Description

Elmer is een stuiterende rapper met een grote bek en een klein hartje. De Amsterdamse rapper/theatermaker combineert provocatieve rauwheid, ontwapenende eerlijkheid en de kleurrijke wereld van stripboeken in een schaamteloze act. Geïnspireerd door Peaches, Mr. Oizo en de Jeugd van Tegenwoordig, maakt zij (of hij, of wat jij wilt) dansbare hiphoptracks met vleugjes electrofunk en italo disco. Elmer snijdt thema’s aan als bindingsangst, zelfhaat en de hypocrisie van de linkse mens, altijd in combinatie met humor, zelfspot en ranzige lyrics.


Elmer is het alter ego van theatermaker Merel Pauw. Ze raak…


Elmer is een stuiterende rapper met een grote bek en een klein hartje. De Amsterdamse rapper/theatermaker combineert provocatieve rauwheid, ontwapenende eerlijkheid en de kleurrijke wereld van stripboeken in een schaamteloze act. Geïnspireerd door Peaches, Mr. Oizo en de Jeugd van Tegenwoordig, maakt zij (of hij, of wat jij wilt) dansbare hiphoptracks met vleugjes electrofunk en italo disco. Elmer snijdt thema’s aan als bindingsangst, zelfhaat en de hypocrisie van de linkse mens, altijd in combinatie met humor, zelfspot en ranzige lyrics.


Elmer is het alter ego van theatermaker Merel Pauw. Ze raakte op jonge leeftijd al geïnspireerd door de muziek én striptekenwereld van de Britse band Gorillaz, die ze meenam in de creatie van het alter ego Elmer. Ze bouwt in de wereld van Elmer aan een wereld met eigen regels. Een wereld waarin met de verwachting van hoe een vrouw eruit ziet en doet, wordt gebroken. Bekendheid verwierf de rapper door haar deelname aan De Slimste Mens, waarna ze al snel haar eerste clubshow, Noorderslag én Lowlands op de kop zette.


Met al die bekendheid én een toffe tweede EP op zak, Elmers, is Elmer klaar voor meer. Zo gaat ze in het najaar weer op clubtour, en doet ze natuurlijk Simplon aan!


Information sur la date

  • Vrijdag 22 november 2024 20.30 - 23.30 uur

Organisateur

Vous organisez cet événement ?

Contactez-nous si vous souhaitez mettre à jour les informations et autres.

