Brand of Sacrifice

Description

Wellicht zag je het Canadees/Amerikaanse Brand of Sacrifice al op hun eerdere support tour voor Decapitated. Nu komt deze brute technical deathcore-band voor een echte headline show naar dB’s. Hun enige clubshow dus niet missen want dit wordt een harde. De band mixt de principes van hardcore met technisch supersnelle (death)gitaren, blastbeat-drums en keelzang, maar ook vroeg-klassieke instrumenten zoals sitar, hoorns, harp en lier tot een volledig koor (!) passeren de revue.

Information sur la date

Datum di 18 jun, Tijd 20:00 - 22:30, Voeg toe aan je kalender:, iCal, Google calendar, MS Outlook, Office 365

1 Photo

Événements suggérés

De Amerikaanse zangeres Julie Christmas haalt alles uit haar stem, en dan nog een beetje meer: ze zingt, schreeuwt, krijst, kreunt of fluistert, alles waar de muziek om vraagt. In de jaren nul was Christmas actief in de noiserockband Made Out of Babies en de post-metalsupergroep Battle of Mice, daarna raakte ze betrokken bij de Zweedse post-metalband Cult Of Luna. Een nieuw soloalbum komt er eindelijk aan, de opvolger van haar solodebuut The Bad Wife (2010) en Mariner (2016), de plaat die ze maakte met Cult Of Luna. Haar eerste optreden met nieuwe band (bestaande uit Andrew Schneider, John LaMacchia, Tom Tierney, drummer Chris Enriquez en Cult of Luna’s Johannes Persson) afgelopen jaar op Roadburn Festival beloofde alvast veel goeds. De eerste single Not Enough is inmiddels uit.
Het is  inmiddels traditie dat Pro-Pain in dB’s langskomt als ze op tour zijn en keer op keer bewijzen ze weer dat het vuur nog lang niet gedoofd is. Nog steeds is PRO-PAIN intens, gedreven, meedogenloos, eerlijk, uniek, en ijzersterk. Sinds hun verpletterende album “Foul Taste Of Freedom” uit 1992 behoort PRO-PAIN tot de bekendste hardcore bands over de hele wereld.
Schuif aan bij Lepeltje Lepeltje Utrecht! Voor onze 10e verjaardag strijken we van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juni traditiegetrouw neer in Park Lepelenburg. Drie dagen lang je smaakpapillen in beweging brengen, uit je pan gaan op live muziek en elektronische tonen, struinen langs marktkramen vol markante waren en ook voor de jongste lepelaars onder ons is er speciaal vertier in het park. Voor iedereen gratis toegankelijk.
Dit kwartet schuimt al decennia podia en festivals over de hele wereld af en met elke show rijst de ster van de band nog steeds een beetje verder. Geen wonder want kwaliteit verloochent zich niet. Opener komt van The Tinstars, legendarische rockabilly band met naast main man Rick en zijn vrouw Ruby Pearl ook de vermaarde broeders Darryl & Dusty Cigaar op drums en gitaar in de gelederen.
Het buitenaardse collectief bezorgt het grauwe Manchester al een jaar of tien kleur op de wangen, maar stapt graag in zijn UFO om ook andere nederzettingen van een astronomische dosis vreugde te voorzien. Geen zorgen, deze aliens nemen geen wapens ter handen, maar binden de strijd tegen aardse ellende aan met springerige spacerock, synthpop en psychedelica. Inmiddels zijn bandleden Zpor, Goo, Grok and Nom graag geziene gasten op festivalweides binnen en buiten deze melkweg, maar ze passen ongetwijfeld ook uitstekend in het kleurrijke universum van De Nijverheid.
De geestige opera van Mozart, die zich afspeelt in een Turkse harem, ging in 1782 in première in Wenen. In die tijd was er sprake van een ware Turkomanie. Europeanen waren in de ban van het exotische Midden-Oosten. Wenen stond vol koffiehuizen, traditionele Turkse kleding beïnvloedde Europese mode, maar ook in de kunst en muziek was ‘à la Turque’ bijzonder modieus. De grote Europese liefde voor het Turkse stond tegelijkertijd bol van de vooroordelen, zo ook Entführung aus dem Serail (ontvoering uit de harem). Het originele verhaal speelt zich af aan de Turkse kust van de 16de eeuw in de harem van Pasja Selim. De uitvoering op Slot Zuylen behoudt de prachtige muziek, maar brengt het verhaal naar het heden. Want zijn wij eigenlijk die vooroordelen van de 18de-eeuwse Europeaan wel voorbij? In een moderne adaptatie van ongeveer een uur wordt de objectiviteit van de aanschouwer behoorlijk op de proef gesteld. Zijn we werkelijk zo onbevooroordeeld? Wie is er nou eigenlijk de boosdoener? Als de steenrijke Turkse Pasja Selim een bouwvallig kasteel aan de Vecht koopt dat hij in ere wil herstellen, zijn de keurige bewoners van de nabijgelegen buitenplaatsen bepaald niet blij. Al snel trekt Selim de aandacht van de knappe Konstanze en haar vrienden, het stel Blonde en Pedrillo. Zijn ze oprecht geïnteresseerd in Selim of zijn het gewoon golddiggers? De goede Selim valt voor de knappe Konstanze, maar hij lijkt te worden bespeeld! De trouwe vriend van Selim, Osmin, ziet het voor zijn ogen gebeuren en vertrouwt het drietal voor geen meter. Hij besluit ze niet zomaar te laten gaan. Dan verschijnt de jonker Belmonte ten tonele. Hij belooft als aannemer gouden bergen aan Selim, maar is hij uit op een mooie klus of is het hem om iets anders te doen? Naast reguliere voorstellingen is er een preview en een exclusieve black-tie première. Op di 2 juli preview en première. 17:00 – 18:00: Preview – Opera in de Kasteeltuin, €45,- 19:30 – 21:30: Première – Opera in de Kasteeltuin, €65,- 
De Canadese singer-songwriter Jesse Matas kennen we als lid van de folkrockformatie Crooked Brothers. Die formatie staat echter al een jaar of tien op de pauzestand en in die tijd bracht Matas zijn soloalbum Tamarock uit. Alweer uit 2018, die plaat, maar daar merk je niets van, want het materiaal is tijdloos. Opener Tamarack is een spannende akoestische folksong waarin Matas’ stem vol zeggingskracht meteen de hoofdrol pakt. Aan de andere kant zijn er tracks als Walking Human, een heerlijke Crosby, Stills, Nash & Young-achtige rocker in de stijl van Almost Cut My Hair.
Sinds de oprichting in 2018 brengt het Utrechtse Koor In de Stemming jonge mensen bij elkaar. Het a capellakoor staat bekend om een gevarieerd repertoire waarin zowel close harmony-arrangementen van popnummers als klassieke muziek voorbij komen. Koor In de Stemming is nu voor het eerst te bezoeken in TivoliVredenburg. Op 28 juni 2024 verkent Koor In de Stemming het thema ‘Verwondering’. Onder leiding van Ferra Heskin zingt het koor van zestig twintigers en dertigers een repertoire waarin de reis naar het onbekende centraal staat. Ga mee op ontdekking over zeeën, door de ruimte en de veelzijdigheid van het leven.