Orgelconcert Chang Jong Lee

Description

Het tweede concert in de zomerserie orgel-inloopconcerten in de Pelstergasthuiskerk wordt verzorgd door jong talent, organist Chang Jong Lee. ZHj bespeelt het oorspronkelijk uit 1627 daterende Schnitgerorgel.


Het programma wordt later bekendgemaakt.


Information sur la date

  • Zaterdag 13 juli 2024 13.30 - 14.00 uur

1 Photo

Événements suggérés

Cor Ardesch is stadsorganist van Dordrecht. Hij is daar vaste bespeler van het bekende Kam-orgel als ook het nieuwe Bach-orgel in de Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk. Cor Ardesch staat bekend als een geniale improvisator. Cor Ardesch (*1959) studeerde orgel bij Piet Kee aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Daarnaast volgde hij een opleiding Improvisatie bij Bert Matter aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Sinds 1998 in Cor Ardesch organist van de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk te Dordrecht. Op 26 september 2007 werd Cor Ardesch, tijdens de ingebruikneming van het Bach-orgel, benoemd tot stadsorganist van Dordrecht. In 2011 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten op het gebied van de orgelcultuur in het algemeen en die van Dordrecht in het bijzonder. Jaarlijks verzorgt Cor Ardesch een groot aantal concerten in binnen- en buitenland. Zo maakte hij in 2018 een Grand Tournee door Rusland. Als artistiek adviseur werkt hij samen met de Werkgroep Muziek, die jaarlijks een groot aantal concerten in de Grote Kerk organiseert. Daarnaast doceert Cor Ardesch orgel, improvisatie en kerkelijk orgelspel. De… Cor Ardesch (*1959) studeerde orgel bij Piet Kee aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Daarnaast volgde hij een opleiding Improvisatie bij Bert Matter aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Sinds 1998 in Cor Ardesch organist van de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk te Dordrecht. Op 26 september 2007 werd Cor Ardesch, tijdens de ingebruikneming van het Bach-orgel, benoemd tot stadsorganist van Dordrecht. In 2011 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten op het gebied van de orgelcultuur in het algemeen en die van Dordrecht in het bijzonder. Jaarlijks verzorgt Cor Ardesch een groot aantal concerten in binnen- en buitenland. Zo maakte hij in 2018 een Grand Tournee door Rusland. Als artistiek adviseur werkt hij samen met de Werkgroep Muziek, die jaarlijks een groot aantal concerten in de Grote Kerk organiseert. Daarnaast doceert Cor Ardesch orgel, improvisatie en kerkelijk orgelspel. De fraaie instrumenten van de Grote Kerk zijn een inspiratiebron voor vele leerlingen. Er verscheen een aantal cd’s, waarop hij het Kam-orgel van de Grote Kerk te Dordrecht bespeelt. In december 2008 startte Cor Ardesch een groot project waarbij alle orgelwerken van Johann Sebastian Bach, gespeeld op het Bach-orgel, op cd werden vastgelegd.
Sedert tal van jaren worden op de vrijdagmiddagen in de zomer lunchpauzeconcerten gegeven op het hoofdorgel van de Martinikerk. De inloopconcerten bieden de gelegenheid één van de fraaiste en meest bijzondere orgels van Europa te beluisteren.
Jenny Don't and the Spurs maken nummers over woestijndromen en hartzeer. De westernband kent een lange geschiedenis in de punkrock scene bestaat uit vier leden: Jenny Don't, Kelly Halliburton van Pierced Arrows, Defiance, P.R.O.B.L.E.M.S., en de honky-tonker Christopher March, die het geheel compleet maakt met zijn bliksemsnelle gitaarspel. Voor zijn overlijden begin 2022 was Sam Henry van Wipers lange tijd de drummer. Ondanks de moeilijkheden besloot de band door te gaan en heeft nu Buddy Weeks achter de drums zitten.
