Het oog van de storm

Description

Een prachtige cast speelt ‘Het Oog van de Storm’ van het Franse wonderkind Florian Zeller, een van de meest gespeelde toneelauteurs van dit moment. Hans Croiset en Johanna ter Steege speelden eerder samen in ‘De Vader’, ook van Zeller.

André en Madeleine zijn al meer dan vijftig jaar gelukkig getrouwd. Hij was ooit succesvol schrijver, maar de laatste tijd vergeetachtig en verward. Zij, een toegewijde sterke vrouw, is altijd zijn steun en toeverlaat geweest. Tijdens een weekend met hun dochters voelt het anders dan normaal in huis. Alsof er een groot gemis te betreuren is. Maar wie is er overleden?

Deze voorstelling is ook toegankelijk voor publiek met een visuele beperking. meer info

Credits tekst: Florian Zeller, vertaling: Laurens Spoor, regie: Agaath Witteman, spel: Hans Croiset, Anne-Wil Blankers, Johanna ter Steege, Marguerite de Brauw e.a., muziek: Lucretia van der Vloot en Thijs Borsten

Date info

donderdag 18 november: 20:00

Tickets

Info:
€ 10,00 - € 29,50

Organiser

You’re organising this event?

Contact us if you want to update information and more.

Contact us

1 Picture

Suggested events

Blue Heart
08jun.
-
09jun.
Deze voorstelling wordt gespeeld in het Engels. Experience theatre like never before in a double play by Caryl Churchill! First, a chaotic tragicomedy about a family awaiting their daughter’s return from Australia. But will she ever arrive? The second play is a linguistic experiment about women who gave their babies up for adoption. A conman convinces each of them that he is their biological son. What’s his endgame? Miscommunication and need for love are only a few themes in these plays by one of Britain’s most visionary modern playwrights.
HKU en Theater Kikker pakken uit, een zomers cadeautje voor de stad. Van zondag 9 tot en met zondag 23 juni geven HKU en Theater Kikker de nieuwste lichting jong talent een podium midden in de stad. In transparante KikkerKontainers die je vindt op Janskerkhof, tegenover HKU Theater, presenteren studenten hun werk aan het Utrechtse publiek. Kom kennismaken met het talent van de toekomst en laat je verwonderen en overdonderen. Het programma is gratis toegankelijk voor iedereen. Dagelijks van zondag 9 t/m zondag 23 juni 2024, diverse tijden. Zie theaterkikker.nl [https://www.theaterkikker.nl/theater-kikker-x-hku-pakken-uit] voor meer info en het programma.
In DANSLAB on tour #2 volgen choreografieën van een nieuwe generatie makers in de hedendaagse dans elkaar in razendsnel tempo op. De wervelende dansvoorstelling bestaat uit een bijzondere mix van dansstukken o.a. gemaakt door Thirza Riphagen. Thirza Riphagen maakte indruk met haar choreografieën Kubus en Offline tijdens DANSLAB on tour #1 en komt deze editie met een spetterend nieuw stuk. Daarnaast ontdek je als eerste het werk van Liam Francis, de winnaar van de Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC) SALLY partner award en zal Jennifer Romen opnieuw het Danslab betreden en ons verbazen met haar visuele dansstukken. Alle choreografieën zijn ontwikkeld in het Danslab, dé werkplaats voor innovatie in hedendaagse dans van SALLY en talentontwikkelaar VIA ZUID. In dit danslaboratorium is volop geëxperimenteerd met nieuwe dansstijlen, moderne interpretaties, uitdagende thema’s en onverwachte combinaties. Met een explosie van vernieuwende hedendaagse dans tot gevolg. Ook het publiek wordt opgenomen in het dansexperiment, want het interactieve dansspel uit DANSLAB on tour #1 komt terug! Deze game zet het hele publiek in beweging en de zaal op z’n kop.
Met Het Achtste Leven (voor Brilka) brengt regisseur Nina Spijkers de theaterbewerking van de gelijknamige roman van de Georgische schrijfster Nino Haratischwili. Een monumentaal familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu. Dit verhaal, over acht levens uit één Georgische familie, begint in een kleine stad in Georgië. Waar in de koudste winter van het begin van de twintigste eeuw Stasia wordt geboren, de dochter van een ambitieuze chocoladefabrikant. Generaties later woont Nitsa, achterkleindochter van Stasia, in Berlijn en vertelt op meeslepende wijze, met veel ironie en humor, de dramatische geschiedenis van haar familie. Een geschiedenis die onlosmakelijk samenvalt met die van de ‘rode’ twintigste eeuw – een cruciale periode in de Europese geschiedenis – met de opkomst en ondergang van de Sovjet-Unie en het wegvallen van het IJzeren Gordijn. Een epische muziektheatervoorstelling Het Achtste Leven (voor Brilka) is een grootse en epische muziektheatervoorstelling. Een hartverscheurend en tegelijk troostrijk drama verteld vanuit het perspectief van vrouwen uit verschillende generaties, waarbij het publiek meegenomen wordt op een emotionele, visuele en muzikale reis door de twintigste eeuw. Met live gezongen en gespeelde muziek: van Kaukasische en Slavische folkloristische liederen tot popnummers uit latere decennia. Kijkwijzer: 16+ In deze voorstelling wordt expliciet verwezen naar (seksueel) geweld. Prijs bij ‘Kinderen’ is t/m 18 jaar.
