Expositie Groninger kunstkring De Ploeg in Watertoren West.

Description

Groninger kunstkring De Ploeg in de Watertoren West


In 2024  exposeert De Ploeg het hele jaar met zes wisselende exposties in de prachtige ontvangstlobby van de Watertoren West. Maar liefst 11 panelen met een koninklijke blauwe kleur laten zich vullen door het al dan niet kleurrijke werk van de Ploegers. De ruimte is dermate groot dat ook het ruimtelijk werk tot zijn recht komt.


In deze tweede expositie is werk te zien van Josefien Alkema, Dik Breunis en Annelies Gommer.


Bovendien kunt u op elke zondag tussen 10.00 en 14.00 uur terecht in de zogeheten skylounge, bovenin de watertoren is er dan gelegenheid om koffie of thee te drinken terwijl u geniet van het prachtige uitzicht over Groningen.


Information sur la date

  • Dagelijks t/m 30 april 2024

Billets

Info:

Gratis

1 Photo

Événements suggérés

Overweldigende klassieker over de opkomst van drugsbendes in de sloppenwijken van Rio de Janeiro. Winnaar van maar liefst 4 Oscars. Overweldigende klassieker over de opkomst van drugsbendes in de sloppenwijken van Rio de Janeiro. Winnaar van maar liefst 4 Oscars. Cidade de Deus, over de opkomst van drugsbendes in de favela, is een film over armoede en geweld, waarin kleine jongetjes met wapens zwaaien, drugs gebruiken en bij bosjes sterven. Toch is het geen zwaarmoedige tranentrekker; regisseur Fernando Meirelles verpakt het drama als een flitsende, weelderig gefotografeerde, snel gemonteerde zwarte komedie. Cidade de Deus (City of God) is losjes gebaseerd op het boek van Paulo Lins, een man die zelf in de gelijknamige sloppenwijk van Rio de Janeiro woonde. Rocket (Alexandre Rodrigues), een van de hoofdpersonen, is zijn alter ego. De film won in 2004 maar liefst 4 Oscars: Best Director, Best Editing, Best Adapted Screenplay en Best Cinematography. Bron: VPRO Cinema
Op de Universiteit doen wetenschappers onderzoek. Dat gebeurt soms in een lab. En jij hebt de kans om dat nu ook te ervaren! Met een labjas aan ga je leren hoe je je eigen slijm moet maken. Een beetje vies misschien, maar wel hartstikke leuk! Zien wij je in ons lab? Leuk om te weten: de slijm mag je ook mee naar huis nemen. Je krijgt van ons een speciaal bakje om het mee te nemen. Op de Universiteit doen wetenschappers onderzoek. Dat gebeurt soms in een lab. En jij hebt de kans om dat nu ook te ervaren! Met een labjas aan ga je leren hoe je je eigen slijm moet maken. Een beetje vies misschien, maar wel hartstikke leuk! Zien wij je in ons lab? Leuk om te weten: de slijm mag je ook mee naar huis nemen. Je krijgt van ons een speciaal bakje om het mee te nemen. Na afloop van de slijmworkshop of van tevoren kun je nog een speurtocht doen bij onze Masterminds tentoonstelling. In deze tentoonstelling hebben we ook allemaal leuke opstellingen voor kinderen. Denk aan een zenuwspiraal of vergrootglazen om objecten te bekijken. Veel plezier!… Leuk om te weten: de slijm mag je ook mee naar huis nemen. Je krijgt van ons een speciaal bakje om het mee te nemen. Op de Universiteit doen wetenschappers onderzoek. Dat gebeurt soms in een lab. En jij hebt de kans om dat nu ook te ervaren! Met een labjas aan ga je leren hoe je je eigen slijm moet maken. Een beetje vies misschien, maar wel hartstikke leuk! Zien wij je in ons lab? Leuk om te weten: de slijm mag je ook mee naar huis nemen. Je krijgt van ons een speciaal bakje om het mee te nemen. Na afloop van de slijmworkshop of van tevoren kun je nog een speurtocht doen bij onze Masterminds tentoonstelling. In deze tentoonstelling hebben we ook allemaal leuke opstellingen voor kinderen. Denk aan een zenuwspiraal of vergrootglazen om objecten