ComedyPact on Tour

Description

Nieuw cabaret talent dat stiekem toch al zijn sporen verdient heeft. Bijvoorbeeld door het winnen van een van de Nederlandse cabaret festivals. Wij hebben drie kanjers voor u geselecteerd:


Date info

  • Donderdag 9 februari 2023 om 20.15 uur

Tickets

Info:

€ 17,50

1 Picture

Suggested events

Straight ahead jazz van het hoogste niveau Saxofonist Scott Hamilton staat wereldwijd bekend om zijn unieke en meeslepende speelstijl, die gedurende zijn glansrijke carrière mede gevormd is door de trompettist Roy Eldridge. Na jarenlang verschillende instrumenten uitgeprobeerd te hebben, koos hij definitief voor de saxofoon toen hij in New York belandde. Daar deelde hij het podium met jazzlegendes zoals Ella Fitzgerald, Benny Goodman, Woody Herman, Dave McKenna en Rosemary Clooney en recenter met jonge jazz sterren als Andrea Motis en Joan Chamorra. Scott heeft tientallen platen gemaakt en heeft op alle bekende jazzfestivals ter wereld gespeeld. Dit concert belooft straight-ahead jazz van het allerhoogste niveau, gebracht door een muzikant die al vele jaren aan de internationale top staat.  Ondersteund door de fine fleur van de Nederlandse jazz: Rein de Graaff – piano Marius Beets – contrabas Eric Ineke – drums Marcela Hendriks – vocals
Dansen op een mix van blaasinstrumenten, synthesizers en funk Jungle by Night – zeven Nederlandse jongens die samen een energieke live-act vormen waarbij je onmogelijk stil kan blijven staan. Hun nieuwste en zevende studioalbum Algorhythm is een eerbetoon aan elektronische geluiden. De Amsterdamse band bestaat uit synthesizers, drums, bas, gitaar en percussie, aangevuld met een trompet en trombone. Jungle by Night bevindt zich op het snijvlak tussen analoge dansmuziek, funk, Krautrock, jaren 70-funk en jaren 80-elektro. Hun stralende en energieke live shows zijn uitgegroeid tot de must-see festivalact die festivalgangers over heel Europa opnemen als een vast onderdeel van hun concertagenda. Je weet dat dit geen gewone show zal zijn, het wordt gewoon een feest. Was het echt een festival als je Jungle by Night niet hebt gezien? Op 26 april staan ze in De Oosterpoort, een feestavond die je niet kunt missen!
De indierockformatie **Pip Blom** komt uit Nederland, maar maakt internationaal faam. Met een energieke podiumpresentatie waar het spelplezier vanaf spat en liedjes die als oorwurmen in je hoofd blijven hangen, stond de groep al op festivals van *Best Kept Secret* (Nederland) tot *Glastonbury* (Engeland). Inmiddels staat de eerste single van het in het najaar te verschijnen nieuwe album online. *Tiger* belandde al in de eerste week op de playlists van *3FM* en *Kink* en werd ook onmiddellijk in Engeland, Duitsland en Amerika door radiostations opgepakt. *Tiger* geeft een goede inkijk in de nieuwe richting van Pip Blom. Gebleven zijn de ‘*catchy popsongs with a twist’*, maar waar het oude materiaal helemaal op gitaren dreef, spelen nu ook synthesizers, samples en computers een rol. Een nieuwe sound, zonder de aantrekkingskracht en kenmerken van de oude te verliezen. Suppor… De indierockformatie **Pip Blom** komt uit Nederland, maar maakt internationaal faam. Met een energieke podiumpresentatie waar het spelplezier vanaf spat en liedjes die als oorwurmen in je hoofd blijven hangen, stond de groep al op festivals van *Best Kept Secret* (Nederland) tot *Glastonbury* (Engeland). Inmiddels staat de eerste single van het in het najaar te verschijnen nieuwe album online. *Tiger* belandde al in de eerste week op de playlists van *3FM* en *Kink* en werd ook onmiddellijk in Engeland, Duitsland en Amerika door radiostations opgepakt. *Tiger* geeft een goede inkijk in de nieuwe richting van Pip Blom. Gebleven zijn de ‘*catchy popsongs with a twist’*, maar waar het oude materiaal helemaal op gitaren dreef, spelen nu ook synthesizers, samples en computers een rol. Een nieuwe sound, zonder de aantrekkingskracht en kenmerken van de oude te verliezen. Support live dance-act **Paris Hollywood** brengt een donkere mix van analoge synths, bas en drumcomputers. Met invloeden van house en new wave schrijft het duo songs die doen denken aan de vroege Britse clubs: dynamisch, ruw en vanuit een onvoorwaardelijke liefde voor de dansvloer.
