Description

De Noord-Londense indieband KAWALA weet in hun muziek pakkende melodieën, complex gitaarwerk en doorleefde teksten naadloos te combineren tot een zonnig klankpallet. KAWALA brak door in 2017 met hun debuut-EP ‘D.I.L.Y.D’, die gevuld was met tedere indiefolk vol harmonieën en inventieve instrumentatie. Geïnspireerd door acts als Half Moon Run, Fleet Foxes en Bon Iver, creëerden ze een frisse mix van indie, folk en ritmes met een vleugje afrobeat. Door de jaren heen is KAWALA steeds meer popinvloeden gaan omarmen, wat duidelijk te horen is op hun nieuwe single ‘American Adrenaline’ met zijn aanstekelijke melodieën en dansbare indiepopgeluid. 

Information sur la date

Datum do 16 mei, Tijd 20:00, Voeg toe aan je kalender:, iCal, Google calendar, MS Outlook, Office 365

1 Photo

Événements suggérés

De Utrechtse songwriter en producer Kai Needie maakt wavy indie pop-rock. Haar muziek weerspiegelt het alledaagse leven, zwevend tussen een rooskleurige droomwereld en de harde realiteit.
De gezelligste quiz van Utrecht is terug! Na een jaar stil te hebben gelegen zijn de hersenen weer gekraakt om kersverse vragen te bedenken, nieuwe songs mee te nemen en natuurlijk… nieuwe flitsende prijzen! De Three Imaginary Boys zijn inmiddels een begrip wat zich al 15 jaar lang heeft gevestigd; in Utrecht, de wereld en het universum. Fragmenten van liedjes raden, dwarsverbanden leggen, videoclips herkennen en breinbrekende poppuzzels oplossen: in twee uur tijd trekt ongemerkt de hele popgeschiedenis aan je voorbij. Leuk voor jong en oud, beginner en gevorderde en man en vrouw. En dan nemen de boys ook nog altijd werkelijk schit-te-rende bonusprijzen mee. Kortom, raap een team van drie personen bij elkaar en doe mee – al was het maar voor de poedelprijs.
De Spaanse singer-songwriter Alex Serra combineert akoestische gitaren en zijn ijle zang met elektronische downtempo dub, reggae en soul. Na een muzikale reis van vier jaar te hebben gemaakt door Latijns-Amerika en Zuid-Afrika kwam Serra in 2019 met zijn debuutalbum In The Real World, waarvan de unieke sound tot stand kwam dankzij zijn producer Totidub. Met hem maakte Serra ook zijn nieuwe plaat Trance Life (2023 ). De titels geven al aan waar Serra zich mee bezighoudt: een ontwaken in een ‘echte wereld’, een plek waar we iets mysterieus en heiligs herkennen dat ons met alle mensen verbindt.
Het Amerikaanse duo Over The Rhine, ofwel het echtpaar Linford Detweiler (zang/piano/gitaar/bas) en Karin Bergquist (zang/gitaar), is al ruim 30 jaar leverancier van ontroerende, intieme folk en americana. Dat ze na al die jaren nog steeds geïnspireerd zijn, is te horen op hun jongste (vijftiende) album Love & Revelation (2019). Hoewel, het eerste wat opvalt is Bergquists warme, troostende stemgeluid, pas daarna hoor je hoe goed de nummers in elkaar zitten. Weetje voor de popquiz: Over The Rhine is vernoemd naar de wijk Over-the-Rhine in Cincinatti, waar de band is opgericht. Dit is het verplaatste concert van woensdag 11 oktober 2023.
AVROTROS Vrijdagconcert sluit het seizoen extra feestelijk af in het kader van tien jaar TivoliVredenburg. Reden voor een groots slotconcert met een minstens even groots werk: La Damnation de Faust van Berlioz. Faust verpatste zijn ziel aan de duivel voor kennis en macht. Goethe’s mythische vertelling leeft voort in ons collectieve bewustzijn. In het monumentale La damnation de Faust van Berlioz vechten goed en kwaad een eeuwige strijd. Berlioz dacht groots en componeerde voor vier zangsolisten, omvangrijk koor en symfonieorkest. Een gedroomde seizoenafsluiter voor de AVROTROS Vrijdagconcert-serie Goethes Faust volgens Berlioz Vijf zangsolisten, een groot zevenstemmig koor, een kinderkoor en een omvangrijk orkest vraagt Berlioz voor zijn iconische verbeelding van het verhaal van Faust, zoals Goethe dat weergaf in zijn Faust, eine Tragödie. Aanvankelijk maakte Berlioz er een relatief kort werk van in acht scènes, later werkte hij het uit tot een avondvullend werk van meer dan twee uur. Het is niet eenvoudig om deze bijzondere compositie te benoemen. Is het een opera die je scènisch kan uitvoeren, is het een oratorium bedoeld voor het concertpodium of zou je het een koorsymfonie kunnen noemen?
Bekend om hun emotionele teksten en opbeurende liedjes, geeft Adonis al meer dan tien jaar het geluid van moderne Libanese muziek een nieuwe vorm. Adonis is een Libanese rockband, opgericht in 2011 door Anthony Adonis (zang, toetsen) en Joey Abou Jawdeh (gitaar). Het paar, dat elkaar ontmoette tijdens hun studie architectuur aan de universiteit, werd later vergezeld door Nicola Hakim op drums en Gio Fikany op basgitaar.
Op ‘de dag van de Nederlandse componist’ brengt het vocaal ensemble Hollands Collectief een programma met werk van onder meer Josquin Desprez, Rijndert van Woudenberg, Hans Leenders en Daan Manneke.