No Hay Camino

Description

Als regisseur Heddy Honigmann van haar dokter te horen krijgt dat ze niet lang meer te leven heeft, besluit ze een reis te maken langs plekken en mensen die voor haar een grote betekenis hebben. Ze keert terug naar Peru, het land waar ze opgroeide en documentaire klassieker Metaal en Melancholie maakte. Ze deelt herinneringen met oude vrienden, ontmoet mensen die zij een stem gaf in haar documentaires, en bezoekt de plek waar het allemaal begon: haar geboortehuis. Met o.a. Kristien Hemmerechts en Johanna ter Steege bespreekt ze haar familiegeschiedenis, de moeilijke relatie met haar vader en haar relatie met haar zoon. En ze blikt terug op haar omvangrijke oeuvre met prijswinnende bijzondere films als Hersenschimmen, Het ondergronds orkest en O Amor Natural.

Cast: Heddy Honigmann (Zichzelf)

Regisseur: Heddy Honigmann

https://www.imdb.com/title/tt15452160/

Information sur la date

zaterdag 23 oktober: 11:30, dinsdag 26 oktober: 11:30

Organisateur

Vous organisez cet événement ?

Contactez-nous si vous souhaitez mettre à jour les informations et autres.

Nous contacter

3 Photos

Événements suggérés

Portret van de jonge Indiase cartoonist Rachita Taneja, die vervolging en censuur tegengaat met humor en eerlijkheid. Te midden van toenemende onderdrukking van vrijheid van meningsuiting, neemt ze het op tegen de, Hindoenationalistische ideologie van de Modi-regering. Deels geanimeerd door Rachita in haar minimale, bedrieglijk eenvoudige stijl. Rachita’s Sanitary Panels is een populaire cartoonserie die bekendstaat om zijn scherpe sociaal-politieke commentaar. De serie heeft veel fans onder jonge, liberale Indiërs. Terwijl ze wacht op de uitkomst van de rechtszaak, zoekt Rachita begeleiding en steun bij gelijkgestemde individuen die bezig zijn hun stemmen te laten horen. De film verkent Rachita’s innerlijke wereld en haar creatieve proces, en schetst tegelijk een dystopisch verhaal waarin de vrijheid van meningsuiting snel afbrokkelt.
Hormonale anticonceptie heeft niet alleen invloed op onze baarmoeder, maar ook op ons brein. Wat weten we eigenlijk van het effect van de anticonceptiepil op onze mentale gesteldheid? Filmmaker Pien van Grinsven stelt dat de impact van hormonale anticonceptie wordt onderschat. In haar korte documentaire ‘Hormonaal’ delen vrouwen hun verhaal in een speelse mix van echte verhalen, dans en wetenschap. Na het kijken van de documentaire gaan we in gesprek met filmmaker Pien van Grinsven en psycholoog Estrella Montoya over de onzichtbare wereld van hormonale anticonceptie.
Deze film zie je vanaf 23 mei bij Hoogt in Bieb Neude. De Whanganui Rivier in Aotearoa/Nieuw Zeeland kreeg in 2017 als eerste rivier ter wereld dezelfde rechten als de mens. Dit was het resultaat van een ruim 150 jaar lange juridische strijd van de Maori, die de rivier zien als hun voorouders, als een onverdeelbaar en spiritueel wezen. Ned Tapa, de Maori voogd van de rivier, neemt de filmmakers, internationale watervertegenwoordigers en activisten mee op een vijfdaagse kanotocht op de indrukwekkende rivier. Terwijl rivier en reizigers organisch samenstromen, is er zowel lichtheid, humor, als ruimte voor heling van de echo’s van het koloniale verleden. I Am The River, The River Is Me is meer dan een reis door een adembenemend landschap en een samenleving die zo ver af lijkt te staan van onze Westerse – het is een call for action, een oproep om waardesystemen ten aanzien van natuur en gemeenschap te herzien in het belang van al het toekomstig leven op aarde. ‘I feel it is my job to ensure that what I’ve been given, I hand on to others.’– Ned Tapa (Whanganui) Regisseur: Petr Lom https://www.imdb.com/title/tt31186362/ [https://www.imdb.com/title/tt31186362/]
Drawing Lots is een karakterschets van een kustplaatsje in Georgië waar een flatgebouw en een binnenplaats als amfitheater dienen voor een mysterieus machtsspel tussen de bewoners, wier levens met elkaar verweven zijn. Op meesterlijke wijze biedt Khalvashi de kijker slechts een glimp van de geheimen en dromen van de flatbewoners: een melodramatische elektrische gitarist, tieners die aan onbeantwoorde liefde lijden, een klassieke violist in een midlifecrisis en een onlangs teruggekeerde misdadiger. Deze vluchtige inkijkjes leiden tot intriges en spanningen als het dagelijks leven en de voyeuristische neigingen van de bewoners met elkaar in botsing komen.       Cast: Inga Jakhutashvili, Guladi Goguadze, Leila Bibineishvili Regisseur: Zaza Khalvashi, Tamta Khalvashi https://www.imdb.com/title/tt26345620/ [https://www.imdb.com/title/tt26345620/]
