Description

Verplaatst van 7 mei 2021 naar 26 januari 2022.

In februari 2020 verschijnt het nieuwe album ‘All Or Nothing’ van de Londonse post-punkers van Shopping. De bandleden zijn de stad inmiddels ontvlucht maar voor ‘All Or Nothing’ is terug getrokken naar de roots. De plaat werd geschreven in een intense periode van tien dagen in februari 2019. De nummers die uit deze periode zijn voortgekomen, zijn enkele van de gewaagdste van Shopping ooit. Zelfverzekerde, gestroomlijnde grooves vol energie en messcherpe teksten. De visie voor dit album ‘groove-centered; deeply queer; political by default.’ Een met regelmaat niet te vatten sound waarin de band een verbinding legt tussen disco, post-punk en house.

Date info

woensdag 26 januari: 20:30

Tickets

Info:
€ 9,00

Organiser

You’re organising this event?

Contact us if you want to update information and more.

Contact us

1 Picture

Suggested events

De tijd van Vans slip-ons, versleten skateboards, groen haar en de muziek van poppunkhelden als Fall Out Boy, Paramore en All Time Low. Emo Night Mainland presenteert een avond vol ruige gitaarriffs, depriteksten en meezingrefreinen, kortom: emo! Dus trek je beste bandshirt aan en dans alsof het 2008 is op hét emo/poppunk/metalcorefest vol herkenning.
Al ruim een decennium behoort de Deense groep Iceage tot de meest spraak- en smaakmakende gitaarbands ter wereld. De formatie debuteerde met minimalistische punk, maar maakte daarna keer op keer een evolutie door, langs theatrale rock, melodramatische americana en Britpop vol bravoure. Die vernieuwingsdrift had vooralsnog vijf volstrekt eigenzinnige platen tot gevolg, waartussen geen misstap te bekennen valt. Blikvanger van de band is nog altijd de enigmatische Elias Bender Rønnenfelt, het engeltje en duiveltje op je schouder tegelijk, en een heuse reïncarnatie van Nick Cave in zijn Birthday Party-jaren. Onder zijn bezielende leiding verkeert Iceage onverminderd in de bloei van zijn leven, en vormt de band tegelijkertijd een inspiratiebron voor zijn tijdgenoten.
Op zaterdagavond 18 mei presenteert de groovende Utrechtse popband Gunnamatta haar nieuwste EP What’s Left? Op een theatrale en sfeervolle avond wisselen innemende luistermuziek en ritmisch opzwepende dansplaten elkaar af. De songs zijn altijd zorgvuldig, laag voor laag opgebouwd en gaan over de grote en kleine vragen van onze tijd. Zo zet de muziek van Gunnamatta aan tot dansen en denken. Op de release show wordt het publiek meegenomen in een doorlopend muzikaal verhaal, waarin elk nummer een eigen rol en enscenering heeft. Hoe neem je als mens nog beslissingen in een leefwereld die geplet wordt tussen een vooruit denderende technologie en een tot bezinning manende planeet? Om de nummers kracht bij te zetten wordt gebruik gemaakt van verschillende gastmuzikanten, bijzondere arrangementen, licht, enscenering en regie. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Utrechtse vocal group Studio Voices. Zij arrangeren hun intieme a capella nummers grotendeels zelf en leiden daarmee de avond sferisch in. Deuren open 19.00 Voorprogramma 19.30 Hoofdprogramma 20.15 Vooraf reserveren via https://forms.gle/9gFKo38W6kuXZARP9 [https://forms.gle/9gFKo38W6kuXZARP9], verkoop aan de deur ook mogelijk. Meer informatie op https://gunnamattamusic.com/ [https://gunnamattamusic.com/]
De Canadese gitarist Jesse Cook maakt een goed in het gehoor liggende mix van flamenco, jazz, pop en samba. In 1995 verscheen zijn debuutalbum Tempest, in eigen beheer omdat ‘geen enkele platenmaatschappij geïnteresseerd was in iemand die Spaanse gitaar speelt’, aldus Cook. De plaat werd een succes (zelfs in Amerika) en sindsdien bracht Cook nog dertien albums uit terwijl hij bijna onafgebroken rond de wereld tourt. Zoals hij zelf zegt: ‘Hoe noem ik mijn muziek? Ik weet niet hoe ik die vraag moet beantwoorden. Het maakt mij niet uit, zolang het de mensen maar in hun hart raakt.’
