Exit Poll

Description

Het is verkiezingsavond. In feestlocaties wachten de politieke partijen op de exit poll. De politieke nieuwkomer, een partij van jonge techno-optimisten, mag zich volgens alle verwachtingen klaarmaken voor het bordes.

 

★★★★ de Volkskrant - "Onstuimige, actuele en uitermate geestige voorstelling"

 

Exit Poll is de eerste productie van een meerjarige samenwerking tussen Theater Bellevue en Het Nationale Theater. De voorstelling speelt exclusief als lunchvoorstelling (aanvang 12.30 uur) in Theater Bellevue in Amsterdam.

Het is verkiezingsavond. In feestlocaties wachten de politieke partijen op de exit poll. De politieke nieuwkomer, een partij van jonge techno-optimisten, mag zich volgens alle verwachtingen klaarmaken voor het bordes.

 

★★★★ de Volkskrant - "Onstuimige, actuele en uitermate geestige voorstelling"

 

Exit Poll is de eerste productie van een meerjarige samenwerking tussen Theater Bellevue en Het Nationale Theater. De voorstelling speelt exclusief als lunchvoorstelling (aanvang 12.30 uur) in Theater Bellevue in Amsterdam.

Het verhaal

De partij van de langstzittende premier bereidt zich voor op een historische nederlaag en hun nummer twee loopt zich al warm in de coulissen. Maar dan blijkt de kiezer een historisch signaal te hebben afgegeven: een overweldigende meerderheid stemde blanco. Wat te doen?

Exit Poll is een scherpe en hilarische 'wat als?-voorstelling'. Het democratisch failliet én het democratische potentieel van de westerse wereld wordt blootgelegd. Wat als partijleiders, partijtijgers, spindokters en analisten de wapens uit handen wordt geslagen? Wat gebeurt er dan? Hoe komen we uit de politieke patstelling tussen burger en bestuurders? 

Open call

Exit Poll is de eerste productie van een meerjarige samenwerking tussen Theater Bellevue en Het Nationale Theater. De tekst, geschreven door Joeri Heegstra en Max Wind, kwam tot stand na een open call. De voorstelling wordt gespeeld door Denise Aznam, Tamar van den Dop, Yela de Koning en Rick Paul van Mulligen. De regie is in handen van Belle van Heerikhuizen.

De Volkskrant ★★★★
"De gevatte tekst van de jonge schrijvers Joeri Heegstra en Max Wind, de strakke regie van Belle van Heerikhuizen en de schik die de acteurs hebben in hun satirische rollen, zorgen voor een krachtige theaterervaring met veel gelach vanuit het publiek."

Theaterkrant
"De jonge schrijvers Joeri Heegstra en Max Wind schetsen een even haarscherp als genadeloos satirisch portret van de staat van de democratie, met veel spelplezier gebracht door de vier ervaren acteurs van Het Nationale Theater."

NRC ★★★
"Exit Poll is een opvallend humoristisch en lekker meeslepende voorstelling"

Trouw ★★★
"een geslaagd experiment deze open call"

---

Interview met regisseur Belle van Heerikhuizen in het Parool.

Belle van Heerikhuizen en auteur Joeir Heegstra te gast bij Wilfried de Jong in Met het oog op morgen | Beluister het interview

Lunchtheatervoorstelling

Begin 2023 zijn Theater Bellevue en Het Nationale Theater een nieuwe samenwerking begonnen. Met een Open Call gingen zij op zoek naar de schrijver(s) voor een nieuwe lunchtheatervoorstelling (voorstellingen die beginnen om 12.30 uur). De samenwerking is ondersteund door de VandenEnde Foundation.

“Deze samenwerking kwam tot stand uit het verlangen om schrijftalent aan te trekken waarmee we misschien nog niet eerder kennis hadden gemaakt. Bellevue is bij uitstek een auteurshuis en biedt daarmee een fantastische omgeving voor de ambities van Max, Joeri en ‘Exit Poll’. We zijn enorm verheugd om met deze auteurs te gaan samenwerken.”
- Eric de Vroedt, artistiek directeur Het Nationale Theater.

Uit 35 inzendingen koos een leescommissie het auteursduo Max Wind en Joeri Heegstra. Het concept en de uitwerking in twee proefscènes overtuigden de leescommissie, die bestond uit Belle van Heerikhuizen (regisseur), Tom Helmer (dramaturg/programmamaker Theater Bellevue), Nedra Kenzari (Rose Stories), Melissa Knollenburg (schrijver en Toneelschrijfhuis), Rick Paul van Mulligen (acteur Het Nationale Theater) en Remco van Rijn (dramaturg Het Nationale Theater). De artistieke directies van de twee producerende instellingen deelden overtuigd de mening van de commissie.

