Zakkenwassers

Description

Farida woont in een straat vol zakkenwassers.

Wie klopt er aan de deur? En met welke geheime hartstocht?

Een grootstedelijke patatbakker, een op drift geraakte kapster, een idealistisch handwerkcollectief, de leegte?

Goedgebekt en flexibel voert Farida je mee in een magisch-absurdistisch universum. Een voorstelling waar je van duizelt, én van opkikkert.

Date info

Datum do 19 sep, Tijd 20:30, Voeg toe aan je kalender:, iCal, Google calendar, MS Outlook, Office 365

1 Picture

Suggested events

Het moest er natuurlijk een keer van komen: Remko Vrijdag gaat solo. Halleluja! Hij deed al eerder een triootje, met De Vliegende Panters, en een duo, met Martine Sandifort. Hij deed grote musicals, films, tv en toneel, maar waarom het toneel delen als je zelf zoveel kunt en nog meer te vertellen hebt? Vanuit de zeer nabije toekomst doet Vrijdag verslag van de wereld na de grote kladderadatsch. De mensheid is geheel uitgestorven en Remko Vrijdag is op de een of andere manier de enige overlevende. Hoe leuk is dat? Mwah, wisselt nogal, weet hij inmiddels uit eigen ervaring. Er valt in elk geval veel te vertellen over het einde van dewereld as we know it, dat is het goede nieuws. Dat er geen publiek meer over is, is jammer, maar aan de andere kant: hoe solo wil je het hebben?        Vrijdag Doemsdag is een post apocalyptische tragikomedie, een dystopische one man show voor volwassenen die tegen het donker kunnen, een einde-der-tijden conference waarin Vrijdag met sardonisch genoegen vertelt, grapt en zingt over hoe we het met z’n allen zo ver hebben laten komen, en waarin al zijn talenten vrijuit hun gang kunnen gaan: imitaties, zang, comedy, drama. Iets wat zich razendsnel heen en weer beweegt tussen cabaret, toneel en kleinkunst. Ambitieus, diep, retegrappig en zijn meest persoonlijke programma tot nu toe.  Over Remko Remko maakte met De Vliegende Panters vijf bewierookte theatershows en twee tv-series. Met Martine Sandifort maakte hij vier programma’s. De laatste twee werden beide genomineerd voor de Poelifinario. Voor zijn rol als Willy Wonka in de musical Charlie and the Chocolate Factory werd hij genomineerd voor een Musical Award. Oh ja – hij was ook Mark Rutte.
Met een film over het 45-jarig jubileum, Marja van Katendrecht, Deng Boy, Loekie Knol en Johan Hoogeboom, Kees van Amstel, Roel C. Verburg, Gerrie Smits en Burger Koekoek. 11:30 uur – Opening theater met beeld compilatie 45 jarig jubileum 12:30 uur – Marja van Katendrecht Te zien op: 7 november 2024 Voorstelling: Aan boord bij Marja 13:15 uur – Deng Boy Te zien op: 21 en 22 februari 2025 Voorstelling: Kijk iets hier! 14:00 uur – Loeki Knol en Johan Hoogeboom Te zien op: 13 en 14 december 2024 Voorstelling: Tour de Chant 14:45 uur – Kees van Amstel Te zien op: 5 februari 2025 Voorstelling: Dit gaat allemaal van jullie eigen tijd af 15:30 uur – Roel C. Verburg Te zien op: 27 en 28 september 2024 Voorstelling: Magisch Realisme 16:15 uur – Gerrie Smits Te zien op: 6 november 2024 Voorstelling: Zoete Koek (try-out) 17:00 uur – Burger Koekoek Te zien op: 17 en 18 januari 2025 Voorstelling: Hoe vind je zelf dat het gaat? Kijk voor meer info op: https://uitfeest.nl/2024/uitfeest-utrecht [https://uitfeest.nl/2024/uitfeest-utrecht]
