Ro-d-Ys

Description

Ro-d-ys-eerbetoon door Diederik Nomden, Ralph Mulder en band


De Ro-dy-s uit Oude Pekela schrijven in de jaren zestig popgeschiedenis met eigen nummers als 'Take her home' en Just fancy'. Diederik Nomden (The Analoques en Her Majesty) en Ralph Mulder (Alamo Race Track) zijn trots dat er destijds zoveel muzikaal moois ontstond in de de regio waar zij opgroeiden. Ze brengen daarom met bevriende topmuzikanten een eerbetoon. Wiebe Klijnstra en Jan van der Meide halen herineringen op met foto's en filmbeelden. Een Ro-d-ys-avond vol verrassingen over, volgens velen, een van de beste Nederlandse bands ooit.


De Summer of Love in 1967 was de zomer van de Ro…


Ro-d-ys-eerbetoon door Diederik Nomden, Ralph Mulder en band


De Ro-dy-s uit Oude Pekela schrijven in de jaren zestig popgeschiedenis met eigen nummers als 'Take her home' en Just fancy'. Diederik Nomden (The Analoques en Her Majesty) en Ralph Mulder (Alamo Race Track) zijn trots dat er destijds zoveel muzikaal moois ontstond in de de regio waar zij opgroeiden. Ze brengen daarom met bevriende topmuzikanten een eerbetoon. Wiebe Klijnstra en Jan van der Meide halen herineringen op met foto's en filmbeelden. Een Ro-d-ys-avond vol verrassingen over, volgens velen, een van de beste Nederlandse bands ooit.


De Summer of Love in 1967 was de zomer van de Ro-d-ys. De uit Oude Pekela afkomstige band, met Harry Rijnbergen, Joop Hulzebos, Wiechert Kenter en Bennie Groen, stond toen achttien weken in de Top 40. Op enig moment stonden er zelfs twee nummers in de hitlijst: 'Take her home' en 'Just fancy'. Een nog altijd ongekende prestatie. De Ro-d-ys maakten tien singles en namen twee lp's op. Daarnaast werden ze geroemd om hun goede live-optredens.


Diederik Nomden (The Analoques en Her Majesty) nam het initiatief voor een muzikaal eerbetoon, waarin hij samen Ralph Mulder (Alamo Race Track) en andere topmuzikanten het Ro-d-ys-repertoire zal spelen. Nomden zegt: 'De muziek spreekt ons aan vanwege de frisheid en vindingrijkheid van de composities en arrangementen. Je zou ze qua sfeer kunnen vergelijken met The Kinks en wat ons betreft zijn hun beste nummers ook van dat niveau. En dan is er de pure trots dat er zoveel moois is ontstaan in de regio waar Ralph en ik zijn opgegroeid. Het is een voorrecht om de artistieke erfenis van een van de beste Nederlandse bands ooit te mogen brengen.'


De Ro-d-ys-avond vindt plaats in de sfeer van de jaren 60. Presentatoren Wiebe Klijnstra en Jan van der Meide halen herinneringen op aan de hand van gesprekken, foto's en filmpjes aan een voor velen onvergetelijke tijd. 


Information sur la date

  • Donderdag 20 juni 2024 20.15 - 22.00 uur
  • Uitverkocht Vrijdag 21 juni 2024 20.15 - 22.00 uur

Billets

Info:

van € 23,00 tot € 25,00

Organisateur

Vous organisez cet événement ?

Contactez-nous si vous souhaitez mettre à jour les informations et autres.