Over de makers

Theatermakers Joeri Heegstra en Max Wind kennen elkaar al sinds de middelbare school. In 2022 maakten ze samen een satirische voorstelling over de Nederlandse debatcultuur voor De Balie. Die samenwerking beviel zo goed dat ze als schrijversduo reageerden op een open call van Het Nationale Theater & Theater Bellevue. De leescommissie was direct overtuigd door hun ‘ongelooflijk spannende what if’ en selecteerde de voorstelling Exit Poll uit 35 inzendingen. Ze studeerden allebei aan de performance-opleiding van de Toneelacademie in Maastricht.
Lees hier het interview met Max en Joeri

Max Wind (1992) was na deze opleiding werkzaam bij het internationale performance collectief Ontroerend Goed. Met Peter Missotten en Casper Wortmann maakte hij Dear Lollipop, een voorstelling exclusief toegankelijk voor smartphones. In 2022 was Max artist in residence bij De Balie in Amsterdam en maakte meerdere voorstellingen geïnspireerd op het publieke debat.

Joeri Heegstra (1993) maakte na zijn opleiding met theatercollectief Opening Statement Class Warfare Forever, We Doen Ons Best en Horizon, en bij Likeminds de klimaatactivistenmonoloog Power. Terugkerende thema’s in zijn voorstellingen zijn de klimaatcrisis, klasse en hoe macht verdeeld wordt.

Belle van Heerikhuizen (1985) is een regisseur met een grote liefde voor taal en muziek. In 2016 studeerde ze af aan de regie­op­lei­ding van de Toneel­aca­demie Maastricht. Met haar afstu­deer­voor­stel­ling ​een lolita won ze de Ton Lutz Award. In haar voor­stel­lingen behandelt ze donkere thema’s op een lichte, menselijke en invoelbare manier. Belle regisseerde de afgelopen jaren voorstellingen bij onder meer Orkater (Wildfire, Het Verdriet van de Zuiderzee, De Meester en Margarita, Alles komt goed, Ilias), Via Rudolphi (Zus van mijn zus), HNTjong (Zus van, Ifigeneia Koningskind), De Toneelmakerij (Meisjes pakken de jongens, Sweet Sixteen, Elephant) en Toneelschuur Producties (Ivanov).

Roos Bottinga heeft de tweede open call gewonnen van Theater Bellevue en Het Nationale Theater. Haar inzending Wie was er eerst gaat over de clash tussen de kip, die een toneelstuk schreef en zelf ook…

Op deze pagina vind je de voorstellingen van Het Nationale Theater en HNTjong in seizoen 2023/2024. Van Becketts moderne klassieker Wachten op Godot (in regie van Erik Whien) tot Shakespeares Romeo & Julia, met de smaak van Bollywood (in regie van Noël Fischer).

Tekst: Max Wind & Joeri Heegstra
Regie: Belle van Heerikhuizen
Spel: Denise Aznam, Tamar van den Dop, Yela de Koning en Rick Paul van Mulligen

Lichtontwerp: Floriaan Ganzevoort
Decorontwerp: Ruben Wijnstok
Kostuumontwerp: Daphne de Winkel
Compositie muziek: Jelle Visser

Met dank aan: Elmer Repairs

Organisateur

Vous organisez cet événement ?

Contactez-nous si vous souhaitez mettre à jour les informations et autres.

