee plukte kwam nou eenmaal uit Nederland. Maar een verkeerde keuze? Die kan tot een compleet ander leven leiden. Ze vertelt erover tijdens een avond vol humor en herkenbaarheid. Levensplezier verpakt in een goed verhaal, met de energie van een punkband, gekoppeld aan Vietnamese opera.   De Volkskrant ⭐⭐⭐⭐ over ‘3 miljoen voetstappen naar Sicilië’:  “Een hoopgevende, soms grappige, soms ijdele voorstelling, waarin de coronacrisis een metafoor wordt voor een groot liefdesverdriet. (…) Een hartverwarmende solo.”    De Telegraaf ⭐⭐⭐⭐ over ‘3 miljoen voetstappen naar Sicilië’:  “De tekst is sterk opgebouwd en geweldig mooi geschreven door de actrice zelf, samen met schrijver en regisseur Koos Terpstra. (…) De vervreemdende elementen tillen het verhaal boven de werkelijkheid uit. Nhung Dam heeft een warme, beeldende vertelstijl.”    Theaterkrant over ‘3 miljoen voetstappen naar Sicilië’:  “Een prachtige tekst waarin treffende observaties en poëtische taal onverwacht uitmonden in banale anekdotes en lekker schaamteloze emoties. In mooi klein spel weet Dam liefde, schaamte en woede in hetzelfde moment te leggen. (…) Dat levert breekbare, goudeerlijke taferelen op die tegelijkertijd intens grappig en onnoemlijk pijnlijk zijn.” 
Heeft u kaarten voor de voorstelling Niki Jacobs in Concert (indeklinker.nl/nikijacobs [https://www.indeklinker.nl/theater/4078/de-ballade-van-mauthausen/niki-jacobs-in-concert]) dan kunt u gratis naar deze lezing. Geef u dan op voor de lezing via kassa@indeklinker.nl [kassa@indeklinker.nl].   A. Marja is het pseudoniem van schrijver en dichter Arend Theodoor Mooij (1917-1964). Theo Mooij groeide op in Winschoten, waar zijn vader predikant van de Vrije Evangelische Gemeente was. Hij bezocht de HBS te Winschoten. Al vrij vroeg begon hij met het schrijven van gedichten, die hij onder het pseudoniem A(rthjo) Marja publiceerde. Doeke Sijens schrijft over literaire onderwerpen en kunst, met als specialisatie het kunstenaarscollectief De Ploeg. Jarenlang schreef hij voor en verzorgde hij mede de eindredactie van het Ploeg Jaarboek. 
Niki Jacobs zingt al meer dan twintig jaar in het Jiddisch en wordt internationaal gezien als een van de beste vertolkers van het Europese Jiddische lied. Geïnspireerd door haar roots wil zij het Jiddisch dat vroeger in onze straten te horen was, laten klinken in de Nederlandse theaters en natuurlijk ver daarbuiten. Samen met haar briljante ensemble slaat zij met ‘De Ballade van Mauthausen’ een brug tussen het Europa van toen en de muziekliefhebber van nu. Vanaf de eerste tot en met de laatste noot neemt ze je mee in haar universum vol emoties. “Een intens, zeer uitgebalanceerd muziektheaterprogramma van extreem hoog niveau.” (Theaterkrant) Voorafgaand aan deze voorstelling vindt er een lezing plaats over A. Marja door Doeke Sijens [https://www.indeklinker.nl/theater/4450/lezing-over-de-clandestiene-uitgaven-van-a-marja-door-doeke-sijens/the-blue-barge-lezingenreeks-doeke-sijens]. Deze lezing is onder… Niki Jacobs zingt al meer dan twintig jaar in het Jiddisch en wordt internationaal gezien als een van de beste vertolkers van het Europese Jiddische lied. Geïnspireerd door haar roots wil zij het Jiddisch dat vroeger in onze straten te horen was, laten klinken in de Nederlandse theaters en natuurlijk ver daarbuiten. Samen met haar briljante ensemble slaat zij met ‘De Ballade van Mauthausen’ een brug tussen het Europa van toen en de muziekliefhebber van nu. Vanaf de eerste tot en met de laatste noot neemt ze je mee in haar universum vol emoties. “Een intens, zeer uitgebalanceerd muziektheaterprogramma van extreem hoog niveau.” (Theaterkrant) Voorafgaand aan deze voorstelling vindt er een lezing plaats over A. Marja door Doeke Sijens [https://www.indeklinker.nl/theater/4450/lezing-over-de-clandestiene-uitgaven-van-a-marja-door-doeke-sijens/the-blue-barge-lezingenreeks-doeke-sijens]. Deze lezing is onderdeel van The Blue Barge Lezingenreeks en kunt u gratis bezoeken als u kaarten heeft voor Niki Jacobs in Concert. Wilt u naar de lezing? Geef u op via kassa@indeklinker.nl [kassa@indeklinker.nl].
“Papier heeft mij altijd geïntrigeerd. De structuur, patronen, de geur. Hoe het scheurt, verweekt, kleur opneemt of rimpelt. Bij het maken van collages kun je dat allemaal beleven. En het blijft verrassend. Sinds het beëindigen van mijn schrijfbedrijf, aan het begin van de coronapandemie, ben ik dan ook veel in mijn atelier te vinden. Ook in de twintig jaar dat ik als tekstschrijver/fotograaf werkzaam was, was papier belangrijk. Ik werkte het liefst voor tijdschriften die gedrukt worden op mooi papier, zoals Home&Garden, Daphnes Diary, LandIdee en Noorderland. De stapels bewijsnummers gebruik ik nu voor mijn collages! Voor mij kan inspiratie voortkomen uit één enkele snipper of afbeelding. Associaties komen op gang en het thema en de hoofdkleur van een werk worden duidelijk. Daarna begint het verzamelen van papier op die kleur en dat thema. Uiteindelijk kan dan het opbouwen van de collage beginnen. Dat hele proces kan soms wel weken duren. In mijn collages verwerk ik alle denkbare soorten papier, maar ook textiel, acrylverf, inkt, krijt, gedroogde natuurmaterialen en wat ik verder een toevoeging vind.”
