Filmvoorstelling: Where are you, Adam?

Description

Een bijzonder filmproject van Oekraïense producer Alexander Plyska en cineast Aleksandr Zaporoshchenko. Met inleiding op de film door een van de makers. Tevens een benefietavond waarvan de opbrengst geheel bestemd is voor Oekraïense vluchtelingen. 

Deze filmdocumentaire geeft een inkijkje in het leven van monniken op het Griekse schiereiland Athos. Ze leiden een leven van introspectie, afzondering en gebed.  Sinds 1990 nam het aantal monniken en novicen drastisch toe. Dit dankzij de instroom van vaak afgestudeerde jongeren uit het voormalig Sovjetblok. Het waarom ontdek je in de film ‘’Where are you Adam?’’ (met Nederlandse ondertiteling).

De opbrengst van de filmvertoning in Verhalenhuis Utrecht is om Oekraïense vluchtelingen te helpen. Als u hier meer over wil weten kunt u contact opnemen met de uit Kiev afkomstige Katia Novikova, email: Katia.Novikova@skf.com.

1 Photo

Événements suggérés

Dichters van Taalpodium Dichters van Taalpodium is een vereniging van ruim honderd amateurschrijvers en -dichters, waarvan diverse leden hun sporen verdiend hebben met het winnen van dicht- en verhalenwedstrijden, anderen met de uitgave van dichtbundels, verhalenbundels en romans. We willen een kweekvijver zijn voor kleiner en groter talent, met oog voor taalvernieuwing en nieuwe uitingsvormen. Ons kwartaalblad Schreef , onze podiumbijeenkomsten, onze workshops en onze tweejaarlijkse verzamelbundel dienen dat doel. De volgende dichters lezen voor uit eigen werk:  Gerard Beentjes, Henk Gilhuis, Werenfried Griffioen, Jolies Heij, Jaap Lemereis, Nanny Luijsterburg, Ali Serik, Mia Wittop Koning en  Elyn Doornenbal. Speciale gast: Lisette Jansen | Volksbuurtmuseum De volksbuurt was vroeger een buurt waar ‘het gewone volk’ woonde, vaak in kleine, in slechte staat verkerende woningen. Elke stad had zo zijn volksbuurten. Utrecht had Wijk C, ooit zo genoemd omdat de Franse bezetter de Nederlandse namen niet kon (of wilde) uitspreken. Wijk C was 100 jaar geleden de dichtstbevolkte wijk van Utrecht. In de wijk woonden grote gezinnen in kleine krotwoningen. De bewoners leefden vooral buiten. Iedereen moest keihard werken voor een paar centen en er was veel armoede. Maar er was ook veel saamhorigheid en solidariteit.  Hoewel Wijk C als enige wijk in Utrecht nu nog met een letter wordt aangeduid, is de wijk inmiddels erg veranderd. De volksbuurt van 100 jaar geleden bestaat niet meer, maar het heeft op deze plek wél het Volksbuurtmuseum opgeleverd. Nog steeds leven we dicht op elkaar en er liggen ook nu allerlei uitdagingen in het samenleven. Meer informatie over het museum, zie: volksbuurtmuseum.nl
De vrouwen van Vlamousse hebben een knagende kinderwens. Ze vragen zich af hoe hun voorbeelden hen vormden en welk voorbeeld zij zelf willen zijn. Gewapend met humor en genadeloze eerlijkheid nemen ze je mee naar waar het allemaal begon en keren hun innerlijke wereld binnenstebuiten. Dat kind komt er, alleen eerst nog even afrekenen met de erfzonde. Spel: Brigitte van Bakel en Maya van As foto: Daantje Bons,  www.vlamousse.nl
Tar
14apr.
-19:30
USA 2022, regie Todd Field TÁR speelt zich af in de internationale wereld van de klassieke muziek en draait om Lydia Tár, door velen gezien als een van de grootste levende componisten/dirigenten en de eerste vrouwelijke chef-dirigent ooit van een vooraanstaand Duits orkest. Met in de hoofdrol Cate Blanchett als Lydia Tár, de grensverleggende dirigent van een groot Duits orkest. We ontmoeten Tár op het hoogtepunt van haar carrière, terwijl ze zowel een boekpresentatie als de langverwachte live uitvoering van Mahlers Vijfde Symfonie voorbereidt. In de daaropvolgende weken begint haar leven zich op een bijzonder moderne manier te ontrafelen. Het resultaat is een verschroeiend onderzoek naar macht en de impact en duurzaamheid ervan in de huidige samenleving. tweeëneenhalf uur lang, maar het verveelt geen minuut. Zondagavond 14 april 2024, aanvang 19.30, zaal open 19.00. Film duurt 158 minuten. Prijs inclusief koffie/thee onbeperkt en wat lekkers: euro 15,00.
Wat maakt het leven de moeite waard? En wat is eigenlijk een goed leven? In zijn zesde avondvullende cabaretprogramma gaat Timzingt op zoek naar het antwoord op deze vragen. Een brute vraag van zijn buurman is de aanleiding om hier eens stevig over na te denken. In scherp doch zinnig cabaret en met behulp van tedere liedjes fileert Timzingt de tijdgeest van succesvol zijn, geluk uitstralen en obsessief fit blijven. Hoe goed is het leven achter voordeuren met NEE/NEE stickers en camera’s bij de bel? En wat heeft Tim’s christelijke opvoeding voor antwoorden op zijn vragen? Een programma over broos succes, de moeite om betekenis te geven en het zoeken naar grote verhalen die het leven echt goed maken… Want een leven dat niet de moeite waard is, is toch wel het laatste wat je wilt.
