With my daze

Description

Merel Staal construeert haar werk door verschillende materialen om ze vervolgens weg te schuren, daardoor ontstaat er fragiliteit. Het materiaal dat vrijkomt bij het schuren vangt ze op en transformeert dit stof tot nieuw werk. Ze creëert een continu proces van afpellen en opbouwen. De resulterende werken bevatten vaak donkere tinten, waardoor een gevoel van onderdrukking ontstaat.

Merels kleine sculpturen veroorzaken een intieme en persoonlijke ervaring aan de kijker. Deze werken nemen de kijker mee naar een wereld waar fragiliteit een bron van kracht en authenticiteit wordt. Met haar artistieke benadering daagt Merel Staal reflectie uit en stelt ze diepgaande vragen over de menselijk bestaan, rond het blootleggen van kwetsbaarheid in het moderne tijdperk.

Zaterdag & zondag: 13:00-18:00 uur.

2e/3e/4e vrijdag van de maand: 12:00-17:00 uur.

Date info

Datum za 4 mei t/m zo 26 mei, Voeg toe aan je kalender:, iCal, Google calendar, MS Outlook, Office 365

1 Picture

Suggested events

Zaden verspreiden zich op verschillende manieren en jij kan onderzoeken hoe. Welke zaden verspreiden zich op welke manier? In een korte film zie je hoe een echte wetenschapper onderzoek doet naar zaden. Daarna ga je zelf aan de slag om een Superzwever te knutselen. Doet jouw Superzwever het niet meteen zoals je wilt, dan maak je aanpassingen tot je wel tevreden bent. Hoe lang kan jij het zaad laten zweven?
In deze zonneshow kom je alles te weten over de zon. Demonstraties, proefjes en foto’s laten zien hoe de zon aan zijn licht komt, wat licht precies is en wat we van licht kunnen leren. Zie met je eigen ogen waarom het oppervlakte van de zon eruit ziet als een kokende pan water. Samen met de zonneonderzoeker rafel je het zonlicht uiteen in alle kleuren van de regenboog en zie je waarom je met de telescoop van Sonnenborgh – de grootste zonnetelescoop van Nederland- zo’n prachtige blik op de zon hebt. Bij helder weer kun je door de zonnetelescoop kijken. Voor kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen.
Kijk naar het maanoppervlakte door de grote telescopen van de  sterrenwacht. Bezoek ook de maanlezing en het museum. In de historische bibliotheek bekijk je films over maanreizen, toen en nu.
Het is nog niet zo heel lang geleden dat ‘op vakantie gaan’ helemaal niet zo gewoon is. Pas in de jaren 60 komt vakantie langzaam binnen het bereik van het ‘gewone volk’. Dat begint met kleine stapjes, met de fiets twee dagen op pad of met de auto volgeladen naar Katwijk. In de collectie van het museum bevinden zich interviews met (oud)bewoners van Wijk C waarin we veel verwijzingen vinden naar vakantie en uitstapjes, dit zijn hoogtepunten in een vaak wat sober leven. Er wordt voor gespaard, alleen of met een groep en de voorpret is groot. In deze tentoonstelling kijken we terug op de start en de ontwikkeling van het op vakantie gaan. foto: Op vakantie op Texel, voor het eerst samen met mijn zusje in een tentje naast de grote tent van onze ouders. Ik weet nog goed dat ik een luchtbed had dat steeds leegliep en dat ik iedere ochtend weer op moesten pompen. P. Otten. Juni 1967
De Arend is een replica van de allereerste stoomlocomotief van Nederland. Het is de enige stoomlocomotief van het museum die nog rijdt! Eén weekend per maand rijdt de trein.
toorn
25mei
-
23jun.