Legendarische documentaire vol livemateriaal over de beruchte Amerikaanse tournee van The Rolling Stones in 1969. Zij huurden in Oakland, Noord-Californië Hell's Angels in als beveiliging, die vervolgens het halve publiek in elkaar sloegen. Legendarische documentaire vol livemateriaal over de beruchte Amerikaanse tournee van The Rolling Stones in 1969. Zij huurden in Oakland, Noord-Californië Hell's Angels in als beveiliging, die vervolgens het halve publiek in elkaar sloegen. De film toont beelden van de twee laatste concerten van de tour; het concert in Madison Square garden en een week later een gratis concert in San Francisco’s Altamont Speedway. Dat laatste concert transformeert in een clash tussen 300.000 mensen van de zogenoemde ‘Love Generation’ en een tiental Hells Angels die waren ingehuurd om de orde te bewaken, met als tragisch dieptepunt de dood van de 18-jarige Meredith Hunter die met messteken om het leven werd gebracht. Slechts vier maanden na het zo vr… Legendarische documentaire vol livemateriaal over de beruchte Amerikaanse tournee van The Rolling Stones in 1969. Zij huurden in Oakland, Noord-Californië Hell's Angels in als beveiliging, die vervolgens het halve publiek in elkaar sloegen. De film toont beelden van de twee laatste concerten van de tour; het concert in Madison Square garden en een week later een gratis concert in San Francisco’s Altamont Speedway. Dat laatste concert transformeert in een clash tussen 300.000 mensen van de zogenoemde ‘Love Generation’ en een tiental Hells Angels die waren ingehuurd om de orde te bewaken, met als tragisch dieptepunt de dood van de 18-jarige Meredith Hunter die met messteken om het leven werd gebracht. Slechts vier maanden na het zo vreedzame Woodstock leek het Altamont concert het einde te markeren van het liefdevolle hippietijdperk. Regisseurs David Maysles, Albert Maysles en Charlotte Zwerin waren aanwezig en hebben de gebeurtenissen op beeld vastgelegd terwijl The Rolling Stones zich door het concert heen worstelde met dat wat ze het beste doen, muziek maken. De documentaire toont beelden van de twee concerten, maar ook de reacties van de bandleden terwijl ze kijken naar de beelden van het Altamont concert. De film ging in 1971 in première op het filmfestival van Cannes en werd later dat jaar ook uitgebracht in de Nederlandse bioscopen. VPRO Cinema waardeerde de documentaire destijds met vijf sterren.
Eigenzinnige mix van rap en experimentele pop ondersteund door harde beats Rood Staan Hard Gaan is de titel van het eerste album van Prins S. en De Geit en hard gaan is ook meteen wat de band uit Den Haag momenteel heel erg doet. Niet alleen muzikaal met hun eigenzinnige mix van rap, elektronische en experimentele pop ondersteund door harde beats en poëtische teksten, maar ook als het gaat om shows en het razendsnel uitbouwen van een groeiende fanbase. Vorig jaar barstte de kleine zaal van De Oosterpoort uit haar voegen nadat daarvoor Noorderslag, Simplon en veel, nee heel veel, festivalweides al plat waren gespeeld. En dus staan ze dit jaar in de grote zaal met tracks als Gastenlijst, Nacht, Kinderboerderij,  Als Punk Geen Muziek Is en de rest van hun complete arsenaal aan catchy en kenmerkende dansvloerkrakers! Support: Droom Dit Droom Dit c… Rood Staan Hard Gaan is de titel van het eerste album van Prins S. en De Geit en hard gaan is ook meteen wat de band uit Den Haag momenteel heel erg doet. Niet alleen muzikaal met hun eigenzinnige mix van rap, elektronische en experimentele pop ondersteund door harde beats en poëtische teksten, maar ook als het gaat om shows en het razendsnel uitbouwen van een groeiende fanbase. Vorig jaar barstte de kleine zaal van De Oosterpoort uit haar voegen nadat daarvoor Noorderslag, Simplon en veel, nee heel veel, festivalweides al plat waren gespeeld. En dus staan ze dit jaar in de grote zaal met tracks als Gastenlijst, Nacht, Kinderboerderij,  Als Punk Geen Muziek Is en de rest van hun complete arsenaal aan catchy en kenmerkende dansvloerkrakers! Support: Droom Dit Droom Dit combineert Nederlandstalige poëzie en thema’s zoals liefde, geweld en de gewoonheid van het leven met rauwe beats en dromerige gitaarlijnen. Hun muziek vangt deze emoties op een unieke manier. Droom Dit wordt door velen gezien als het hoogtepunt van afgelopen editie van Noorderslag. Verlies jezelf in hun herkenbare Nederpop, dans, schreeuw, zing en droom mee met Droom Dit.
