Hendrik Antonius Ter Reegen

Description

De kerkelijke kunst van Hendrik Antonius Ter Reegen (1892-1973).


Zijn heiligenbeelden, preekstoelen, banken, doopvonten en andere kerkmeubels zijn tot op de dag van vandaag te zien in kerken in het noorden van Nederland, maar zijn naam is nog maar bij weinigen bekend.


Zijn heiligenbeelden, preekstoelen, banken, doopvonten en andere kerkmeubels zijn tot op de dag van vandaag t…


Zijn heiligenbeelden, preekstoelen, banken, doopvonten en andere kerkmeubels zijn tot op de dag van vandaag te zien in kerken in het noorden van Nederland, maar zijn naam is nog maar bij weinigen bekend.


Zijn heiligenbeelden, preekstoelen, banken, doopvonten en andere kerkmeubels zijn tot op de dag van vandaag te zien in kerken in het noorden van Nederland, maar zijn naam is nog maar bij weinigen bekend: de beeldhouwer Hendrik Antonius ter Reegen werkte vanaf 1922 tot aan zijn dood in 1973 in zijn werkplaats aan het Boven Oosterdiep in Veendam. Ter Reegen maakte zijn leven lang werken voor veel katholieke en enkele protestantse kerken in Nederland en soms daarbuiten. Het grootste deel van zijn kerkelijke werk is te vinden in Noord-Nederland, en in het bijzonder in de Groninger en Drentse Veenkoloniën. Het meeste ervan stamt uit de periode tussen 1925 en 1950. In deze expositie, door gastconservator Jacolien Wubs samengesteld, maken we kennis met de ontwerpschetsen, heiligenbeelden, meubilair en vrij werk van ter Reegen. Onze trouwe Vrienden en Vriendinnen zullen zich ongetwijfeld het artikel over ter Reegen in de nieuwste Veenkoloniale Volksalmanak (nr. 35) herinneren. In deze tentoonstelling willen we u nu de beelden in het echt laten zien.


Date info

  • Dagelijks t/m 19 mei 2024

Organiser

You’re organising this event?

Contact us if you want to update information and more.

Contact us

Suggested events

Fascinerend portret van de legendarische jazztrompettist en stijlicoon Chet Baker. Aan de hand van interviews, archiefbeelden en muziekopnames toont de docu de aantrekkingskracht en vele gebreke
Gertjan Scholte-Albers studeerde aan de AKI Academy of Art & Design in Enschede. Reeds tijdens zijn studie besloot Scholte-Albers het schilderen in een atelier te verwisselen voor de rijke e