Sedert tal van jaren worden op de vrijdagmiddagen in de zomer lunchpauzeconcerten gegeven op het hoofdorgel van de Martinikerk. De inloopconcerten bieden de gelegenheid één van de fraaiste en meest bijzondere orgels van Europa te beluisteren. Leonard Schick werd geboren in Lausanne (Zwitserland) en kreeg vanaf zijn achtste elf jaar vioolles. Vanaf zijn twaalfde kreeg hij klavecimbelles. Van 2012 tot 2019 was hij lid van het Bachs Erben jeugdbarokorkest, dat geleid wordt door leden van de Akademie für alte Musik Berlin, en trad hij in Duitsland en Finland op met onder andere Lorenzo Ghirlanda, Dorothee Oberlinger, Andreas Scholl en Rachel Podger. Hij studeerde klavecimbel aan de Schola Cantorum Basiliensis bij Jesper Christensen en Jörg-Andreas Bötticher. Daar kreeg hij improvisatielessen op klavecimbel bij Dirk Börner en op orgel bij Emmanuel le Divellec. Hij studeerde orgel bij Tobias Lindner aan de Schola Cantorum Basiliensis. Hij studeert nu orgel en improvisatie in Groningen bij Sietze de Vries en Erwin Wiersinga. Hij nam deel aan ma… Leonard Schick werd geboren in Lausanne (Zwitserland) en kreeg vanaf zijn achtste elf jaar vioolles. Vanaf zijn twaalfde kreeg hij klavecimbelles. Van 2012 tot 2019 was hij lid van het Bachs Erben jeugdbarokorkest, dat geleid wordt door leden van de Akademie für alte Musik Berlin, en trad hij in Duitsland en Finland op met onder andere Lorenzo Ghirlanda, Dorothee Oberlinger, Andreas Scholl en Rachel Podger. Hij studeerde klavecimbel aan de Schola Cantorum Basiliensis bij Jesper Christensen en Jörg-Andreas Bötticher. Daar kreeg hij improvisatielessen op klavecimbel bij Dirk Börner en op orgel bij Emmanuel le Divellec. Hij studeerde orgel bij Tobias Lindner aan de Schola Cantorum Basiliensis. Hij studeert nu orgel en improvisatie in Groningen bij Sietze de Vries en Erwin Wiersinga. Hij nam deel aan masterclasses bij Rudolf Lutz, Johannes Strobl, Tobias Lindner, Gottfried Bach, Thomas Ragossnig, Frédérick Haas, Dirk Börner, Béatrice Martin, Bertrand Cuiller, Sietze de Vries, Menno van Delft en Wolfgang Zerer. Hij heeft onderzoek gedaan naar Midden-Duitse klavecimbels uit de Bach-periode. Leonard Schick componeert en improviseert in historische stijlen. Hij treedt regelmatig op in concerten, voornamelijk als organist, maar ook als klavecinist, in Zwitserland, Duitsland, Frankrijk en Nederland. https://www.leonardschick.com Programma: Prealudium d-moll BuxWV 140                       Dieterich Buxtehude Improvisatie: Psalm 134 Improvisatie:Auf meinen lieben Gott Herr Gott, dich loben wir                                    Franz Tunder Prelude and fugue in e-moll BWV 548             Johann Sebastian Bach
Dorien Schouten is cantor-organist van de Tuindorpkerk te Utrecht. Als jong talent is ze als concertorganist actief met een breed repertoire. Ze voert graag Barokmuziek uit maar ze laat haar publiek even graag kennis maken m et nieuwe muziek. Dorien Schouten kreeg haar eerste orgellessen van Ko Zwanenburg. Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag behaalde ze haar bachelordiploma’s voor zowel orgel (2010) als kerkmuziek (2011). Haar orgeldocent was Jos van der Kooy. Daarna vervolgde Dorien haar opleiding aan de Universität der Künste te Berlijn, bij Leo van Doeselaar en Erwin Wiersinga. Daar behaalde ze in 2013 het diploma Diplomprüfung en in 2015, na nog twee jaar te hebben gestudeerd bij Leo van Doeselaar en Paolo Crivellaro, het diploma Konzertexamen ‘mit Auszeichnung’. Datzelfde jaar mocht ze voor het All of Bach-project van de Nederlandse Bachvereniging een aantal werken van Bach opnemen op het Reil-orgel in Kampen. In 2022 voltooide Dorien de Applicatiecursus Koordirectie aan de HKU in Utrecht, en sinds mei 2023 is zij dirigent van het Brabants Kamerkoor. Dorien laat he… Dorien Schouten kreeg haar eerste orgellessen van Ko Zwanenburg. Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag behaalde ze haar bachelordiploma’s voor zowel orgel (2010) als kerkmuziek (2011). Haar orgeldocent was Jos van der Kooy. Daarna vervolgde Dorien haar opleiding aan de Universität der Künste te Berlijn, bij Leo van Doeselaar en Erwin Wiersinga. Daar behaalde ze in 2013 het diploma Diplomprüfung en in 2015, na nog twee jaar te hebben gestudeerd bij Leo van Doeselaar en Paolo Crivellaro, het diploma Konzertexamen ‘mit Auszeichnung’. Datzelfde jaar mocht ze voor het All of Bach-project van de Nederlandse Bachvereniging een aantal werken van Bach opnemen op het Reil-orgel in Kampen. In 2022 voltooide Dorien de Applicatiecursus Koordirectie aan de HKU in Utrecht, en sinds mei 2023 is zij dirigent van het Brabants Kamerkoor. Dorien laat het publiek graag kennis maken met nieuwe muziek, zowel solo als met ensembles. Ze voert ook graag barokmuziek uit, bij voorkeur op historische instrumenten of als continuospeler. Sinds december 2019 is Dorien cantor-organist van de Tuindorpkerk te Utrecht.