Papier heeft mij altijd geïntrigeerd. De structuur, patronen, de geur. Hoe het scheurt, verweekt, kleur opneemt of rimpelt. Bij het maken van collages kun je dat allemaal beleven. En het blijft verrassend. Sinds het beëindigen van mijn schrijfbedrijf, aan het begin van de coronapandemie, ben ik dan ook veel in mijn atelier te vinden. Ook in de twintig jaar dat ik als tekstschrijver/fotograaf werkzaam was, was papier belangrijk. Ik werkte het liefst voor tijdschriften die gedrukt worden op mooi papier, zoals Home&Garden, Daphnes Diary, LandIdee en Noorderland. De stapels bewijsnummers gebruik ik nu voor mijn collages! Voor mij kan inspiratie voortkomen uit één enkele snipper of afbeelding. Associaties komen op gang en het thema en de hoofdkleur van een werk worden duidelijk. Daarna begint het verzamelen van papier op die kleur en dat thema. Uiteindelijk kan dan het opbouwen van de collage beginnen. Dat hele proces kan soms wel weken duren.  In mij… Bij het maken van collages kun je dat allemaal beleven. En het blijft verrassend. Sinds het beëindigen van mijn schrijfbedrijf, aan het begin van de coronapandemie, ben ik dan ook veel in mijn atelier te vinden. Ook in de twintig jaar dat ik als tekstschrijver/fotograaf werkzaam was, was papier belangrijk. Ik werkte het liefst voor tijdschriften die gedrukt worden op mooi papier, zoals Home&Garden, Daphnes Diary, LandIdee en Noorderland. De stapels bewijsnummers gebruik ik nu voor mijn collages! Voor mij kan inspiratie voortkomen uit één enkele snipper of afbeelding. Associaties komen op gang en het thema en de hoofdkleur van een werk worden duidelijk. Daarna begint het verzamelen van papier op die kleur en dat thema. Uiteindelijk kan dan het opbouwen van de collage beginnen. Dat hele proces kan soms wel weken duren.  In mijn collages verwerk ik alle denkbare soorten papier, maar ook textiel, acrylverf, inkt, krijt, gedroogde natuurmaterialen en wat ik verder een toevoeging vind.
In 1993, op het hoogtepunt van zijn roem, werd de legendarische grungeband Nirvana uitgenodigd om op te treden in de ‘Unplugged’-serie van MTV. De set die ze speelden zou een plekje in ons collectieve geheugen opeisen. Nirvana opende met een cover van David Bowie’s ‘The Man Who Sold the World’ en de toon voor de rest van de show was gezet: rauw en emotioneel geladen. Frontman Kurt Cobain was in topvorm. Zijn optreden ademde de kwetsbaarheid en de pijn die altijd al de rode draad in zijn songs vormden. Het was een van de laatste optredens van Nirvana: vijf maanden later werd Cobain dood aangetroffen en dat betekende het einde van een van de invloedrijkste bands van de jaren negentig.   Legendary Albums Live nodigt de LA-Live band voor een indringende remake van een van de meest iconische optredens uit de rockgeschiedenis. 
BERGET LEWIS KOMT MET EEN UNIEK THEATERCONCERT! Zangeres Berget Lewis komt binnenkort met een uniek theaterconcert waarin zij zowel eigen nummers als covers van haar inspiratiebron Tina Turner zal spelen. WE ARE ONE Na bijna 10 jaar brengt Berget Lewis eindelijk weer eigen muziek uit. Berget heeft tijdens de pandemie genoeg tijd gehad om het een en ander van zich af te schrijven. Daar is het album prachtige album WE ARE ONE uit voortgekomen. WE ARE ONE gaat over de toestand in de wereld, de liefde,  maar ook hoe Berget in haar kracht is komen te staan. Zij heeft zich voornamelijk laten inspireren door haar grote idool en powervrouw Tina Turner! CELEBRATE TINA  Die avond zal Berget met haar … BERGET LEWIS KOMT MET EEN UNIEK THEATERCONCERT! Zangeres Berget Lewis komt binnenkort met een uniek theaterconcert waarin zij zowel eigen nummers als covers van haar inspiratiebron Tina Turner zal spelen. WE ARE ONE Na bijna 10 jaar brengt Berget Lewis eindelijk weer eigen muziek uit. Berget heeft tijdens de pandemie genoeg tijd gehad om het een en ander van zich af te schrijven. Daar is het album prachtige album WE ARE ONE uit voortgekomen. WE ARE ONE gaat over de toestand in de wereld, de liefde,  maar ook hoe Berget in haar kracht is komen te staan. Zij heeft zich voornamelijk laten inspireren door haar grote idool en powervrouw Tina Turner! CELEBRATE TINA  Die avond zal Berget met haar liveband een aantal van haar nieuwe liedjes ten gehore brengen in combinatie met de tijdloze liedjes van Tina Turner, als ode aan the Queen of Rock! Het wordt een absolute 'feel good' avond, binnenkort te zien in de mooiste theaterzalen van Nederland!