te bekijken. Veel plezier! Tijdstip: 11:00-12:00, 13:00-14:00, 15:00-16:00 Reservering is noodzakelijk via https://museumtickets.rug.nl/nl/activiteiten/tickets. Tip: bezoek ook de tijdelijke tentoonstelling Kaleidoscope. Bekijk een BMW-auto, een neushoorn en vele kristallen, stenen en vogels in de tijdelijke tentoonstelling Kaleidoscope, allemaal gave objecten uit de verzameling van het museum. Een deel is afkomstig van het voormalig Natuurmuseum uit Groningen. En het leuke aan de tentoonstelling is, jij kunt zelf stemmen op je favoriete objecten. Samen bepalen we wat de échte schatten van het museum zijn!
Op de universiteit doen wetenschappers onderzoek. Dat gebeurt soms in een lab. En jij hebt de kans om dat nu ook te ervaren! Tijdens deze leuke experimentenmiddag gaan we verschillende proefjes doen. Zo maken we onder andere een lavalamp en badzout. De lavalamp krijg je ook mee naar huis, zodat jij het proefje ook nog aan iemand anders kan laten zien. Met het badzout kan je thuis een heerlijk bad nemen. Na afloop van de workshop of van tevoren kun je nog een speurtocht doen bij onze Masterminds-tentoonstelling over wetenschap. Of bewonder in de nieuwe tentoonstelling Kaleidoscope mooie objecten uit de verzameling van het museum: bekijk een BMW-auto, een neushoornskelet, kristallen, stenen en vogels. En het leuke aan de tentoonstelling is, dat jij zelf kunt stemmen op je favoriete objecten. Samen bepalen we wat de échte schatten van het museum zijn! Kosten, aanmelden en de exacte tijden vind je op de website van het museum.
Overweldigende klassieker over de opkomst van drugsbendes in de sloppenwijken van Rio de Janeiro. Winnaar van maar liefst 4 Oscars. Overweldigende klassieker over de opkomst van drugsbendes in de sloppenwijken van Rio de Janeiro. Winnaar van maar liefst 4 Oscars. Cidade de Deus, over de opkomst van drugsbendes in de favela, is een film over armoede en geweld, waarin kleine jongetjes met wapens zwaaien, drugs gebruiken en bij bosjes sterven. Toch is het geen zwaarmoedige tranentrekker; regisseur Fernando Meirelles verpakt het drama als een flitsende, weelderig gefotografeerde, snel gemonteerde zwarte komedie. Cidade de Deus (City of God) is losjes gebaseerd op het boek van Paulo Lins, een man die zelf in de gelijknamige sloppenwijk van Rio de Janeiro woonde. Rocket (Alexandre Rodrigues), een van de hoofdpersonen, is zijn alter ego. De film won in 2004 maar liefst 4 Oscars: Best Director, Best Editing, Best Adapted Screenplay en Best Cinematography. Bron: VPRO Cinema
Open Dag Vismigratie Waterschap Noorderzijlvest in Lauwersoog op 25 mei 2024. Wil jij meer weten over de enorme afstanden die vissen afleggen in onze beken en rivieren? Verschillende soorten vissen in het echt zien in de Waddenloods, of afdalen in één van de grote spuikokers onder de R.J. Cleveringsluizen? Kom dan naar de open dag van Waterschap Noorderzijlvest in Lauwersoog op 25 mei 2024! Op 25 mei is het Wereld Vismigratiedag. Tijdens deze dag wordt wereldwijd aandacht besteed aan het belang van vismigratie, vrij toegankelijke rivieren en de overgang van zout naar zoet water. Er zijn verschillende activiteiten in en rondom de haven van … Wil jij meer weten over de enorme afstanden die vissen afleggen in onze beken en rivieren? Verschillende soorten vissen in het echt zien in de Waddenloods, of afdalen in één van de grote spuikokers onder de R.J. Cleveringsluizen? Kom dan naar de open dag van Waterschap Noorderzijlvest in Lauwersoog op 25 mei 2024! Op 25 mei is het Wereld Vismigratiedag. Tijdens deze dag wordt wereldwijd aandacht besteed aan het belang van vismigratie, vrij toegankelijke rivieren en de overgang van zout naar zoet water. Er zijn verschillende activiteiten in en rondom de haven van Lauwersoog. Zo kan je in de oude Mijnzaal (Visafslag) een presentatie van Arthur de Bruin bijwonen over zijn bekroonde film ‘Nederland onder water’. In de Waddenloods wordt uitleg gegeven over het onderwaterleven in de Waddenzee. Ook kan je op de foto gaan met je favoriete vis en voor de kleintjes is er een speciale kinderhoek ingericht met leuke opdrachten. Een bijzondere en leerzame dag voor alle leeftijden! 