Comedian Elena Gabrielle is back with a bang in her new comedy show "Ok!?" where she challenges her audience to answer one simple question - are you okay? Are WE ok?! Run time approx 60-75 minutes. Not sure what to expect, watch one of Elena's stories on Youtube: www.youtube.com/elenagabrielle🥳
Deze lente neemt Museum IJsselstein de tijdgeest en jongerencultuur van de jaren ‘80 onder de loep. Met aan de ene kant een terugblik op de gezelligheid en het thuisgevoel van jeugdsoos De Kajuit (in die periode gevestigd in het pand waar nu het museum is), en aan de andere kant een rijke kunsttentoonstelling met werk van kunstenaars van dezelfde generatie.
Voor het vijftiende jaar op rij speelt het Natalon Kwartet (voorheen Rondane Kwartet) in De Duif twee werken van de Bergense componist Simeon ten Holt. Pianist Robert Lambermont onderhield een nauwe band met de componist die hierover in zijn memoires schreef: “Robert begreep als de beste dat de uitvoering van de avondvullende stukken (na Canto Ostinato) niet zomaar met een paar repetities of door handige pianisten geregeld kan worden, maar een rijpingsperiode veronderstelt dat neerkomt op een moeizaam veroveringsproces.” De pianisten van Natalon Kwartet, gelauwerd voor hun vertolkingen van de vijf avondvullende composities van Ten Holt voor vier toetsinstrumenten, musiceren al ruim achttien jaar samen. Dit vertaalt zich in weergaloos en glashelder samenspel. Vier vleugels, één verklanking. Canto Ostinato Canto Ostinato inspireert, ontroert en laat je de tijd vergeten. Het Natalon Kwartet, vier Fazioli-vleugels en De Duif: de perfecte ingrediënten voor een onvergetelijk muzikaal avontuur voor zowel het publiek als de pianisten. Deze Canto Ostinato-uitvoeringen zijn inmiddels onderdeel van een feestelijke concerttraditie bij Stadsherstel, waarbij vooral de authentieke klank van Simeon ten Holts muziek centraal staat, de pianisten elkaar muzikaal blijven uitdagen en daardoor iedere keer weer voor een bijzondere belevenis zorgen! Op 3 april voert het Natalon Kwartet Horizon van Simeon ten Holt uit. Kaarten hiervoor zijn hier verkrijgbaar: https://horizon-duif.eventbrite.nl Passe-partouts voor beide concerten zijn hier verkrijgbaar: https://passe-partout-duif.eventbrite.nl
Voor het vijftiende jaar op rij speelt het Natalon Kwartet (voorheen Rondane Kwartet) in De Duif twee werken van de Bergense componist Simeon ten Holt. Pianist Robert Lambermont onderhield een nauwe band met de componist die hierover in zijn memoires schreef: “Robert begreep als de beste dat de uitvoering van de avondvullende stukken (na Canto Ostinato) niet zomaar met een paar repetities of door handige pianisten geregeld kan worden, maar een rijpingsperiode veronderstelt dat neerkomt op een moeizaam veroveringsproces.” De pianisten van Natalon Kwartet, gelauwerd voor hun vertolkingen van de vijf avondvullende composities van Ten Holt voor vier toetsinstrumenten, musiceren al ruim achttien jaar samen. Dit vertaalt zich in weergaloos en glashelder samenspel. Vier vleugels, één verklanking. Canto Ostinato - dinsdag 2 april 20:15 uur Canto Ostinato inspireert, ontroert en laat je de tijd vergeten. Het Natalon Kwartet, vier Fazioli-vleugels en De Duif: de perfecte ingrediënten voor een onvergetelijk muzikaal avontuur voor zowel het publiek als de pianisten. Deze Canto Ostinato-uitvoeringen zijn inmiddels onderdeel van een feestelijke concerttraditie bij Stadsherstel, waarbij vooral de authentieke klank van Simeon ten Holts muziek centraal staat, de pianisten elkaar muzikaal blijven uitdagen en daardoor iedere keer weer voor een bijzondere belevenis zorgen! Horizon - woensdag 3 april 20:15 uur Natalon Kwartet voert de compositie Horizon in een nog nooit eerder vertoonde bezetting uit: op vier vleugels en een celesta. De klank van de celesta sluit naadloos aan bij het mysterieuze karakter van Horizon. Net als Canto Ostinato heeft Horizon een haast hypnotiserend en dansant karakter. Het begint met een minimalistische rust en geleidelijk ontspint zich een opzwepende climax die eindigt in een verstilde finale.
Get ready to experience the musical magic of Shabnam & Farzona Live in Amsterdam on Sun Jul 23 2023 at 8:00 PM (Eastern European Summer Time)! This highly-anticipated event will take place at 7 Joop van Den Endeplein, 1217 WJ Hilversum , where you'll be able to enjoy the duo's soulful melodies and captivating performances. Shabnam & Farzona are renowned for their unique blend of traditional and contemporary music, and their live shows are always a treat for the senses. From their soul-stirring vocals to their mesmerising instrumentals, this is a musical experience that you won't want to miss. So mark your calendars, gather your friends, and get ready for a night of unforgettable music at Shabnam & Farzona Live in Amsterdam ! We can't wait to see you there.