Description

Dit is het verplaatste concert van 22 april 2021 naar 22 maart 2022.

Het Franse electronische duo Polo & Pan heeft voor de naamgeving van hun nieuwe ep waarschijnlijk gedacht: hoe kunnen we onze muziek samenvatten in twee woorden? Het antwoord: Feel Good. De twee dj’s/producers (Polocorp en Peter Pan) brachten in 2017 hun debuutalbum Caravelle uit, met daarop de gecertificeerde rooftopbarklassiekers annex beachpartyhits Canopée en Dorothy. Hun zonnige mix van electro en house laat je geregeld wegdromen op zweverige melodieën, maar houdt tegelijkertijd je benen op (en van) de grond met onontkoombaar dansbare beats. Een tweede album komt eraan.

Information sur la date

dinsdag 22 maart: 20:15

Billets

Info:
€ 27,25

Organisateur

Vous organisez cet événement ?

Contactez-nous si vous souhaitez mettre à jour les informations et autres.

Nous contacter

1 Photo

Événements suggérés

De 20-jarige Indonesische jazzpianist Joey Alexander is de status “Wonderkind” al lang voorbij: hij leerde zichzelf op zijn zesde piano spelen, luisterend naar de oude jazzplaten van zijn vader – vooral Thelonious Monks Well You Needn’t triggerde hem. Al op zijn tiende mocht Alexander met Wynton Marsalis meespelen tijdens een concert in New York, waar hij het publiek verbaasde met zijn techniek en gevoel voor timing. Inmiddels heeft Alexander een eigen carrière opgebouwd met alweer zeven albums op zijn naam, waarvan Continuance (2023) het meest recente is. Mis dit unieke talent niet!
De Andalusische zanger Muerdo springt met zijn Spaanstalige pop soepel van genre naar genre. Latin, reggaeritmes en hiphopbeats, mediterrane harmonieën en inheemse instrumenten: alles heeft een natuurlijke plek binnen het werk van Muerdo, die al muziek maakt sinds zijn achtste. Op zijn voorlaatste album La Sangre Del Mundo (2021) voegt Muerdo ook nog eens tango, samba en electronica toe aan zijn stijlenpalet. Vorig jaar verscheen de plaat 10 Años De Flores, Viento Y Fuego, waarop Muerdo zijn discografie herinterpreteert met onder anderen Love of Lesbian, Tanxugueiras en Green Valley.
Bres is een bijzondere band. Vier muzikanten hebben elkaar gevonden. Bijna teruggevonden, want naast elkaar speelden ze in de jaren ‘80 in de toen bekende Utrechtse bands Superjones (Han Bavinck), Braak (Jan van de Berg), het Goede Doel (Hans Boosman) en Spoorloos (Herman van Tongerloo). En nu in Bres in een nieuw programma ‘Gemis’. Met hun luisterliedjes, pop, een beetje poëzie, een vleugje jazz, en dat alles om gemis te delen, staan ze met hun nieuwe programma klaar voor een nieuw seizoen. Ligt het aan de leeftijd? Misschien, maar gemis is er voor iedereen. Verlies, het missen van vrienden, vaders, moeders, kinderen. Het verdwijnen van veilige plekken, oude café’s, oude liefdes. Soms een bijna melancholisch verlangen naar oude vakantiebestemmingen, vrienden, vriendinnen. En heel soms een sombere dag die we allemaal wel kennen omdat er iets onbestemds ontbreekt. Groot en klein gemis. We nemen je mee in onze muziek. Luisterliedjes, pop, een beetje poëzie, een vleugje jazz. En dat alles om gemis te delen. De bandleden Han Bavinck Op zijn 17e begon Han Bavinck als gitarist zijn eerste bandje: The Clue, dat na 35 jaar onderbreking nog steeds bestaat. Hij bekwaamde zich naast bluesrock ook in stijlen als slide- en finger style gitaar. Als sologitarist speelde Han bij The Rhythms, een Utrechtse topgroep. In 1975 speelde hij bij Carlsberg en richtte daarna Superjones op. Herman van Tongerloo Herman van Tongerloo als schrijver, componist, zanger en saxofonist actief bij de Utrechtse bands Dame Blanche en Spoorloos. Later speelde hij bij The Phones (blazerssectie), bij Homesick & the Backstabbers, the May Brown Bluesband en in de jaren 2000 bij de BX-Bluesband en