Nous contacter

1 Photo

Événements suggérés

In deze vierdelige workshop (ook afzonderlijk te volgen) ga je samen aan de slag met het maken van je eigen drukwerk. Laat je raken en inspireren door de verzetsverhalen van vier bijzondere Groningers. Op vrijdag 10 mei a.s. gaat in de Vennekerk in Winschoten de vierdelige workshop Joods verhaal in verzet en portret van start. De workshopserie is onderdeel van het project The Blue Barge. Het initiatief biedt Winschoters van nu de unieke kans om in de voetsporen van het Winschoter kunstenaarsverzet van toen te treden. In deze vierdelige workshop (ook afzonderlijk te volgen) ga je samen aan de slag met het maken van je eigen drukwerk. Laat je raken en inspireren door de verzetsverhalen van vier bijzondere Groningers. Na een korte lezing ga je, samen met de mensen van GRID Grafisch Museum Groningen, aan de slag met je eigen drukwerk, in de stijl H.N. Werkman. In de Druktemaker, hun mobiele museumdrukkerij, is alles aanwezig om je drukwerk op een indrukwekkende en kleurrijke manier vorm te geven. Voor wie? De wo… Op vrijdag 10 mei a.s. gaat in de Vennekerk in Winschoten de vierdelige workshop Joods verhaal in verzet en portret van start. De workshopserie is onderdeel van het project The Blue Barge. Het initiatief biedt Winschoters van nu de unieke kans om in de voetsporen van het Winschoter kunstenaarsverzet van toen te treden. In deze vierdelige workshop (ook afzonderlijk te volgen) ga je samen aan de slag met het maken van je eigen drukwerk. Laat je raken en inspireren door de verzetsverhalen van vier bijzondere Groningers. Na een korte lezing ga je, samen met de mensen van GRID Grafisch Museum Groningen, aan de slag met je eigen drukwerk, in de stijl H.N. Werkman. In de Druktemaker, hun mobiele museumdrukkerij, is alles aanwezig om je drukwerk op een indrukwekkende en kleurrijke manier vorm te geven. Voor wie? De workshopserie is gratis en staat open voor iedereen die zich maatschappelijke betrokken voelt en houdt van creativiteit. De bijeenkomsten vinden plaats op 10, 17, 24 en 31 mei (van 14.00-16.00 uur) in de Vennekerk aan Venne 152 in Winschoten. Er is plaats voor maximaal vijftien deelnemers. Belangstellenden kunnen zich inschrijven via de mail.
Ontdek het prachtige religieuze erfgoed van Oost-Groningen: kerken, torens en een synagoge! Veel kerken, torens en een synagoge in Oost-Groningen openen op zaterdag 1 juni hun deuren voor het publiek. Op die dag wordt namelijk voor de 9e keer het Kerkenpad Oost-Groningen georganiseerd. In de deelnemende gebouwen zijn vrijwilligers aanwezig om bezoekers te verwelkomen, rond te leiden en vragen te beantwoorden. Een uitgelezen kans om het rijke religieuze erfgoed van Oost-Groningen te ontdekken. In sommige kerken worden bovendien extra activiteiten georganiseerd. Denk aan een expositie, een boekenmarkt of een miniconcert. Bezoekers kunnen gebruik maken van een van de fietsroutes van de organisatie of zelf voor auto of fiets een route bedenken langs de verschillende kerken. Een overzicht van deelnemende gebouwen, extra activiteiten en fietsroutes is te vinden op kerkenpadoostgroningen.nl.
Pianist en componist Mischa Hillesum was de jongste broer van Etty Hillesum. Het gezin Hillesum woonde vanaf begin september 1918 tot en met eind 1923 in Winschoten. Mischa, het derde kind Hillesum, werd daar geboren. Toen in 1964 het dagboek van de journalist Philip Mechanicus werd gepubliceerd, besloot Het Parool om niet een zinnetje dat Etty betrof eruit te lichten, maar een over Mischa: ‘6 september 1943: Het jongste transport [naar Auschwitz] zag een jonge, geniale pianist verdwijnen,Mischa Hillesum, die onder de hoge bescherming van Willem Mengelberg himself stond…’ Wie was Mischa anders dan de jongste broer van Etty Hillesum? Waarin school zijn muzikale genialiteit? Alexandra Nagel vertelt hierover op 15 juni. Alexandra is historicus op het gebied van de westerse esoterie. Als gevolg van haar onderzoek naar de handlezer Julius Spier, vond zij ook historisch materiaal dat betrekking heeft op Etty Hillesum. Foto: Collectie Joods Museum