Nous contacter

2 Photos

Événements suggérés

Milky Way is een fantasierijke, fysieke theatervoorstelling die gaat over je soms eenzaam voelen, maar daar samen in zijn. Een voorstelling die gaat over het hangen tussen kind en volwassen zijn en het in beweging zetten van je vragen. En vooral over het vertrouwen hebben dat er altijd iemand voor je is als de vragen in je hoofd dreigen te overstromen.   "Inventief avontuur vol speelse en originele acties."  - Volkskrant ★ ★ ★ ★
Kijkend naar zijn dramatische en emotionele passies en cantates, kun je je voorstellen dat Bach ook een fantastische operacomponist zou zijn geweest. Dat was er ook bijna van gekomen. Uitgedaagd door die gedachte creëerden OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging de opera die Bach nooit schreef. In English below [https://www.hnt.nl#EN] Kijkend naar zijn dramatische en emotionele passies en cantates, kun je je voorstellen dat Bach ook een fantastische operacomponist zou zijn geweest. Dat was er ook bijna van gekomen. Uitgedaagd door die gedachte creëerden OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging de opera die Bach nooit schreef. In English below [https://www.hnt.nl#EN] De opera vertelt het waargebeurde verhaal van Jan van Leyden. Deze acteur, kroegbaas en kleermaker werd in de zestiende eeuw leider van een beweging die verkondigde dat de wereld ten onder zou gaan. Een heilstaat werd opgericht. Die radicaliseerde en werd tot dictatuur. We volgen Jan van zijn aanvankelijke bevlogenheid, via zijn even flamboyante als meedogenloze koningschap tot aan zijn laatste biecht in een dodencel. We beleven daarmee van binnenuit hoe de tijdloze mechanismen van populisme, polarisatie en radicalisering hun werk doen. Met indringende, overrompelende en emotionele muziek van Bach komt het verhaal tot leven. Scenarist en regisseur Serge van Veggel maakte het werk met librettist Thomas Höft en barokspecialist én modern componist Panos Iliopoulos tot een ware doorgecomponeerde opera. Dankzij een meeslepende en grootse enscenering, een voortreffelijke cast en het koor en orkest van de Nederlandse Bachvereniging onder leiding van Hernán Schvartzman, zal Bach zal te horen én te zien zijn als nooit tevoren. NRC ★★★★ "Een volbloed opera" IN ENGLISH LOOKING AT HIS DRAMATIC AND EMOTIONAL PASSIONS AND CANTATAS, ONE CAN IMAGINE THAT BACH WOULD ALSO HAVE BEEN A FANTASTIC OPERA COMPOSER. IT ALMOST CAME TO THAT, TOO. CHALLENGED BY THAT THOUGHT, OPERA2DAY AND THE NETHERLANDS BACH SOCIETY CREATED THE OPERA BACH NEVER WROTE. The opera tells the true story of Jan van Leyden. In the 16th century, this actor, pub landlord and tailor became the leader of a movement proclaiming that the world would fall. A salvation state was established. This radicalised and became a dictatorship. We follow John from his initial enthusiasm, through his equally flamboyant and ruthless kingship to his final confession on death row. We thus experience from the inside how the timeless mechanisms of populism, polarisation and radicalisation do their work. With gripping, overpowering and emotional music by Bach, the story comes to life. Scenarist and director Serge van Veggel, together with librettist Thomas Höft and baroque specialist and modern composer Panos Iliopoulos, turned the work into a true through-composed opera. Thanks to a compelling and grandiose staging, an outstanding cast and the choir and orchestra of the Nederlandse Bachvereniging conducted by Hernán Schvartzman, Bach will be heard and seen as never before. For all our internationals, expats and Anglophiles: our No Dutch Required page. Our No Dutch Required programme consists out of performances that are either English spoken, sub- or surtitled or withou… Muziek Johann Sebastian Bach, Panos Iliopoulos | Libretto Thomas Höft | Scenario en regie Serge van Veggel | Muzikale leiding Hernán Schvartzman | Scenografie Herbert Janse | Lichtontwerp Uri Rapaport | Geluidsontwerp Arne Bock | Technisch producent Ronald Tebra | Kostuums Mirjam Pater | Kap & grime Pilo Pikes | Idee en muzikaal advies Shunske Sato ZANGERS EN INSTRUMENTALISTEN VAN DE NEDERLANDSE BACHVERENIGING Jan van Leyden – Florian Sievers, tenor Bernhard Knipperdollinck Wolf - Matthias Friedrich, bas/bariton Dieuwer Brouwersdochter Cecilia - Amancay Pastawski, Georgia Burashko, mezzosopraan Bisschop / Jan Matthijsz - ntb Bernhard Rothmann - Mattijs van der Woerd, bariton Henrick Hendrickz / Jacob Dusentschuer - Kaspar Kröner, Oscar Verhaar, countertenor Claes Janssen / Gezant / Kapelaan Johannes von Siburg - Wiebe-Pier Cnossen, bariton Marijtje IJsbrandsdochter / Elisabeth Wandscherer – Michaela Riener Heinrich Gresbeck Jobst Schnibbe - acteur Katharina - Lauren Armishaw, sopraan
