Ronnie Flex & The Fam

Description

Ronnie Flex – Ronell Langston Plasschaert – is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het artistiek imponerende, boeiende en uitgesproken boegbeeld van een ongekend succesvolle generatie hiphopartiesten.

De eigenzinnige, genre-overstijgende, performer heeft met zijn releases een abonnement op de hitlijsten. Multi-platina mega hits als ‘Energie’, ‘Drank & Drugs’, ‘Blijf Bij Mij’ en ‘Plek Als Dit’ stonden wekenlang hoog in de charts, en recentelijk scoort hij weer met ‘Alles Wat Ik Mis’, ‘501’ en ‘In De Schuur’.

Zijn tweede album ‘Rémi’ is beloond met een Edison voor ‘Beste Album’ en ‘Beste Hiphop’, en de jury van de prestigieuze prijs noemde het ‘een modern meesterwerk’. Ook brak hij het record van meest gestreamde track binnen één dag in Nederland (650.000+ keer) met het nummer ‘Fan’.

Samen met de band The Fam tourt hij door Nederland en België. Shows op alle grote festivals waaronder Pinkpop en Lowlands ontvingen lovende recensies. De uitverkochte Rémi-tour kreeg als grand finale twee keer een uitverkocht Paradiso en een show in AFAS Live.

Onlangs kwam Ronnie Flex zijn nieuwe album “Altijd Samen” uit en hiermee trekt hij in het voorjaar van 2022 met The Fam door Nederland. Hier zien we een hele andere kant van Ronnie Flex. Met zijn eigen instrument ‘autotune’ en ondersteund door een fenomenale 9-koppige band komen zijn Caribische roots meer naar de voorgrond, en is stilstaan geen optie. Of zoals hij zelf zegt in het NRC: ‘Uiteindelijk wil ik gewoon een salsa-zanger zijn. Ik wil dat iedereen al gaat dansen zodra ik het podium op kom’

Information sur la date

woensdag 8 juni 2022om 20.15 uur

Billets

Info:

€ 28,50

Organisateur

Vous organisez cet événement ?

Contactez-nous si vous souhaitez mettre à jour les informations et autres.