Ro-d-ys-eerbetoon door Diederik Nomden, Ralph Mulder en band De Ro-dy-s uit Oude Pekela schrijven in de jaren zestig popgeschiedenis met eigen nummers als 'Take her home' en Just fancy'. Diederik Nomden (The Analoques en Her Majesty) en Ralph Mulder (Alamo Race Track) zijn trots dat er destijds zoveel muzikaal moois ontstond in de de regio waar zij opgroeiden. Ze brengen daarom met bevriende topmuzikanten een eerbetoon. Wiebe Klijnstra en Jan van der Meide halen herineringen op met foto's en filmbeelden. Een Ro-d-ys-avond vol verrassingen over, volgens velen, een van de beste Nederlandse bands ooit. De Summer of Love in 1967 was de zomer van de Ro… Ro-d-ys-eerbetoon door Diederik Nomden, Ralph Mulder en band De Ro-dy-s uit Oude Pekela schrijven in de jaren zestig popgeschiedenis met eigen nummers als 'Take her home' en Just fancy'. Diederik Nomden (The Analoques en Her Majesty) en Ralph Mulder (Alamo Race Track) zijn trots dat er destijds zoveel muzikaal moois ontstond in de de regio waar zij opgroeiden. Ze brengen daarom met bevriende topmuzikanten een eerbetoon. Wiebe Klijnstra en Jan van der Meide halen herineringen op met foto's en filmbeelden. Een Ro-d-ys-avond vol verrassingen over, volgens velen, een van de beste Nederlandse bands ooit. De Summer of Love in 1967 was de zomer van de Ro-d-ys. De uit Oude Pekela afkomstige band, met Harry Rijnbergen, Joop Hulzebos, Wiechert Kenter en Bennie Groen, stond toen achttien weken in de Top 40. Op enig moment stonden er zelfs twee nummers in de hitlijst: 'Take her home' en 'Just fancy'. Een nog altijd ongekende prestatie. De Ro-d-ys maakten tien singles en namen twee lp's op. Daarnaast werden ze geroemd om hun goede live-optredens. Diederik Nomden (The Analoques en Her Majesty) nam het initiatief voor een muzikaal eerbetoon, waarin hij samen Ralph Mulder (Alamo Race Track) en andere topmuzikanten het Ro-d-ys-repertoire zal spelen. Nomden zegt: 'De muziek spreekt ons aan vanwege de frisheid en vindingrijkheid van de composities en arrangementen. Je zou ze qua sfeer kunnen vergelijken met The Kinks en wat ons betreft zijn hun beste nummers ook van dat niveau. En dan is er de pure trots dat er zoveel moois is ontstaan in de regio waar Ralph en ik zijn opgegroeid. Het is een voorrecht om de artistieke erfenis van een van de beste Nederlandse bands ooit te mogen brengen.' De Ro-d-ys-avond vindt plaats in de sfeer van de jaren 60. Presentatoren Wiebe Klijnstra en Jan van der Meide halen herinneringen op aan de hand van gesprekken, foto's en filmpjes aan een voor velen onvergetelijke tijd. 
Geniet van een Middeleeuws Muziekevenement bij De Cleyne Hortus. Ervaar de sfeer van weleer met de klanken van schalmei, trommels, dulciaan, doedelzak, nyckelharpa en chalumeau. In de middeleeuwse Muziekmaand organiseren wij een muziekevenement. Het evenement vindt plaats op zondag 16 juni 2024 van 13.00 uur tot 17.00 uur. De Truwanten bestaande uit Greet Kloeg, Sjoerd Visser en Willem Jan van Wijk zullen prachtige middeleeuwse en renaissance muziek ten gehore brengen op schalmei, doedelzak, dulciaan en trommels. Jantien Schaap en Martijn Versteegh brengen bijzonder repertoire ten gehore op nyckelharpa, schalmei en chalumeau. Wij verzorgen tijdens dit muziekevenement ook demonstraties van oude muziekinstrumenten in samenwerking met museum Vosbergen in Eelde.
Op 30 juni is in Blauwestad bij de Wilgenborg hetKom over de brug festival.Een aantrekkelijk ééndaags festival waar voor ieders interesse enleeftijd iets te beleven valt.Erik Hulsegge geeft om 10.30 uur het startsein van hetKom over de brug festival. Hierna kunt u op stap. Programma De ochtend is vanaf 11.00 uur gevuld zijn met verhalen en gedichten. Erik Hulsegge leest enkele van zijn columns. Refia Doevendans leest enkele gedichten voor. Rondom de Wilgenborg staan kramen met ambachten, kunst- en streekproducten. De Wilgenborg is omgetoverd tot één groot atelier, waar kunstenaars werken. Daarnaast worden gratis workshops gegeven . Er starten die dag op 5 tijdstippen 4 verschillende workshops van één uur. Jong en oud kan deelnemen. Het Groninger Museum komt met een