Jazz kwam vroeg naar Ellister. Toen ze twaalf was, nam haar vader haar mee naar concerten waar ze de kans kreeg om meesters uit de Nederlandse jazzscene te horen, waaronder Ferdinand Povel en Jarmo Hoogendijk. Ellister werd op klassieke trompet toegelaten tot de afdeling Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, maar ze wist al dat jazz haar ware passie was. Deze passie leidde haar al snel naar jazzstudies bij enkele van de beste spelers en docenten van Nederland, waaronder Jarmo Hoogendijk, Ack van Rooyen en Frans Elsen. Tegenwoordig wordt Ellister uitgenodigd om over de hele wereld op te treden in een grote verscheidenheid aan muzikale contexten. Ze speelde op een aantal opnames en trad op als gastsolist met het Rein de Graaff trio, het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) en met het Dublin Jazz Orchestra. Ondertussen richt Ellister zich ook steeds meer op haar ontwikkeling als bandleider, componist en arrangeur. Haar recente cd Smalls NYC kreeg zeer positieve reacties en leidde tot een optreden op het North Sea Jazz Festival Het idee voor de Veluwesuite ontstond op een festival in de Veluwezoom, waar Ellister een week lang musiceerde met de crème de la crème van de Nederlandse klassieke muziek. Ze raakte geïntrigeerd door de karakters van klarinet, fagot en cello: tegelijk lyrisch en pittig, met melodische kwaliteiten maar ook de mogelijkheid om stevig te bassen. De musici spelen bij de grote Nederlandse orkesten, maar maken graag ruimte om jazz en kamermuziek met elkaar te vermengen. Gitaarmagieër Gijs Idema zorgt niet alleen voor de mooie sounds achter de melodieën en improvisaties, zijn spel vormt een wereld op zich.  Bezetting: Ellister van der Molen – flugelhorn en trompet Christof May – klarinet Remko Edelaar – fagot Tom van Lent – cello Alex Geller – cello Gijs Idema – gitaar
Hoewel hij veelal bekend is als jazzmuzikant, is Benjamin Herman als beginnend muzikant sterk beïnvloed door de DIY-mentaliteit die was overgewaaid uit Engeland met punk eind jaren ‘70. Met Bughouse laat hij een langgekoesterde wens in vervulling gaan die zijn eerste muzikale liefdes laat samenkomen: een explosieve clash van punk en jazz. Na een ontmoeting met drummer Olav van den Berg (Seein’ Red, Lärm, The Marxbros) leek alles eindelijk op zijn plaats te vallen. Met de toevoeging van gitarist Reinier Baas en bassist Peter Peskens (Jungle By Night) was de line-up compleet. In mei 2024 komt het nieuwe Bughouse album uit: met nieuwe energie en vertrouwde ingrediënten als jazz, punk en noise belooft het opnieuw een onvergetelijke toevoeging aan zijn discografie te worden. Saxofonist en muzikale allesvreter Benjamin Herman is al meer dan dertig jaar één van de meest productieve musici van zijn generatie. Sinds de jaren negentig speelt hij over de hele wereld en bracht hij meer dan vijftig albums uit met zijn band New Cool Collective en onder eigen titel als soloartiest.
Walk On is een uniek wandel- en muziekfestival, georganiseerd door De Wandelclub van de Nederlandse singer-songwriter Tim Knol, De Helling en TivoliVredenburg. Vanaf TivoliVredenburg wandel je met Knol langs de Singel naar De Helling – de terugweg gaat via de Sterrenwacht en de Nieuwegracht. Tim Knol gaat ’s ochtends zelf voor in een gospeldienst in TivoliVredenburg’s Pandora-zaal en ontvangt onderweg tijdens de wandeling onder anderen de Dordtse rockband Minko, Renée Wijnhoven van het tweelingzussenduo Clean Pete, schrijver/muzikant Nico Dijkshoorn en de eigenzinnige singer-songwriter Roos Rebergen.
Als sessiemuzikant heeft Tivon Pennicott – tenorsaxofonist, componist en zanger – de jobs en huldigingen aaneengeregen, en met zijn Sonny Rollins-esque gevoel voor ritme is het logisch dat artiesten als Stevie Wonder, Esperanza Spalding en Gregory Porter hem onder de sneltoets hebben. Tivon Pennicott’s geluid is sterk geworteld in de Jamaicaanse kerktraditie, en zijn onmiskenbare spel heeft bijgedragen aan drie Grammy-winnende albums. De grenzen van de jazz zijn grijze gebieden voor Pennicott, die hij maar wat graag inkleurt tot zijn funky harmonieën uit de groeven druipen. Zijn eigen composities zijn dan ook compromisloos, verfijnd en visionair: neem bijvoorbeeld het majestueuze album ‘Spirit Garden’ (2020), opgenomen met een 26-koppig orkest. De nieuwste singles tonen een vergrootte nadruk op zijn zang, en met zijn eigen kwartet gaat Tivon Pennicott de krachten van de jazz prediken zoals alleen hij dat kan: lachend en dansend, met beide benen op de grond, maar met een scherpe blik op de toekomst.
PRIDE, maar dan PUNK. Geïnspireerd door riot grrrls (x/v/m) uit heden en verleden, en punks van alle soorten, maten, seksen en genders. Een avond om het samen uit te schreeuwen en het patriarchaat eens flink in de spreekwoordelijke maag te stompen. 
Jazzmeia Horn doet de grandes dames van de jazz eer aan. Betty Carter, Sarah Vaughan: het zijn niet de minste namen waar de jonge New Yorkse zangeres mee vergeleken wordt. En terecht. De verve waarmee ze oude standards van een nieuwe glans voorziet springt meteen in het oor. Ze is pas 32 en heeft al drie Grammy-nominaties op haar naam staan.