Een avond met Karim Amghar

Description

Landgoed de Wilmersberg en Boekhandel Broekhuis ontvangen met trots Karim Amghar op dinsdag 10 juni om 20.00 uur. Hij zal deze avond vertellen over zijn nieuwe boek 'Maar dat begrijp jij toch niet' en aansluitend vragen beantwoorden uit de zaal en signeren.

‘Maar dat begrijp jij toch niet.’
Dat kreeg Karim Amghar als mbo-student steeds te horen. Want: hij was maar ‘lager’ opgeleid. Nu, als docent, ziet hij hoe mbo’ers nog steeds te maken hebben met onderwaardering. Ze krijgen minder kansen, minder waardering én minder salaris dan ‘hoger’ opgeleiden. En dat terwijl ze onmisbaar zijn voor onze samenleving. In dit hartstochtelijke pamflet rekent Karim Amghar definitief af met de vooroordelen over het mbo en laat zien: het mbo is juist het Meest Belangrijke Onderwijs van Nederland.

KARIM AMGHAR

Karim Amghar is auteur van de bestseller “Maar dat begrijp jij toch niet”, waarin wordt afgerekend met de onderwaardering van het mbo en het onmisbare belang ervan voor onze samenleving wordt benadrukt.
Daarnaast is Karim een Nederlandse schrijver voor o.a. Trouw en NRC, auteur van de boeken “Van Radicaal Naar Amicaal” en “HOOR MIJ ZIE MIJ”, programmamaker, televisiepresentator, onderwijsprofessional, trainer en docent van Marokkaanse afkomst. Hij heeft een zesdelige serie voor HUMAN over mentale gezondheid in verschillende culturen gemaakt.
Hij geeft les aan een mbo-school in Rotterdam en presenteerde veelgeprezen programma’s als Karim pakt zijn kans en De Maastrichtse droom.
In 2018 won Karim de Compassieprijs en in 2024 de titel Jonge Toezichthouder van het Jaar.

Reacties:
‘Je kan niet om Karim Amghar heen als je werkt aan onderwijs en gelijke kansen.’ -Robbert Dijkgraaf
‘Een hartstochtelijk - op momenten confronterend - appèl.’ -Merel van Vroonhoven
‘Karim Amghar maakt korte metten met alle vooroordelen.’ -Kitty Herweijer

De avond is inclusief een kop koffie/thee.

Start: 20.00 uur
Inloop: 19.30 uur


Suggested events

Van 16 februari t/m 17 mei 2025 is in Rijksmuseum Twenthe de eerste museale solotentoonstelling te zien van kunstenaar Elsbeth Cochius. Cochius (1951) woont en werkt in Enschede, en
God, Sex en Shostakovich deel 1 was een hit. Iedereen wilde wel weten hoe het leven in een sekte eruitzag. Maar hoe ging het verder met dat meisje? Is er leven na de sekte? In haar zoektoch
Poopoo, Pinkeltje, Fluffy en hun soortgenoten zijn naast kat ook de muze van hedendaagse kunstenaars. In Kasteel Ruurlo zie je hoe het de kat vergaat in de kunst van nu. Harige (ant