Een Ongelooflijke Verhaal - KerstMusical
Stap het kerstverhaal met *Een Ongelooflijk Verhaal*, een hartverwarmende
musical die de diepere betekenis v
Biennials and Triennials
14december
14:00 - 17:00
Kolderveen 30-1, 7948 NJ Nijeveen, Pays-Bas
Description
Biennials and Triennials
Kunstwerk Kolderveen organiseert in samenwerking met Kuunst.Nu en K&C een evenement voor kunstprofessionals over biënnales en triënnales door 5 casestudies te presenteren: de internationale edities van Sonsbeek in Arnhem, Into Nature in Drenthe, de Biënnale van São Paulo in Brazilië, Paper and Textile Biennial of Rijswijk Museum, en Façade in Middelbeugh.
Dit is een kans om te leren hoe deze tentoonstellingen werken, vanuit het perspectief van de directeur, curator en kunstenaar.
Met: Orlando Maaike Gouwenberg, Hilde de Bruijn, Priscila Fernandes, Edward Clydesdale Thomson en Julia Geerlings.
PROGRAMMA
14 December
Kunstwerk Kolderveen
Kolderveen 26A, 7948NJ Nijeveen
Taal: Orlando Maaike + Hilde + Julia presentaties zijn in Nederlands. Priscila en Edward in Engels.
Gratis. Donaties zijn welkom. Reservering nodig.
14 uur – aankomst, thee en koffie
14:15 – introductie van het evenement en de gasten
14:20 – Presentaties door:
Orlando Maaike Gouwenberg
Hilde de Bruijn
Priscila Fernandes
Edward Clydesdale Thomson
Julia Geerlings
15:20 – Vragenpanel
16 uur – Borrel en presentatie bij Helia Rafie.
18 uur - Einde van het evenement.
Gasten:
Orlando Maaike Gouwenberg is een curator, initiatiefnemer en producent gevestigd in Nederland. Ze is de algemeen directeur van Sonsbeek. In 2022 was ze co-curator van het Nederlandse paviljoen van de 59e Biënnale van Venetië, ter ondersteuning van Melanie Bonajo's installatie 'When the body says Yes'. Ze was ook artistiek directeur van Jester, Genk, België in 2022. Gouwenberg is gespecialiseerd in het werken met kunstenaars om hun praktijken uit te breiden naar nieuw terrein en is vaak betrokken geweest bij interdisciplinaire projecten die hedendaagse kunst, film en theater samenbrengen. Ze heeft gewerkt aan uitzonderlijke grootschalige projecten met LAS, Berlijn; If I Can't Dance It's Not My Revolution; Amsterdam; Kunstinstituut Melly, Rotterdam en Performa, New York. Ze heeft ook langdurige samenwerkingen met een aantal kunstenaars.
Hilde de Bruijn is directeur van Into Nature. Zij was senior conservator van het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Amstelveen en freelance curator en adviseur in de hedendaagse kunst. Zij is de auteur van de blog www.hildegoesasger.org, als resultaat van een onderzoek naar het schrijven en denken van Asger Jorn (1914-1973). Bij het onderzoek zijn hedendaagse kunstenaars en andere culturele bemiddelaars betrokken en is het vertrekpunt om problemen rondom hedendaagse artistieke en discursieve praktijken te bediscussiëren. Hildegoesasger omvatte een reeks openbare zittingen op verschillende locaties, zoals de Biënnale van Athene; Het Statens Museum, Kopenhagen; Casco - Bureau voor Kunst, Ontwerp en Theorie, Utrecht; CCS Bard, New York en Wiels in Brussel.
Priscila Fernandes is een beeldend kunstenaar en docent die in Nederland woont en werkt. Samen met Edward Clydesdale Thomson is ze hoofd van de afdeling Bachelor of Fine Arts BEAR (Base for Experiment Art and Research) aan ArtEZ, Arnhem. Het werk van Priscila Fernandes – installaties, schilderkunst, fotografie, boeken – is geworteld in een doorlopend onderzoek naar onderwijs, spel en de dialectiek van werk en vrije tijd. Door een speculatieve en fictieve benadering roept haar werk concrete vragen op over het idee van individuele en collectieve vrijheid, vooral in de context van de wijdverbreide precairheid van werk in onze samenleving.
Edward Clydesdale Thomson is een beeldend kunstenaar die door bossen, heidevelden of tuinen dwaalt, over zeeën en beken vaart, per boot, per vlot of digitaal, diep in de geschiedenis duikt en visioenen van de toekomst creëert.
Julia Geerlings is conservator hedendaagse kunst van Museum Rijswijk. Het museum organiseert, naast solo en groepstentoonstellingen, elk jaar een Papier (even jaren) of Textiel Biënnale (oneven jaren) dat een overzicht van de actuele, internationale stand van zaken op het gebied van papier- en textielkunst toont. Hiervoor was ze curator en directeur van A Tale of A Tub in Rotterdam (2019-2024). In haar projecten spelen de locatie en context (zowel sociaal, economisch als politiek) van de gegeven plek een belangrijke rol. Zo organiseerde ze projecten voor de Vleeshal (Middelburg, NL), Oude Kerk (Amsterdam, NL), After Hours (Sèvres, FR ), Kunsthuis SYB (Beetsterzwaag, NL), Thkio Ppalies (Nicosia, CY) en Kunstfort bij Vijfhuizen (Vijfhuizen, NL). Ze was curator-in-residence bij ISCP International Studio and Curatorial Program (New York, VS), Rupert (Vilnius, LT) en Cité des Arts, Atelier Holsboer (Parijs, FR) en ze was adviseur voor het AFK, CBK Rotterdam en docent aan de HKU.
Image: Event structure Research Group, Auditorium, Sonsbeek ’71, Theo Botschuijver