The Bridge City Sinners

Description

The Bridge City Sinners mag dan de bezetting hebben van een typische stringband, verder is er niets typisch aan deze Amerikaanse formatie. Met de attitude en energie van een punkband spelen ze alle genres van dark folk via americana en bluegrass tot jazz uit de roaring twenties (van de vorige eeuw). Tel daarbij op de rauwe stem en de podiumuitstraling van frontvrouw Libby Lux en we hebben een winnaar. Dat The Bridge City Sinners maatvast zijn, bewijst ook het feit dat ze elke drie jaar een album uitbrengen – de vierde plaat, opvolger van Unholy Hymns (2021), verschijnt in juli.

Information sur la date

Datum do 1 aug, Tijd 20:00, Voeg toe aan je kalender:, iCal, Google calendar, MS Outlook, Office 365

1 Photo

Événements suggérés

In de broeiende underground van Utrecht gaat het al een tijdje rond: egg punk is booming. Het is lo-fi, het is snel, het is energiek en vooral niet te missen. Daarom is het de hoogste tijd dat de bands Autobahns, WWW en Spurn voor een avond bovengronds verschijnen, om met weirde synths, snelle drumcomputers en luide gitaren ACU op haar grondvesten te laten trillen.
Open dag van de nieuwe locatie van dB’s met livemuziek en een hapje, drankje en veel gezelligheid. Op 7 juli punkrock van The Shivvies en Third Ego uit Amsterdam. [https://www.dbstudio.nl/event/open-dag-vlp-63-w-live-the-shivvies/] Op 4 augustus is het programma nog niet bekend. [https://www.dbstudio.nl/event/open-dag-vlp-63-w-live-tba/]
De iconische cult-punk band Dead Boys, opgericht in Cleveland in 1976, was een van de eersten die de protopunk hartstocht van bands als The Stooges en The New York Dolls combineerde met een nieuw niveau van intense energie. Als een feniks herrijzen ze uit de as van de punkgeschiedenis, in een nieuwe samenstelling maar met diezelfde verwoestende energie die hen ooit definieerde. Het debuutalbum uit 1977, “Young, Loud and Snotty”, werd een mijlpaal in de vroege hardcore punk en leverde een van de eerste grote punk anthems op, “Sonic Reducer”. Na het tweede album ging de band in 1979 ieder hun eigen weg. Er waren enkele sporadische reünies in de jaren tachtig, maar na het overlijden van de charismatische zanger Stiv Bators in 1990 gingen de leden hun eigen weg, afgezien van twee korte reünies in 2004 en 2005.
Ga mee op jonge makers-safari en ontdek niet alleen nieuw theatertalent, maar ook plekken in de schouwburg die meestal voor publiek verborgen blijven. ‘The future is now’ is het minifestival van Stadschouwburg Utrecht waarin ze jonge talentvolle makers een podium geven om een korte voorstelling te laten zien. Niet in de zaal, zoals je gewend bent, maar in de kantoortuin bijvoorbeeld, of in het trappenhuis of de artiestenfoyer. Zo zie je meerdere verrassende acts, op ongewone locaties. Ontdek het gezelschap Collectief Dadelboom met hun publieksprijs winnende voorstelling ‘Wie is er bang’, over representatie, verhoudingen en het vrouwbeeld. Aanschouw het duet ‘CHICAGO BABY’’ van Youri en Marie waarin zij onderzoeken waar het kantelpunt ligt tussen flirten en intimidatie. Laat je meevoeren met de indie/electronic pop show van FARADAYS en verwonder je aan de lichtinstallatie ‘alignedBeams’ van Jilbert van Vliet.
Zaterdag 13 en zondag 14 juli wordt de bouwplaats in een festivalterrein veranderd waar bands die dB’s nauw aan het hart liggen komen optreden. Met op zaterdag 13 juli o.a. Hang Youth, Spinvis en Hallo Venray. En op zondag 14 juli Cosmic Psycho’s, Rude Boy Plays UDS ft. DJ DNA en meer.
Maak een muzikale ontdekkingsreis met de Utrechtse Studenten Bigband (USBB). Onder leiding van Frans Cornelissen presenteren ze hun nieuwe project, Big Bag, in Cloud Nine voordat ze naar het Umbria Jazz Festival in Italië vertrekken. De USBB heeft al eerder podia gedeeld met grote namen als Shirma Rouse, Adam Rapa en Ruben Hein, en ook dit concert gaan ze een boeiende samenwerking aan met Bakerlane Bigband van het Utrechts Stedelijk Gymnasium. Samen brengen ze een energieke mix van jazz, funk en soul, met zowel nieuwe stukken als klassiekers uit de jazzgeschiedenis.
Weinig muzikanten op topniveau combineren hun talent met een ontdekkingsdrift en zelfbewustheid zoals Ambrose Akinmusire dat doet. Zijn eindeloze expedities hebben hem als bandleider naar geprezen platen op Blue Note gebracht, én naar succesvolle samenwerkingen met onder meer Esperanza Spalding, Kendrick Lamar en Vijay Iyer. Nu komt de trompettist naar TivoliVredenburg met het album “Beauty is Enough”, waarbij hij als enige uitvoerende zijn instrument laat vertellen in een bijzonder monoloog.