De Republiek is een dansavond voor de gevorderde dansers. Een dansfeest met een mix van festival klassiekers, alternatieve danshits maar ook muziek van nu. Van Rock ‘n Roll, Soul, Disco tot aan Brit Pop en New Wave. Het is weer tijd voor dé dansavond voor gevorderden bij EM2 met DJ Dirty Harry. Dus kam je haar, trek je beste danspak aan en poets die schoenen. Chris en Harry zorgen er weer voor dat je de volgende dag spierpijn hebt op plekken die je al lang vergeten was.
27 april komt het Haagse alternatieve popfenomeen Hallo Venray naar Groningen op Koningsdag! De band gaat weer touren met de reissue van Leather on my Soul en zal hierbij ook het podium van EM2 betreden. Hallo Venray gaat voorlopig nergens heen. Geen band ouder dan 35 weet zo overtuigend de soul in rock ‘n’ roll brandende te houden. Zie ze honderd keer live en je ziet honderd keer een ander optreden. En nooit ook maar een onsje minder. Klassieke albums als The More I laugh, The Hornier Due Gets! brachten Hallo Venray naar het alvermogende Pinkpop. Een album als Show verzekerde net zo makkelijk een podiumplek op het eigenzinnige Le Guess Who? Festival. Terwijl een recent album als Where Is The Funky Party? misschien nog wel het allerbelangrijkste deed; de band -en daarmee haar trouwe volgers- springlevend houden.  Hey Hey My My, rock ‘n’ roll Can Never Die Henk Koorn en zijn band Hallo V… Hallo Venray gaat voorlopig nergens heen. Geen band ouder dan 35 weet zo overtuigend de soul in rock ‘n’ roll brandende te houden. Zie ze honderd keer live en je ziet honderd keer een ander optreden. En nooit ook maar een onsje minder. Klassieke albums als The More I laugh, The Hornier Due Gets! brachten Hallo Venray naar het alvermogende Pinkpop. Een album als Show verzekerde net zo makkelijk een podiumplek op het eigenzinnige Le Guess Who? Festival. Terwijl een recent album als Where Is The Funky Party? misschien nog wel het allerbelangrijkste deed; de band -en daarmee haar trouwe volgers- springlevend houden.  Hey Hey My My, rock ‘n’ roll Can Never Die Henk Koorn en zijn band Hallo Venray zijn eigenlijk de Benjamin Button van de Nederlandse indie. Waar normale mensen ouder worden, lijken Koorn en zijn band elk jaar wel jonger en vitaler te worden. Al meer dan 30 jaar maakt Koorn met basgitarist Peter Konings en drummer Henk Jonkers muziek die altijd urgent is. Ze kunnen niet anders. De innerlijke noodzaak spat van er vanaf. Het swingt, het schuurt, het is monter en melancholiek tegelijk. Afterparty: Republiek [https://em2groningen.nl/event/republiek-dansavond-koningsdag/] met DJ Dirty Harry Restaurant open: 17:00-20:00
Legendarische documentaire vol livemateriaal over de beruchte Amerikaanse tournee van The Rolling Stones in 1969. Zij huurden in Oakland, Noord-Californië Hell's Angels in als beveiliging, die vervolgens het halve publiek in elkaar sloegen. Legendarische documentaire vol livemateriaal over de beruchte Amerikaanse tournee van The Rolling Stones in 1969. Zij huurden in Oakland, Noord-Californië Hell's Angels in als beveiliging, die vervolgens het halve publiek in elkaar sloegen. De film toont beelden van de twee laatste concerten van de tour; het concert in Madison Square garden en een week later een gratis concert in San Francisco’s Altamont Speedway. Dat laatste concert transformeert in een clash tussen 300.000 mensen van de zogenoemde ‘Love Generation’ en een tiental Hells Angels die waren ingehuurd om de orde te bewaken, met als tragisch dieptepunt de dood van de 18-jarige Meredith Hunter die met messteken om het leven werd gebracht. Slechts vier maanden na het zo vr… Legendarische documentaire vol livemateriaal over de beruchte Amerikaanse tournee van The Rolling Stones in 1969. Zij huurden in Oakland, Noord-Californië Hell's Angels in als beveiliging, die vervolgens het halve publiek in elkaar sloegen. De film toont beelden van de twee laatste concerten van de tour; het concert in Madison Square garden en een week later een gratis concert in San Francisco’s Altamont Speedway. Dat laatste concert transformeert in een clash tussen 300.000 mensen van de zogenoemde ‘Love Generation’ en een tiental Hells Angels die waren ingehuurd om de orde te bewaken, met als tragisch dieptepunt de dood van de 18-jarige Meredith Hunter die met messteken om het leven werd gebracht. Slechts vier maanden na het zo vreedzame Woodstock leek het Altamont concert het einde te markeren van het liefdevolle hippietijdperk. Regisseurs David Maysles, Albert Maysles en Charlotte Zwerin waren aanwezig en hebben de gebeurtenissen op beeld vastgelegd terwijl The Rolling Stones zich door het concert heen worstelde met dat wat ze het beste doen, muziek maken. De documentaire toont beelden van de twee concerten, maar ook de reacties van de bandleden terwijl ze kijken naar de beelden van het Altamont concert. De film ging in 1971 in première op het filmfestival van Cannes en werd later dat jaar ook uitgebracht in de Nederlandse bioscopen. VPRO Cinema waardeerde de documentaire destijds met vijf sterren.
