Bange Rick (4+)

Description

Twee waaghalzen en een bangerik komen tijdens een avontuur steeds meer in de problemen. Hoe lossen ze dit op en hoe gaan ze om met de angst die hierdoor ontstaat? Het tij keert als de bangerik het heft in handen neemt. Hij gebruikt zijn fantasie om de angst van zich af te schudden en als een echte waaghals neemt hij de twee anderen op sleeptouw naar de uitweg uit dit avontuur. Na de voorstelling worden de kinderen uitgenodigd op het podium om met de dansers elkaars angsten te overwinnen.

Credits concept, choreografie en muziek: Stefan Ernst, kostuums: Thera Hillenaar, decor: Janco van Barneveld, licht: Otto Eggersgluss

sallydansgezelschapmaastricht.nl

Date info

zondag 21 november: 14:00

Tickets

Info:
€ 10,00 - € 13,00

Organiser

You’re organising this event?

Contact us if you want to update information and more.

Contact us

1 Picture

Suggested events

In DANSLAB on tour #2 volgen choreografieën van een nieuwe generatie makers in de hedendaagse dans elkaar in razendsnel tempo op. De wervelende dansvoorstelling bestaat uit een bijzondere mix van dansstukken o.a. gemaakt door Thirza Riphagen. Thirza Riphagen maakte indruk met haar choreografieën Kubus en Offline tijdens DANSLAB on tour #1 en komt deze editie met een spetterend nieuw stuk. Daarnaast ontdek je als eerste het werk van Liam Francis, de winnaar van de Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC) SALLY partner award en zal Jennifer Romen opnieuw het Danslab betreden en ons verbazen met haar visuele dansstukken. Alle choreografieën zijn ontwikkeld in het Danslab, dé werkplaats voor innovatie in hedendaagse dans van SALLY en talentontwikkelaar VIA ZUID. In dit danslaboratorium is volop geëxperimenteerd met nieuwe dansstijlen, moderne interpretaties, uitdagende thema’s en onverwachte combinaties. Met een explosie van vernieuwende hedendaagse dans tot gevolg. Ook het publiek wordt opgenomen in het dansexperiment, want het interactieve dansspel uit DANSLAB on tour #1 komt terug! Deze game zet het hele publiek in beweging en de zaal op z’n kop.
In Muk ziet ze groeien, ontdekken we de lente. We zien hoe kleine dieren en planten zich wonderlijk transformeren. Een kuiken kruipt uit een ei en rups ontpopt zich tot een vlinder. Lentekriebels in een wederom visueel inventieve wereld met techniek, poppenspel en live muziek! Muk, de eerste voorstelling rondom de populaire prentenboekenserie van Mark Haayema, Job van Gelder en Laury Tinnemans heeft al met veel succes twee seizoenen gespeeld. Het eerste boekje stond in de prentenboeken-top10 van de Nationale Voorleesdagen. De Grote Haay maakt verfrissend jeugdtheater onder leiding van Mark Haayema. Voor elke voorstellingen onderzoeken ze nieuwe vormen en samenwerkingen. Vaak maken ze gebruik van poppenspel, video, animatie en muziek. Spel: Saskia Egtberts en Kelvin Wormgoor Regie en concept: Mark Haayema Muziek: Edith Leerkes Vormgeving en poppen: Cynthia Borst De Grote Haay is opgericht door Mark Haayema. Mark is naast artistiek leider van De Grote Haay schrijver, poppenspeler en theatermaker.
Van aangezicht tot aangezicht observeren twee vreemde silhouetten elkaar. Met hun hoofden omhuld door zwarte dozen, tekenen ze met krijt een sterrenhemel, een zwart-wit stad, een kleurrijke vogel, of gezichten met meerdere emoties. Tussen gemaskerd spel en theater van objecten wordt een heel verhaal geschetst, geraden en soms uitgewist, alleen om zichzelf beter te heruitvinden. Wat is de kracht van non-verbale taal? De artiesten dragen zwarte dozen en kleden ze aan met lijnen en expressies. Dit principe van gemaskerd spel geeft hen de mogelijkheid om een palet van portretten te tekenen met krijttekeningen, toegevoegde materialen, gemagnetiseerde tekeningen, veranderingen van schaal, anamorfoses en andere principes van illustratie en illusie. Er zijn ook camera’s obscura, projectors van beelden, die vervolgens echte ‘rostrum camera’s’ worden van geanimeerde cinema, waar het materiaal frame voor frame tot leven komt.
