Voor altijd en altijd en altijd en altijd

Description

Van 9 mei t/m 2 juni speelt het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) haar 11de zomervoorstelling op locatie in Utrecht Leidsche Rijn: Voor altijd en altijd en altijd en altijd. Theatermakers Greg Nottrot en Floor Leene ensceneren hun eigen bruiloft, bijgestaan door muzikant Pascal van Hulst en in regie van Maurits van den Berg. Voor altijd en altijd en altijd wordt een echte NUT-avond: een drie uur durend mini-festival met theater, diner en ontmoeting. De voorstelling is zestien keer te zien, op locatie bij Boer Peter in Haarzuilens (Utrecht).

Over de voorstelling

Voor altijd en altijd en altijd en altijd vertelt het verhaal van Greg en Floor, twee geliefden die elk op hun eigen manier omgaan met het idee van de dood. Terwijl Greg de liefde wil vieren en onsterfelijkheid omarmt, zoekt Floor naar praktische zekerheid voor het geval van overlijden. Hun verschillende benaderingen leiden tot een boeiende tweestrijd over de betekenis van liefde en het omgaan met verlies. 

Voor altijd en altijd en altijd en altijd is niet alleen een avond vol theater en culinair genot, maar stelt ook belangrijke vragen over hoe we als samenleving omgaan met de dood. Door middel van een meeslepend verhaal en interactie met het publiek, nodigt de voorstelling uit tot reflectie en dialoog over een universeel thema. Hoe organiseer je ware liefde en hoe bespreek je de onvermijdelijke tegenspoed die je in een mensenleven samen gaat tegenkomen?

Concept, tekst en spel Floor Leene, Greg Nottrot

Regie Maurits van den Berg

Muziek en spel Pascal van Hulst

Ontwerp Sjaan Hofstede & Pleun Verhees

Lichtontwerp Uri Rappaport

Campagnefoto Sjoerd Derine

Prijzen:

Regulier: € 57,25

Jongeren (tot 30 jaar): € 32,25

Information sur la date

Datum do 9 mei t/m za 1 jun, Tijd do 9 mei: 18:30, vr 10 mei: 18:30, za 11 mei: 18:30, zo 12 mei: 15:00, do 16 mei: 18:30, vr 17 mei: 18:30, za 18 mei: 18:30, zo 19 mei: 15:00, do 23 mei: 18:30, vr 24 mei: 18:30, za 25 mei: 18:30, zo 26 mei: 18:30, do 30 mei: 18:30, vr 31 mei: 18:30, za 1 jun: 18:30, Voeg toe aan je kalender:, iCal, Google calendar, MS Outlook, Office 365

