Superstraat

Description

In het Wereldmuseum kun je in de doe-tentoonstelling Superstraat samen testen hoe jij het doet in de 1,5 meter samenleving! Het is burendag in de Superstraat en dat betekent dat iedereen vanaf 6 jaar welkom is. Buurtceremoniemeester Freddy heeft goed nagedacht over veilige maatregelen en voor jou een Buurtparcours uitgezet.

In 75 minuten ga je op bezoek langs 4 buren. Ze blijven graag vol veilige afstand, daarom hebben ze speciaal voor jou iets voorbereid! Bij Kevin kan je letterkunst maken en bij Meryem bouwen aan een schone stad!

Organisateur

Vous organisez cet événement ?

Contactez-nous si vous souhaitez mettre à jour les informations et autres.

Nous contacter

1 Photo

Événements suggérés

Save the date! You are invited for an evening of folkloric gossip in the Grey Space in the Middle. Rasmus Myrup will invoke the undying spirit of The Völva – a reanimated baddie who is friends with all the mythological beings from Myrup’s exhibition in 1646. The Völva will spill the tea about the private matters of the ancient deities and forest dwelling spirits of Scandinavia. She has some juicy stories to share, and during this performance, you are invited to hear it all. The performance is based on Rasmus Myrup’s new book The Völva’s Bestiary of Best Friends, which will be launched at Page Not Found the evening before.
Met smartphones en social media belooft technologie ons dichter bij elkaar te brengen. Van nauwe familie tot verre kennissen en onbekenden, iedereen is binnen handbereik, en toch is de eenzaamheid de afgelopen jaren sterk toegenomen. De voortdurende en snelle ontwikkeling van technologie zorgt voor drastische veranderingen in de manier waarop connecties worden gevormd: met elkaar, met onszelf en met de natuur. Is er nog sprake van verbinding in het digitale tijdperk? Biedt technologie wel de connectie die nodig is? Of nemen onze apparaten en digitale connecties langzaam de plaats in van menselijk contact?  Met de nieuwe expositie In Touch verkent IMPAKT [Centrum voor Mediacultuur] vormen van verbinding in tijden van de digitale mensheid. Laat je onderdompelen in interactieve kunstwerken, audiovisuele ervaringen, virtual reality en AI, en ontdek dat de lijn tussen connectie en disconnectie dunner is dan je zou denken. Aan de hand van immersieve en speelse werken ondervind je als bezoeker aan den lijve wat het betekent om een emotionele relatie aan te gaan met technologie en via technologie met de ander, en wat het betekent om verbonden te zijn.  In Touch opent op 22 maart (vrij toegankelijk), en is van 23 maart t/m 4 mei 2024 te bezoeken op woensdag t/m zondag, van 12.00 – 18.00 uur.
Roots
Jusqu'au30mrt.
Kunstliefde-leden presenteren nieuw werk geïnspireerd op het thema Roots: Iemand gaat wortelen, als diegene ergens woont, werkt, liefheeft, de taal spreekt, de cultuur begrijpt, zich thuisvoelt. Maar ook diepe gevoelens als passie, vervoering en begrippen als vaderland en moederland horen hierbij. Opening: zaterdag 9 maart
Les Enfants du Paradis vormen vaste gasten bij Stichting EXPO. Vaak met Franse chansons, maar ook andere genres zijn op het lijf geschreven van deze rasartiesten. Brecht bijvoorbeeld. Brecht is niet alleen zang, het is theater. Een nieuwe vorm van opera waarin de kleine man aan het woord komt, vandaar ook de naam: Dreigroschenoper. Bij deze Shakespeare van de twintigste eeuw mag je alles uit de kast halen. En dat kunnen Lizet en Doré. Soms rauw, soms teder, maar altijd in een gestroomlijnde samenwerking. Twee bevlogen vrouwen die al jaren samen optreden. Stichting EXPO verwacht een nieuw juweeltje.
Het is weer zover! We organiseren weer een grote, gezellige kinderkledingbeurs. Om de drukte te spreiden is het voor de vrijdagavond op inschrijving. Voor de zaterdagochtend heb je geen ticket nodig maar is het vrij inlopen vanaf 9:00 tot 11:00. (Let op: dit is gewijzigd, een half uurtje vroeger dan vorige keer). Kom je ook leuke items scoren? Vanaf maandag 11 maart 20:00 kun je hier je (uiteraard gratis) tickets boeken! Je kunt maximaal 2 tickets boeken per persoon, dus neem gezellig iemand mee. Voor kinderen t/m 12 jaar is geen ticket nodig. Mocht je onverhoopt toch niet kunnen op de geboekte tijd, annuleer dan zelf je ticket. ``Let op: betalen tijdens de beurs alleen met PIN. Voor vragen of meer informatie: kinderkledingbeurskapelle@gmail.com
