OPERA2DAY & New European Ensemble - De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha

Description

Avontuurlijke opera over de herovering van de fantasie


OPERA2DAY en New European Ensemble nemen je mee op reis naar de vele werkelijkheden van De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha. Samen maken ze gloednieuwe, avontuurlijke opera naar de beroemde roman van Cervantes. De voorstelling is de opvolger van het uitstekend ontvangen Vivaldi – Dangerous Liaisons.


Een wonderbaarlijk en ontroerend levensverhaal


Don Quichot is ditmaal de welvarende eigenaar van een internationale holding. Zijn werknemers komen uit alle hoeken van de wereld. Ondanks de rijkdom is zijn leven echter monotoon en betekenisloos. Op zoek naar een zinvoller bestaan dagdroomt hij over lang vervlogen tijden en verliest hij de grenzen tussen realiteit en fantasie uit het oog. Hij waant zich een ridder en ziet de mensen om zich heen als dienaars, jonkvrouwen of tovenaars. Alle betrokkenen raken verwikkeld in een wonderbaarlijk en ontroerend levensverhaal.


Middeleeuwse muziek uit diverse culturen


New…


OPERA2DAY en New European Ensemble nemen je mee op reis naar de vele werkelijkheden van De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha. Samen maken ze gloednieuwe, avontuurlijke opera naar de beroemde roman van Cervantes. De voorstelling is de opvolger van het uitstekend ontvangen Vivaldi – Dangerous Liaisons.


Een wonderbaarlijk en ontroerend levensverhaal


Don Quichot is ditmaal de welvarende eigenaar van een internationale holding. Zijn werknemers komen uit alle hoeken van de wereld. Ondanks de rijkdom is zijn leven echter monotoon en betekenisloos. Op zoek naar een zinvoller bestaan dagdroomt hij over lang vervlogen tijden en verliest hij de grenzen tussen realiteit en fantasie uit het oog. Hij waant zich een ridder en ziet de mensen om zich heen als dienaars, jonkvrouwen of tovenaars. Alle betrokkenen raken verwikkeld in een wonderbaarlijk en ontroerend levensverhaal.


Middeleeuwse muziek uit diverse culturen


New European Ensemble werkt voor dit stuk samen met het Italiaanse La Fonte Musica, specialisten in middeleeuwse muziek. Samen brengen ze het universum van Don Quichot tot leven. Componist Vanni Moretto liet zich inspireren door middeleeuwse muziek uit diverse culturen. Met Nederlandse en Engelse boventiteling.


Date info

  • Dinsdag 31 januari 2023 om 20.15 uur

Tickets

Info:

€ 9,00

1 Picture

Suggested events

Via jeugdhelden, mythische figuren en tienerposters zoekt hiphop-theatercollectief DIEHELEDING naar wat een mens tot held maakt, en wat er voor zorgt dat we op diegene willen lijken. Een muzikale mozaïek als een hiphop-album op de vloer. Raplegende Tupac Shakur inspireert nog steeds miljoenen mensen die zich in hem herkennen en naar hem opkijken. Je vindt zijn gezicht over de hele wereld op posters, t-shirts en slaapkamer muren. Tupac is meerdere mensen in één: een veroordeelde sex-offender, een activist, een geniale rapper, een opportunistische geldverdiener én een slachtoffer van zijn eigen roem. Een controversieel artiest wiens identiteit niet in één hokje te plaatsen is. In de voorstelling WE ARE (NOT) TUPAC SHAKUR bevraagd DIEHELEDING haar liefde voor deze rap-held en stelt zo een breder maatschappelijke vraag: met wie mag je je identificeren? In moorden… Via jeugdhelden, mythische figuren en tienerposters zoekt hiphop-theatercollectief DIEHELEDING naar wat een mens tot held maakt, en wat er voor zorgt dat we op diegene willen lijken. Een muzikale mozaïek als een hiphop-album op de vloer. Raplegende Tupac Shakur inspireert nog steeds miljoenen mensen die zich in hem herkennen en naar hem opkijken. Je vindt zijn gezicht over de hele wereld op posters, t-shirts en slaapkamer muren. Tupac is meerdere mensen in één: een veroordeelde sex-offender, een activist, een geniale rapper, een opportunistische geldverdiener én een slachtoffer van zijn eigen roem. Een controversieel artiest wiens identiteit niet in één hokje te plaatsen is. In de voorstelling WE ARE (NOT) TUPAC SHAKUR bevraagd DIEHELEDING haar liefde voor deze rap-held en stelt zo een breder maatschappelijke vraag: met wie mag je je identificeren? In moordend tempo portretteren en analyseren de spelers hun grote helden - Bob Marley, Hokusai, Napoleon en Gorillaz - om te eindigen bij raplegende Tupac Shakur. Want wanneer je je optrekt aan een held, kun je dan diens 'foute' kant negeren? Kun je als witte-Nederlandse rapper Tupac als voorbeeld nemen? Of eigen je je dan een grote Amerikaanse held toe? Hoe identificeren we ons met de mensen die niet op ons lijken? Over de makers DIEHELEDING maakt energiek muziektheater met altijd één been in de (theater)geschiedenis en één been in de hedendaagse (muziek)cultuur. In ons werk proberen we een nieuwe theatervorm uit te vinden, waarbij ze zich telkens opnieuw afvragen wat er gebeurt als de kunstvormen theater en hiphop gecombineerd worden.
Louis Janssens en Willem de Wolf leerden elkaar kennen toen Willem als docent op de toneelschool Louis zijn klas binnen zag komen en even dacht zichzelf te zien als student van 35 jaar geleden. Hij zag dezelfde gretigheid, dezelfde ambitie, dezelfde in bravoure verpakte onzekerheid. Zelfs die hele slungelachtige gestalte met suggestieve haarlok die nonchalant over het voorhoofd hing, was, met wat tegenlicht, bijna Willem. Andersom herkende Louis zich ook in Willem. Als iets dat je zou kunnen worden, ook al wil je het misschien niet. Als zogenaamd volwassen, ervaren, met in gelatenheid verpakte onzekerheid. Wat zie je eigenlijk, als je jezelf in de ander ziet? Is jezelf in de ander herkennen de basis waarop en waarmee je leert? Analoog is een intergeneration… Louis Janssens en Willem de Wolf leerden elkaar kennen toen Willem als docent op de toneelschool Louis zijn klas binnen zag komen en even dacht zichzelf te zien als student van 35 jaar geleden. Hij zag dezelfde gretigheid, dezelfde ambitie, dezelfde in bravoure verpakte onzekerheid. Zelfs die hele slungelachtige gestalte met suggestieve haarlok die nonchalant over het voorhoofd hing, was, met wat tegenlicht, bijna Willem. Andersom herkende Louis zich ook in Willem. Als iets dat je zou kunnen worden, ook al wil je het misschien niet. Als zogenaamd volwassen, ervaren, met in gelatenheid verpakte onzekerheid. Wat zie je eigenlijk, als je jezelf in de ander ziet? Is jezelf in de ander herkennen de basis waarop en waarmee je leert? Analoog is een intergenerationele voorstelling waarin wordt gezongen en gesproken over de kindertijd, over moeders en over zoekende ontwrichtende liefdes. Een partituur over afgelegde en gewenste leerprocessen. Over vroeger en later maar ook over hoe jezelf als jonge - of oudere - mens te positioneren binnen de wereld. Een voorstelling als een grote open vlakte waarop Willem met muziek, tekst en beeld terugblikt en vooruitkijkt en Louis vooruitblikt en terugkijkt. En ergens in dit kluwen van blikrichtingen kijken ze elkaar op een gegeven moment natuurlijk aan.
