Lady Chatterley’s Lover

Description

Florian Myjer en Lisa Verbelen gaan de dans aan met opwindende schandaalroman.

In de beruchte en grensverleggende roman Lady Chatterley’s Lover (1928) van D.H. Lawrence valt de adellijke Constance Chatterley halsoverkop voor de brute charmes van boswachter Oliver Mellors. Vanwege de opwindende inhoud veroorzaakte de roman een groot schandaal en was het lange tijd verboden in Engeland en ver daarbuiten. In het geniep werd het boek decennia van hand op hand doorgegeven.

Hoewel Lawrence toen vooral werd gezien als provocateur, was dat allerminst zijn bedoeling. Hij voelde heilig vuur om eerlijk te spreken over seks en seksuele voorkeur. Hij wilde nieuwe rolmodellen creëren en zette zijn lezers aan in het reine te komen met kanten van onszelf die we het liefst aan het daglicht onttrekken.

Houvast zoekend in het verleden, van henzelf en van het begin 20e-eeuwse Engeland, gaan Florian Myjer en Lisa Verbelen de dans aan met deze schandaalroman. Vol overgave omarmen ze hun seks en hun driften. Schaamteloos wentelen ze zich in perversie en genot en nemen Lady Chatterley’s Lover een beetje ruig en een beetje teder mee naar de 21e eeuw.

Information sur la date

Datum di 6 dec - wo 7 dec, Tijd di 6 dec: 20:00, wo 7 dec: 20:00

Billets

Info:

€ 9,00 - € 18,00

1 Photo

Événements suggérés

Panic Room is een intiem, poëtisch en fysiek duet van twee mensen die opgesloten zitten in een donkere ruimte. Kennen ze elkaar of toch niet, en waarvoor zijn ze op de vlucht? De buitenwereld, de ander of zichzelf? De kelder, waar ze zich veilig wanen, dringt het verleden aan hen op en dwingt hen elkaar tot op het bot te fileren. In een race tegen de klok, proberen ze door een onontkoombaar rollenspel de uitgang te vinden in de hoop het weer licht te laten worden. Maar kan je de ander wel verlossen uit de donkerte of alleen jezelf? Na hun succesvolle samenwerking aan het familiedrama Sea of Silence slaan theatermakers Floor Houwink ten Cate en Abke Haring en schrijver Esther Duysker voor Panic Room de handen ineen met Jacob Derwig. Gevieren maken zij een bloedernstige en humoristische, dystopische en hoopvolle voorstelling tegelijkertijd, over een oorlog tussen het hoofd en hart.
Een muzikale vertelling over het plezier van schurken in de modder. Over de drang om de beste te willen zijn. En over de ontdekking dat je best blij mag zijn met wie je bent. Een kleine voorstelling met een grote zeggingskracht. Hangbuikzwijn Herman houdt niet van wedstrijdjes. De kippen om hem heen wel. Elke ochtend gaat het erom wie de beste, snelste en eerste is. Op een dag is Herman er helemaal klaar mee: hij zal wel eens laten zien wie de snelste is. Alle dieren op de boerderij moedigen hem aan. Hup Herman! Maar maakt het eigenlijk wel uit of je wint of verliest? Opera kan groots en overweldigend zijn, maar ook heel klein en innemend. Een levensgroot prentenboek, twee spelers en een stuk of wat instrumenten – dat zijn de ingrediënten voor deze voorlees-opera voor de allerkleinsten. Voor én met kinderen Na een succesvolle reeks tijdens de Kindermuziekweek 2022 brengt De Nationale Opera de voorstelling het land in. Acteur Harpert Michielsen en muzikant Joost Brouwer vertolken het gelijknamige, bekroonde kinderboek van Yvonne Jagtenberg op geheel eigen wijze, voor én met de kinderen in het publiek.
In Versus zijn we aanwezig bij het langverwachte interview met een populaire mediafiguur over wie wordt gezegd dat die een grote aanhang heeft opgebouwd en ook politiek actief zou kunnen worden. De meest vooraanstaande journalist van het land voelt deze charmeur ten overstaan van een live publiek aan de tand. Ze probeert zijn ware intenties te onthullen, aan te tonen wie er achter het masker van deze natuurlijke leider verscholen zit. Maar om dat voor elkaar te krijgen zal ze boven zichzelf uit moeten stijgen. Naarmate hun strijd steeds intenser wordt verandert het interview in de voortzetting van een eeuwenoude titanenstrijd om de gunst van het publiek, de waarheid en uiteindelijk, de macht. Met Versus slaan Vincent van der Valk en Casper Vandeputte na hun theaterhit Immens (toneelschrijfprijs 2020) wederom de handen ineen om uw hoofd op een vrolijke manier te laten exploderen. Ditmaal samen met Anthony Fiumara, Cello Octet Amsterdam en topacteertalent ’Ntianu Stuger.
WIE KENT ZE NIET: ‘EEN BEETJE VERLIEFD’, ‘DE VLIEGER’, ‘ZIJ GELOOFT IN MIJ’, ‘IK LEEF M’N LEVEN’, ‘BLOED ZWEET EN TRANEN’ EN AL DIE ANDERE HITS. MET TIEN NUMMERS IN DE TOP 2000 EN MEER DAN 67 KEER IN DE HITLIJSTEN KUNNEN WE NOG STEEDS NIET OM DE BESTE NEDERLANDSE VOLKSZANGER ALLER TIJDEN HEEN! GEWOON ANDRÉ, EEN KLEIN ORKEST MET EEN GROOTS GELUID! DE ULTIEME PIANOBAR MET DE GROOTSTE HITS VAN HAZES. DE ULTIEME KROEGSFEER OP ELKE LOCATIE. MEEZINGEN GEGARANDEERD. Z AAL OPEN: 20.15 UUR AANVANG : 21.00 UUR
BELLE
Jusqu'au21apr.
In deze 360° theaterervaring, dwars door het historische Slot Zuylen, waan je je in het leven van de rebelse Belle van Zuylen, die in 1740 in dit slot ter wereld komt. Al vroeg wordt zij geroemd om haar intelligentie en nieuwsgierigheid naar de wereld. Haar gedachtes vangt ze in gedichten en korte verhalen. Maar wanneer je vrouwelijke schoonheid je hoogste goed is en er van je wordt verwacht dat je trouwt met een goede partij, hoeveel blijft er dan nog over? Belle weigert zich te schikken in wat van haar verwacht wordt. 
Geluk zit in je staart! is een interactieve muziektheatervoorstelling voor kinderen van 0 tot 100 jaar. In deze voorstelling worden allerlei kleinkunstige liedjes gezongen met meerstemmige zang, begeleid op verschillende instrumenten. Muzikaal Gebroed gaat samen met grote en kleine mensen op zoek naar geluk en komt onderweg vanalles tegen. Trio Muzikaal Gebroed bestaat uit Anke van Esch (zang, spel), Berrie Kolmans (zang, piano, accordeon) en Fons Toonen (contrabas, drums). Hieronder hebben ze alvast een briefje achtergelaten, ga je mee op zoek?: Hoi! Er is een probleem. Onze koffers zijn gestolen. We wilden net op reis gaan. Op zoek naar geluk. Want dat is heel wat waard. Zeggen ze. Maar nu kunnen we niet weg. Kunnen jullie ons helpen? Wij hopen van wel. Groetjes, Muzikaal Gebroed p.s.: alvast bedankt!
Handen geef je. Met handen maak je contact, met elkáár en met de wereld. Handen tasten af, voelen voorzichtig of het niet te heet is. Of te koud. Ze kunnen teder zijn, maar ook tot vuisten samenballen. Handen zitten vol met eelt geschreven verhalen. Met handen reis je door de tijd, van de handafdrukken in oude grotten naar onze handen op toneel die stil gebaren. Talking Hands is een muzikale cross-over voorstelling, waarin Nederlandse Gebarentaal (NGT) op een bijzondere manier geïntegreerd wordt.  Handen geef je. Met handen maak je contact, met elkáár en met de wereld. Handen tasten af, voelen voorzichtig of het niet te heet is. Of te koud. Ze kunnen teder zijn, maar ook tot vuisten samenballen. Handen zitten vol met eelt geschreven verhalen. Met handen reis je door de tijd, van de handafdrukken in oude grotten naar onze handen op toneel die stil gebaren. Talking Hands is een muzikale cross-over voorstelling, waarin Nederlandse Gebarentaal (NGT) op een bijzondere manier geïntegreerd wordt.  POËTISCH MUZIEKTHEATER MET EEN HANDJE ABSURDISME Talking Hands wordt gespeeld door een veelzijdige cast. De gebarentolk is ook professioneel danser, de acteurs zijn handig voor en achter de camera en de jonge ud-speelster Jawa Manla zingt de sterren van de hemel. In deze voorstelling wordt de gesproken tekst en liedtekst vertaald door een tolk NGT die al zingend, spelend en bewegend onderdeel uitmaakt van de cast. Deze voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 9 jaar of je nu wel of niet gebarentaal beheerst.
Een jonge illusionist blikt terug op zijn leermeester; een mysterieuze overbuurman, geboren aan de andere kant van de oceaan, die hem de kneepjes van het vak bijbracht. Maar hoe meer hij zich over zijn leermeester herinnert, hoe minder betrouwbaar zijn herinneringen blijken te zijn.
In Harira laat Jawad Es Soufi op een bijzonder hilarische manier zien hoe verschillend de mensen in Nederland zijn.Op geheel eigen wijze vertelt hij hoe hij zich in alledaagse bezigheden verhoudt tot deze diverse zielen. Hij kruipt haarfijn in verschillede typetjes die een heerlijke afspiegeling vormen van de maatschappij. Al die fascinerende mensen vormen, volgens Jawad, samen dé ingrediënten voor de beste soep van de wereld: Nederland.    In Harira laat Jawad Es Soufi op een bijzonder hilarische manier zien hoe verschillend de mensen in Nederland zijn.Op geheel eigen wijze vertelt hij hoe hij zich in alledaagse bezigheden verhoudt tot deze diverse zielen. Hij kruipt haarfijn in verschillede typetjes die een heerlijke afspiegeling vormen van de maatschappij. Al die fascinerende mensen vormen, volgens Jawad, samen dé ingrediënten voor de beste soep van de wereld: Nederland.    OVER JAWAD  Jawad Es Soufi is geboren en getogen in Rotterdam-Zuid. Op zijn tweeëntwintigste begon Jawad als docent. Hij gaf Nederlandse les op het VMBO in Rotterdam. Dag in dag uit haalde hij ontzettend veel voldoening uit alle lessen die hij verzorgde. Zijn liefde voor het theater was toen al aanwezig en was begonnen op zijn achttiende. Na twee jaar actief te zijn geweest in toneelgroep The Brothers uit Rotterdam, besloot hij verder te gaan met de groep De Borrelnootjez. Daar kreeg hij de ruimte om te experimenteren en originele sketches te maken. Op 20 februari 2020 speelde Jawad zijn debuutshow als Sloegie in Theater Rotterdam. Met 850 bezette zitplaatsen was zijn première stijf uitverkocht. Vele uitverkochte voorstellingen volgden. Harira is zijn vierde avondvullende voorstelling.