Nous contacter

1 Photo

Événements suggérés

Vanaf 2017 tourt dit uit de hand gelopen trio langs vestzaktheaters in Nederland en Vlaanderen met (eigen) ver- en herhalingen van Leonard Cohen nummers. Ook dit seizoen trekken zij de theaters langs met hun nieuwe voorstelling ‘Bijna Thuis’. Cohen keert in het repertoire terug, maar daarnaast ‘doen’ zij ook liederen van Paul Simon, Crowded House, Johnny Cash en vele andere grootse hits. Deze keer met: Don van Dijke, Pim van Alten, Dorien Rozendaal, Andries de Roode, Lola van Duijl, Caramay Schmelzer, Naomi Verlaan & Jeroen S. Rozendaal. Bijna thuis Ik was zo graag Bijna thuis Thuis waar mijn hoofd pas stilstaat Thuis waar mijn hartslag traag gaat Thuis waar mijn liefste vrijwel zeker op mij wacht
Musica Vocale zingt twee nieuwe composities van Daan Manneke en William Knight, de ‘Mis voor dubbelkoor’ van Frank Martin en werk van Rudoph Escher.
Verwacht een avondvullend programma met stijlvol, klassiek variétévermaak uit de jaren ‘40 en ‘50. Natuurlijk zijn de absintbar, candy girls, best dressed contest en photobooth er weer bij, en veel meer. Thema van deze avond is ‘Birds of Paradise’. De dresscode is niet verplicht, maar het is natuurlijk veel leuker als je een beetje je best doet!
Jazz kwam vroeg naar Ellister. Toen ze twaalf was, nam haar vader haar mee naar concerten waar ze de kans kreeg om meesters uit de Nederlandse jazzscene te horen, waaronder Ferdinand Povel en Jarmo Hoogendijk. Ellister werd op klassieke trompet toegelaten tot de afdeling Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, maar ze wist al dat jazz haar ware passie was. Deze passie leidde haar al snel naar jazzstudies bij enkele van de beste spelers en docenten van Nederland, waaronder Jarmo Hoogendijk, Ack van Rooyen en Frans Elsen. Tegenwoordig wordt Ellister uitgenodigd om over de hele wereld op te treden in een grote verscheidenheid aan muzikale contexten. Ze speelde op een aantal opnames en trad op als gastsolist met het Rein de Graaff trio, het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) en met het Dublin Jazz Orchestra. Ondertussen richt Ellister zich ook steeds meer op haar ontwikkeling als bandleider, componist en arrangeur. Haar recente cd Smalls NYC kreeg zeer positieve reacties en leidde tot een optreden op het North Sea Jazz Festival Het idee voor de Veluwesuite ontstond op een festival in de Veluwezoom, waar Ellister een week lang musiceerde met de crème de la crème van de Nederlandse klassieke muziek. Ze raakte geïntrigeerd door de karakters van klarinet, fagot en cello: tegelijk lyrisch en pittig, met melodische kwaliteiten maar ook de mogelijkheid om stevig te bassen. De musici spelen bij de grote Nederlandse orkesten, maar maken graag ruimte om jazz en kamermuziek met elkaar te vermengen. Gitaarmagieër Gijs Idema zorgt niet alleen voor de mooie sounds achter de melodieën en improvisaties, zijn spel vormt een wereld op zich.  Bezetting: Ellister van der Molen – flugelhorn en trompet Christof May – klarinet Remko Edelaar – fagot Tom van Lent – cello Alex Geller – cello Gijs Idema – gitaar
Maak kennis met het klassiek talent van dit moment.  Ramon van Engelenhoven (1995) begon op zesjarige leeftijd met pianospelen en volgde zijn eerste lessen bij Henri Struiwig in Hoorn. In 2019 sloot hij zijn Master Klassiek Piano aan het Conservatorium van Amsterdam af met een 10! Ramon heeft veel internationale prijzen gewonnen, is regelmatig op verschillende podia en op radio en televisie te beluisteren. Regulier: 25 euro  Jongeren tot 25 jaar: 15 euro 
Bres is een bijzondere band. Vier muzikanten hebben elkaar gevonden. Bijna teruggevonden, want naast elkaar speelden ze in de jaren ‘80 in de toen bekende Utrechtse bands Superjones (Han Bavinck), Braak (Jan van de Berg), het Goede Doel (Hans Boosman) en Spoorloos (Herman van Tongerloo). En nu in Bres in een nieuw programma ‘Gemis’. Met hun luisterliedjes, pop, een beetje poëzie, een vleugje jazz, en dat alles om gemis te delen, staan ze met hun nieuwe programma klaar voor een nieuw seizoen. Ligt het aan de leeftijd? Misschien, maar gemis is er voor iedereen. Verlies, het missen van vrienden, vaders, moeders, kinderen. Het verdwijnen van veilige plekken, oude café’s, oude liefdes. Soms een bijna melancholisch verlangen naar oude vakantiebestemmingen, vrienden, vriendinnen. En heel soms een sombere dag die