Olga Wiese: ‘Never a dull Moment’ Olga Wiese (Middelburg,1944) werkt sinds 1962 als beeldend kunstenaar. Behalve schilder is ze ook een geweldig tekenaar, graficus en illustrator. Wellicht kan beter gezegd worden dat zij ‘speelt’, gezien haar hang naar ‘uit haar hoofd schilderen’ van fantasierijke schepsels in het door Wiese zelf verbeelde universum. Haar oeuvre bestaat onder meer uit indrukwekkende series, zoals My Family, Parallel Universe, Orinoco Days, Portraits of Buildings, People Next Door, Exotics en het Rijk der Kneuzen. Daarnaast heeft ze in de loop der jaren diverse zalen, wachtkamers, interieurs en cafés mogen opfleuren, waarvan een groot deel in de binnenstad van Groningen. De werkwijze in de figuratieve kunst bestaat… Olga Wiese (Middelburg,1944) werkt sinds 1962 als beeldend kunstenaar. Behalve schilder is ze ook een geweldig tekenaar, graficus en illustrator. Wellicht kan beter gezegd worden dat zij ‘speelt’, gezien haar hang naar ‘uit haar hoofd schilderen’ van fantasierijke schepsels in het door Wiese zelf verbeelde universum. Haar oeuvre bestaat onder meer uit indrukwekkende series, zoals My Family, Parallel Universe, Orinoco Days, Portraits of Buildings, People Next Door, Exotics en het Rijk der Kneuzen. Daarnaast heeft ze in de loop der jaren diverse zalen, wachtkamers, interieurs en cafés mogen opfleuren, waarvan een groot deel in de binnenstad van Groningen. De werkwijze in de figuratieve kunst bestaat uit een aantal stromingen: ‘Naar de natuur’ ( stilleven landschap model) ‘Fotorealisme' ( foto als hulpmiddel), ‘Uit het hoofd’ en 'Fantasie & nieuwe werkelijkheid'. Het is duidelijk dat Olga bij de laatste categorie hoort. De voorstelling ontstaat en verandert gaandeweg. Verhaal, compositie en penseelwerk dienen voortdurend op elkaar afgestemd te worden, momenten van verslapping dwingen later tot ingewikkelde herstelwerkzaamheden. Alle ballen gelijktijdig in de lucht houden is de grootste uitdaging. ‘Never a dull moment’. Olga heeft veel van de wereld gezien, daarnaast is haar lijst van exposities zeer lang te noemen, onder meer in het Gronings Museum, de Gasunie in Groningen, de Buitenplaats in Eelde, de Synagoge in Groningen, Museum Oldenburg, Historisch museum te Amsterdam en het Drents museum. In meerdere musea is haar werk aan de collectie toegevoegd. Trudy Kramer: ‘De vele gezichten van het leven’ Trudy Kramer (Buitenpost,1959), is een veelzijdig realistisch kunstenaar. Haar werk bestaat uit vele facetten, van figuratieve schilderkunst tot boekillustraties. Haar beeldende werk in aquarel, potlood en olieverf omvat veelal portretten van dieren en objecten, maar ook van kunstenaars, schrijvers en markante personen binnen de cultuursector van het Noorden. Kramers liefde voor de kunst en literatuur van het Noorden is terug te zien in haar beeldende creaties die een ontwapenende menselijkheid tonen. Zo heeft ze portretten gemaakt van Groningse schrijvers, zoals Jellema en Rutger Kopland, en kunstenaars zoals Wout Muller en Matthijs Röling. Zij waren allen lid van dezelfde kunstenaarsclub (de Fuji Art Association). Samen met haar partner Ger Siks organiseerde ze van 2001 tot 2013 het tweejaarlijks literair festival ‘Schrijvers om de Noord’ op Schiermonnikoog. Het literair museum in den Haag bezit tien schrijversportretten van haar hand. Van 1977 tot 1985 studeerde Kramer Vrije Schilderkunst aan de Academie Minerva, waar ze les kreeg van Folkert Haanstra Jr. en Ger Siks. Hier doceert ze sinds 1989. Wim Jonkman: ‘Omarm het raadsel’ Wim Jonkman (Winterswijk,1947) studeerde aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Vervolgens heeft hij langere tijd gewoond en gewerkt in Parijs, waar hij zich specialiseerde in kleurenlithografie en gevraagd werd om een kunstatelier op te richten in de Cité Internationale des Arts. Jonkman leidde deze werkplaats, die ruimte gaf aan talenten en fungeerde als een broedplaats voor creativiteit voor kunstenaars uit alle delen van de wereld, van 1976 tot 1979. Na deze bewogen tijd heeft Jonkman zich, op verzoek van Academie Minerva, gevestigd in het Hoge Noorden van Nederland. Hier werkte hij als docent lithografie. De steendrukken van Wim Jonkman kenmerken zich door een verhalende beeldtaal met een hang naar de constructie. Een beeldend steekspel van wegduwen en verbinden binnen een meervoudig perspectief, waardoor zijn werk voor meerdere uitleg vatbaar wordt. Zijn motto luidt: ‘Omarm het raadsel’. De aanschouwer wordt geacht zelf keuzes te maken uit de discontinue beeldlagen om zich te verhouden tot datgene waarnaar hij/zij kijkt. De steendruk is voor Wim dé techniek bij uitstek om vorm te geven aan zijn grafische concepten. De ontelbare expressieve mogelijkheden en het artistieke avontuur, gekoppeld aan de strenge litho-wetten, doen de rest. Patricia Suer: ‘IJzersterke Poëtische Fantasie’ Patricia is een veelzijdig autodidact en maakt al 40 jaar fantasievolle figuren, beelden en attributen van ijzer en brons. Vele jaren speelde zij (solo) figuratieve beeldende theatervoorstellingen waarbij de ijzeren objecten als decor en als personages fungeren. Vanwege de groeiende belangstelling voor haar beelden begon ze de veelal nog ‘in gebruik zijnde’ ijzeren maskers, dieren en andere objecten te exposeren. Na de corona pandemie is ze zich gaan richten op het maken van beelden en andere objecten die in brons worden gegoten en die soms nog een relatie hadden met haar theatervoorstellingen. Zo is zij te zien geweest in het Mobiele Theaterproject (2011) en in museum de Buitenplaats tijdens de expositie 'Het Rijk der Kneuzen’ van Olga Wiese. Haar werk is tevens te zien in de Burcht te Wedde en Geldrop, waar een heel ijzeren kroonluchter met vogels hangt, en in Geldrop staan op een rotonde 5 ijzeren schapen van haar hand. Kortom, een veelzijdig en productief kunstenaar in woord en beeld. Info opening  · Opening expositie 05-05- 2024 om 16.00 uur Patricia Suer verzorgt een kort optreden Gizou van Unen: piano
Kunsthandel Peter ter Braak is gespecialiseerd in Hollandse en Belgische schilderkunst uit de periode 1900-1980, met een bijzondere focus op lyrisch-abstracte schilderkunst. Daarnaast exposeert de kunsthandel regelmatig hedendaagse kunst, veelal uit het noorden des lands. Op deze expositie toont Ter Braak klassiek-modern werk van Roelof Frankot (1911-1984) en Fred Sieger (1902- 1999), die indertijd furore maakten in Denemarken bij de bekende galerie Moderne in Silkeborg. Verder werk van onder anderen Willy Boers (1905-1978), Han Jansen (1931-1994), Jan Stekelenburg (1922-1977), Dora Tuynman (1926-1979) en Dick Zwier (1915-1993). Openingstijden: vrijdag, zaterdag & zondag van 12.00 tot 18.00 uur.