Nous contacter

1 Photo

Événements suggérés

Erik Whien regisseert opnieuw de theaterklassieker van Samuel Beckett Met Wachten op Godot komt ‘het beste toneelstuk aller tijden’ terug in de theaters. Geregisseerd door Erik Whien, dé Beckett-regisseur van deze tijd. Jaap Spijkers, Mark Rietman, Joris Smit en Bram Coopmans spelen in dit meesterwerk, dat eeuwig blijft intrigeren. Twee mannen, Vladimir en Estragon, zitten op een landweg bij een boom. Ze wachten op een zekere Godot en doden hun tijd met grote vragen en kleine bezigheden. Ene Pozzo komt langs, die een andere man, Lucky, aan een touw meesleept. Als zij na een wonderlijk gesprek weer vertrekken, valt er niets anders te doen dan verder te wachten. Ondertussen verstrijkt de tijd. Het wordt nacht, een nieuwe dag breekt aan. In onwetendheid blijven Vladimir en Estragon wachten, “want als hij komt, dan zijn we gered”. In 2009 regisseerde Erik Whien Wachten op Godot, toen �… Met Wachten op Godot komt ‘het beste toneelstuk aller tijden’ terug in de theaters. Geregisseerd door Erik Whien, dé Beckett-regisseur van deze tijd. Jaap Spijkers, Mark Rietman, Joris Smit en Bram Coopmans spelen in dit meesterwerk, dat eeuwig blijft intrigeren. Twee mannen, Vladimir en Estragon, zitten op een landweg bij een boom. Ze wachten op een zekere Godot en doden hun tijd met grote vragen en kleine bezigheden. Ene Pozzo komt langs, die een andere man, Lucky, aan een touw meesleept. Als zij na een wonderlijk gesprek weer vertrekken, valt er niets anders te doen dan verder te wachten. Ondertussen verstrijkt de tijd. Het wordt nacht, een nieuwe dag breekt aan. In onwetendheid blijven Vladimir en Estragon wachten, “want als hij komt, dan zijn we gered”. In 2009 regisseerde Erik Whien Wachten op Godot, toen ‘zijn eerste Beckett’. De voorstelling werd lovend ontvangen. Na successen met Eindspel, Krapps laatste band en Happy Days zet hij na vijftien jaar opnieuw zijn tanden in dit poëtische, absurde en grappige toneelstuk. Erik Whien over Wachten op Godot: “Met Beckett is de cirkel pas echt rond wanneer je terugkeert naar het begin. Al zijn werk gaat in essentie over tijd. Door dit stuk na vijftien jaar nogmaals te regisseren, ga ik in feite in dialoog met mezelf. De teksten van Beckett durven grote vragen te stellen. Wat doen we hier? Hoe geven we het leven zin? Ik ben de afgelopen jaren dichter bij mijn eigen kern gekomen. Door het verlies van dierbaren, door dat besef van eindigheid, komt er een andere werkelijkheid op tafel te liggen. We zijn hier maar kort, laten we het niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Vanuit dit gegeven ga ik een tweede keer dit onwaarschijnlijk mooie stuk in.”
Antiklimax gaat Into The Wild: we ruilen de bedompte, begrenzende theaterzaal in voor de vrijheid en de openheid van het bos. Een avondje locatietheater waarvoor je je regenlaarzen thuis kunt laten. De natuur is hot. De wildernis is sexy. De stad zijn we beu. Weg met die grijze, betonnen muren; geef ons in hemelsnaam de weidse vrijheid van het bos! We zijn zo met onszelf bezig geweest dat we moeder Natuur zijn vergeten. We zijn stoute kinderen geweest. Voor straf mogen we niets meer. Minder vliegen, minder vlees, minder, minder, minder. En less is more, toch? In As The World Hurts nemen we u mee het bos in. Een romantisc… Antiklimax gaat Into The Wild: we ruilen de bedompte, begrenzende theaterzaal in voor de vrijheid en de openheid van het bos. Een avondje locatietheater waarvoor je je regenlaarzen thuis kunt laten. De natuur is hot. De wildernis is sexy. De stad zijn we beu. Weg met die grijze, betonnen muren; geef ons in hemelsnaam de weidse vrijheid van het bos! We zijn zo met onszelf bezig geweest dat we moeder Natuur zijn vergeten. We zijn stoute kinderen geweest. Voor straf mogen we niets meer. Minder vliegen, minder vlees, minder, minder, minder. En less is more, toch? In As The World Hurts nemen we u mee het bos in. Een romantisch aangelegde maar wanhopige jongen neemt het besluit van zijn leven: hij offert zijn culturele luxeleventje op voor een leven in het bos. Hij laat de beschaafde wereld achter en trekt de wildernis in. Vrij van wetten, verplichtingen en etiquette hoopt hij dichter bij zijn ware natuur te komen. Maar is er voor de mens nog wel plaats