Death & Rebirth Ritual Art Festival is a three-day art festival featuring ritual performances by international artists. The various stages of death and rebirth are explored through visual arts, performing arts, live music, panels, lectures, workshops, and DJs. This year's edition called "Portals of Incarnation" is built around the theme of transformation. The festival offers a platform to exchange beliefs and experiences among different communities and cultural backgrounds, promoting harmony and embracing diversity. The event is accessible to everyone interested in art, music, rituals, contemplation, consciousness, and personal development. It takes place on 22-24 March at Treehouse NDSM and MACA. Artists from various disciplines come together under one unifying factor: Rituals. Rituals from various practices, both ancient and contemporary, have the potential to ignite inner transformation. The theme of this year’s edition, "Portals of Incarnations," explores how pain can be a doorway to transcendence. Rituals can assist in accepting, healing, and ultimately transforming painful experiences. The program includes, among others, a Sufi dance workshop with Rasha Vrede, a classical piano ritual by Anima Lab , live music from Maya Friedman and Farid Sheek, panel discussions and film screenings, spoken word and sound healing by Sofia Kaloterakis, and ritual art performances by Wormwood Star, Myrgon, Sajjra (Peru), Giek_1 and many others. The festival concludes with a live DJ set by DJ Isis. The festival takes place in an intimate setting, with spaceholders who can support participants in their processes. The festival is accessible to everyone interested in art, music, rituals, contemplation, consciousness, and personal development. The diverse program invites self-reflection, connection, and wonder.
De artist in residence van de afgelopen drie maanden, Ingelot van der Pol, is druk bezig geweest in met het creëren van prachtige live schilderijen in het restaurant van Bunk Utrecht. Op zondag 3 maart worden al haar werken officieel onthuld tijdens wat haar maandlange overname van de tentoonstellingsruimte zal zijn. Ingelot van der Pol is een schilder, ontwerper, organisator, schrijver en stadsambassadeur van Utrecht. Het verspreiden van kunst op zoveel mogelijk manieren staat centraal in al haar projecten. Het werk van Ingelot bevindt zich op het snijvlak van sociale kwesties, visuele identiteit en kunst, waar ze muurschilderingen maakt bij bedrijven en huizen, openbare ruimtes herinricht, leefruimtes inricht en projecten bedenkt en ontwerpt. Als creatieve producent creëert ze ruimte om andere kunstenaars in de schijnwerpers te zetten en organiseert ze verschillende culturele activiteiten, zoals het maken van muurschilderingen met de buurt, workshops en meer. Tijdens haar residentie bij Bunk onderzoekt ze de kunst van verandering, hoop en troost.
De Tunnel is een expositieruimte die zijn werk maandelijks wisselt. Twee aaneengeschakelde zeecontainers bieden een kruip-door-sluip-door langs kunst, met altijd licht aan het einde. In maart exposeert Atelier Spat. Spat is een sociaal atelier van de Tussenvoorziening voor mensen met een kwetsbaarheid. In het atelier kunnen deelnemers hun creativiteit uiten en hun talenten ontwikkelen.
Grafisch ontwerper en illustrator Max Kisman heeft zich de afgelopen jaren meer toegelegd op autonome kunstprojecten, waarin hij nadrukkelijker het experiment zoekt. Zijn herkenbare handschrift is de drager geworden van een persoonlijke zoektocht naar identiteit, waarin zijn Indonesische afkomst en zijn mannelijkheid belangrijke motieven zijn. Het werk manifesteert zich op papier, in animaties en projecties en in experimenten met schaduwpoppen die refereren aan Javaanse wayangpoppen en met zelf gecomponeerde muziek en eigen teksten. Op dit moment is zijn vredesduif die hij tekende voor de oproep tot een universele vrede van Peace Now! alom vertegenwoordigd in het straatbeeld van Nederland.
De vijfde gevluchte kunstenaar –  ‘nieuwe’ Nederlander – die werk exposeert in de etalage van KuuB, als onderdeel van het project Galatea Foundation dat als doel heeft om gevluchte kunstenaars te ondersteunen in het ontwikkelen van hun kunstenaarschap in Nederland.  Tot en met 21 februari  toont Tuncay experimentele grafische weergaves van letters en symbolen. Visuele poëzie die ons confronteert met de kracht en ondoorgrondelijkheid van digitale communicatie.