Groninger kunstkring De Ploeg in de Watertoren West In 2024  exposeert De Ploeg het hele jaar met zes wisselende exposties in de prachtige ontvangstlobby van de Watertoren West. Maar liefst 11 panelen met een koninklijke blauwe kleur laten zich vullen door het al dan niet kleurrijke werk van de Ploegers. De ruimte is dermate groot dat ook het ruimtelijk werk tot zijn recht komt. In deze derde expositie is werk te zien van Geert Schreuder, Aly van der Wal en ruimtelijk werk van gastexposant Stepen Beale. De expositie wordt geopend door Richard ter Borg op zondag 12 mei van 15.00 tot 17.00 uur. U bent van harte welkom! Bovendien kunt u op elke zondag tussen 10.00 en 14.00 uur terecht in de zogeheten skylounge, bovenin de watertoren is er dan gelegenheid om koffie of thee te drinken terwijl u geniet van het prachtige uitzicht over Groningen. Gee… Groninger kunstkring De Ploeg in de Watertoren West In 2024  exposeert De Ploeg het hele jaar met zes wisselende exposties in de prachtige ontvangstlobby van de Watertoren West. Maar liefst 11 panelen met een koninklijke blauwe kleur laten zich vullen door het al dan niet kleurrijke werk van de Ploegers. De ruimte is dermate groot dat ook het ruimtelijk werk tot zijn recht komt. In deze derde expositie is werk te zien van Geert Schreuder, Aly van der Wal en ruimtelijk werk van gastexposant Stepen Beale. De expositie wordt geopend door Richard ter Borg op zondag 12 mei van 15.00 tot 17.00 uur. U bent van harte welkom! Bovendien kunt u op elke zondag tussen 10.00 en 14.00 uur terecht in de zogeheten skylounge, bovenin de watertoren is er dan gelegenheid om koffie of thee te drinken terwijl u geniet van het prachtige uitzicht over Groningen. Geert Schreuder schildert in acryl en/of olieverf zaken waar zijn oog op valt. Dat kunnen landschappen, stillevens of interieurs zijn. Soms groots en dramatisch en soms klein, intieme dingen of dingetjes die hem aanspreken, intrigeren, fascineren, verbazen of frapperen. Sommige onderwerpen verleiden hem tot fijnschilderen, andere tot grote toetsen en klodderige verfstreken. Hij exposeert regelmatig zo hier en daar en stelt elke eerste zondag van de maand s' middags, zijn atelier open voor bezoekers. Ook werkt hij wel in opdracht, ; illustraties en portretten etc. Aly van der Wal kijkt met respect en verwondering naar het landschap. De ongereptheid boeit haar. Het is de wisselwerking tussen water en lucht en dan met name het licht dat voor haar de grote tovenaar is. Het landschap wordt door haar niet ingekaderd, de voorstelling loopt door. Aly heeft een heel eigen stijl ontwikkeld waaronder acrylaat-diepdrukken. En is nu bezig met gemende techniek op aluminium. Haar atelier is in Zoutkamp waar u (na afspraak) altijd welkom bent. Zij geeft schilder workshops en maakt werk in opdracht voor particulieren en bedrijven. Zij heeft zowel Academie Minerva als de Klassieke Academie gevolgd. Aly is lid van de Kunstkring De Ploeg, een gezelschap dat meer dan 100 jaar bestaat en vele bekende kunstenaars heeft voortgebracht. Daarnaast is ze lid van de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders. Stephen Beale (gastexposant) is opgegroeid onder de rook van Londen en heeft zijn leven verplaatst naar Houwerzijl op het Hoogeland van Groningen.  Zijn creatieve processen pendelen tussen het maken van bijzonder unieke kasten van tweedehands materialen en het beeldhouwen en boetseren van levensgrote figuratieve beelden in o.a. klei, natuursteen, beton en hout die hij vaak op een  humoristische wijze weergeeft.
