Stapelbedbroers

Description

Stapelbedbroers Aad en Koos Meinderts konden elkaar vroeger wel vermoorden, nu zijn ze bij dat ze dat niet hebben gedaan. Ze delen veel, onder andere hun liefde voor de literatuur. Aad als gelegenheidsdichter, Koos als broodschrijver.

Aad presenteert Toch nog onverwacht, zijn tweede gedichtenbundel en Koos De wonderlijke wereldreis van Zebedeus, zijn nieuwste boek.

Samen lezen ze verhalen en gedichten van weemoed en verlangen; romantisch realisme over ouders en jeugd, schrijvers en boeken, de liefde en de dood. En heel soms sijpelt het wereldnieuws door.

Date info

Datum zo 23 jun, Tijd 14:30, Voeg toe aan je kalender:, iCal, Google calendar, MS Outlook, Office 365

1 Picture

Suggested events

Tapschrift is het langstlopende open podium voor het gesproken woord in deze vorm. Dit podium richt zich al ruim twaalf jaar op het geschreven en gesproken woord, maar iedere vorm van zelfexpressie is (en blijkt) welkom. We zien hier namelijk ook theater, muziek, cabaret, experimenten (buiksprekers en goochelaars) en natuurlijk: schrijvers in alle soorten en maten. Meedoen is simpel. In aanloop van de avond zullen wij een post online gooien op onze Instagram en daaronder kan je reageren met iets dat lijkt op ‘aanmelding’ of ‘ik doe graag mee’ en dan wordt je op de lijst gezet. Let op, er is maar beperkt plek dus wees er snel bij. Er zijn 12 sprekers per editie, 5 minuten per spreker. Voor het gemak, de vorm, de informele etiquetten en de continuïteit, stelden we een paar huisregels samen:
In vroeger dagen werden Midzomer en het Sint Jansfeest gevierd met vreugdevuren, zang en dans. Om de groeiende kracht van het licht luister bij te zetten. Ook vandaag zijn de zachte krachten van muziek en woordkunst hard nodig om ons bij te schijnen. Zodat we eerder door licht geraakt dan lichtgeraakt zijn. Kom op 21 juni luisteren naar de zachte taal van poëzie en verhalen en de milde klanken van muziek inde sfeervolle, eeuwenoude Janskerk. Met optredens van onderanderestadsdichter Ingmar Heytze – pianist/organist Laurens de Man (winnaar Nederlandse Muziekprijs) en van sopraan Maria Goetze.
Auteur Tatiana de Rosnay, bekend van de bestseller ‘Haar naam was Sarah’ komt naar Utrecht! Op 27 juni verschijnt haar nieuwe roman ‘Sterrenstof’, over de groeiende vriendschap tussen Marilyn Monroe en kamermeisje Pauline tijdens de opnames van de film ‘The Misfits’. ‘Sterrenstof’ is een boek over een verbond van vrouwelijke solidariteit, een kijkje achter de schermen van de filmopnames en een niets verhullend beeld van de laatste levensfase van Marilyn Monroe. Tatiana presenteert (en signeert) haar boek, na een korte pauze wordt de film ‘The Misfits’ vertoond. Nb.: de lezing van Tatiana de Rosnay en de film zijn in het Engels. Programma: Een avond in samenwerking met uitgeverij Ambo Anthos en Broese Boekverkopers
Tour mee langs legio ateliers! AtelierTournee is een tour langs verschillende intieme akoestische optredens – in ateliers van kunstenaars van De Nijverheid. Omgeven door kunst, ijver en nijver, verrassen we je met kleinschalige dicht-op-je-lip optredens van een aantal Utrechtse opkomende talenten in de genres dans, theater, spoken word, singer-songwriter, storytelling en ook: klassieke muziek.
De oudere beheerder van een afgelegen mortuarium bezit een onberispelijk geheugen voor alles behalve namen. Hij brengt zijn dagen door met het tonen van lijken aan degenen die op zoek zijn naar hun dierbaren en met het verzorgen van zijn geliefde planten. Wanneer er protest uitbreekt in een nabijgelegen stad en de militie heimelijk het mortuarium binnenvalt om burgerslachtoffers te verbergen, ontdekt hij het lichaam van een onbekende jonge vrouw. Herinneringen aan persoonlijk verlies oproepend, begint hij aan een magische odyssee om haar een passende begrafenis te geven met behulp van een mystieke grafgraver die verhalen van de doden verzamelt. Inleiding door Jan Pieter Beetz, universitair docent aan het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO).
Amor y Matemáticas gaat over het leven in de buitenwijken van Monterrey, Mexico. Voormalig boy band popster Billy is nu in de dertig en leidt een rustig leven met zijn vrouw Lucia en hun zoontje. Billy voelt zich ongemakkelijk bij het huiselijk leven. De aanbidding van overbuurvrouw Monica herinnert Billy eraan hoe zijn leven vroeger was als artiest, met fans die zijn ego streelden. Het herinnert hem ook aan zijn passie voor muziek, en hij begint weer gitaar te spelen. Deze bitterzoete trip down Memory Lane zorgt ervoor dat zijn onvrede met het leven op een keerpunt komt en hij begint na te denken over manieren om de banden te verbreken die hem aan zijn saaie leven binden. Een grappige en gestileerde film over welvarende mensen die eigenlijk nooit de stap durven zetten om te doen wat ze écht zouden willen in het leven. Cast: Roberto Quijano, Daniela Salinas, Diana Bovio Regisseur: Claudia Sainte-Luce https://www.imdb.com/title/tt17346434/ [https://www.imdb.com/title/tt17346434/]
Laat je meeslepen in de onderhoudende Keti Koti Conference en begrijp waarom we samen ons verleden delen. Wacht even: Een cabaretvoorstelling over de afschaffing van de slavernij? Precies! Is dat niet veel te lang geleden? Zou kunnen! Daar heb ik toch niks mee te maken? Toch wel! Wij allemaal. Omdat wij nu eenmaal in Nederland wonen. Steeds meer mensen maken kennis met Keti Koti, het verbreken van de ketenen. Een steeds grotere groep weet zelfs waar het voor staat: de dag dat Nederland de slavernij afschafte. Dat is feest. Voor iedereen. Want geen weldenkend mens kan vóór slavernij zijn. Veel is ook nog onduidelijk. Over hoe dat ging. Over wat we vieren. En waarom dat nu nog steeds belangrijk is. De makers van FATU, MC Jeffrey Spalburg en DJ Phantom gaan graag het verhaal aan met de zaal. Inmiddels zijn zij de langstlopende comedyshow van Nederland en weten ze als geen ander hoe je op een hilarische maar toch inhoudelijke manier contact legt met je publiek. Ongeacht wie voor je zit. In deze comedyspecial worden ze ondersteunt door de beelden en animaties van VJ Bikkel en nemen ze je vanuit het heden mee terug maar kijken vooral vooruit. Wat vieren we met Keti Koti? Waar staat het voor? Wat is de erfenis van ons koloniaal verleden op vandaag de dag? Hoe geven we dat een plek en nog belangrijker; hoe gaan we samen verder? Want de enige weg is vooruit. Ken je verleden en wees klaar voor de toekomst. Keti Koti Conference. Het is tijd om de ketenen te verbreken en toch meer te verbinden met elkaar.
De Pleinotheek is een buurtuitleen, kiosk en bibliotheek ineen, zo kun je zelf bepalen wat je wil doen op het plein. Kom ’s avonds genieten van een bijzondere film tijdens zwoele zomeravonden bij de Brommerbios. Elke vrijdag van 5 juli t/m 24 augustus van 13:00 tot 23:00.