Imperial Triumphant

Description

De kunstzinnige experimentele metalband Imperial Triumphant hult zich graag in nevelen. Dit excentrieke trio dat steevast verborgen achter gouden maskers en gekleed in lange gewaden optreedt, maakt een onwerkelijke mix van technische blackdeath, avant-garde free jazz dissonantie, en progressieve filharmonische extreme metal. Stap in de wonderlijke wereld van overdaad, bombast, decadentie en teringharde en schijnbaar chaotische metal.

Met hun unieke crossover tussen dark jazz en black metal, en hun verzengende liveshows, heeft Imperial Trimphant zich gemanifesteerd als een van de meest vernieuwende bands binnen het black metal genre. Hun laatste plaat ‘Spirit of Ecstacy’, waar jazzinvloeden bij momenten voor chaotische en dissonante sferen zorgen, bewijst dit eens te meer.

Grey Aura was support bij Imperial Triumphant. Vandaag in eigen stad. Grey Aura is een conceptuele black metal band die literatuur, kunst en theater verweeft in hun muziek. Grey Aura vindt zichzelf steeds opnieuw uit.

Date info

Datum do 15 aug, Tijd 20:00 - 22:30, Voeg toe aan je kalender:, iCal, Google calendar, MS Outlook, Office 365

1 Picture

Suggested events

Het is  inmiddels traditie dat Pro-Pain in dB’s langskomt als ze op tour zijn en keer op keer bewijzen ze weer dat het vuur nog lang niet gedoofd is. Nog steeds is PRO-PAIN intens, gedreven, meedogenloos, eerlijk, uniek, en ijzersterk. Sinds hun verpletterende album “Foul Taste Of Freedom” uit 1992 behoort PRO-PAIN tot de bekendste hardcore bands over de hele wereld.
Muzikale destructie uit de VS met een rauwe en tot op het bot uitgeklede combinatie van hardcore, grindcore en D-beat. Support van Spetterpoep, grindcore uit Haarlem.
Ulthar (US, Oakland) Sinds het debuut ‘Cosmovore’ in 2018 is Ulthar een begrip met hun mix van ijzige sinistere black metal met logge, zware death metal invloeden. 2020 kwam ‘Providence’ uit dat goed werd ontvangen, maar de duo release ‘Anthronomicon’ en ‘Helionomicon’ die vorig jaar uitkwam trok pas echt de aandacht. Dieper, gelaagder en gerijpt qua muziek en als band. Succumb (US, San Fransisco) Dit viertal zal nog lang door je hoofd spoken. Een grote bak chaos, een stomp in je maag en een grijp naar je keel. Black Metal, Hardcore, Grind, Dissonant Death, van alles zit er in. Vocalist Cheri heeft een eigen geluid en neemt je mee op een reis naar de afgrond. Succumb startte in 2014 als Cloak en ging 2017 verder als Succumb.
Kom deze zomer naar de gratis concertserie Catharijn Classique (21 juli t/m 8 september). Dé muzikale zomertraditie van Museum Catharijneconvent. Geniet gedurende acht zondagmiddagen van optredens van gerenommeerde musici en aanstormende talenten in de prachtige binnentuin van het museum of in de Sint-Catharinakathedraal, direct naast het museum. Van traditionele Afro-Surinaamse muziek tot gospelklanken van Denise Jannah; alle concerten hebben dit jaar een link met de net geopend tentoonstelling Christendom en slavernij. De musici zijn veelal nazaten van tot slaafgemaakten.   Gratis concerten door professionele musici De inmiddels bekende concertserie vindt plaats in de kloostertuin van Museum Catharijneconvent, of als dat beter past in de Sint-Catharinakathedraal, direct naast het museum. De concerten staan op de agenda van 21 juli tot en met 8 september, twee maal per zondag, van 15.00-15.30 uur en van 16.00-16.30 uur. De toegang is gratis en reserveren is niet nodig. Voor de tentoonstelling is een apart ticket nodig. Zie voor het programma per zondag www.catharijneconvent.nl [https://www.catharijneconvent.nl/].  Een belangrijk verhaal Kom naar de tentoonstelling Christendom en slavernij. Een hedendaags verhaal (t/m 22 september 2024). Aan de hand van historische bronnen, onderbelichte perspectieven, oude en nieuwe kunst hoor je meer over de vaak onbesproken relatie tussen het christendom en het Nederlandse slavernijverleden. Het christendom had een cruciale invloed op het denken over slavernij. Zowel de voor-als tegenargumenten waren gebaseerd op teksten uit de Bijbel. Dit had een impact op miljoenen mensen. Nooit eerder is er op deze schaal zo’n veelomvattende tentoonstelling over dit belangrijke verhaal georganiseerd. Ook is er uitgebreid lezingenprogramma waar bezoekers gratis bij kunnen aansluiten.  Mogelijk gemaakt door De concertreeks is georganiseerd in samenwerking met Barend Tobé van Culture Connections Company [https://www.cultureconnectionscompany.nl/] en Keti Koti Utrecht [https://ketikoti030.nl/]. Veel dank aan iedereen die deze bijzondere concertserie mogelijk heeft gemaakt, de parochie, het parochiebestuur, de vrijwilligers, de Vrienden van het museum en het Felix-Meijer Fonds. 