Dat het schilderen van een kweepeer in een Spaanse tuin uiterst boeiend is om naar te kijken, bewijst deze in 4K gedigitaliseerde klassieker van Víctor Erice, de meester van de aandachtige blik. Juryprijs op het festival van Cannes. Dat het schilderen van een kweepeer in een Spaanse tuin uiterst boeiend is om naar te kijken, bewijst deze in 4K gedigitaliseerde klassieker van Víctor Erice, de meester van de aandachtige blik. Juryprijs op het festival van Cannes. Aan het begin van elke herfst schijnt de zon krap twee uur op de kweepeer in de tuin van het atelier van de Madrileense kunstenaar Antonio López Garcia. Elk jaar weer probeert hij het majestueuze licht te vangen in een schilderij. Het schilderproces wordt nauwgezet vastgelegd door Víctor Erice, waarbij de overeenkomsten tussen de beide disciplines – schilderen en filmen – helder aan het licht komen. Vanaf het moment dat López Garcia he… Dat het schilderen van een kweepeer in een Spaanse tuin uiterst boeiend is om naar te kijken, bewijst deze in 4K gedigitaliseerde klassieker van Víctor Erice, de meester van de aandachtige blik. Juryprijs op het festival van Cannes. Aan het begin van elke herfst schijnt de zon krap twee uur op de kweepeer in de tuin van het atelier van de Madrileense kunstenaar Antonio López Garcia. Elk jaar weer probeert hij het majestueuze licht te vangen in een schilderij. Het schilderproces wordt nauwgezet vastgelegd door Víctor Erice, waarbij de overeenkomsten tussen de beide disciplines – schilderen en filmen – helder aan het licht komen. Vanaf het moment dat López Garcia het canvas op de lijst spijkert en voor zijn voeten twee ijzers de grond in slaat om zijn positie achter het doek te fixeren, ontrolt zich een subtiel spel van observatie en enscenering. De eenvoud van Erice's film is bedrieglijk. Wat eerst lijkt op de registratie van de werkelijkheid (het schilderen van de boom, het filmen van het schilderen), blijkt bij nader inzien onderworpen aan een uitgekiende compositie. “Wat we hier hebben is de perfecte eenheid tussen gevoelens en ordening”, zegt iemand over het schilderij; een uitspraak die ook op de film van toepassing is. Intussen verglijdt de tijd: tegen december zijn de kweeperen te veel van vorm veranderd om nog model te kunnen staan, en moet de schilder zijn werk staken. Het heroïsche gevecht dat het uiterste vergt van het vakmanschap van zowel cineast als schilder, is ook een gevecht tegen het verglijden van de tijd. Bron: Eye Tentoonstelling Drents Museum Tot en met 2 juni is een overzicht van de Spaanse kunstenaar Antonio López (1936) te zien het Drents Museum. López is een fenomeen in zijn geboorteland Spanje en wordt wel bestempeld als de ‘grootste nog levende realistische kunstenaar’. De tentoonstelling Antonio López – Meester van het Spaans realisme is de eerste grote solotentoonstelling van López in Nederland. Schilderijen - waaronder portretten, stillevens en enorme Madrileense stadsgezichten - tekeningen en beeldhouwwerk zijn te bewonderen. We vertonen deze film in samenwerking met Instituto Cervantes [https://utrecht.cervantes.es/nl/default.shtm] te Utrecht.
Blikopener Festival bij De SuikerFabriek Verwonder je vrijdag 7 en zaterdag 8 juni over de wonderlijke kracht van kunst en cultuur in de Suikerfabriek! Geniet van een verrassende mix van dans, muziek, theater, literatuur en beeldende kunst. Blikopener is niet een festival zoals je dat kent. Het is meer een beweging van mensen, organisaties en kunstenaars die samen een eerlijkere wereld willen. We vragen aandacht voor waar het mis gaat in de samenleving. Inspirerende kunstprojecten laten tijdens het festival zien wat we daar aan kunnen doen. Met een open blik en creativiteit laten makers mogelijke doorbraken zien, samen met de mensen om wie het gaat.