inneruu [https://www.instagram.com/inneruu/] is a collective working at the intersections between band culture, visual installations, experimental instruments and choral singing. They try to transform unique spaces into a place of childlike wonder by experimenting with different interactive instruments and spatial projections. The theatrical setting of Zaal 3 will be a new environment for inneruu to play with.
Kijkend naar zijn dramatische en emotionele passies en cantates, kun je je voorstellen dat Bach ook een fantastische operacomponist zou zijn geweest. Dat was er ook bijna van gekomen. Uitgedaagd door die gedachte creëerden OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging de opera die Bach nooit schreef. In English below [https://www.hnt.nl#EN] Kijkend naar zijn dramatische en emotionele passies en cantates, kun je je voorstellen dat Bach ook een fantastische operacomponist zou zijn geweest. Dat was er ook bijna van gekomen. Uitgedaagd door die gedachte creëerden OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging de opera die Bach nooit schreef. In English below [https://www.hnt.nl#EN] De opera vertelt het waargebeurde verhaal van Jan van Leyden. Deze acteur, kroegbaas en kleermaker werd in de zestiende eeuw leider van een beweging die verkondigde dat de wereld ten onder zou gaan. Een heilstaat werd opgericht. Die radicaliseerde en werd tot dictatuur. We volgen Jan van zijn aanvankelijke bevlogenheid, via zijn even flamboyante als meedogenloze koningschap tot aan zijn laatste biecht in een dodencel. We beleven daarmee van binnenuit hoe de tijdloze mechanismen van populisme, polarisatie en radicalisering hun werk doen. Met indringende, overrompelende en emotionele muziek van Bach komt het verhaal tot leven. Scenarist en regisseur Serge van Veggel maakte het werk met librettist Thomas Höft en barokspecialist én modern componist Panos Iliopoulos tot een ware doorgecomponeerde opera. Dankzij een meeslepende en grootse enscenering, een voortreffelijke cast en het koor en orkest van de Nederlandse Bachvereniging onder leiding van Hernán Schvartzman, zal Bach zal te horen én te zien zijn als nooit tevoren. NRC ★★★★ "Een volbloed opera" IN ENGLISH LOOKING AT HIS DRAMATIC AND EMOTIONAL PASSIONS AND CANTATAS, ONE CAN IMAGINE THAT BACH WOULD ALSO HAVE BEEN A FANTASTIC OPERA COMPOSER. IT ALMOST CAME TO THAT, TOO. CHALLENGED BY THAT THOUGHT, OPERA2DAY AND THE NETHERLANDS BACH SOCIETY CREATED THE OPERA BACH NEVER WROTE. The opera tells the true story of Jan van Leyden. In the 16th century, this actor, pub landlord and tailor became the leader of a movement proclaiming that the world would fall. A salvation state was established. This radicalised and became a dictatorship. We follow John from his initial enthusiasm, through his equally flamboyant and ruthless kingship to his final confession on death row. We thus experience from the inside how the timeless mechanisms of populism, polarisation and radicalisation do their work. With gripping, overpowering and emotional music by Bach, the story comes to life. Scenarist and director Serge van Veggel, together with librettist Thomas Höft and baroque specialist and modern composer Panos Iliopoulos, turned the work into a true through-composed opera. Thanks to a compelling and grandiose staging, an outstanding cast and the choir and orchestra of the Nederlandse Bachvereniging conducted by Hernán Schvartzman, Bach will be heard and seen as never before. For all our internationals, expats and Anglophiles: our No Dutch Required page. Our No Dutch Required programme consists out of performances that are either English spoken, sub- or surtitled or withou… Muziek Johann Sebastian Bach, Panos Iliopoulos | Libretto Thomas Höft | Scenario