BloedGrijs. Tussendoor schreef hij musicals en won de eerste prijs voor de beste Utrechtse smartlap. Jan van den Berg Jan van den Berg is bassist en contabassist bijTenderfoot. Van af 1980 speelde hij in de Utrechtse nederlandstalige band BRAAK. Daarna heeft Jan onder andere met Han Bavinck en Hans Boosman in een aantal andere Utrechtse bands gespeeld en studiowerk gedaan voor oa Hans Vermeulen en Willem Ennes. Ook maakte hij als basgitarist vaak deel uit van begeleidingsorkesten. Vanaf 1995 speelt Van den Berg in Captain Gumbo. Hans Boosman Hans Boosman heeft als drummer gespeeld bij de Jennerband, Superjones, van Piekeren en Het Goede Doel. Bij delaatste band is hij te horen op het album “België”. De laatste jaren voegt Hans in zijn drumwerk steeds meer percussie-elementen in.
Jazz kwam vroeg naar Ellister. Toen ze twaalf was, nam haar vader haar mee naar concerten waar ze de kans kreeg om meesters uit de Nederlandse jazzscene te horen, waaronder Ferdinand Povel en Jarmo Hoogendijk. Ellister werd op klassieke trompet toegelaten tot de afdeling Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, maar ze wist al dat jazz haar ware passie was. Deze passie leidde haar al snel naar jazzstudies bij enkele van de beste spelers en docenten van Nederland, waaronder Jarmo Hoogendijk, Ack van Rooyen en Frans Elsen. Tegenwoordig wordt Ellister uitgenodigd om over de hele wereld op te treden in een grote verscheidenheid aan muzikale contexten. Ze speelde op een aantal opnames en trad op als gastsolist met het Rein de Graaff trio, het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) en met het Dublin Jazz Orchestra. Ondertussen richt Ellister zich ook steeds meer op haar ontwikkeling als bandleider, componist en arrangeur. Haar recente cd Smalls NYC kreeg zeer positieve reacties en leidde tot een optreden op het North Sea Jazz Festival Het idee voor de Veluwesuite ontstond op een festival in de Veluwezoom, waar Ellister een week lang musiceerde met de crème de la crème van de Nederlandse klassieke muziek. Ze raakte geïntrigeerd door de karakters van klarinet, fagot en cello: tegelijk lyrisch en pittig, met melodische kwaliteiten maar ook de mogelijkheid om stevig te bassen. De musici spelen bij de grote Nederlandse orkesten, maar maken graag ruimte om jazz en kamermuziek met elkaar te vermengen. Gitaarmagieër Gijs Idema zorgt niet alleen voor de mooie sounds achter de melodieën en improvisaties, zijn spel vormt een wereld op zich.  Bezetting: Ellister van der Molen – flugelhorn en trompet Christof May – klarinet Remko Edelaar – fagot Tom van Lent – cello Alex Geller – cello Gijs Idema – gitaar
Hoewel hij veelal bekend is als jazzmuzikant, is Benjamin Herman als beginnend muzikant sterk beïnvloed door de DIY-mentaliteit die was overgewaaid uit Engeland met punk eind jaren ‘70. Met Bughouse laat hij een langgekoesterde wens in vervulling gaan die zijn eerste muzikale liefdes laat samenkomen: een explosieve clash van punk en jazz. Na een ontmoeting met drummer Olav van den Berg (Seein’ Red, Lärm, The Marxbros) leek alles eindelijk op zijn plaats te vallen. Met de toevoeging van gitarist Reinier Baas en bassist Peter Peskens (Jungle By Night) was de line-up compleet. In mei 2024 komt het nieuwe Bughouse album uit: met nieuwe energie en vertrouwde ingrediënten als jazz, punk en noise belooft het opnieuw een onvergetelijke toevoeging aan zijn discografie te worden. Saxofonist en muzikale allesvreter Benjamin Herman is al meer dan dertig jaar één van de meest productieve musici van zijn generatie. Sinds de jaren negentig speelt hij over de hele wereld en bracht hij meer dan vijftig albums uit met zijn band New Cool Collective en onder eigen titel als soloartiest.