Een dynamische, levenslustige voorstelling voor jong en oud. Twee bolvormige klimrekken, een groot zwart doek, 4 rode lappen en 8 groene touwen vormen het speelveld van It takes a Child to raise a Village / FREE. Een hartverwarmend project met professionele acteurs, freerunners, muzikanten en jeugd uit onze stad. Ieder werk van choreograaf Guilherme Miotto is een ontmoeting. Zo slaat hij in deze voorstelling niet alleen een brug tussen volwassenen en kinderen, maar ook tussen free run, theater, straat en kunst, tussen het stadscentrum en de wijk. De voorstelling is een onderdeel van het MoveZ Overvecht-programma [https://www.zimihc.nl/specials/movez-overvecht/]. MoveZ is een samenwerking tussen ZIMIHC, Theater Kikker, De Dansers en deze keer ook Festival Tweetakt.
Een hartverscheurende voorstelling over het leven zoals het is in de jeugdinstelling Voyeur is het aangrijpend verhaal van een kind dat uit haar omgeving wordt weggerukt en het zelf moet uitzoeken in een omgeving die verre van bescherming biedt. Uithuilen kan op de bank, voor de televisie, wanneer de begeleiders van de gesloten jeugdinstelling niet kijken en hun kruiswoordraadsels verder invullen. Het weekend als nóg grotere kwelling dan doordeweeks. Dit verhaal stelt zich de vraag in hoeverre het ethisch verantwoord is om kinderen op te sluiten. Dit is geen verhaal rond vergeving, medelijden, noch wraak.
Kleine Loes kruipt iedere avond in bed met lievelingsknuffel Bumba. Maar dan komt Bumba plotseling tot leven en neemt Loes mee naar een wereld waarin alles mogelijk is. Ze belandt in het circus, waar ze allerlei dieren leert kennen, en samen met de circusdirecteur grappige avonturen beleeft. Zet je clownsneus op, kom dansen, zingen, lachen en laat je dromen uitkomen. Na afloop van de voorstelling is er een meet & greet in de Dudokfoyer.
Laat je meevoeren in het multiversum van Koen en Jeroen. Geen voorstelling is hetzelfde, ze spelen compromisloos dat wat het moment hen ingeeft. Een ode aan de opties. Een voorstelling over alles wat had kunnen zijn en tegelijkertijd over niets. Weet dat je erbij had kunnen zijn. Of misschien ooit al eens bent geweest. In een ander universum. Twee vrienden staan in Moddergat, het meest Noordelijke dorp van het land. Twee mensen die ook twee andere mensen hadden kunnen zijn. In een landschap dat ook een ander landschap had kunnen zijn. Meer informatie over de makers Koen ter Braak (1998) en Jeroen van Arkel (2001) studeerden aan de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten, de acteursopleiding. Zij verwerken hun filosofische gesprekken in beeldende, fysieke, absurdistische en humoristische voorstellingen.
Het Utrechtse hiphopgezelschap IRC organiseert ‘Support your Culture’. In dit unieke battle concept nemen zowel Nederlandse als internationale dansers van het hoogste niveau het tegen elkaar op. Uniek aan dit evenement is dat de dansers zelf geld inzetten. IRC verdubbelt het totaalbedrag en de winnaar neemt het volledige prijzengeld mee naar huis. IRC gelooft in de kracht van verbinding in de hiphopcultuur en door het concept van ‘Support your Culture’ ontstaat tijdens de battle een sfeer van competitie én verbroedering.
In het laatste concert van dit seizoen hoor en beleef je hoe je kunt dansen op een piano. Jeroen Snijder speelt suites van Bach, Debussy en Grieg Rachel Farr, barokdans-specialiste, laat je de danspassen zien.
Zondag 9 juni wordt er een blik vol talent opengetrokken! Utrecht is dé stad van de creatieve opleidingen en jonge makers die klaar zijn om het publiek te verrassen met hun talenten. Culturele Zondagen biedt een podium aan deze nieuwe generatie kunstenaars, dansers, acteurs en muzikanten. Ze krijgen hiermee de kans om zich aan het Utrechtse publiek voor te stellen, om zo de rijke culturele toekomst van Utrecht in de schijnwerpers te zetten. Van theater tot dansvoorstellingen, van kunst tot muziek; je wordt getrakteerd op een dag vol verrassingen.