Dansborrel NEW YEARS EDITION

Description

De DansBorrel is in juni 2018 ontstaan op initiatief advocaat Willem Jan Ausma en CitySense exploitant Dimitri Chalos. Borrelen & dansen voor vrienden en hun vrienden was het idee.

Intussen genieten onze vrienden en hun vrienden 4-5 keer per jaar van een prachtig vrijdag avond uit!

De NEW YEARS EDITION wordt ingeluid met een mooi glas bubbels en onze gasten kunnen in hun Nieuwjaars outfit genieten van gevarieerde muziekgenres zoals pop, disco en house gedraaid door onze twee vaste DJ's toppers! Iedere editie verwelkomen wij een gast DJ en wat hij of zij draaien is altijd een geslaagde verassing.

De bar biedt een kwalitatief assortiment drinks. Cocktails, bubbels, speciaal bieren en mooie wijnen.

Tell and bring your friends, we zien jullie dan!

1 Photo

Événements suggérés

Hush
29mrt.
-
30mrt.
In Hush zoeken De Dansers troost in dans en muziek. Een hand op je schouder; een tweede stem die met je meereist, waar je ook gaat; een ritme waar je in kan leunen, zoals in een omhelzing. De band van dansers en muzikanten uit de succesvoorstelling Shake Shake Shake (2019) vindt elkaar opnieuw, in het grensgebied tussen dansvoorstelling en popconcert. Dansers worden muzikanten, muzikanten worden dansers. Gevoelige gitaarspinsels drijven de performers in elkaars armen. Deinende lijven dwingen het ritme van de muziek af. Hush wordt niet verteld door individuele prestaties, maar door de haarfijne aandacht en toewijding die tussen de spelers leeft. De muzikanten en dansers staan voor elkaar klaar, ze steunen elkaar. Want om de wereld te kunnen dragen, helpt het om er niet alleen voor te staan.
Koro Koro (Japans voor ‘ iets rollends’) is een babyvoorstelling door choreograaf en danseres Makiko Ito. Deze bijzondere interactieve dansvoorstelling voor de allerkleinsten is een magisch spel, clownesk, dansant en muzikaal. De dansers en muzikanten lopen rond, rollen, glijden, springen en omringen je met klanken. Samen improviseren ze op de bewegingen en geluiden van het piepjonge publiek. Ter plekke ontstaat een ontroerende, unieke dialoog tussen artiesten, baby’s en peuters. Wonderland Collectief maakt interactieve voorstellingen met jonge kinderen. De voorstellingen van Wonderland Collectief zijn gebaseerd op een bijzondere improvisatie techniek, waardoor elke voorstelling een unieke belevenis is. De kracht van Wonderland en choreografe Makiko Ito is haar sterke communicatie met de jonge kinderen. 
Wat is eigenlijk normaal? Ben jij normaal? Hoe kunnen we uit al die hokjes stappen? In de wonderlijke wereld van Supernormaal wil een driehoek liever een rechthoek zijn en houdt een juf niet van brave kinderen. Theatermaker Loek de Bakker maakt een grappige en ontroerende voorstelling met livemuziek van Zilveren Krekel-winnaar Jelle Hoekstra, die je laat dansen in je stoel. Een doodnormale dag wordt een feest van kleurrijke figuren die in geen enkel hokje passen. Opeens huppelt er een harig blauw figuur rond en beginnen de gordijnen te dansen op de beat. Anders zijn is helemaal geen straf. Sterker nog: Het is misschien wel een superpower. Supernormaal is geïnspireerd op het poëzieprentenboek van Ted van Lieshout Wij zijn bijzonder, misschien zijn wij een wonder. “Supernormaal is humoristisch en de boodschap dat aanpassingsgedrag niet altijd nodig is, spreekt tot de verbeelding.” – Theaterkrant. “Door enkele simpele omkeringen tot hun uiterste consequenties door te voeren werkt Supernormaal regelmatig op de lachspieren.” – NRC. 