In Muk ziet ze groeien, ontdekken we de lente. We zien hoe kleine dieren en planten zich wonderlijk transformeren. Een kuiken kruipt uit een ei en rups ontpopt zich tot een vlinder. Lentekriebels in een wederom visueel inventieve wereld met techniek, poppenspel en live muziek! Muk, de eerste voorstelling rondom de populaire prentenboekenserie van Mark Haayema, Job van Gelder en Laury Tinnemans heeft al met veel succes twee seizoenen gespeeld. Het eerste boekje stond in de prentenboeken-top10 van de Nationale Voorleesdagen. De Grote Haay maakt verfrissend jeugdtheater onder leiding van Mark Haayema. Voor elke voorstellingen onderzoeken ze nieuwe vormen en samenwerkingen. Vaak maken ze gebruik van poppenspel, video, animatie en muziek. Spel: Saskia Egtberts en Kelvin Wormgoor Regie en concept: Mark Haayema Muziek: Edith Leerkes Vormgeving en poppen: Cynthia Borst De Grote Haay is opgericht door Mark Haayema. Mark is naast artistiek leider van De Grote Haay schrijver, poppenspeler en theatermaker.
De meeste mensen kennen ‘De Vloer Op’ als televisiehit, maar de theaterversie trekt ook al jaren volle zalen. Regisseur Peter de Baan giet actuele dilemma’s in improvisatieopdrachten. Vervolgens werken de acteurs geestige, ontroerende, herkenbare of confronterende scènes met elkaar uit, zonder enige voorbereiding. Voor het eerst mag nu ook het publiek meedenken over de thema’s. Ook gaat Peter de Baan in op het vak van acteur, waarbij je de kans krijgt vragen te stellen. Wat is acteren? Wat maakt iemand tot een goed acteur? En wat is het verschil tussen acteren en improviseren?
Van aangezicht tot aangezicht observeren twee vreemde silhouetten elkaar. Met hun hoofden omhuld door zwarte dozen, tekenen ze met krijt een sterrenhemel, een zwart-wit stad, een kleurrijke vogel, of gezichten met meerdere emoties. Tussen gemaskerd spel en theater van objecten wordt een heel verhaal geschetst, geraden en soms uitgewist, alleen om zichzelf beter te heruitvinden. Wat is de kracht van non-verbale taal? De artiesten dragen zwarte dozen en kleden ze aan met lijnen en expressies. Dit principe van gemaskerd spel geeft hen de mogelijkheid om een palet van portretten te tekenen met krijttekeningen, toegevoegde materialen, gemagnetiseerde tekeningen, veranderingen van schaal, anamorfoses en andere principes van illustratie en illusie. Er zijn ook camera’s obscura, projectors van beelden, die vervolgens echte ‘rostrum camera’s’ worden van geanimeerde cinema, waar het materiaal frame voor frame tot leven komt.
Verken de diepgewortelde conflicten en de vreugdevolle viering van vrijheid in ‘Fri Yeye’. Dit intrigerend stuk, gebaseerd op Celestine Raalte’s Surinaamse klassieker, onderzoekt de ervaringen van een oma, moeder en dochter rondom Keti Koti. Is feestvieren een passende manier om de afschaffing van slavernij te herdenken? Fri Yeye onthult niet alleen het verleden maar belicht ook hedendaagse uitdagingen. De voorstelling confronteert je niet alleen met vragen maar daagt je uit om je eigen standpunten te heroverwegen.  Fri Yeye nodigt je uit de kracht van intuïtie te ervaren, geworteld in dieper begrip van geschiedenis en emoties.
Een dynamische, levenslustige voorstelling voor jong en oud. Twee bolvormige klimrekken, een groot zwart doek, 4 rode lappen en 8 groene touwen vormen het speelveld van It takes a Child to raise a Village / FREE. Een hartverwarmend project met professionele acteurs, freerunners, muzikanten en jeugd uit onze stad. Ieder werk van choreograaf Guilherme Miotto is een ontmoeting. Zo slaat hij in deze voorstelling niet alleen een brug tussen volwassenen en kinderen, maar ook tussen free run, theater, straat en kunst, tussen het stadscentrum en de wijk. De voorstelling is een onderdeel van het MoveZ Overvecht-programma [https://www.zimihc.nl/specials/movez-overvecht/]. MoveZ is een samenwerking tussen ZIMIHC, Theater Kikker, De Dansers en deze keer ook Festival Tweetakt.
Laat je meevoeren in het multiversum van Koen en Jeroen. Geen voorstelling is hetzelfde, ze spelen compromisloos dat wat het moment hen ingeeft. Een ode aan de opties. Een voorstelling over alles wat had kunnen zijn en tegelijkertijd over niets. Weet dat je erbij had kunnen zijn. Of misschien ooit al eens bent geweest. In een ander universum. Twee vrienden staan in Moddergat, het meest Noordelijke dorp van het land. Twee mensen die ook twee andere mensen hadden kunnen zijn. In een landschap dat ook een ander landschap had kunnen zijn. Meer informatie over de makers Koen ter Braak (1998) en Jeroen van Arkel (2001) studeerden aan de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten, de acteursopleiding. Zij verwerken hun filosofische gesprekken in beeldende, fysieke, absurdistische en humoristische voorstellingen.