In de duo-expositie zijn kunstenaars Krijn Kroes [https://eur02.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Fkunsthalkloof.us6.list-manage.com%2Ftrack%2Fclick%3Fu%3D405bda5b34bcae046d3af8140%26id%3D5067c59983%26e%3D96cac0fdf4&data=05%7C02%7Credactie%40uitagendautrecht.nl%7Cd8aeec52b7e94e30ab5008dc73e3a4a0%7C4a0785e1fa2442e3beb7aa2d054e1ac9%7C0%7C0%7C638512668790838695%7CUnknown%7CTWFpbGZsb3d8eyJWIjoiMC4wLjAwMDAiLCJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0%3D%7C0%7C%7C%7C&sdata=zJ8IR8FPscnhpPn3Ttwi%2FgwrwKTz6nqUl%2B7URGyFu%2F4%3D&reserved=0](NL, 1994) en (NL, 1996) gevraagd om een expositie vorm te geven waarin recent werk gepresenteerd wordt. De kunstenaars verdiepen zich in het thema van mythe en sacraliteit en hoe dit gevangen wordt in kunst.  Krijn Kroes en Bas Burghard zijn voor ‘Toorn’ gezamenlijk op zoek gegaan naar de manier waarop het gevoel van sacraliteit zich uit in kunst. Hoe ervaren we de atmosfeer van het werk en de ruimte waar we ons in begeven en hoe biedt kunst de ruimte voor verwondering, stilte en reflectie. Voor de opening van deze duo-expositie hebben de kunstenaars kandelaren gemaakt om met kaarslicht de expositie te kunnen verlichten. Uit het onderzoeken van de sacrale ervaring van kunst is een expo voortgekomen waarin de tentoonstellingsruimte als haast spirituele plek wordt benaderd. Hoe versterken we deze diepgewortelde, intieme relatie met kunst en waarom ervaren we kunst soms op bijna religieuze wijze. ‘Toorn’ omarmt de stilte en tastbare connectie die we met kunst kunnen ervaren. Als een crypte biedt de expositie een rustplaats voor oprechte interactie, bezinning en gevoel.
Waar eindigt de tastbare werkelijkheid en begint de grenzeloze wereld van onze verbeelding? Stap binnen in Lichtgang; een mini-cinema waar een spel met de visuele waarneming wordt gespeeld. Is wat je ziet de werkelijkheid, of een creatie van je eigen geest? Lichtgang is een hallucinerende ervaring, die zich voor een groot deel binnen in je eigen ogen afspeelt. Open tussen 09:00 en 21:00, duur 7 minuten. Prijs: pay what you want. Door Boukje Schweigman& & Johannes Bellinkx.
Ga met de hele familie op zoek in de Ontdektuin naar de plaatjes op je Bingokaart. Zo kan je zien wat mensen en planten verbindt. Heb jij ze allemaal gezien? Dan roep je ‘Bingo!’ en heb je gewonnen! Reguliere toegangsprijzen gelden voor toegang tot de Tuinen. Voor € 2,50 koop je vier bingokaarten. 
Gaia
30mei
-
30jun.
Chelsea van der Bend maakt intieme tekeningen op zacht textiel, zoals vilt of flanel, waarin de focus vaak ligt op het vrouwelijk naakt. “Ik werk vanuit de visuele vertaling van mijn perspectief op mijn eigen identiteit en seksualiteit. Zo laat ik mijn bewondering voor vrouwen op een zo puur en direct mogelijke manier zien, en maak ik elke keuze in het proces gebaseerd op diezelfde bewondering. Deze onvoorwaardelijke waardering van het vrouwelijk lichaam en haar autonomie is per definitie feministisch, wat stroomt met mijn activistische insteek die natuurlijk mijn werk beïnvloed. De lichamen, de mensen in mijn werk, inclusief ikzelf, staan voor het uiten van een andere manier van bestaan, van liefhebben. Voor het liefhebben van je eigen lichaam, maar ook voor het liefhebben van het queer zijn. Ik hoop een zacht protest te bereiken tegenover het harde, seksualiserende beeld dat er momenteel bestaat van de lesbische gemeenschap”.