we allemaal wel kennen omdat er iets onbestemds ontbreekt. Groot en klein gemis. We nemen je mee in onze muziek. Luisterliedjes, pop, een beetje poëzie, een vleugje jazz. En dat alles om gemis te delen. De bandleden Han Bavinck Op zijn 17e begon Han Bavinck als gitarist zijn eerste bandje: The Clue, dat na 35 jaar onderbreking nog steeds bestaat. Hij bekwaamde zich naast bluesrock ook in stijlen als slide- en finger style gitaar. Als sologitarist speelde Han bij The Rhythms, een Utrechtse topgroep. In 1975 speelde hij bij Carlsberg en richtte daarna Superjones op. Herman van Tongerloo Herman van Tongerloo als schrijver, componist, zanger en saxofonist actief bij de Utrechtse bands Dame Blanche en Spoorloos. Later speelde hij bij The Phones (blazerssectie), bij Homesick & the Backstabbers, the May Brown Bluesband en in de jaren 2000 bij de BX-Bluesband en BloedGrijs. Tussendoor schreef hij musicals en won de eerste prijs voor de beste Utrechtse smartlap. Jan van den Berg Jan van den Berg is bassist en contabassist bijTenderfoot. Van af 1980 speelde hij in de Utrechtse nederlandstalige band BRAAK. Daarna heeft Jan onder andere met Han Bavinck en Hans Boosman in een aantal andere Utrechtse bands gespeeld en studiowerk gedaan voor oa Hans Vermeulen en Willem Ennes. Ook maakte hij als basgitarist vaak deel uit van begeleidingsorkesten. Vanaf 1995 speelt Van den Berg in Captain Gumbo. Hans Boosman Hans Boosman heeft als drummer gespeeld bij de Jennerband, Superjones, van Piekeren en Het Goede Doel. Bij delaatste band is hij te horen op het album “België”. De laatste jaren voegt Hans in zijn drumwerk steeds meer percussie-elementen in.
De Vlaamse band Bizkit Park brengt een explosief eerbetoon aan nu metal, veelbesproken maar ongetwijfeld een van de belangrijkste subgenres uit de alternatieve muziek. Vanaf ruwweg eind jaren negentig was nu metal jarenlang all over the place en werden radio- en clipzenders gedomineerd door snoeiharde riffs en beukende drums. Bizkit Park neemt je mee terug naar deze bloeiperiode en speelt het beste & hardste werk van nu-metalbands als Limp Bizkit, Korn, System of a Down, Linkin Park, Slipknot, Papa Roach, P.O.D., Drowning Pool, Deftones en Disturbed. Kortom: Keep on rollin’ baby, you know what time it is!
Het vioolconcert van Brahms is een van de belangrijkste werken uit het vioolrepertoire. Technisch is het concert zeer veeleisend: met een ruim gebruik van meerstemmigheid, gebroken akkoorden, snel passagewerk en ritmische variatie. De Nederlandse violiste Lisa Jacobs is een van de toonaangevende musici van haar generatie en wordt geroemd om haar gepassioneerde, virtuoze spel, verrassende programma’s en podiumpresentatie in combinatie met haar doorleefde muzikaliteit. Op 17-jarige leeftijd maakte haar succesvolle debuut bij het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van Riccardo Chailly en speelde sindsdien meerdere malen in alle grote concertzalen van Nederland en verder over de hele wereld. De Symfonie in D mineur is het bekendste orkestwerk en de enige symfonie geschreven door de 19e-eeuwse componist César Franck. De symfonie hanteert een cyclische vorm, waarbij belangrijke thema’s in alle drie de delen terugkeren. Bijzonder mooi is de melodische lijn aan het begin van het langzame deel met harp, althobo en de geheimzinnig spelende gedempte strijkers. Over het orkest Sinds 1969 is Symfonieorkest Eindhoven uitgegroeid tot een volwaardig symfonieorkest van hoog niveau. De leden zijn gevorderde amateurs en beroepsmusici uit Eindhoven en daarbuiten, die met elkaar een passie delen voor klassieke muziek. Het orkest geeft 5 concerten per jaar, o.a. in het Muziekgebouw en op andere locaties in Nederland. Sinds 2017 is de Britse dirigent Quentin Clare de vaste maestro van het orkest.
De Andalusische zanger Muerdo springt met zijn Spaanstalige pop soepel van genre naar genre. Latin, reggaeritmes en hiphopbeats, mediterrane harmonieën en inheemse instrumenten: alles heeft een natuurlijke plek binnen het werk van Muerdo, die al muziek maakt sinds zijn achtste. Op zijn voorlaatste album La Sangre Del Mundo (2021) voegt Muerdo ook nog eens tango, samba en electronica toe aan zijn stijlenpalet. Vorig jaar verscheen de plaat 10 Años De Flores, Viento Y Fuego, waarop Muerdo zijn discografie herinterpreteert met onder anderen Love of Lesbian, Tanxugueiras en Green Valley.