De Doornvogels keren weer terug naar Grand Theatre! Deze bijzondere theatergroep improviseert er voor de vierde keer op los. De Doornvogels hebben allen niet-aangeboren hersenletsel én een grote passie voor theater. En gelukkig staat dat elkaar helemaal niet in de weg. Hun spel is eerlijk, ontroerend, verrassend, hilarisch en vol overgave. De scènes staan bol van enthousiasme met een gezonde dosis zelfspot. Ondersteund door bekende improvisatie-acteurs uit Groningen zullen zij deze keer een avondvullend verhaal improviseren: een Moordspel! Hoe improviseer je een moordspel? De spelers krijgen een rol to… De Doornvogels keren weer terug naar Grand Theatre! Deze bijzondere theatergroep improviseert er voor de vierde keer op los. De Doornvogels hebben allen niet-aangeboren hersenletsel én een grote passie voor theater. En gelukkig staat dat elkaar helemaal niet in de weg. Hun spel is eerlijk, ontroerend, verrassend, hilarisch en vol overgave. De scènes staan bol van enthousiasme met een gezonde dosis zelfspot. Ondersteund door bekende improvisatie-acteurs uit Groningen zullen zij deze keer een avondvullend verhaal improviseren: een Moordspel! Hoe improviseer je een moordspel? De spelers krijgen een rol toebedeeld, en kruipen in de huid van hun personage. Maar op de avond zelf krijgen ze van de verteller pas te horen wat voor scène zij gaan improviseren, zonder dat de uitkomst vaststaat! En zo gaan zij van scène naar scène tot ze met behulp van het publiek, en de verteller, de moord kunnen oplossen. Als publiek krijg je een inkijkje in het dagelijkse leven van de bewoners en personeel van een oud chique landhuis. Dan wordt er plots een moord gepleegd. Was het de altijd zo betrouwbare Tuinman of toch de verleidelijke Hertogin? Nee, het was natuurlijk de Butler! Of…? Een voorstelling waarbij je op puntje van je stoel zit. Wijs jij de goede moordenaar aan? Een klassieke Who Dunnit, maar dan volledig geïmproviseerd! Laat je verbazen!
Duda Paiva Company neemt je met poppen, dans en muziek mee naar het magische Brazilië Na het succes van Vergeten Dieren en Verloren Zaken keert Duda Paiva Company terug in het theater met een nieuwe jeugdtheatervoorstelling over dieren die zijn verdwenen. Duda Paiva’s schuimrubberen wereld is dé ultieme plek om hen opnieuw tot leven te brengen. Magie in het regenwoud Er zit magie in het regenwoud. Dat weet iedereen. Het bos staat barstensvol met geneeskrachtige planten en fluisterbomen. De zevenjarige Yara en Barnabé zijn dol op verhalen over geheimzinnige wezens die eens het woud bevolkten. Hun vriendje Goyaz kent ze allemaal: het gevaarlijke luipaard, de nieuwsgierige miereneter en de sprookjesachtige vliegjes die ’s nachts het donkere woud verlichten. Als de avond valt, sluipen de kinderen naar het kamp van de Indio’s om bij de familie van Goyaz over de bijzondere dieren van Amazonia te horen. Maar kinde… Na het succes van Vergeten Dieren en Verloren Zaken keert Duda Paiva Company terug in het theater met een nieuwe jeugdtheatervoorstelling over dieren die zijn verdwenen. Duda Paiva’s schuimrubberen wereld is dé ultieme plek om hen opnieuw tot leven te brengen. Magie in het regenwoud Er zit magie in het regenwoud. Dat weet iedereen. Het bos staat barstensvol met geneeskrachtige planten en fluisterbomen. De zevenjarige Yara en Barnabé zijn dol op verhalen over geheimzinnige wezens die eens het woud bevolkten. Hun vriendje Goyaz kent ze allemaal: het gevaarlijke luipaard, de nieuwsgierige miereneter en de sprookjesachtige vliegjes die ’s nachts het donkere woud verlichten. Als de avond valt, sluipen de kinderen naar het kamp van de Indio’s om bij de familie van Goyaz over de bijzondere dieren van Amazonia te horen. Maar kinderen worden groot en levens veranderen. Wanneer Yara na lange tijd terugkeert naar haar geboorteland, blijkt de wereld uit haar jeugd spoorloos verdwenen. Het bos heeft plaatsgemaakt voor een plantage en op de plek van het huis waar zij is opgegroeid staat nu een grote boerderij. De boer die er woont, verbouwt maar één soort: de cacaoboom. Waar zijn de dieren die in dit gebied leefden? En waar zijn Yara’s vrienden? Wanneer Yara boos op de boerderijdeur klopt, doet haar oude vriend Barnabé open. Zoals in iedere Duda Paiva voorstelling is ook nu weer niets wat het lijkt. Terwijl Barnabé trots uitlegt hoe je van een cacaoboon chocola maakt, ontdekt Yara waar de verdwenen dieren zich hebben verstopt. De tafel blijkt de bast van een magische boom, de lamp erboven is gevuld met vuurvliegjes. Zelfs de stofzuiger blijkt een levend wezen.