‘Leaving Trumpland 2.0’ is in het Engels, met een klein beetje Nederlands. ‘Leaving Trumpland 2.0’ is performed in English, with some content in Dutch. De Amerikaans-Nederlandse comedian Greg Shapiro komt vanaf 13 september met een nieuwe versie van zijn vorige show: ‘Leaving Trumpland 2.0’. In deze voorstelling brengt hij een survival guide voor de aankomende verkiezingen, met zijn kenmerkende vlijmscherpe gevoel voor humor. We dachten dat we van hem af waren, maar daar is hij weer… In de voorstelling ‘Leaving Trumpland 2.0’ probeert Greg Shapiro opnieuw afscheid te nemen van zijn Trump-imitatie, onder andere bekend van de ‘Netherlands Second’ video bij ‘Zondag met Lubach’. Shapiro (Boom Chicago, BNR, Comedy Central) stoomt Nederlanders en expats met deze show klaar voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 5 november aanstaande. ‘Leaving Trumpland’ (geregisseerd door Michael Diederich) was Greg Shapiro’s zesde solovoorstelling en leverde hem lovende recensies op. Cabaret, stand-up en een vleugje improvisatie, over onderwerpen als campagne voeren, stemmen per brief en vluchtelingen als buren, maar ook over hoe Shapiro zijn stiefvader aan corona verloor, nadat hij besmet werd door Trump-aanhangers. In deze herziene versie komen allerlei actuele vragen aan bod. Wordt Trump écht weer president? Zal de hoogbejaarde Biden de verkiezingsdag überhaupt wel halen? Kun je eigenlijk president zijn als er zoveel rechtszaken tegen je worden aangespannen? Eén ding is zeker: of hij nu wint of niet, Trump zal sowieso zijn eigen overwinning uitroepen.  Als Trump nu weer verliest, dan laten we Trumpland (hopelijk) voorgoed achter ons. Maar wat als hij wint? Zal Shapiro dan ooit nog kunnen terugkeren naar zijn geboorteland? Een deel van zijn familie woont in ‘Deep Red States’, waar je maar beter geen Biden-sticker op je auto kunt plakken. Andere familieleden geloven dat Joe Biden een pedofiel is met buitenaards DNA. Maar als het Shapiro lukt om Thanksgiving met deze mensen te overleven, dan kunnen wij (zeker na deze voorstelling) de komende verkiezingen ook aan. Neem je vragen mee voor beide kandidaten, want Greg Shapiro staat klaar om ze te beantwoorden – zowel in de persoon van Joe Biden als die van Donald Trump. De première is 23 september aanstaande in De Kleine Komedie, te Amsterdam. 
Hebben we zin in leven of leven we in zin? Heeft het zin om te geven, als nemen het doel is? Bedenk voor jouw leven, wat zin voor gevoel is Als we de reden voor geven, zelf blijven verzinnen Valt binnen het leven, nog heel veel te winnen Vind jij dit te zwaar? Te poëtisch? Zweverige taal? Wees niet bang, wij verpakken dit in liedjes en een laagdrempelig verhaal. Een lach, een lied, een grap, muziek, en een overdosis zin vormen samen “Verzingeving”; en maken van onzin, onze zin!
‘Een authentieke nieuwe stem in cabaretland, een overdonderend megatalent, en vooral buitengewoon grappig”: meet Selma Visscher. Terwijl iedereen zichzelf non-stop probeert te verkopen, blijft Selma dicht bij haar kernwaarden van ongemak en schaamteZe geeft met muziek een nieuwe invulling aan het genre stand-up. Muzikaal omlijst door haar broer Lars Visscher, een grote naam in de accordeon-scene. Haar weg naar het cabaretpodium is er een uit het boekje. Ze werd van de toneelschool gestuurd. En nog geen maand erna won ze, zonder verdere ervaring op het (cabaret)podium de juryprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. De jaren erop stond ze in de finales van het Amsterdams Kleinkunst Festival en Cameretten. Nu staat ze met haar debuutvoorstelling in de theaters.
