Steel Stolen

Description

Neem een bezwerend meesterwerk uit 1972, een bijzondere locatie, een briljante cellist en een internationaal topkoor – en een onvergetelijke ervaring is in de maak. Het Nederlands Kamerkoor werkt in de Werkspoorkathedraal niet alleen samen met cellist-componist Maya Fridman, maar voert ook het beroemde Curse upon Iron uit. De Estse componist Veljo Tormis protesteert hiermee tegen de verschrikkingen van de oorlog

Date info

Datum zo 12 mei, Tijd 21:00, Voeg toe aan je kalender:, iCal, Google calendar, MS Outlook, Office 365

1 Picture

Suggested events

Vanaf 2017 tourt dit uit de hand gelopen trio langs vestzaktheaters in Nederland en Vlaanderen met (eigen) ver- en herhalingen van Leonard Cohen nummers. Ook dit seizoen trekken zij de theaters langs met hun nieuwe voorstelling ‘Bijna Thuis’. Cohen keert in het repertoire terug, maar daarnaast ‘doen’ zij ook liederen van Paul Simon, Crowded House, Johnny Cash en vele andere grootse hits. Deze keer met: Don van Dijke, Pim van Alten, Dorien Rozendaal, Andries de Roode, Lola van Duijl, Caramay Schmelzer, Naomi Verlaan & Jeroen S. Rozendaal. Bijna thuis Ik was zo graag Bijna thuis Thuis waar mijn hoofd pas stilstaat Thuis waar mijn hartslag traag gaat Thuis waar mijn liefste vrijwel zeker op mij wacht
Zet je schrap voor een rauwe, muzikale en vermakelijke blues, folk en country show van Rev. Peyton’s Big Damn Band! Het trio bestaat uit Reverend Peyton (gitaar), zijn vrouw Breezy Peyton (wasbord) en broer Jayme Peyton (snare drums). De eigenzinnige Amerikaanse band is live nog beter dan op hun geprezen albums.
Nieuwe en ervaren talenten laten zien wat ze in huis hebben tijdens de ZIMIHC Sessies! Met deze speciale editie een North African Djam Session. North African Djam Session is een jamsessie met een focus op Noord-Afrikaanse muziek en grooves zoals Shaabi (chaabi), Gnawa (gnaoua) en Raï. Uiteraard mag daarbij de verse Marokkaanse muntthee niet ontbreken. North African Djam is voortgekomen uit de Noord Afrikaanse Jamsessies, in 2018 begonnen in het Cultuurcafé van ZIMIHC theater Zuilen in Utrecht waar Jamal Hamid, Hicham Oujama en Akil Lamdahi het aftrapten met nummers van Nass el Ghiwane. Wees welkom om mee te djammen! Of kom gewoon gezellig langs om te kijken en luisteren naar deze North African Djam. Programma
Als het Japanse Ruins een samenwerking aangaat met het Italiaanse ZU kan het alleen maar helemaal te gek worden. RUINS is namelijk het beste wat Japan op prog-rock/zeuhl/punk/noise/fusion te bieden heeft. Drummer en zanger Tatsuya Yoshida lijkt wel van een andere planeet te komen zo ongelooflijk virtuoos en keihard tegelijk. Ruins werd naast hun eigen explosieve optredens vooral bekend van samenwerkingen met o.a. John Zorn, Derek Bailey, Keiji Haino en Kazuhisa Uchihashi.
Meeslepende, pakkende poprockanthems, naar eigen zeggen gemaakt om mensen dichter bij elkaar te brengen: dat is waar Corella voor staat. De band uit Manchester komt dan ook het allerbeste uit de verf op het podium: hun oneindige ambities resulteren keer op keer in gedenkwaardige shows in zowel de club als op de festivalweides. Met meeslepende vocalen, indieinvloeden en emotionele teksten verkent Corella de uitdagingen van het opgroeien in het hedendaagse Verenigd Koninkrijk. En met pakkende singles als ‘Don’t Stop Me’ en veelbelovend debuutalbum ‘Once Upon a Weekend’ op komst, zijn ze wat ons betreft niet meer te stoppen.