Deze film zie je vanaf 15 mei bij Hoogt in Bieb Neude. Het vredige leven in het rustige Kardemommestad, wordt vaak gestoord door drie herrieschoppers, Casper, Jasper en Jonathan die vaak op rooftocht zijn. Waar zij zijn is chaos – ook in hun huishouden. Omdat ze samenwonen met een leeuw, hebben ze dringend een huishoudster nodig. Ze bedenken een plan om er een te ontvoeren. De inwoners van Kardemommestad hebben er genoeg van en willen dat de rovers worden opgespoord en gearresteerd. De rovers zijn er eigenlijk niet zo blij mee dat ze rovers zijn, maar ze weten niet hoe ze uit hun hopeloze, verstoten situatie kunnen komen. Maar als de stad in gevaar is, krijgen Casper, Jasper en Jonathan een kans om te bewijzen dat dapperheid het verschil kan maken! Cast: Finn Poncin (Stem), Florus van Rooijen (Stem), Simon Zwiers (Stem), Hilke Bierman (Stem), Dennis Willekens (Stem), Tobias Tuit (Stem) Regisseur: Rasmus Sivertsen https://www.imdb.com/title/tt20864716/ [https://www.imdb.com/title/tt20864716/]
De Acht Bergen vertelt het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen de stadse Pietro en Bruno; een jongen uit de bergen. In hun levenslange zoektocht naar geluk zwerft Pietro de wereld over terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg. Ondanks hun totaal verschillende levens, blijft de vriendschap uit hun kinderjaren ogenschijnlijk onverwoestbaar. Een film over liefde tussen mensen, eenzaamheid, houvast, familierelaties en verknochtheid aan een streek. Cast: Luca Marinelli, Allessandro Borghi, Filippo Timi, Elena Lieti, Elisabetta Mazzullo, Surakzhya Panta, Gualtiero Burzi, Elisa Zanotto Regisseur: Felix van Groeningen, Charlotte Vandermeersch https://www.imdb.com/title/tt14641542/ [https://www.imdb.com/title/tt14641542/]
Na het succes van de documentaire: Van Mekka naar Marrakesh waarin Salaheddine op zoek ging naar zijn identiteit als Marokkaans/Nederlandse moslim, komt nu een spectaculair en lang verwacht vervolg op deze docufilm. In ‘Mohammed, Hoe het allemaal begon!’ onderzoekt Salaheddine de prille beginperiode van de wereldgodsdienst islam, waar nu bijna twee miljard mensen zich aan wijden. Hoe heeft dit geloof de mensen in het 7e -eeuwse Arabië bereikt? En wie is Mohammed? Deze unieke film is gemaakt voor een breed publiek. Op een laagdrempelige manier kunnen moslims en niet moslims genieten van een prachtig verhaal en het ontstaan van deze wereldreligie beter begrijpen. Een unieke Nederlandstalige inkijk in een verhaal wat nog nooit in Nederland en België op deze manier is verteld. In ‘Van Mekka naar Marrakesh’ onderzocht Salaheddine in een geschiedkundige reis hoe de islam precies Marokko had bereikt, en hoe zijn voorouders in het Noord-Afrikaanse land dit beleefden. Een unieke geschiedkundige documentaire en een verrijking voor het Nederlandse filmlandschap. In deze nieuwe zoektocht gaat Salaheddine een stap verder. Een zeer groot nieuw project waar hij twee jaar aan heeft gewerkt. Hij gaat namelijk helemaal terug naar het begin: Hoe is de islam ontstaan?
Waar eindigt de tastbare werkelijkheid en begint de grenzeloze wereld van onze verbeelding? Stap binnen in Lichtgang; een mini-cinema waar een spel met de visuele waarneming wordt gespeeld. Is wat je ziet de werkelijkheid, of een creatie van je eigen geest? Lichtgang is een hallucinerende ervaring, die zich voor een groot deel binnen in je eigen ogen afspeelt. Open tussen 09:00 en 21:00, duur 7 minuten. Prijs: pay what you want. Door Boukje Schweigman& & Johannes Bellinkx.
Bij Cabaret onder de Bogen zie je op het podium van Trapop! verschillende cabaretiers met uiteenlopende stijlen. Van kleinkunst tot stand-up en van muziektheater tot geëngageerd cabaret.
Vier keer leuk! brengt je een leuke, zeer afwisselende en technisch goed verzorgde avondvullende cabaretavond, met vier korte cabaretoptredens van elk ongeveer 25 minuten. Eén van de cabaretiers fungeert tevens als presentator. De voorstelling trekt gemiddeld ook meer publiek in vergelijking met een avondvullende voorstelling van een onbekend nieuw talent.