1 Photo

Événements suggérés

CQ
Jusqu'au17mei
CQ.  (als in: ‘seek you’) speelt zich af in en rond “Het Blok” – een even reëel als mythisch flatgebouw dat zich in vergevorderde staat van verval bevindt. Een post-apocalyptische omgeving van roest en woekering, waarin geheimen en rituelen worden uitgewisseld onder de donkere mantel van een schijnbaar eindeloze nacht. CQ. toont de verhalen en complicaties van verschillende bewoners van het gebouw – onuitgesproken relaties in de trappenhal, generaties durende burenruzies, een lift als transitplek voor verborgen liefde. Een wereld die op de onze lijkt, waarin mensen buren zijn, maar elkaar niet kennen en niet zien. Hun verlangen naar contact is groot, maar hun daadkracht klein. Intussen vertelt Abattoir Fermé al een kwarteeuw verhalen over ‘de wereld achter de wereld’. CQ. is een nieuw hoofdstuk in een boek met een stilaan enorme impact. De stad is oud, koud en donker. Er staat een appartementsblok met onderin een nachtwinkel die steevast wordt bevoorraad maar waar nooit iemand is. Er klinkt gefluister in de buizen op ’t toilet. Een stem die spreekt in een vergeten taal en om verboden dingen vraagt. De onzichtbare buren zijn iets aan ‘t bouwen, ge kunt het horen. Niemand weet wat. Zij weten het ook ni. Op een dag stond er een bouwdoos voor de deur en de handleiding stak in de bus. Niemand weet hoe kort de dag wordt en hoelang de nacht gaat duren en niemand wil alleen sterven dus – Bon. Ge weet wat doen.
Hitchcock meets Murakami: De Spreeuw is een verhaal over ontkenning in een dystopische (nabije) toekomst, over de relatie tussen kunst en activisme en over het belang van medestanderschap. Welkom in de toekomst, waarin de nacht is afgeschaft, er zijn vegan zeewierfarms, drooggelegde zeeën, en een Kunstmaan. Boswachter Berber ontdekt dat een kolonie spreeuwen niet slaapt, maar eeuwig blijft zingen. Een crècheleidster ziet haar kinderen wakker blijven in een kalme trance. Op een eiland is het al weken eb, de vuurtorenwachter waarschuwt. Maar niemand vindt het erg. Het is feest!
Twee oude vrouwtjes is een collectie van korte liefdesscènes over menselijk verlangen in de nadagen van het leven. Een herkenbare, oergeestige en poëtische voorstelling over eindigheid, gemis en dat liefde in vele vormen voorkomt, maar boven alles universeel is. Na vier voorstellingen naar zijn werk en een jarenlange samenwerking met meesterverteller Toon Tellegen is Thomas, Sacha en Jos terug in het theater met deze nieuwe voorstelling. Twee oude vrouwtjes is een mozaïek van losse liefdestaferelen uit het dagelijkse leven van verschillende oude vrouwen. De koppels kunnen niet zonder elkaar, maar met elkaar is het zo nu en dan ook niet alles. Ze houden zoveel van elkaar dat ze er bijna ongelukkig van worden. De twee vrouwtjes beminnen en bevechten elkaar, ze hemelen elkaar op en verachten elkaar. Hoe het ze vergaat is in elke scene, vol verlangen en weemoed, humor en tragiek, steeds verrassend anders.
‘Toet.’ Het is Oekraïens voor ‘Hier.’ ‘Wij zijn hier.’ Dat zei president Volodomyr Zelensky daags na de inval door de Russen in een filmpje op zijn telefoon. ‘De president is hier, onze strijdkrachten zijn hier, de burgers zijn hier.’ ‘Toet.’ Zelensky hier is een nieuwe én de eerste voorstelling over het leven van Zelensky die voordat hij president van Oekraïne werd, acteur, auteur en komiek was. De Spelersfederatie, cabaretier Patrick Nederkoorn en theatermaker/historicus Arjen Arnoldussen delen een fascinatie voor de onwaarschijnlijke carrière van hun voormalige collega. Hij was komiek, tv-kok, de stem van Beertje Paddington, kandidaat bij Dancing with the Stars en acteur in een serie waarin hij iemand speelt die president van Oekraïne wordt. Op basis van speeches, interviews, liedjes van Zelensky’s cabaretgroep Kvartal 95 en nieuwe scènes van fictieve ontmoetingen tussen de spilfiguren van dit verhaal, tonen we de mens achter de politicus. De Spelersfederatie is hier. Jij bent hier en samen zoeken we in deze komische vaudeville voorstelling met serieuze ondertoon uit wat die oorlog daar betekent voor ons hier.  “Wat hebben wij hier te maken met zij daar, hier ver vandaan. Niet zó ver. Maar toch ver. 22 uur rijden. Het is nu 22.30 uur in Kyiv. Op 22 uur rijden liggen mensen met hun ogen open te hopen op stilte. Een stille nacht. Kinderen dromen geen kinderdromen. Op 22 uur rijden ligt een president met zijn ogen open naar het plafond te staren. Zijn zoon, op een onbekende plek, hoeveel uur rijden weten we dus niet, ligt ook naar het plafond te staren en prevelt zachtjes de namen van de wapens die te kort komen. Wat heeft dat met ons te maken? Wij die slapen zonder zorgen. Wij slapen in de aanloop naar deze voorstelling niet zorgeloos maar wel met andere zorgen dan 22 uur rijden hiervandaan. Laten we beginnen bij het begin.”