in de natuur? Een romantische safari door de wildernis, vol taalvondsten, levensvraagstukken, fantasie, en muziek. De komende jaren maakt Antiklimax een drieluik over de Romantiek. Het romantische is immers nog steeds overal in onze cultuur terug te vinden. We flirten met opera, sturm und drang en weltschmerz. Wat hebben we nog aan het romantische ideaal van de ware liefde en het monogame huwelijk, nu steeds meer jonge koppels kiezen voor een open relatie? Wat zeggen de opvoedlessen van Rousseau’s nog over bakfietsmoeders en curlingouders? Wat betekent romantisch nationalisme nog in een geglobaliseerde wereld? Maar laten we in het eerste deel beginnen met het meest prangende onderwerp: de natuur - de ruggengraat van al wat romantisch is.
Mezzosopraan zingt Purcell, Händel, Vaughan Williams, Karmit Fadael, Dolly Parton e.a Tijdens deze landelijke concerttour tonen jonge musici hun kunnen en strijden om de Dutch Classical Talent Award. Talent alleen is niet genoeg, deelnemers onderscheiden zich ook door avontuurlijke, prikkelende programma. De finale van Dutch Classical Talent is zondag 12 mei 2024 in TivoliVredenburg. Eerdere prijswinnaars zijn bijvoorbeeld Tania Kross, Lavinia Meijer en het Van Baerle Trio, om maar wat klinkende namen te noemen. Mezzosopraan Georgia Burashko bezingt in haar programma Beauty Awake  enkele grote thema’s van het leven: kindertijd, liefde, hartzeer en eeuwigheid. Haar bloemlezing reikt van Engelstalige liederen uit de Elizabethaanse renaissance tot aan de barok en verder. Ook werken van Karmit Fadael en Dolly Parton komen langs in deze reis door vier eeuwen schoonheid. Programma en bezetting Purcell: Dido’s Lament werken van Händel, Vaughan Williams, Karmit Fadael, Dolly Parton e.a. mezzosop… Tijdens deze landelijke concerttour tonen jonge musici hun kunnen en strijden om de Dutch Classical Talent Award. Talent alleen is niet genoeg, deelnemers onderscheiden zich ook door avontuurlijke, prikkelende programma. De finale van Dutch Classical Talent is zondag 12 mei 2024 in TivoliVredenburg. Eerdere prijswinnaars zijn bijvoorbeeld Tania Kross, Lavinia Meijer en het Van Baerle Trio, om maar wat klinkende namen te noemen. Mezzosopraan Georgia Burashko bezingt in haar programma Beauty Awake  enkele grote thema’s van het leven: kindertijd, liefde, hartzeer en eeuwigheid. Haar bloemlezing reikt van Engelstalige liederen uit de Elizabethaanse renaissance tot aan de barok en verder. Ook werken van Karmit Fadael en Dolly Parton komen langs in deze reis door vier eeuwen schoonheid. Programma en bezetting Purcell: Dido’s Lament werken van Händel, Vaughan Williams, Karmit Fadael, Dolly Parton e.a. mezzosopraan en slagwerk: Georgia Burashko | gamba: Alex Baker en Anna Lachegyi | luit: Asako Ueda | blokfluit en fagot: Hannah Voss
Intieme show van Nederlandse muzikant Tim Akkerman, een ervaren muzikant met een diepgaande passie voor zijn vak, neemt het publiek mee op een intieme muzikale reis. Na een succesvolle Pub-tour zal hij nu een solo church tour door Nederland gaan doen. En daarbij staat hij ook in de Lutherse Kerk in Groningen. Deze tour biedt niet alleen een unieke ervaring voor de fans, maar laat ook Tim’s veelzijdigheid als artiest zien, waarbij hij zijn muziek op een intieme en authentieke manier deelt. In deze intieme setting kan je genieten van Tim’s indrukwekkende stem, zijn bekwaamheid als muzikant en de diepgaande betekenis achter zijn nummers.
Singer-songwriter met bijzondere poëtische gevoeligheid Singer-songwriter en componist Adrian Crowley heeft in meer dan twee decennia een indrukwekkend repertoire opgebouwd. De in Dublin gevestigde artiest staat bekend om zijn bijzondere poëtische gevoeligheid en aangrijpende stem. Zijn songs hebben hem de reputatie van een meesterlijke verhalenverteller bezorgd, en de diversiteit van de nummers die hij heeft opgenomen laten zien dat hij een voortdurend inspirerende artiest is. Adrian’s emotionele, complexe en beschouwende liedjes worden vergeleken met die van Scott Walker, Ivor Cutler, Lou Reed en Nick Cave. Verwacht een avond vol beklijvende verhalen en veelzijdige muzikale arrangementen ondersteund door Adrian’s krachtige baritonstem.