Kunstprojecten Noorderstation (KPNST) opent met het project Between I#I Be-twined van geëngageerd beeldend kunstenaar Inbal Ann Hershtig. Dit participatieve weefproject loopt van 20 mei t/m 20 juli 2024 met de opening op zaterdag 25 mei om 15.00 uur. Met Between I#I Be-twined wordt het voormalige trappenhuis van Station Groningen Noord getransformeerd tot een 6 meter lang weefgetouw en een plek van gezamenlijk creëren. Groningers kunnen hiervoor materiaal brengen en gratis deelnemen aan de open weefsessies, workshops en wandelingen. Als expositie is het 24/7 door de ramen te zien en tijdens openingstijden is het te bezoeken. Inbal Ann Hershtig woont in Selwerd, en zag op plattegronden de … Kunstprojecten Noorderstation (KPNST) opent met het project Between I#I Be-twined van geëngageerd beeldend kunstenaar Inbal Ann Hershtig. Dit participatieve weefproject loopt van 20 mei t/m 20 juli 2024 met de opening op zaterdag 25 mei om 15.00 uur. Met Between I#I Be-twined wordt het voormalige trappenhuis van Station Groningen Noord getransformeerd tot een 6 meter lang weefgetouw en een plek van gezamenlijk creëren. Groningers kunnen hiervoor materiaal brengen en gratis deelnemen aan de open weefsessies, workshops en wandelingen. Als expositie is het 24/7 door de ramen te zien en tijdens openingstijden is het te bezoeken. Inbal Ann Hershtig woont in Selwerd, en zag op plattegronden de geschiedenis van de gescheiden buurten. Station Groningen Noord werd in 1884 gebouwd. Tot het viaduct in 1974 was er alleen een kleine loopbrug over het spoor die bewoners uit het noorden van de stad met het centrum verbond. Tot op de dag van vandaag is de impact van deze sociaal-geografische scheiding in Groningen merkbaar. Dit inspireerde Hershtig tot het ontwikkelen van het walk-in weefproject Between I#I Be-twined. Twee maanden lang zal KPNST (ZO) een platform zijn voor het verzamelen, delen en het verbinden met de lokale omgeving door middel van maak-ervaringen. Vooral bewoners uit de omgeving worden door Inbal Ann Hershtig uitgenodigd om afgedankt textiel te doneren, en deel te nemen aan open weefsessies, thematische workshops en begeleide wandelingen*. De tactiele non-verbale ervaring wordt gedeeld; kennis over verbinding met onze nabije omgeving wordt geactiveerd. En het zal resulteren in een groot weefwerk waar het materiaal van beide spoorzijden in is verweven. Inbal Ann Hershtig studeerde in 2020 af aan het Frank Mohr Instituut, en woont en werkt in Groningen. Hershtigs performatieve, participatieve en geëngageerde werk komt voort uit een sterke persoonlijke motivatie om zich te verbinden met haar eigen omgeving. Ze verkent artistieke tegenbewegingen in onze materiële cultuur van nieuw, snel en wegwerpen door middel van handwerktechnieken. Daarin staat haar werk als Hedendaags Jager-Verzamelaar centraal. Hershtig begon letterlijk materialen te verzamelen in haar huis en op straat. Waar anderen misschien afval zagen, vond en zocht zij haar grondstoffen, en raakte diep geïnteresseerd in het enorme potentieel van dit nieuwe gegeven. Ze begon deze waardering te delen door mensen uit te nodigen om materiaal te verzamelen en samen met haar te weven. Haar onderzoeksterrein is de nabije omgeving en de verstrengeling tussen mens en landschap in de bredere zin. Prominent in Hershtigs nauwgezet uitgevoerde kunstwerken is haar focus op de interactie met deelnemers en omgeving, de betekenis van tastbaarheid in handwerktechnieken, en gedegen onderzoek. Eerdere projecten waren o.a. in Tuinen Mien Ruys (2023, Dedemsvaart), Stroomopwaarts (2022, Vlechtmuseum Noordwolde), Bierumer School (2021, Bierum), en Shaky Grounds Festival (2018, Groningen). Between I#I Be-twined is mede mogelijk gemaakt door Kunstraad Groningen en het Cultuurfonds. Praktische informatie 1e week Between I#I Be-twined: Give & Gain - Textiel Hergebruiken Doneer je afgedankte textiel: lakens / kussenslopen / theedoeken / t-shirts. Leer hoe je er weefmateriaal van kunt maken: Maandag, dinsdag, woensdag 20, 21, 22 mei: 13.00 - 18.00 uur Donderdag 24 mei: 16.00 - 20.00 uur Vrijdag 24 mei, workshop Ontrafel: 13.00 - 18.00 uur Voor de workshops: Ontrafel, Basis Weven, DIY Loom, Weef Lokaal Motieven + Guided Walks, Open Weef Sessies en andere activiteiten of evenementen: houd het publieke programma in de gaten.