Echte vrijheid, hoe ziet dat eruit? Iedereen wil het graag, maar vrij zijn en je zo voelen is helemaal niet vanzelfsprekend. In ‘Birds’, een voorstelling vol dans, spoken word en elektronische muziek, reflecteert choreograaf Dalton Jansen op zijn jeugd in een woongroep van een gesloten zorginstelling. Hij keek er vaak uit het raam naar de vogels buiten. Hoe zou het hem zelf vergaan als hij straks vrij was? Zou hij het redden, daar in de buitenwereld? Dalton verbeeldt de moeilijke weg naar volwassenheid van jongeren die niet thuis kunnen wonen. Hoe deal je met de toekomst als je geen veilig nest hebt gehad? Dalton wil met ‘Birds’ laten zien dat het kan, al is het niet makkelijk. Hij won er in 2022 de Zilveren Krekel en de Jonge Zwaan mee. “Een eerlijke, rauwe voorstelling over een jeugd in de jeugdzorg”, schreef de Volkskrant **** en NRC zag “verplichte kost voor jeugdhulpverleners”.
Nina Bobo Siepa is een intieme muziektheatervoorstelling in de vorm van een roadmovie. Een kwetsbaar duet tussen een jonge Indische Nederlander en haar Javaanse voormoeder. Het decor is het onpeilbare Java, waar de oorsprong ligt van veel Indische families. In Nina Bobo Siepa reist de eigenzinnige Robijn met een backpack op haar rug en met krampen in haar buik naar het land waar haar familie generaties lang heeft gewoond. In dat land hoopt ze de bron van het diepe verdriet van haar familie te vinden. De persoonlijke reis van Robijn wordt verweven met de strijd van haar Javaanse voormoeder Siepa die er alles aan doet om bij haar pasgeboren kind te blijven. Twee verhalen die onlosmakelijk verbonden zijn met de koloniale overheersing van Nederland in Indonesië. Voor deze voorstelling ging schrijver en regisseur Koen Verheijden voor het eerst zelf naar Indonesië, met het doel antwoord te vinden op de vraag wie zijn Javaanse voormoeder Siepa was en wat met haar is gebeurd. Nina Bobo Siepa is het derde en laatste deel van de Nina Bobo trilogie waarin regisseur en schrijver Koen Verheijden als derde generatie Indische Nederlander zijn familiegeschiedenis centraal stelt om verschillende perspectieven op dit verleden te onderzoeken. Alle delen zijn afzonderlijk van elkaar te bekijken.
In ‘Muk ziet ze groeien’ wordt het publiek getrakteerd op een visueel feestje. Je ziet Muk in het groot én in het klein. Via video, LED-schermen, (greenscreen)poppenspel en animaties springt Muk in en uit de digitale wereld, ondersteund door live muziek! Muk is een dalmatiër pup. Je weet wel, zo’n gestippelde. Een hondje dat zichzelf en de wereld om zich heen probeert te ontdekken en begrijpen. In deze vrolijke voorstelling ontdek je samen met Muk de lente. Je ziet hoe kleine dieren en planten zich wonderlijk transformeren. Een kuiken kruipt uit een ei en een rups ontpopt zich tot een vlinder.  ‘Muk ziet ze groeien’ is gebaseerd op het laatste boekje in de populaire prentenboekenserie. Het eerste boek van Muk stond in de prentenboeken-top10 van de Nationale Voorleesdagen.
‘a night with QUEEN ANGELITO’ wordt geschreven, gespeeld en gezongen door ‘Ntianu Stuger (Volkskrant-talent VAN 2023). De inspiratie komt van jazzlegende Eartha Kitt; haar muziek, haar imago van onaantastbaarheid, maar ook haar onstilbare honger naar erkenning en overgave. Stuger put uit interviews met Kitt, uit de Bijbel, uit het boek ‘All bout Love’ van bell hooks, uit de aesthetics van Jhené Aiko en uit de online-spiritualiteitsgemeenschap. We zijn bij een legendarisch concert in een nachtclub. Vanavond neemt Queen Angelito je mee naar de liefdes die ze verloor, de liefde die ze niet kon verliezen omdat ze hem nooit had (yes you, daddy), maar bovenal naar de grootste liefde die ze vond: de pure, schaamteloze, ongenuanceerde liefde voor zichzelf. Want als de liefde die je voor jezelf voelt sterk genoeg is, overstijgt dat uiteindelijk toch de behoefte aan liefde van anderen? Een eclectische onewomanshow die de vraag stelt waarom overgave in de liefde vaak voelt als zwakte, in plaats van een daad van hoop, moed of misschien zelfs verzet.
Een spannende performatieve installatie die onze vele manieren om ons tot de wereld te verhouden terugbrengt tot één: aanraking met onze vingertoppen. Wat betekenen handen voor ons en wat kunnen we via onze handen communiceren? Over hoe ons gebruik van handen is veranderd en welke veranderingen de toekomst brengt.
Poppentheater met liedjes naar een waargebeurd verhaal over de bekende schrijver Kafka en de pop. Lijs ontmoet allerlei dieren op haar reis: een  ergeetachtige eekhoorn, een bange zeehond, een stoute draak en vijf grote Afrikaanse dieren. 3 t/m 7 jaar 35 + 10 minuten