‘Een authentieke nieuwe stem in cabaretland, een overdonderend megatalent, en vooral buitengewoon grappig”: meet Selma Visscher. Terwijl iedereen zichzelf non-stop probeert te verkopen, blijft Selma dicht bij haar kernwaarden van ongemak en schaamteZe geeft met muziek een nieuwe invulling aan het genre stand-up. Muzikaal omlijst door haar broer Lars Visscher, een grote naam in de accordeon-scene. Haar weg naar het cabaretpodium is er een uit het boekje. Ze werd van de toneelschool gestuurd. En nog geen maand erna won ze, zonder verdere ervaring op het (cabaret)podium de juryprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. De jaren erop stond ze in de finales van het Amsterdams Kleinkunst Festival en Cameretten. Nu staat ze met haar debuutvoorstelling in de theaters.
Wat gisteren nog oké was, is vandaag not done. In ‘EL7EBS’ (gevangenis), de comedy theatershow 2024 van Borrelnootjez, is Nederland veranderd in een dystopische dwangbuis waar je niets meer mag zeggen over iets of iemand. Voor Arnold, MischMisch, Fatah, Reza, Fou3ad en een hele stal aan nieuwe typetjes staat hun bestaan op het spel. Kunnen zij nog zijn wie ze waren of gaan zij gebukt onder het nieuwe regime? De Borrelnootjez slepen je door een proces van ondervraging, rechtbanktorries tot aan de bajes mee. Met dit keer nog meer typetjes, absurde situaties, muziek, zelfspot en een flinke dosis slapstick geven Khalid en Hamza je een kijkje in hun schizofrene hoofden. ‘Of mag je dat niet meer zeggen?’
Wat zit er allemaal verscholen in een theatertekst? Twee keer per maand kun je op dinsdagavond scripts lezen van toneelstukken in de bibliotheek. Onder begeleiding van Tessa Kraijer (docerend theatermaker) lezen we als groep de tekst hardop voor en ontleden we de zinnen. Leuk voor liefhebbers van taal, literatuur, maar ook een manier om toneel te spelen zonder op een podium te hoeven staan. Deelname is gratis, maar graag aanmelden. Elke avond lezen we een ander stuk, dus je kunt ook een losse avond langskomen.
Michael Powells klassieker (1960) over voyeurisme en de agressie van de camera werd gerestaureerd door Martin Scorseses Film Foundation en is nu te zien bij Hoogt in Bieb Neude. Verwacht vanaf 5 september 2024. De schuwe Mark Lewis werkt als camera-assistent in een filmstudio. Niemand is op de hoogte van Marks psychopathisch gedrag, ook onderhuurster Helen Stephens niet, die soms met Mark uitgaat in vroeg-sixties-Londen. Michael Powells eerste lange speelfilm na de jarenlange samenwerking met Emeric Pressburger betekende vrijwel zijn ondergang als filmmaker. De film werd bij verschijning door de filmcritici neergesabeld als ‘ziek’ en ‘immoreel’ en  vrijwel direct uit roulatie gehaald. Het betekende het einde van Michael Powells loopbaan als regisseur. Ook de carrière van hoofdrolspeler Karlheinz Böhm kreeg een gevoelige knauw. Peeping Tom – al lang voorzien van de status ‘klassieker’ – geldt als sleutelwerk over het voyeurisme en de agressie van de camera. Begin jaren tachtig werd de film, vooral door toedoen van Martin Scorsese, herontdekt. De film is, na eerdere restauratie op initiatief van Martin Scorseses Film Foundation, opnieuw gerestaureerd, nu digitaal (4K). Cast: Anna Massey, Karlheinz Böhm, Moira Shearer Regisseur: Michael Powel https://www.imdb.com/title/tt0054167/ [https://www.imdb.com/title/tt0054167/]