en regie Serge van Veggel | Muzikale leiding Hernán Schvartzman | Scenografie Herbert Janse | Lichtontwerp Uri Rapaport | Geluidsontwerp Arne Bock | Technisch producent Ronald Tebra | Kostuums Mirjam Pater | Kap & grime Pilo Pikes | Idee en muzikaal advies Shunske Sato ZANGERS EN INSTRUMENTALISTEN VAN DE NEDERLANDSE BACHVERENIGING Jan van Leyden – Florian Sievers, tenor Bernhard Knipperdollinck Wolf - Matthias Friedrich, bas/bariton Dieuwer Brouwersdochter Cecilia - Amancay Pastawski, Georgia Burashko, mezzosopraan Bisschop / Jan Matthijsz - ntb Bernhard Rothmann - Mattijs van der Woerd, bariton Henrick Hendrickz / Jacob Dusentschuer - Kaspar Kröner, Oscar Verhaar, countertenor Claes Janssen / Gezant / Kapelaan Johannes von Siburg - Wiebe-Pier Cnossen, bariton Marijtje IJsbrandsdochter / Elisabeth Wandscherer – Michaela Riener Heinrich Gresbeck Jobst Schnibbe - acteur Katharina - Lauren Armishaw, sopraan
Popsensatie KRT maakt een comeback om het krimpen van ons heelal te vieren. Welkom bij De Grote Krimp World Tour. Een literair popconcert als tegenmythe voor de mythe van de groei, door deze gelegenheidsband van woordkunstenaars Sannemaj Betten, Mees van Rijswijk, Marieke Ornelis, Johannes Lievens en drummer Wouter Betten. Popsensatie KRT maakt een comeback om het krimpen van ons heelal te vieren. Welkom bij De Grote Krimp World Tour. Een literair popconcert als tegenmythe voor de mythe van de groei, door deze gelegenheidsband van woordkunstenaars Sannemaj Betten, Mees van Rijswijk, Marieke Ornelis, Johannes Lievens en drummer Wouter Betten. We don’t need NASA to tell us the truth. We don’t need politics. We don’t need journalism. We don’t need facebook. We can feel it. The universe is shrinking. We are shrinking. Welcome, to the Grote Krimp World Tour. Op een dag keert de groei van het heelal zich om, en begint De Grote Krimp. Duik in een concert van de legendarische band KRT, die naar aanleiding van deze wereldschokkende gebeurtenis een comeback maakt. Met liedjes en teksten over onze krimpende wereld, steken ze het publiek een hart onder de riem. Maar kan je teruggrijpen naar het verleden als de toekomst zo wankel is? En is het podium wel de plek om eerlijk te zijn? KRT kwam tot stand tijdens de Verwonderkamer; een ontmoeting tussen Vlaamse en Friese schrijvers gerealiseerd door Explore the North (Leeuwarden) en deBuren (Brussel). FRIESCH DAGBLAD [https://frieschdagblad.nl/cultuur/De-ene-keer-een-superster-de-andere-keer-de-vervanger-28475982.html] "Soms voel je je een superster, de andere keer de vervanger: vijf jonge talenten laten op Oerol met de literaire popband KRT zien waardoor je je soms klein kunt voelen" spel & creatie Marieke Ornelis, Mees van Rijswijk, Sannemaj Betten, Johannes Lievens, Wouter Betten productie Productiehuis Explore the North (Leeuwarden) & Vlaams-Nederlands huis deBuren (Brussel) met dank aan Aline Lapaire, Marleen Nagtegaal
Het gelauwerde DO NOT LOOK BACK WITH REGRET van theatermaker Davy Pieters is opnieuw in ons theater te zien nadat het in 2021 genomineerd werd voor de VSCD-mimeprijs. De jury schreef toen: “Een intiem samenkomen én een schrijnend afscheid.” Met haar kenmerkende signatuur onderzoekt Pieters de kwetsbaarheid van het lichaam en de eindigheid van onze aarde. Met muziek van Jimi Zoet (URLAND). Het gelauwerde DO NOT LOOK BACK WITH REGRET van theatermaker Davy Pieters is opnieuw in ons theater te zien nadat het in 2021 genomineerd werd voor de VSCD-mimeprijs. De jury schreef toen: “Een intiem samenkomen én een schrijnend afscheid.” Met haar kenmerkende signatuur onderzoekt Pieters de kwetsbaarheid van het lichaam en de eindigheid van onze aarde. Met muziek van Jimi Zoet (URLAND). In deze beeldende en filmische voorstelling zien we twee vrouwen (gespeeld door Marlies Heuer en Klára Alexová) in een proces van afscheid, rouw en de zoektocht naar troost. Wat als je wordt geconfronteerd met verlies? Wat is de toevlucht als het einde in zicht is? NRC ★★★★★ “Davy Pieters levert in ‘Do not look back with regret’ sterke schets van rouw en troost” JURY VSCD-MIMEPRIJS "De beeldtaal is uitgezuiverd en overrompelend: filmische taferelen, donkerslagen die de tijd doen verspringen, een doorgaande regenval van zwarte as en de magische