Open Dag VLP63

Description

Open dag van de nieuwe locatie van dB’s met livemuziek en een hapje, drankje en veel gezelligheid.

Op 7 juli punkrock van The Shivvies en Third Ego uit Amsterdam.

Op 4 augustus is het programma nog niet bekend.

Date info

Datum zo 7 jul - zo 4 aug, Tijd zo 7 jul: 15:00 - 18:00, zo 4 aug: 15:00 - 18:00, Voeg toe aan je kalender:, iCal, Google calendar, MS Outlook, Office 365

1 Picture

Suggested events

Ga mee op jonge makers-safari en ontdek niet alleen nieuw theatertalent, maar ook plekken in de schouwburg die meestal voor publiek verborgen blijven. ‘The future is now’ is het minifestival van Stadschouwburg Utrecht waarin ze jonge talentvolle makers een podium geven om een korte voorstelling te laten zien. Niet in de zaal, zoals je gewend bent, maar in de kantoortuin bijvoorbeeld, of in het trappenhuis of de artiestenfoyer. Zo zie je meerdere verrassende acts, op ongewone locaties. Ontdek het gezelschap Collectief Dadelboom met hun publieksprijs winnende voorstelling ‘Wie is er bang’, over representatie, verhoudingen en het vrouwbeeld. Aanschouw het duet ‘CHICAGO BABY’’ van Youri en Marie waarin zij onderzoeken waar het kantelpunt ligt tussen flirten en intimidatie. Laat je meevoeren met de indie/electronic pop show van FARADAYS en verwonder je aan de lichtinstallatie ‘alignedBeams’ van Jilbert van Vliet.
De nieuwe Nederlandse rockband Nevenproject is het nevenproject van Jack Poels, frontman van Rowwen Hèze. In de band: neef John van rock-‘n-rollband De Woeste op gitaar en neef Sander (met tientallen jaren podiumervaring) op bas. Drummer Jules, oud-lid van The Hummingbirds, is geen familie en noemen we daarom achter-, achter-, achterneef. De muziek: Een vleugje Thin Lizzy, een snufje ZZ Top en een scheutje Creedence.
De geestige opera van Mozart, die zich afspeelt in een Turkse harem, ging in 1782 in première in Wenen. In die tijd was er sprake van een ware Turkomanie. Europeanen waren in de ban van het exotische Midden-Oosten. Wenen stond vol koffiehuizen, traditionele Turkse kleding beïnvloedde Europese mode, maar ook in de kunst en muziek was ‘à la Turque’ bijzonder modieus. De grote Europese liefde voor het Turkse stond tegelijkertijd bol van de vooroordelen, zo ook Entführung aus dem Serail (ontvoering uit de harem). Het originele verhaal speelt zich af aan de Turkse kust van de 16de eeuw in de harem van Pasja Selim. De uitvoering op Slot Zuylen behoudt de prachtige muziek, maar brengt het verhaal naar het heden. Want zijn wij eigenlijk die vooroordelen van de 18de-eeuwse Europeaan wel voorbij? In een moderne adaptatie van ongeveer een uur wordt de objectiviteit van de aanschouwer behoorlijk op de proef gesteld. Zijn we werkelijk zo onbevooroordeeld? Wie is er nou eigenlijk de boosdoener? Als de steenrijke Turkse Pasja Selim een bouwvallig kasteel aan de Vecht koopt dat hij in ere wil herstellen, zijn de keurige bewoners van de nabijgelegen buitenplaatsen bepaald niet blij. Al snel trekt Selim de aandacht van de knappe Konstanze en haar vrienden, het stel Blonde en Pedrillo. Zijn ze oprecht geïnteresseerd in Selim of zijn het gewoon golddiggers? De goede Selim valt voor de knappe Konstanze, maar hij lijkt te worden bespeeld! De trouwe vriend van Selim, Osmin, ziet het voor zijn ogen gebeuren en vertrouwt het drietal voor geen meter. Hij besluit ze niet zomaar te laten gaan. Dan verschijnt de jonker Belmonte ten tonele. Hij belooft als aannemer gouden bergen aan Selim, maar is hij uit op een mooie klus of is het hem om iets anders te doen? Naast reguliere voorstellingen is er een preview en een exclusieve black-tie première. Op di 2 juli preview en première. 17:00 – 18:00: Preview – Opera in de Kasteeltuin, €45,- 19:30 – 21:30: Première – Opera in de Kasteeltuin, €65,- 
Zaterdag 13 en zondag 14 juli wordt de bouwplaats in een festivalterrein veranderd waar bands die dB’s nauw aan het hart liggen komen optreden. Met op zaterdag 13 juli o.a. Hang Youth, Spinvis en Hallo Venray. En op zondag 14 juli Cosmic Psycho’s, Rude Boy Plays UDS ft. DJ DNA en meer.
Maak een muzikale ontdekkingsreis met de Utrechtse Studenten Bigband (USBB). Onder leiding van Frans Cornelissen presenteren ze hun nieuwe project, Big Bag, in Cloud Nine voordat ze naar het Umbria Jazz Festival in Italië vertrekken. De USBB heeft al eerder podia gedeeld met grote namen als Shirma Rouse, Adam Rapa en Ruben Hein, en ook dit concert gaan ze een boeiende samenwerking aan met Bakerlane Bigband van het Utrechts Stedelijk Gymnasium. Samen brengen ze een energieke mix van jazz, funk en soul, met zowel nieuwe stukken als klassiekers uit de jazzgeschiedenis.
De Engelse band The Mission, in 1986 ontstaan uit The Sisters Of Mercy, hoort bij de belangrijkste gothicrockbands uit de eighties. Dankzij de vele sterke songs (Tower Of Strength, Wasteland, Butterfly On A Wheel) en de gedrevenheid van frontman Wayne Hussey overleefde het viertal door de jaren heen alle muzikale modewisselingen. Anno nu bestaat The Mission nog steeds voor driekwart uit de originele leden, met (naast Hussey) bassist Craig Adams en gitarist/toetsenist Simon Hinkler.
Weinig muzikanten op topniveau combineren hun talent met een ontdekkingsdrift en zelfbewustheid zoals Ambrose Akinmusire dat doet. Zijn eindeloze expedities hebben hem als bandleider naar geprezen platen op Blue Note gebracht, én naar succesvolle samenwerkingen met onder meer Esperanza Spalding, Kendrick Lamar en Vijay Iyer. Nu komt de trompettist naar TivoliVredenburg met het album “Beauty is Enough”, waarbij hij als enige uitvoerende zijn instrument laat vertellen in een bijzonder monoloog.