een intiem avondvullend programma vol met akoestische versies De mannen van K’s Choice hebben onlangs nog hun 30-jarig bestaan gevierd, met een indrukwekkende reeks van uitverkochte concerten. Nu keren ze terug naar een akoestische setting, waar hun stemmen en melodieën nog meer tot hun recht komen. Samen met multi-intrumentalist Tom Lodewyckx zorgen ze voor een avondvullend programma vol met intieme versies van nummers uit hun uitgebreide repertoire. K’s Choice werkte samen met tal van gerenommeerde producers (Jean Blaute, Gil Norton, Alain Johannes) en artiesten (Anouk, Skin, Milow). Inmiddels hebben ze een mooie verzameling aan gouden en platinum albums verzameld. De single Not an addict was erg succesvol en heeft de band internationale bekendheid opgeleverd.
Antiklimax gaat Into The Wild: we ruilen de bedompte, begrenzende theaterzaal in voor de vrijheid en de openheid van het bos. Een avondje locatietheater waarvoor je je regenlaarzen thuis kunt laten. De natuur is hot. De wildernis is sexy. De stad zijn we beu. Weg met die grijze, betonnen muren; geef ons in hemelsnaam de weidse vrijheid van het bos! We zijn zo met onszelf bezig geweest dat we moeder Natuur zijn vergeten. We zijn stoute kinderen geweest. Voor straf mogen we niets meer. Minder vliegen, minder vlees, minder, minder, minder. En less is more, toch? In As The World Hurts nemen we u mee het bos in. Een romantisc… Antiklimax gaat Into The Wild: we ruilen de bedompte, begrenzende theaterzaal in voor de vrijheid en de openheid van het bos. Een avondje locatietheater waarvoor je je regenlaarzen thuis kunt laten. De natuur is hot. De wildernis is sexy. De stad zijn we beu. Weg met die grijze, betonnen muren; geef ons in hemelsnaam de weidse vrijheid van het bos! We zijn zo met onszelf bezig geweest dat we moeder Natuur zijn vergeten. We zijn stoute kinderen geweest. Voor straf mogen we niets meer. Minder vliegen, minder vlees, minder, minder, minder. En less is more, toch? In As The World Hurts nemen we u mee het bos in. Een romantisch aangelegde maar wanhopige jongen neemt het besluit van zijn leven: hij offert zijn culturele luxeleventje op voor een leven in het bos. Hij laat de beschaafde wereld achter en trekt de wildernis in. Vrij van wetten, verplichtingen en etiquette hoopt hij dichter bij zijn ware natuur te komen. Maar is er voor de mens nog wel plaats in de natuur? Een romantische safari door de wildernis, vol taalvondsten, levensvraagstukken, fantasie, en muziek. De komende jaren maakt Antiklimax een drieluik over de Romantiek. Het romantische is immers nog steeds overal in onze cultuur terug te vinden. We flirten met opera, sturm und drang en weltschmerz. Wat hebben we nog aan het romantische ideaal van de ware liefde en het monogame huwelijk, nu steeds meer jonge koppels kiezen voor een open relatie? Wat zeggen de opvoedlessen van Rousseau’s nog over bakfietsmoeders en curlingouders? Wat betekent romantisch nationalisme nog in een geglobaliseerde wereld? Maar laten we in het eerste deel beginnen met het meest prangende onderwerp: de natuur - de ruggengraat van al wat romantisch is.
Schuberts Negende Symfonie en Mozarts laatste pianoconcert Een van de origineelste symfonieën aller tijden wordt uitgevoerd door het Noord Nederlands Orkest en vaste gastdirigent Hartmut Haenchen. Schuberts grandioze Negende Symfonie is het muzikale testament van een 28-jarige componist die drie jaar later zou overlijden en hier een zeldzame hoogte bereikte: weinig orkestwerken ‘zingen’ zoals deze symfonie. Wonderlijk genoeg bleef dit meesterwerk jarenlang onuitgevoerd liggen. Ook de jonggestorven Mozart piekte kort voor zijn dood: zijn laatste pianoconcert klinkt vitaal en voorjaarsachtig. Solist is Peter Rösel, die onder meer als Mozart-expert een lange internationale carrière opbouwde. Programma en bezetting Mozart: Concert voor piano en orkest nr.27 in Bes gr.t. KV 595 Schubert: Symfonie nr.9 dirigent: Hartmut Haenchen | piano: Peter Rösel