De zomertraditie gaat door en De Nijverheid brengt weer dubbele acts van Culture Shock naar het terras van De Nijverheid. Het frisse duo van de maand bestaat uit harpiste, improvisator Lily Azur en singer-songwriter Marta Arpini. Dit is de eerste samenwerking van twee getalenteerde artiesten met verschillende muzikale achtergronden. De opening van de avond wordt verzorgd door klarinettist Oriol Marès & oudist Talal Fayad, die samenkwamen voor een eerdere Culture Shock aflevering en nog steeds samen muziek maken.
Stap met de Truffle Valley Boys in de tijdmachine en laat je meevoeren naar de begintijd van de bluegrass. Het genre bestaat inmiddels al zo’n 80 jaar en heeft zich in die periode doorontwikkeld in de vorm van kruisbestuivingen met andere genres, en terecht natuurlijk. Maar hoe lekker is het als een band zich toelegt op de oorsprong: het rauwe, eerlijke en krachtige geluid van de pioniers uit de jaren ’50. De Truffle Valley Boys beschouwen het als hun missie die sound te eren en in ere te houden. De invloeden en het repertoire van de Truffle Valley Boys komen voort uit hun voorliefde voor obscure bluegrass artiesten uit de jaren ’50. En natuurlijk staan ze daarbij in de klassieke bluegrass-opstelling rondom één microfoon, in een vloeiende en dynamische choreografie ruimte gevend aan banjo, dobro, viool, mandoline, contrabas, gitaar en de onmiskenbare vocale harmonieën. Opener is het Rotterdams/Utrechtse Jesus Evil Highway dat met hun donkere cocktail van Outlaw- and Hillbilly Country, Oldtime Mountain Music en Bluegrass al enige jaren podia onveilig maakt.
p zaterdag 20 juli kun je weer Happier Than Ever zijn tijdens de Billie Eilish Fanparty! Onlangs veroverde de wereldberoemde zangeres opnieuw alle harten met haar Grammy-winnende hit What Was I Made For? Onze dj’s hebben in ieder geval genoeg hits om de hele avond mee te vullen. Haal je mooiste outfit uit de kast, warm je stembanden op en zing de longen uit je lijf tijdens Therefore I Am en bad guy (duh) of lucht je hart tijdens Ocean Eyes en everything i wanted. Verzamel al je Billie Friends, want hier wil je samen bij zijn.
De Amerikaanse bluesman Seasick Steve beleefde in de herfst van zijn leven een onwaarschijnlijke doorbraak: in 2006 trad hij op in de BBC-oudejaarsshow van Jools Holland en de volgende dag had iedereen het over deze energieke oude baas en zijn driesnarige gitaar. Meer snaren heeft hij ook niet nodig: Seasick Steve’s rammelblues is lekker rudimentair, net als zijn teksten. Op 7 juni verschijnt zijn nieuwe album A Trip A Stumble A Fall Down On Your Knees – de eerste single Backbone Slip is al uit en krijgt van Seasick Steve zelf een 8 voor dansbaarheid. 
Van hemelse klanken tot aardse dansen, het komt allemaal langs in dit concert van het Nederlands Strijkersgilde. Met werken uit uitsluitend de 20e en 21e laat het Nederlands Strijkersgilde je de veelzijdigheid van een strijkorkest horen. Naast strijkinstrumenten speelt ook de harp een centrale rol in dit concert, waarbij harpist Joost Willlemze zal soleren in het Lyra Angelica van William Alwyn. Tweede Thuis De rode draad door het programma is het vinden of bieden van tweede thuis. Zo schreef Benjamin Britten een stuk over zijn leraar, bij wie hij een tweede thuis vond. Voor William Alwyn boden de hemelse harpklanken die uit zijn pen vloeiden een toevluchtsoord in een muzikaal landschap van atonale muziek. Waar Erwin Schulhoff geografisch een tweede thuis hoopte te vinden, liet Rick van Veldhuizen zich inspireren door het vinden van een tweede thuis bij een ander.