Description

MaDaBa, opgericht in het voorjaar van 2023, bestaat uit getalenteerde artiesten met verschillende achtergronden. Nawras Altaky, een meesterlijke Syrische zanger en ud-speler, Sjahin During, een dynamische percussionist uit Turkije en Nederland, Tony Roe, een expressieve Nederlandse pianist en elektronicakunstenaar, en Ghaeth Almaghoot, een ervaren klarinettist en dudukspeler uit Syrië brengen een unieke mix van Magam uit het Midden-Oosten en hedendaagse jazz.

Information sur la date

Datum vr 21 jun, Tijd 20:30 - 22:00, Voeg toe aan je kalender:, iCal, Google calendar, MS Outlook, Office 365

1 Photo

Événements suggérés

Dat de Amerikaanse trombonist/zanger Trombone Shorty geboren en getogen is in New Orleans, hoor je terug in elke noot die hij speelt. Zijn bijnaam kreeg hij in de tijd dat hij nog echt een shorty was – hij begon met de trombone op zijn vierde en trad op zijn achtste al op met een eigen band. Zijn talent, charisma en showmanschap leidde ertoe dat hij op tour ging met Jeff Beck en The Red Hot Chili Peppers en samenwerkte met onder anderen Pharrell, Bruno Mars, Mark Ronson, Foo Fighters, ZHU, Zac Brown, Normani en Ringo Starr.
Maak een muzikale ontdekkingsreis met de Utrechtse Studenten Bigband (USBB). Onder leiding van Frans Cornelissen presenteren ze hun nieuwe project, Big Bag, in Cloud Nine voordat ze naar het Umbria Jazz Festival in Italië vertrekken.
Weinig muzikanten op topniveau combineren hun talent met een ontdekkingsdrift en zelfbewustheid zoals Ambrose Akinmusire dat doet. Zijn eindeloze expedities hebben hem als bandleider naar geprezen platen op Blue Note gebracht, én naar succesvolle samenwerkingen met onder meer Esperanza Spalding, Kendrick Lamar en Vijay Iyer. Nu komt de trompettist naar TivoliVredenburg met het album “Beauty is Enough”, waarbij hij als enige uitvoerende zijn instrument laat vertellen in een bijzonder monoloog.
Bekend van Podium Klassiek, Serious Request en samenwerkingen met o.a. The Rolling Stones: met hun aanstekelijk enthousiaste optredens is Dekoor Close Harmony voor iedereen het bezoeken waard. Met muziek die alle grenzen opzoekt en zo nu en dan zelfs oversteekt, weet deze groep van 31 studenten uit Utrecht ieder publiek mee te nemen. Onder leiding van dirigent Christoph Mac-Carty en regisseur Marjolein Marzacu gaat Dekoor elke uitdaging aan. In de zomer van 2023 zongen ze zichzelf tot wereldkampioenen in de categorieën jazz én gospel op de World Choir Games in Zuid-Korea. A capella, met pianobegeleiding of begeleid door een jazzcombo – Dekoor Close Harmony zorgt voor een gevarieerd muzikaal programma, gebracht met intimiteit, passie en overgave. In de stroming In deze voorstelling, “In de stroming”, staan de persoonlijke verhalen en dromen van individuele Dekoorleden centraal. Het toekomstperspectief van de generatie waar Dekoorleden deel van uitmaken (Generatie Z) wordt vaak somber ingezien vanwege grote maatschappelijke uitdagingen, zoals klimaatverandering, polarisering, woningnood, oorlog en de toenemende hoeveelheid mentale problemen. Met persoonlijke muzikale verhalen wil Dekoor dit negatieve perspectief doorbreken en laten zien dat er, zelfs temidden van alle uitdagingen waar de generatie van Dekoor voor staat, altijd ruimte is om samen te blijven dromen.
Deze zomer voert het USKO o.l.v. Stijn Berkouwer werken uit van de ‘Drie Grote B’s’ uit de klassieke muziek: Bach, Beethoven en Brahms. Koor en orkest wagen zich aan de hemelbestormende Negende Symfonie van Ludwig van Beethoven. Dit revolutionaire stuk viert dit jaar zijn 200-jarig jubileum en kenmerkt zich door grote dynamische contrasten, onverwachte wendingen en natuurlijk door de wereldberoemde finale: de extatische, universele vreugdezang Ode an die Freude met koor en solisten. Met zijn Negende Symfonie veranderde Beethoven de loop van de muziekgeschiedenis voorgoed. Daarnaast voert het koor twee stukken uit van de andere Grote B’s: de melancholische Fünf Gesänge van Johannes Brahms en het omvangrijke motet Jesu, meine Freude van Johann Sebastian Bach. Twee absolute parels binnen de a-capellamuziek. Het USKO voert dit programma uit op 28 en 29 juni. Op 28 juni openen we de vijfde editie van het Beethoven Festival in de monumentale Buitensociëteit van Zutphen, de stad waarvan gefluisterd wordt dat Beethoven dáár geboren zou zijn – en dus niet in Bonn. Op 29 juni sluiten we het USKO-jaar af in de vertrouwde Jacobikerk in Utrecht. Het Utrechts Studenten Koor en Orkest is met meer dan 180 leden één van de grootste studentenmuziekgezelschappen van Nederland. Elk jaar voeren we één van de grote koorwerken van Bach uit (Mattheüs Passion, Johannes Passion, Hohe Messe). Naast het jaarlijkse Bachprogramma selecteren we voor het najaar en voor de zomer werken die zeer afwisselend zijn in tijdperk, afkomst en stijl. Deuren open: 18:30 Inleiding: 18:45 Aanvang: 19:30
Schuif aan bij Lepeltje Lepeltje Utrecht! Voor onze 10e verjaardag strijken we van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juni traditiegetrouw neer in Park Lepelenburg. Drie dagen lang je smaakpapillen in beweging brengen, uit je pan gaan op live muziek en elektronische tonen, struinen langs marktkramen vol markante waren en ook voor de jongste lepelaars onder ons is er speciaal vertier in het park. Voor iedereen gratis toegankelijk.
Met een moeder die achtergrondzangeres was bij Michael Jackson is het niet meer dan logisch dat de Amerikaanse r&b-zanger SiR een glanzende carrière zou krijgen. Die glanzende carrière is inmiddels in volle gang: onlangs verscheen zijn vierde album HEAVY, bijna vijf jaar na voorganger Chasing Summer (2019). Deed SiR op zijn eerdere albums nog denken aan Maxwell en D’Angelo, op zijn nieuwe plaat klinkt hij rauwer – in het nummer NO EVIL horen we hem schreeuwen als een getormenteerde Prince, de beats gaan soms richting trap&b. Een van de belangrijkste r&b-artiesten van dit moment.
Ga mee op jonge makers-safari en ontdek niet alleen nieuw theatertalent, maar ook plekken in de schouwburg die meestal voor publiek verborgen blijven. ‘The future is now’ is ons minifestival waarin we jonge talentvolle makers een podium geven om een korte voorstelling te laten zien. Niet in de zaal, zoals je gewend bent, maar in onze kantoortuin bijvoorbeeld, of in het trappenhuis of de artiestenfoyer. Zo zie je meerdere verrassende acts, op ongewone locaties.