prachtige zilverkleurige Museum on Tour caravan, ook hier worden workshops gegeven. Muziek Voor de muziek liefhebbers treden ‘s middags Diederik Nomden, Bert Hadders en de jonge band Just Us van Nick Strobos en Jolien Folkerts op. Dit festival wordt -een dag die verbinding maakt tussen Blauwestad en de omliggende dorpen. -een dag die verbinding maakt tussen kunst, ambacht, ambachtelijk geproduceerd voedsel en ons cultureel landschap Pieter Smit brug D… Programma De ochtend is vanaf 11.00 uur gevuld zijn met verhalen en gedichten. Erik Hulsegge leest enkele van zijn columns. Refia Doevendans leest enkele gedichten voor. Rondom de Wilgenborg staan kramen met ambachten, kunst- en streekproducten. De Wilgenborg is omgetoverd tot één groot atelier, waar kunstenaars werken. Daarnaast worden gratis workshops gegeven . Er starten die dag op 5 tijdstippen 4 verschillende workshops van één uur. Jong en oud kan deelnemen. Het Groninger Museum komt met een prachtige zilverkleurige Museum on Tour caravan, ook hier worden workshops gegeven. Muziek Voor de muziek liefhebbers treden ‘s middags Diederik Nomden, Bert Hadders en de jonge band Just Us van Nick Strobos en Jolien Folkerts op. Dit festival wordt -een dag die verbinding maakt tussen Blauwestad en de omliggende dorpen. -een dag die verbinding maakt tussen kunst, ambacht, ambachtelijk geproduceerd voedsel en ons cultureel landschap Pieter Smit brug Deze brug is de langste fietsbrug van Europa en verbindt de stad Winschoten met Blauwestad. De brug loopt vanaf het Winschoter Stadspark, over het Land Art project van Marc van Zanten en Gert Noordhoff, over het water , naar de Wilgenborg. Basisscholen De leerlingen van de basisscholen in het Oldambt zijn uitgenodigd het mooiste huis van Blauwestad te ontwerpen en ook te bouwen. Van iedere school zullen twee ontwerpen te zien zijn . Hierop kunnen bezoekers stemmen. De twee ontwerpen die de meeste stemmen en de hoogste beoordeling van de jury krijgen, worden hiervoor sportief beloond. De groep jongste ontwerpers gaan een middagje naar het Speulparadies in Beerta en de oudste groep ontwerpers krijgen een middagje supp-les bij de Supperij in Beerta Kortom een dag boordevol verrassing en ontmoeting. Klinkt dit alles u als muziek in de oren., standhouders en vrijwilligers zijn nog van harte welkom. Meldt u aan.
Gedurende het museumseizoen worden er op een aantal donderdagen in Museum Helmantel exclusieve rondleidingen inclusief lunch georganiseerd.  Een rondleiding start op een donderdag om 10.00 uur met koffie en gebak. Daarna krijg je niet alleen de tentoonstelling te zien, maar ook rondgeleid door het fraai ingerichte voorhuis, welke normaal niet toegankelijk is voor bezoekers. Tevens kun je een kijkje nemen in het atelier van Helmantel. Een rondleiding wordt voorzien van deskundige uitleg over het leven en het werk van Henk Helmantel, de collecties en de bijzondere geschiedenis van De Weem. Ter afsluiting krijg je een uitgebreide lunch met soep, broodjes en drinken. Je kunt daarna op eigen gelegenheid de tentoonstelling verder bekijken.  De rondleiding is niet rolstoelvriendelijk, aangezien de bovenverdieping niet per rolstoel toegankelijk is. Aanmelden voor een rondleiding is verplicht en kan via de website van het museum.
Ontdek varend en wandelend de parels van Appingedam, bezoek de mooie galerieën, musea en historische gebouwen en geniet van koffie met gebak of een lekkere lunch in een van de vele eetgelegenheden. Kunst, cultuurhistorie en een lekker hapje en drankje: deze zomer kun je weer genieten van het Damster culturele evenement Artiveer. Ontdek varend met het Damsterveer en wandelend de parels van Appingedam, bezoek de mooie galerieën, musea en historische gebouwen en geniet van koffie met gebak of een lekkere lunch in een van de vele eetgelegenheden. Maak in één dag kennis met het rijke cultuurhistorisch erfgoed dat de middeleeuwse stad te bieden heeft en laat je verrassen door schilderijen, beelden en meer. Met het Damsterveer vaar je over eeuwenoude waterwegen, die al bevaren werden door handelsschepen toen Appingedam een bloeiende