* *Data en tijden kunnen gewijzigd of toegevoegd worden: kijk op de websites voor updates. Between I#I Be-twined publieksactiviteiten en meer informatie: Website (English): https://www.inbalhershtig.com [https://www.inbalhershtig.com/] Website (Nederlands): https://www.kpnst.nl [https://www.kpnst.nl/] Instagram – Artisanna: @artisan_na [https://www.instagram.com/artisan_na/] Instagram – KPNST: @ [https://www.instagram.com/kp_noorderstation/]kp_noorderstation [https://www.instagram.com/kp_noorderstation/] Between I#I Be-twined Inbal Ann Hershtig Kunstprojecten Noorderstation (KPNST) Periode: 20 mei – 20 juli, 2024 Opening zaterdag 25 mei om 15.00 uur KPNST (ZO), Station Groningen Noord, Kastanjelaan 1, 9741 CN Groningen Toegankelijkheid: Helaas alleen rolstoelvriendelijk aan buitenkant raampartijen beneden en op de perrons
Van 1 tot en met 31 mei 2024 exposeert Petra van Kalker, kunstenaar uit Vinkhuizen, een schilderij in acryl getiteld ‘GEBRAAD’ in raamgalerie ‘De Prachtvink’ bij winkelcentrum Vinkhuizen, Platinalaan 505a, 9743 GZ  Groningen. ‘GEBRAAD’ is een schilderij van 20 x 20 cm, acryl op doek uit ongeveer 2016. In een donkere muur is een oven gemetseld die lekker staat te branden. Uit de vurige oven lijkt een gloeiend rood personage te kruipen. Zijn handen omklemmen al de muur. Onder de afbeelding zijn de letters ‘GEBRAAD’ gesjabloneerd. Het kleine schilderijtje is een speelse combinatie van horror en humor, terwijl de gebruikte techniek het werk een diepere laag geeft, die ver voorbij het illustratieve karakter van het beeld reikt. Door de letters en het niet alledaagse woord ‘gebraad’ roept de kunstenaar een vervreemdend karakter op. Het werk komt uit een serie van kleine doeken die Van Kalker tussen 2015 en 2018 heeft gemaakt.… Van 1 tot en met 31 mei 2024 exposeert Petra van Kalker, kunstenaar uit Vinkhuizen, een schilderij in acryl getiteld ‘GEBRAAD’ in raamgalerie ‘De Prachtvink’ bij winkelcentrum Vinkhuizen, Platinalaan 505a, 9743 GZ  Groningen. ‘GEBRAAD’ is een schilderij van 20 x 20 cm, acryl op doek uit ongeveer 2016. In een donkere muur is een oven gemetseld die lekker staat te branden. Uit de vurige oven lijkt een gloeiend rood personage te kruipen. Zijn handen omklemmen al de muur. Onder de afbeelding zijn de letters ‘GEBRAAD’ gesjabloneerd. Het kleine schilderijtje is een speelse combinatie van horror en humor, terwijl de gebruikte techniek het werk een diepere laag geeft, die ver voorbij het illustratieve karakter van het beeld reikt. Door de letters en het niet alledaagse woord ‘gebraad’ roept de kunstenaar een vervreemdend karakter op. Het werk komt uit een serie van kleine doeken die Van Kalker tussen 2015 en 2018 heeft gemaakt. Petra van Kalker (1952) studeerde aan ABK Minerva af in tekenen in grafiek. In de loop van haar meer dan veertigjarig kunstenaarschap ontwikkelde haar werk zich naar verfijnd poëtisch figuratief werk. Haar werk ontstaat associatief, laag na laag en is opgebouwd uit oersymbolen als huizen, boten, vissen, hoofden en handen. De laatste jaren is zij vooral bezig met kleine sculpturen, soms maakt zij uitstapjes naar de schilderkunst. De raamgalerie is een expositieruimte die alleen van buiten te bezichtigen is, maar dan wel 24 uur per dag, zeven dagen per week. Tot 23:00 uur is de galerie verlicht. Elke maand wordt er een nieuw kunstwerk van een kunstenaar tentoongesteld.