De Vlaamse band Bizkit Park brengt een explosief eerbetoon aan nu metal, veelbesproken maar ongetwijfeld een van de belangrijkste subgenres uit de alternatieve muziek. Vanaf ruwweg eind jaren negentig was nu metal jarenlang all over the place en werden radio- en clipzenders gedomineerd door snoeiharde riffs en beukende drums. Bizkit Park neemt je mee terug naar deze bloeiperiode en speelt het beste & hardste werk van nu-metalbands als Limp Bizkit, Korn, System of a Down, Linkin Park, Slipknot, Papa Roach, P.O.D., Drowning Pool, Deftones en Disturbed. Kortom: Keep on rollin’ baby, you know what time it is!
De Canadese gitarist Jesse Cook maakt een goed in het gehoor liggende mix van flamenco, jazz, pop en samba. In 1995 verscheen zijn debuutalbum Tempest, in eigen beheer omdat ‘geen enkele platenmaatschappij geïnteresseerd was in iemand die Spaanse gitaar speelt’, aldus Cook. De plaat werd een succes (zelfs in Amerika) en sindsdien bracht Cook nog dertien albums uit terwijl hij bijna onafgebroken rond de wereld tourt. Zoals hij zelf zegt: ‘Hoe noem ik mijn muziek? Ik weet niet hoe ik die vraag moet beantwoorden. Het maakt mij niet uit, zolang het de mensen maar in hun hart raakt.’
Hoewel hij veelal bekend is als jazzmuzikant, is Benjamin Herman als beginnend muzikant sterk beïnvloed door de DIY-mentaliteit die was overgewaaid uit Engeland met punk eind jaren ‘70. Met Bughouse laat hij een langgekoesterde wens in vervulling gaan die zijn eerste muzikale liefdes laat samenkomen: een explosieve clash van punk en jazz. Na een ontmoeting met drummer Olav van den Berg (Seein’ Red, Lärm, The Marxbros) leek alles eindelijk op zijn plaats te vallen. Met de toevoeging van gitarist Reinier Baas en bassist Peter Peskens (Jungle By Night) was de line-up compleet. In mei 2024 komt het nieuwe Bughouse album uit: met nieuwe energie en vertrouwde ingrediënten als jazz, punk en noise belooft het opnieuw een onvergetelijke toevoeging aan zijn discografie te worden. Saxofonist en muzikale allesvreter Benjamin Herman is al meer dan dertig jaar één van de meest productieve musici van zijn generatie. Sinds de jaren negentig speelt hij over de hele wereld en bracht hij meer dan vijftig albums uit met zijn band New Cool Collective en onder eigen titel als soloartiest.
De Amerikaanse rootsmuzikanten Eric Brace en Thomm Jutz kennen we van het trio Brace/Cooper/Jutz, dat ze vormden met de Brit Peter Cooper. Na het overlijden van Cooper in december 2022 besloten Brace en Jutz samen door te gaan, wat dit jaar resulteerde in het album Simple Motion, gemaakt met een flink aantal muzikale vrienden. Simple Motion is zo’n plaat die je pakt vanaf de eerste noten, een ontspannen, folky americana-exercitie met (zoals de hoes al doet vermoeden) nummers over de beweging van machines, maar uiteindelijk vooral over de beweging van het leven zelf.
Over vervoering hebben componisten in Noord-Europa niet te klagen. De natuurpracht is betoverend en het koorleven bloeit er als nooit tevoren. Het Groot Omroepkoor volgt het Noorderlicht onder leiding van dirigent Benjamin Goodson. Op hun tocht pikken ze serene en sacrale koorcomposities op van toondichters uit IJsland, Scandinavië en de Baltische landen.