Stephan Zilias dirigeert het Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest op Goede Vrijdag in Golgotha van Frank Martin, een van de meest indrukwekkende passiecomposities van de twintigste eeuw. Passiemuziek van Frank Martin 2024 is het herdenkingsjaar van Frank Martin, de Zwitserse componist die de laatste decennia van zijn leven in Nederland woonde en 50 jaar geleden in Naarden overleed. Dit concert op Goede Vrijdag is gewijd aan een van zijn meest indrukwekkende composities: Golgotha . Aanleiding was een ets van Rembrandt die de kruisiging van Christus voorstelt. Zo beknopt als de gravure was, zo compact wilde Martin aanvankelijk ook het lijden en sterven van Christus muzikaal gestalte geven. Al gauw besefte hij echter dat het lijdensverhaal meer ruimte nodig had om werkelijk tot zijn recht te komen en koos voor de uitgebreide vorm van het oratorium.
De Engelse band New Model Army maakt al 43 jaar gedreven rock met teksten waarin maatschappelijk engagement en poëzie hand in hand gaan. Muzikaal is de band moeilijk in een hokje te stoppen – al sinds hun oprichting bevinden ze zich op het snijvlak van punk, rock, northern soul, folk en gothic, maar uitstapjes naar metal of klassiek zijn de heren ook niet vreemd (hun net verschenen livealbum Sinfonia is opgenomen met een symfonieorkest). New Model Army heeft vele bezettingswisselingen gekend, maar aan het hoofd staat nog steeds oprichter, zanger, gitarist en songschrijver Justin Sullivan!
De jonge Vlaams-Rwandese artiest Porcelain id valt op door de rauwe, emotionele vocalen, uitgeschreeuwd over lo-fi akoestische gitaren. Op een natuurlijke manier schakelt Porcelain id tussen Nederlands en Engels met persoonlijke teksten over identiteit, gender en racisme. De muziek is al even avontuurlijk als de teksten, met echo’s van eigenzinnige collega’s als Dan Bejar (Destroyer), Bon Iver en Daniel Johnston die doorklinken. Na de debuut-ep MANGO (2021) verscheen in 2022 de uitgeklede herinterpretatie Reprise, op 16 februari 2024 komt het langverwachte debuutalbum!
De Amerikaanse singer-songwriter Diana Jones mag dan een gewone naam hebben, haar zeggingskracht is ongewoon groot – vandaar dat ze vaak in één adem wordt genoemd met americana-grootheden als Gillian Welch, Alison Krauss en Iris DeMent. Muzikaal bevindt Jones zich op het snijvlak van bluegrass en ouderwetse (in de goede zin van het woord) country, maar het is toch vooral haar boterachtige stem die opvalt. In 2020 verscheen Jones’ laatste album Song To A Refugee, dit jaar bracht ze haar veelgeprezen plaat Better Times Will Come (2009) uit in een vernieuwde en geremasterde versie!
De Surinaams-Nederlandse soulzanger Steffen Morrison laat zich het best omschrijven met de titel van een van zijn singles: Positivity. Zet een nummer van Morrison op en je stemming stijgt meteen met 100 procent. De soepele, maar toch doorleefde zangstem van de charismatische Morrison verraden zijn invloeden James Brown, Otis Redding en Marvin Gaye – al zet hij ook graag de Rolling Stones op. In maart 2024 verschijnt Steffen Morrisons gloednieuwe (derde) album Self-made – de singles Stand Up en Days Of Confusion zijn al uit en laten een krachtige artiest op de top van zijn kunnen horen!
Naast de ‘Matthäus’ is er ook nog die andere passie van Bach: de Johannes-Passion. Korter, dramatischer en volgens velen operatesker. Qua muzikale impact zijn ze zeker vergelijkbaar. Het Orkest van de Achttiende eeuw breekt een lans voor de Johannes Passion samen met Cappella Amsterdam en briljante solisten onder leiding van Daniel Reuss.
Achter de artiestennaam Roofman gaat de Nederlandse singer-songwriter Thijs van der Meulen schuil, maker van poëtische indiefolk. Zijn melancholische liedjes zijn intens in de beste zin van het woord. Daarbij heeft Roofman de gave om mensen te raken met ‘de vreugde van verdriet’ (zoals hij het noemt), in een intieme setting net zo goed als in een grotere club. In februari 2023 verscheen Roofmans debuutalbum Still The Mess I Was, vol sterke songs met een lekker stevig geluid. Aan inspiratie heeft hij geen gebrek: de wat meer ingetogen klinkende ep The ATL EP kwam er begin oktober al achteraan en begin volgend jaar verschijnt er weer een nieuw album!