Ontmoeting met een meesterpianist Tijdens Dutch Delight ontmoet je de supertalenten van de Nederlandse klassieke muziek en maak je kennis met hun verrassendste kanten. De presentator interviewt de musici, waardoor je allerlei leuke en interessante weetjes hoort die je niet in een doorsnee concertprogramma leest. Daarna geniet je een uur lang met net iets nieuwsgierigere oren van de muziek. Hannes Minnaar mag zich sinds 2019 ‘officieel’ meesterpianist noemen. In juli van dat jaar debu… Tijdens Dutch Delight ontmoet je de supertalenten van de Nederlandse klassieke muziek en maak je kennis met hun verrassendste kanten. De presentator interviewt de musici, waardoor je allerlei leuke en interessante weetjes hoort die je niet in een doorsnee concertprogramma leest. Daarna geniet je een uur lang met net iets nieuwsgierigere oren van de muziek. Hannes Minnaar mag zich sinds 2019 ‘officieel’ meesterpianist noemen. In juli van dat jaar debuteerde hij namelijk in de gelijknamige, prestigieuze serie en het Amsterdams Concertgebouw. Een reeks waar halfgoden als Martha Argerich, Maria João Pires, Grigori Sokolov, Krystian Zimerman en de broers Lucas en Arthur Jussen in de jaren daarvoor hun opwachting maakten. Als je in dat rijtje staat, tel je dus op z’n zachts gezegd mee. Merlijn Kerkhof schreef in zijn recensie in de Volkskrant: “Meesterpianist is een gewichtig woord, maar Hannes Minnaar toont zich die titel meer dan waardig.” Voor de kenners kwam die status niet uit de lucht vallen. Pers en publiek beschouwen hem al een aantal jaren als een van de allerbeste pianisten die er in ons land rondloopt. Zo schreef Het Parool in 2020 na het verschijnen van zijn cd met werk van  Schumann, Ravel en Zuidam: “Minnaar voegt zich in het rijtje met de grote pianisten van onze tijd.” Zijn opname van de Goldbergvariaties uit 2021 kreeg eveneens veel bijval, waaronder een Diapason d’Or en een Edison Klassiek 2022. Tijdens Dutch Delight gaat de presentator in gesprek met deze sterpianist, die natuurlijk ook heel veel mooie muziek meeneemt. Zo hoor je onder meer Schuberts Fantasie in C. Een stuk dat zo moeilijk is dat Schubert zelf er ooit bij een uitvoering over struikelde en daarna woedend de partituur wegsmeet en riep: “Dat laatste deel moet de duivel maar spelen.” Maar wij hebben sterpianist Hannes Minnaar! Presentatie door Jet Berkhout Jet Berkhout studeerde Nederlands en volgde een minor Muziekwetenschap in Amsterdam. Tijdens haar studie speelde ze viool en piano in onder andere het VU-Orkest, het Nederlands Studenten Orkest en het Ricciotti Ensemble. Na haar studie werd ze tv-presentator en regisseur bij o.a. jongeren-omroep (TMF) en NPO Klassiek. Waar mogelijk speelt ze in de marge van schuifdeuren en dorpskerkjes met haar strijkkwartet Striking Four en strijkorkest Lundi Bleu. Bij Dutch Delight interviewt Jet Berkhout pianist Hannes Minnaar. Programma Schubert: Fantasie in C ‘Wanderer‘ Chopin: 24 Preludes op.28
Heldere popmuziek van Game Of Thrones acteur Toby Sebastian is een Engelse muzikant en acteur. Velen zullen hem voornamelijk kennen van zijn acteerwerk als Trystane Martell in de serie Game of Thrones en Andrea Bocelie in de biopic The Music of Silence. Echter heeft Toby ook op muzikaal vlak veel te bieden. Zo bestempelde Rolling Stone Magazine hem nog als ‘One to watch in ’23’ en dat is niet zonder reden. De artiest heeft namelijk veel indruk gemaakt op het podium. Afgelopen voorjaar gaf hij zijn eerste headline-tour in het Verenigd Koninkrijk. Zijn heldere pop-sound bleek een groot succes door het hele land, met als kers op de taart drie uitverkochte shows in Londen. Eerder dit jaar bracht Toby de video uit voor zijn single ‘Midnight’ met gastvocalen van zij… Toby Sebastian is een Engelse muzikant en acteur. Velen zullen hem voornamelijk kennen van zijn acteerwerk als Trystane Martell in de serie Game of Thrones en Andrea Bocelie in de biopic The Music of Silence. Echter heeft Toby ook op muzikaal vlak veel te bieden. Zo bestempelde Rolling Stone Magazine hem nog als ‘One to watch in ’23’ en dat is niet zonder reden. De artiest heeft namelijk veel indruk gemaakt op het podium. Afgelopen voorjaar gaf hij zijn eerste headline-tour in het Verenigd Koninkrijk. Zijn heldere pop-sound bleek een groot succes door het hele land, met als kers op de taart drie uitverkochte shows in Londen. Eerder dit jaar bracht Toby de video uit voor zijn single ‘Midnight’ met gastvocalen van zijn zus, de Hollywood-actrice Florence Pugh. Het lied is een eerbetoon aan hun jeugd, waarin ze samen veel zongen en speelden. Dit nummer groeide snel uit tot zijn grootste hit, met al ruim zes miljoen streams op Spotify.