belichting van Varja Klosse. Het geluidslandschap van Jimi Zoet tintelt en dondert." HET PAROOL  “tedere, verfijnde performance” THEATERKRANT “Een woordloos werk dat zich in vijftig minuten tijd in je vastklauwt.” DE VOLKSKRANT ★★★ “Zonder tekst, maar met behulp van ingenieuze lichteffecten en een indringende, elektronische soundtrack creëert Pieters een abstracte wereld.” OVER HET WERK VAN DAVY PIETERS De voorstellingen van Davy Pieters (1988) zijn onderzoeken naar de toekomstige mens en de manier waarop deze beïnvloed wordt door technologische ontwikkelingen en beeldcultuur. Haar voorstellingen kenmerken zich door een sterke beeldende, fysieke en filmische stijl. Met Nastaran Razawi Khorasani richtte Davy het performance collectief KOBE [https://davypieters.com/work/kobe/] op waarmee ze spectaculaire, theatrale performances ontwikkelen voor de meest uiteenlopende scenes: clubs, festivals, theaters, musea en galeries. Na DO NOT LOOK BACK WITH REGRET is ze begonnen aan een vierluik over het opgroeien in een toekomstige wereld, waarin ze haar krachtige beeldtaal verbindt met verschillende levensfasen. Het eerste deel CRISPR speelde in 2022, gevolgd door Not all is lost in het voorjaar van 2023. Dit seizoen speelt het derde deel, HEAT, waarmee Davy debuteert in de grote zaal. Info en kaarten voor HEAT [https://www.hnt.nl/voorstellingen/7874/Theater_Rotterdam_Davy_Pieters/HEAT] For all our internationals, expats and Anglophiles: our No Dutch Required page. Our No Dutch Required programme consists out of performances that are either English spoken, sub- or surtitled or withou… concept, regie en scenografie Davy Pieters spel Klára Alexová, Marlies Heuer muziek Jimi Zoet lichtontwerp Varja Klosse advies Anoek Nuyens
Antiklimax gaat Into The Wild: we ruilen de bedompte, begrenzende theaterzaal in voor de vrijheid en de openheid van het bos. Een avondje locatietheater in Zaal 3 waarvoor je je regenlaarzen thuis kunt laten. Deze voorstelling wordt verplaatst naar het seizoen 2024-2025.
Panic Room is een intiem, poëtisch en fysiek duet van twee mensen die opgesloten zitten in een donkere ruimte. Kennen ze elkaar of toch niet, en waarvoor zijn ze op de vlucht? De buitenwereld, de ander of zichzelf? 
BYE BYE DADDY a family business gaat over de nazaten van een pater familias die puissant rijk is en op sterven ligt. Een broer en twee zussen komen samen in het ouderlijk huis om de laatste uren van hun vader te begeleiden, maar in plaats van diep treurig aan zijn sterfbed te zitten gaat hun aandacht uit naar onderling wantrouwen en frustratie. In afwachting van vaders’s laatste zucht drinken ze te warme witte wijn en schieten ze in oude patronen.
Milky Way is een fantasierijke, fysieke theatervoorstelling die gaat over je soms eenzaam voelen, maar daar samen in zijn. Een voorstelling die gaat over het hangen tussen kind en volwassen zijn en het in beweging zetten van je vragen. En vooral over het vertrouwen hebben dat er iemand zal komen die er voor je zal zijn wanneer je van een muurtje dreigt te vallen. Milky Way is een fantasierijke, fysieke theatervoorstelling die gaat over je soms eenzaam voelen, maar daar samen in zijn. Een voorstelling die gaat over het hangen tussen kind en volwassen zijn en het in beweging zetten van je vragen. En vooral over het vertrouwen hebben dat er iemand zal komen die er voor je zal zijn wanneer je van een muurtje dreigt te vallen. Zittend op een muurtje van het sportveld bij school. Alleen. Iedereen weg. Met een knikker in je hand en muziek op je oortjes. Je staart de lucht in, totdat je ogen prikken en wolkenkleuren vervagen. Bijna val je van de muur terwijl je op dat muurtje zit met al je vragen. Waarom kan ik me alleen voelen terwijl er zoveel is in dit grote universum? Hoe kan het dat de aarde zo groot is, maar een stip in de Melkweg? Waarom moeten mijn sneakers op de groei gekocht? Wanneer ben ik uitgegroeid of ben ik dat nooit? Of krimp ik nadat ik maximaal ben gegroeid? En net op dat moment rolt er iemand het sportveld op, als een knikker of meteoriet. En vanaf dan ben je niet meer alleen met je vragen… van Freek Nieuwdorp | met Freek Nieuwdorp, Arnold Putt, Tyrone Menig | muziek Tyrone Menig | kostuums Arnold Putt | coaching René Geerlings