Op zaterdagavond 18 mei presenteert de groovende Utrechtse popband Gunnamatta haar nieuwste EP What’s Left? Op een theatrale en sfeervolle avond wisselen innemende luistermuziek en ritmisch opzwepende dansplaten elkaar af. De songs zijn altijd zorgvuldig, laag voor laag opgebouwd en gaan over de grote en kleine vragen van onze tijd. Zo zet de muziek van Gunnamatta aan tot dansen en denken. Op de release show wordt het publiek meegenomen in een doorlopend muzikaal verhaal, waarin elk nummer een eigen rol en enscenering heeft. Hoe neem je als mens nog beslissingen in een leefwereld die geplet wordt tussen een vooruit denderende technologie en een tot bezinning manende planeet? Om de nummers kracht bij te zetten wordt gebruik gemaakt van verschillende gastmuzikanten, bijzondere arrangementen, licht, enscenering en regie. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Utrechtse vocal group Studio Voices. Zij arrangeren hun intieme a capella nummers grotendeels zelf en leiden daarmee de avond sferisch in. Deuren open 19.00 Voorprogramma 19.30 Hoofdprogramma 20.15 Vooraf reserveren via https://forms.gle/9gFKo38W6kuXZARP9 [https://forms.gle/9gFKo38W6kuXZARP9], verkoop aan de deur ook mogelijk. Meer informatie op https://gunnamattamusic.com/ [https://gunnamattamusic.com/]
De Canadese gitarist Jesse Cook maakt een goed in het gehoor liggende mix van flamenco, jazz, pop en samba. In 1995 verscheen zijn debuutalbum Tempest, in eigen beheer omdat ‘geen enkele platenmaatschappij geïnteresseerd was in iemand die Spaanse gitaar speelt’, aldus Cook. De plaat werd een succes (zelfs in Amerika) en sindsdien bracht Cook nog dertien albums uit terwijl hij bijna onafgebroken rond de wereld tourt. Zoals hij zelf zegt: ‘Hoe noem ik mijn muziek? Ik weet niet hoe ik die vraag moet beantwoorden. Het maakt mij niet uit, zolang het de mensen maar in hun hart raakt.’
Walk On is een uniek wandel- en muziekfestival, georganiseerd door De Wandelclub van de Nederlandse singer-songwriter Tim Knol, De Helling en TivoliVredenburg. Vanaf TivoliVredenburg wandel je met Knol langs de Singel naar De Helling – de terugweg gaat via de Sterrenwacht en de Nieuwegracht. Tim Knol gaat ’s ochtends zelf voor in een gospeldienst in TivoliVredenburg’s Pandora-zaal en ontvangt onderweg tijdens de wandeling onder anderen de Dordtse rockband Minko, Renée Wijnhoven van het tweelingzussenduo Clean Pete, schrijver/muzikant Nico Dijkshoorn en de eigenzinnige singer-songwriter Roos Rebergen.
Als sessiemuzikant heeft Tivon Pennicott – tenorsaxofonist, componist en zanger – de jobs en huldigingen aaneengeregen, en met zijn Sonny Rollins-esque gevoel voor ritme is het logisch dat artiesten als Stevie Wonder, Esperanza Spalding en Gregory Porter hem onder de sneltoets hebben. Tivon Pennicott’s geluid is sterk geworteld in de Jamaicaanse kerktraditie, en zijn onmiskenbare spel heeft bijgedragen aan drie Grammy-winnende albums. De grenzen van de jazz zijn grijze gebieden voor Pennicott, die hij maar wat graag inkleurt tot zijn funky harmonieën uit de groeven druipen. Zijn eigen composities zijn dan ook compromisloos, verfijnd en visionair: neem bijvoorbeeld het majestueuze album ‘Spirit Garden’ (2020), opgenomen met een 26-koppig orkest. De nieuwste singles tonen een vergrootte nadruk op zijn zang, en met zijn eigen kwartet gaat Tivon Pennicott de krachten van de jazz prediken zoals alleen hij dat kan: lachend en dansend, met beide benen op de grond, maar met een scherpe blik op de toekomst.
Jazzmeia Horn doet de grandes dames van de jazz eer aan. Betty Carter, Sarah Vaughan: het zijn niet de minste namen waar de jonge New Yorkse zangeres mee vergeleken wordt. En terecht. De verve waarmee ze oude standards van een nieuwe glans voorziet springt meteen in het oor. Ze is pas 32 en heeft al drie Grammy-nominaties op haar naam staan.