Soirées Septembre Kasteel de Haar

Description

Op 27 en 28 september vindt voor de tweede maal iets heel bijzonders plaats bij Kasteel de Haar: de Soirées Septembre. Twee buitengewone avonden van exclusief dineren in de imposante entourage van het kasteel met een verrassende omlijsting. Precies zoals in de vorige eeuw, toen baron en barones van Zuylen van Nijevelt – de Rothschild ieder jaar in september voorname gasten uitnodigden op hun kasteel. Zij organiseerden grootse diners en mondaine feestavonden waarbij het de gasten aan niets ontbrak. Met de Soirées Septembre laat Kasteel de Haar deze traditie herleven. Een exclusieve en onvergetelijke beleving. 
  

BETOVERENDE AMBIANCE

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar, bieden de Soirées Septembre wederom een bijzonder avondvullend programma. Luxe dineren in de betoverende ambiance van de Main Hall van het kasteel, het rijk gedecoreerde achttien meter hoge gewelf in Gotische stijl. Met de adellijke grandeur van destijds in een modern jasje. Een unieke gelegenheid om te ervaren hoe het was om te gast te zijn bij de baron en barones.   

ADELLJKE GASTVRIJHEID IN DE VORIGE EEUW

Baron Etienne van Zuylen van Nijevelt en zijn vrouw, Hélène de Rotschild, lieten in 1890 de ruïnes van Kasteel de Haar herbouwen tot het luxueuze kasteel, dat het nu nog steeds is. Het werd het buitenverblijf voor het, in Parijs woonachtige, echtpaar. Rond 1900 kwam de zogenoemde ‘septembertraditie’ op gang: jaarlijks namen de baron en barones aan het einde van de zomer hun intrek in het kasteel en nodigden al hun familie en vrienden uit. Onder hen bevonden zich leden van koninklijke families, Europese adel, bankiers, filmsterren en politici. Ze genoten onder meer van grootse diners en mondaine feestavonden. Het ontbrak de gasten aan niets. 

TICKETS VOOR DEZE BIJZONDERE BELEVENIS

Maak ook onvergetelijke herinneringen en boek uw tickets voor 27 of 28 september. De eerste editie van de Soirées Septembre, in september vorig jaar, was binnen een paar weken uitverkocht. Het is dan ook aan te raden niet te lang te wachten met het boeken van tickets.

Date info

Datum vr 27 sep - za 28 sep, Tijd vr 27 sep: 19:00 - 23:00, za 28 sep: 19:00 - 23:00, Voeg toe aan je kalender:, iCal, Google calendar, MS Outlook, Office 365