middeleeuwse stad was. De hangende keukens, kalkoven De Fivel, de nieuwe stadshaven: ontdek dat Appingedam een bijzondere stad is, een mooie mix van oud en nieuw. Met een Artiveer… Kunst, cultuurhistorie en een lekker hapje en drankje: deze zomer kun je weer genieten van het Damster culturele evenement Artiveer. Ontdek varend met het Damsterveer en wandelend de parels van Appingedam, bezoek de mooie galerieën, musea en historische gebouwen en geniet van koffie met gebak of een lekkere lunch in een van de vele eetgelegenheden. Maak in één dag kennis met het rijke cultuurhistorisch erfgoed dat de middeleeuwse stad te bieden heeft en laat je verrassen door schilderijen, beelden en meer. Met het Damsterveer vaar je over eeuwenoude waterwegen, die al bevaren werden door handelsschepen toen Appingedam een bloeiende middeleeuwse stad was. De hangende keukens, kalkoven De Fivel, de nieuwe stadshaven: ontdek dat Appingedam een bijzondere stad is, een mooie mix van oud en nieuw. Met een Artiveerticket kun je op de vrijdagen 31 mei,12 juli of 6 september de hele dag met de rondvaartboot door Appingedam varen. Je stapt op en af waar je wilt en zo vaak je wilt. Daarnaast krijgt je met je ticket korting bij de deelnemende musea, galerieën en eetgelegenheden. Informatie over de deelnemende musea, galerieën en eetgelegenheden vind je hieronder. Deelnemende musea Deelnemende galerieën  Deelnemende eetgelegenheden  Overige historische bezienswaardigheden: Artiveer wordt georganiseerd door Damsterveer, Noordelijke Kunsthof, Groninger Zilverkamer, Artchoices Kunstuitleen Galerie & Cadeauwinkel en Museum Stad Appingedam. De werkgroep Artiveer valt onder de Stichting Activiteiten Stad Appingedam (SASA), Daarnaast wordt medewerking verleend door Marketing Eemsdelta. 
Op 29 juni wordt er rondom de tentoonstelling Ode aan de Veenkoloniale vrouw in het Veenkoloniaal Museum een schilderworkshop incl rondleiding en lunch georganiseerd. De dag start met een rondleiding door de expositie 'Een ode aan de Veenkoloniale vrouw', waarbij speciale aandacht wordt besteed aan context, compositie en kleurgebruik. Deelnemers ontvangen ook een document dat extra uitleg geeft over het mengen van kleuren en compositie. Vervolgens gaan de deelnemers zelf aan de slag om een schilderij te creëren, geïnspireerd door een kunstwerk uit de expositie. Ze werken hierbij aan de hand van fotokopieën van één of meerdere schilderijen uit de tentoonstelling. Indien nodig, kunnen extra fotokopieën ter plekke worden gemaakt. Deelnemers mogen ook een eigen foto meebrengen van een inspirerende vrouw in hun omgeving en deze integreren in het thema van de expositie. Tot slot worden de creaties besproken in de groep en neemt iedere deelnemer zijn of haar eigen kunstwerk diezelfde middag nog mee naar huis. De wo… De dag start met een rondleiding door de expositie 'Een ode aan de Veenkoloniale vrouw', waarbij speciale aandacht wordt besteed aan context, compositie en kleurgebruik. Deelnemers ontvangen ook een document dat extra uitleg geeft over het mengen van kleuren en compositie. Vervolgens gaan de deelnemers zelf aan de slag om een schilderij te creëren, geïnspireerd door een kunstwerk uit de expositie. Ze werken hierbij aan de hand van fotokopieën van één of meerdere schilderijen uit de tentoonstelling. Indien nodig, kunnen extra fotokopieën ter plekke worden gemaakt. Deelnemers mogen ook een eigen foto meebrengen van een inspirerende vrouw in hun omgeving en deze integreren in het thema van de expositie. Tot slot worden de creaties besproken in de groep en neemt iedere deelnemer zijn of haar eigen kunstwerk diezelfde middag nog mee naar huis. De workshop is themagericht, met een 2,5 uur durend ochtendprogramma (10.00 12.30 uur), pauze en een 2 uur durend middagprogramma (13:30-15:30 uur). Lunch wordt verzorgd en zal als onderdeel van de workshop worden aangeboden. Inclusief lunch en museumrondleiding door de expositie Een ode aan Veenkoloniale vrouw door kunstenares Diane Brodie. Kosten: € 75,-, verplicht aanmelden vooraf via strikkers@veenkoloniaalmuseum.nl, uiterste aanmelddatum is 24 juni.