The Orbiting Human Circus

Description

Een bijzondere liveopname van de surrealistische Amerikaanse podcast The Orbiting Human Circus in de Cloud Nine! The Orbiting Human Circus is het geesteskind van multitalent Julian Koster: acteur, toneelschrijver en muzikant in de cultband Neutral Milk Hotel. Het verhaal draait om een schuchtere conciërge van de Eiffeltoren die ervan droomt mee te doen aan een radioprogramma dat wordt uitgezonden vanuit een danszaal boven in de toren. Maar nog meer dan om de plot draait deze podcast om de nostalgische sfeer. Kosters band The Music Tapes verzorgt de muzikale omlijsting.

Information sur la date

Datum ma 1 jul, Tijd 20:30 - 22:00, Voeg toe aan je kalender:, iCal, Google calendar, MS Outlook, Office 365

1 Photo

Événements suggérés

Ga mee op jonge makers-safari en ontdek niet alleen nieuw theatertalent, maar ook plekken in de schouwburg die meestal voor publiek verborgen blijven. ‘The future is now’ is ons minifestival waarin we jonge talentvolle makers een podium geven om een korte voorstelling te laten zien. Niet in de zaal, zoals je gewend bent, maar in onze kantoortuin bijvoorbeeld, of in het trappenhuis of de artiestenfoyer. Zo zie je meerdere verrassende acts, op ongewone locaties.
De geestige opera van Mozart, die zich afspeelt in een Turkse harem, ging in 1782 in première in Wenen. In die tijd was er sprake van een ware Turkomanie. Europeanen waren in de ban van het exotische Midden-Oosten. Wenen stond vol koffiehuizen, traditionele Turkse kleding beïnvloedde Europese mode, maar ook in de kunst en muziek was ‘à la Turque’ bijzonder modieus. De grote Europese liefde voor het Turkse stond tegelijkertijd bol van de vooroordelen, zo ook Entführung aus dem Serail (ontvoering uit de harem). Het originele verhaal speelt zich af aan de Turkse kust van de 16de eeuw in de harem van Pasja Selim. De uitvoering op Slot Zuylen behoudt de prachtige muziek, maar brengt het verhaal naar het heden. Want zijn wij eigenlijk die vooroordelen van de 18de-eeuwse Europeaan wel voorbij? In een moderne adaptatie van ongeveer een uur wordt de objectiviteit van de aanschouwer behoorlijk op de proef gesteld. Zijn we werkelijk zo onbevooroordeeld? Wie is er nou eigenlijk de boosdoener? Als de steenrijke Turkse Pasja Selim een bouwvallig kasteel aan de Vecht koopt dat hij in ere wil herstellen, zijn de keurige bewoners van de nabijgelegen buitenplaatsen bepaald niet blij. Al snel trekt Selim de aandacht van de knappe Konstanze en haar vrienden, het stel Blonde en Pedrillo. Zijn ze oprecht geïnteresseerd in Selim of zijn het gewoon golddiggers? De goede Selim valt voor de knappe Konstanze, maar hij lijkt te worden bespeeld! De trouwe vriend van Selim, Osmin, ziet het voor zijn ogen gebeuren en vertrouwt het drietal voor geen meter. Hij besluit ze niet zomaar te laten gaan. Dan verschijnt de jonker Belmonte ten tonele. Hij belooft als aannemer gouden bergen aan Selim, maar is hij uit op een mooie klus of is het hem om iets anders te doen? Naast reguliere voorstellingen is er een preview en een exclusieve black-tie première. Op di 2 juli preview en première. 17:00 – 18:00: Preview – Opera in de Kasteeltuin, €45,- 19:30 – 21:30: Première – Opera in de Kasteeltuin, €65,- 
Nick Mason’s Saucerful Of Secrets is de band van Pink Floyd-drummer en medeoprichter Nick Mason, het enige Pink Floyd-bandlid dat op alle Floyd-albums heeft gespeeld. Met Nick Mason’s Saucerful Of Secrets brengt Mason een selectie uit het werk van de vroege Floyd, de zeven albums van The Piper At The Gates Of Dawn (1967) tot en met Obscured By Clouds (1972). Ook in Masons band: Gary Kemp (gitaar/vocalen, ex-Spandau Ballet) en Guy Pratt, de bassist die bij Pink Floyd speelde gedurende de A Momentary Lapse Of Reason-wereldtour en de Division Bell-wereldtour.
Dat de Amerikaanse trombonist/zanger Trombone Shorty geboren en getogen is in New Orleans, hoor je terug in elke noot die hij speelt. Zijn bijnaam kreeg hij in de tijd dat hij nog echt een shorty was – hij begon met de trombone op zijn vierde en trad op zijn achtste al op met een eigen band. Zijn talent, charisma en showmanschap leidde ertoe dat hij op tour ging met Jeff Beck en The Red Hot Chili Peppers en samenwerkte met onder anderen Pharrell, Bruno Mars, Mark Ronson, Foo Fighters, ZHU, Zac Brown, Normani en Ringo Starr.
De Amerikaanse zangeres Julie Christmas haalt alles uit haar stem, en dan nog een beetje meer: ze zingt, schreeuwt, krijst, kreunt of fluistert, alles waar de muziek om vraagt. In de jaren nul was Christmas actief in de noiserockband Made Out of Babies en de post-metalsupergroep Battle of Mice, daarna raakte ze betrokken bij de Zweedse post-metalband Cult Of Luna. Een nieuw soloalbum komt er eindelijk aan, de opvolger van haar solodebuut The Bad Wife (2010) en Mariner (2016), de plaat die ze maakte met Cult Of Luna. Haar eerste optreden met nieuwe band (bestaande uit Andrew Schneider, John LaMacchia, Tom Tierney, drummer Chris Enriquez en Cult of Luna’s Johannes Persson) afgelopen jaar op Roadburn Festival beloofde alvast veel goeds. De eerste single Not Enough is inmiddels uit.
Het is tijd voor ronde twee van OPEN Startblok: de bandbattle met als inzet: een plekje op HE:LEEN Festival! Verdeeld over twee avonden gaan zes veelbelovende acts de strijd met elkaar aan. Deze avond is het de beurt aan De Lieverds, Trix en LOE om de jury – en het publiek – omver te blazen. 
Open dag van de nieuwe locatie van dB’s met livemuziek. Op 2 juni met americana & sixties pop band JO & THE FOL. Op 7 juli punkrock van The Shivvies.
De Jamaicaanse zanger Romain Virgo begeeft zich op het meer romantische spectrum van de reggae, ook bekend als lovers rock. Virgo heeft precies de juiste, soepele stem voor dit genre en wordt door zijn fans dan ook omschreven als ‘Marvin Gaye met een dancehall-vibe’. Zingen leerde Virgo in de kerk (net als Marvin Gaye) en inmiddels heeft hij vier albums uit: Romain Virgo RV (2010), The System (2012), Lovesick (2018) en The Gentle Man (2024). The Gentle Man verscheen dus afgelopen maart (geproduceerd door Donovan ‘Don Corleon’ Bennett) – de singles Driver en Switch You On laten een lekker poppy geluid horen.
De nieuwe Nederlandse rockband Nevenproject is het nevenproject van Jack Poels, frontman van Rowwen Hèze. In de band: neef John van rock-‘n-rollband De Woeste op gitaar en neef Sander (met tientallen jaren podiumervaring) op bas. Drummer Jules, oud-lid van The Hummingbirds, is geen familie en noemen we daarom achter-, achter-, achterneef. De muziek: Een vleugje Thin Lizzy, een snufje ZZ Top en een scheutje Creedence.