1 Picture

Suggested events

Nonna Hoogland (1999) is prijswinnende illustratrice en kunstenares, werkend in Utrecht, Nederland. In haar werk probeert zij zichzelf en de wereld om haar heen te verwerken en te begrijpen. Hierdoor staat de mens, en voornamelijk de vrouw, centraal in haar werk. Ze focust zich op emoties, relaties, ethiek en (kunst)geschiedenis. Haar werk wisselt van poëtisch naar cynisch, van humoristisch naar intiem, en blijft altijd kwetsbaar in zijn eerlijkheid. Ze maakt gebruik van verschillende analoge technieken, met een voorkeur voor schilderen en keramiek. Voor de expositie ‘Cabinet of Curiosities’ haalt Nonna Hoogland inspiratie uit de rariteitenkabinetten van de 16e, 17e, en 18e eeuw. Ze koppelt oude beeldculturen, verhalen en symbolen aan hedendaagse thematieken. Hieruit ontstaat een collectie van keramieken kunstobjecten, die intrigeren, vervreemden en amuseren.”
Een duo-expositie met schilderijen van Jelleke Meijer en foto’s van Ben de Vries. Jelleke Meijer maakt schilderijen. Foto’s van mens en natuur dienen daarbij als beeldmateriaal. Ze toont, naast haar kleurrijke en indringende portretserie van bekende en onbekende ‘WERELDBURGERS’, een nieuwe serie portretten en landschappen uitgevoerd in karton. De gelaagdheid in het materiaal geeft haar recente werk een extra dimensie. Ben de Vries bewerkt digitale foto’s op de computer tot een nieuw beeld waarin kleur en structuur belangrijke elementen zijn. Het nieuwe beeld geeft de indruk dat de toeschouwer maar één stap naar voren hoeft te doen om zelf in beeld te komen. Het eindresultaat zijn composities met een surrealistische twist. Het is digitaal schilderen: ‘Painted Pictures’. De werken van Meijer en de Vries ontmoeten elkaar in een kleurrijke verbeelding van de werkelijkheid.
Tijdens Down To Earth komen wetenschappelijke verhalen, straattheater, Silent Disco, planetariumvoorstellingen, de historie van Sonnenborgh en verassende cocktails samen. Ontdek, experimenteer en dans tijdens dit gloednieuwe zomerevenement van Sonnenborgh. Nb.: 31 augustus 2024 is een prikkelarme editie.
Tijdens de zomer periode toont Kunstuitleen Utrecht op de Uitgelicht! muur werk uit eigen collectie van enkele leden van Kunstliefde. Onder andere schilderijen, tekeningen en grafiek van jonge kunstenaars en gevestigde namen zijn hier te zien, te leen en te koop. Kunstuitleen Utrecht en Kunstliefde verkennen de mogelijkheden tot samenwerking wat deze zomer resulteert in deze Zomerexpo op de Uitgelicht! muur.
In deze zonneshow kom je alles te weten over de zon. Demonstraties, proefjes en foto’s laten zien hoe de zon aan zijn licht komt, wat licht precies is en wat we van licht kunnen leren. Zie met je eigen ogen waarom het oppervlakte van de zon eruit ziet als een kokende pan water. Samen met de zonneonderzoeker rafel je het zonlicht uiteen in alle kleuren van de regenboog en zie je waarom je met de telescoop van Sonnenborgh – de grootste zonnetelescoop van Nederland- zo’n prachtige blik op de zon hebt. Bij helder weer kun je door de zonnetelescoop kijken. Voor kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen.
Laat je verrassen door nieuwe werken van kunstenaarsleden van Kunstliefde. Met Schilderijen en beelden, tekeningen en grafiek, video en installaties. Zowel recent afgestudeerden als gevestigde namen laten hun werk zien.
Laat je verrassen bij Kunstliefde door nieuwe werken van zo’n veertig kunstenaarsleden. In de Zomerliefde zijn diverse kunstdisciplines te zien, van schilderijen en beelden tot tekeningen en grafiek. Zowel jonge kunstenaars als gevestigde namen tonen hun nieuwste werken. Zomerliefde biedt daardoor een uitstekende gelegenheid om het diverse aanbod van de kunstenaarsleden van Kunstliefde te bekijken en wellicht een kunstwerk aan te schaffen.   Opening: Zaterdag 6 juli om 16.00 uur Door Miriam van Kampen van Kunstuitleen Utrecht. Kunstliefde en de Kunstuitleen verkennen de mogelijkheden tot samenwerking wat tijdens Zomerliefde o.a. resulteert in een expo bij de Kunstuitleen (St. Jacobstraat 251) met werken van enkele leden van Kunstliefde.
Graffiti en textielwerk hebben hun wortels in de maatschappij en hebben beiden hard moeten vechten voor een plek in de kunstwereld. Deze twee zeer verschillende kunstvormen hebben met elkaar gemeen dat ze vaak politieke opvattingen uitdragen, soms associatief en intuïtief en soms recht voor zijn raap. Beide kunstvormen krijgen deze zomer een welverdiend podium in het Centraal Museum. Zie hoe textielwerk uit de hele wereld zich in al zijn kwetsbaarheid op eigen wijze uitspreekt en hoe graffiti kunst van de jaren zeventig tot nu in grote verscheidenheid de taal van de straat viert. Ervaar en neem deel aan interventies van Crafting Resistance en Creative Lab Utrecht en je weet zeker dat je nooit meer op dezelfde manier kijkt naar graffiti en textielkunst.
Gedurende de zomermaanden juli en augustus exposeren Utrechtse papierknippers en -snijders recent werk in het Stadhuis van Utrecht. Van klassieke zwart-wit silhouetten van de stad tot grote, kleurige wandkleden en van uiterst gestileerd tot buitengewoon gedetailleerd. In papierknippen komt veel creativiteit tot uiting en elke deelnemer geeft een eigen interpretatie aan het thema Utrecht. Deelnemers aan de tentoonstelling zijn Sandra Westgeest, Maja Houtman, Carin van Dongen, Pooja Verma, Sabeth Elberse, Jet van Dam, Miguel Castro en Paula Versnick. Allen zijn lid van de Utrechtse knipkring van de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst en bezitten meer dan één kunsttalent: ze kunnen ook schilderen, boekbinden, tegels ontwerpen of goudsmeden. Ze zijn komiek, grafisch vormgever of zanger. Papierknippen heeft al meer dan vier eeuwen een plek in de Nederlandse samenleving en is bijgeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. De Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst bestaat ruim veertig jaar en telt meer dan 300 leden die samen de papierknip en -snijkunst uitoefenen, van elkaar leren en kennis delen. In samenwerking met musea en galerieën organiseert zij tentoonstellingen en ondersteunt haar papierkunstenaars daar waar mogelijk. Tijdens de tentoonstelling kunnen bezoekers zelf aan de slag tijdens een van de gratis workshops. Ervaring is niet vereist. Alle niveaus van bekwaamheid zijn welkom. Raadpleeg voor de tijden de website papierknippen.nl. Ma t/m vr 8:30-17:00 uur (do tot 21:00 uur).
Kom tijdens de zomervakantie langs in het Universiteitsmuseum Utrecht – UMU. Het UMU is hét museum voor iedereen die nieuwsgierig is. In dit familiemuseum krijg je een kijkje onder de motorkap van wetenschap en word je zelf een onderzoeker. In ze zomervakantie is er bovendien van alles te doen. Zo zijn er wekelijks workshops in de maakstudio en kun je in de zomer echte wetenschappers van de UU tegenkomen in het museum. Ook zijn er verschillende buitenactiviteiten in de Oude Hortus. Naast deze extra zomeractiviteiten, kun je ook gewoon de vaste zalen van het UMU bezoeken. Daar maak je kennis met wetenschap uit heden en verleden en ontdek je hoe je onderzoek doet. Je kunt er een hartlongmachine ontwerpen, het gedrag van apen en mensen bestuderen of experimenteren met een luchtpomp. Je ziet opgezette dieren en skeletten, oogmodellen en oude instrumenten zoals de beroemde Van Leeuwenhoekmicroscoop. Di t/m zo, 10:00-17:00