Vuur als metafoor voor ons gedrag Voor hitte kan je onmogelijk wegvluchten. De almaar stijgende, oncontroleerbare temperatuur raakt ons allemaal. In het apocalyptische HEAT onderzoekt theatermaker Davy Pieters de manier waarop gedrag, patronen en trauma van generatie op generatie worden doorgegeven.  Klimaatverandering Pieterse zoomt in op de invloed die klimaatverandering heeft op de onderlinge verhoudingen binnen een familie. In de voorstelling breekt de jongste generatie van een familie radicaal met wat hen door hun (voor)ouders is doorgegeven. Het publiek is getuige van de worstelingen die gepaard gaan met die breuk én met het opnieuw vinden van hun plek binnen het gezin. Pieters maakt met HEAT haar debuut in de grote zaal en wordt daa… Voor hitte kan je onmogelijk wegvluchten. De almaar stijgende, oncontroleerbare temperatuur raakt ons allemaal. In het apocalyptische HEAT onderzoekt theatermaker Davy Pieters de manier waarop gedrag, patronen en trauma van generatie op generatie worden doorgegeven.  Klimaatverandering Pieterse zoomt in op de invloed die klimaatverandering heeft op de onderlinge verhoudingen binnen een familie. In de voorstelling breekt de jongste generatie van een familie radicaal met wat hen door hun (voor)ouders is doorgegeven. Het publiek is getuige van de worstelingen die gepaard gaan met die breuk én met het opnieuw vinden van hun plek binnen het gezin. Pieters maakt met HEAT haar debuut in de grote zaal en wordt daarbij ondersteund door een kolossaal vijftigkoppig koor in een koperen decor van monumentale afmetingen. De overweldigende koorzang stuwt de hitte naar ongekende hoogtes en creëert een vuurzee van geluid. De voorstelling is het derde deel van een vierluik over opgroeien in een toekomstige wereld, waarin Pieters haar krachtige beeldtaal verbindt met verschillende levensfasen en de vier natuurelementen. Na CRISPR , waarin water centraal stond, en Not all is lost , waarin de aarde aan bod kwam, gebruikt ze nu vuur als metafoor voor ons gedrag.
“Wat een strot, wat een stem” Theaterkrant, keuze van de criticus A vida rosa is Rosa’s tweede solovoorstelling. De afgelopen twee theaterseizoenen beleefde ze haar debuut met de veelgeprezen voorstelling Daar moet je heen . In 2019 won ze de jury- en publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. In 2021 ontving ze een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied Als het zover is . Een nieuwkomer was Rosa niet in het Nederlandse theater. Met hoofdrollen in het theaterstuk ANNE en de musical De Tweeling bewees ze al in het theater thuis te horen.  ‘Straks ga ik genieten’. Maar wanneer is straks? En hoe weet je of je aan het genieten bent? Na een tijd op een roze wolk te hebben geleefd is Rosa weer geland. Sinds de geboorte van haar dochter vraagt ze zich af of ze tot nu toe wel haar eigen weg heeft bewandeld. In A vida rosa m… A vida rosa is Rosa’s tweede solovoorstelling. De afgelopen twee theaterseizoenen beleefde ze haar debuut met de veelgeprezen voorstelling Daar moet je heen . In 2019 won ze de jury- en publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. In 2021 ontving ze een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied Als het zover is . Een nieuwkomer was Rosa niet in het Nederlandse theater. Met hoofdrollen in het theaterstuk ANNE en de musical De Tweeling bewees ze al in het theater thuis te horen.  ‘Straks ga ik genieten’. Maar wanneer is straks? En hoe weet je of je aan het genieten bent? Na een tijd op een roze wolk te hebben geleefd is Rosa weer geland. Sinds de geboorte van haar dochter vraagt ze zich af of ze tot nu toe wel haar eigen weg heeft bewandeld. In A vida rosa maakt ze je deelgenoot van deze zoektocht. Is het allemaal wel zo rooskleurig geworden als ze verwachtte? Natuurlijk passeren alle (goedbedoelde) adviezen van (niet) inspirerende mensen om haar heen de revue en als het meezit wordt er een nieuwe Rosa geboren. Verwacht een persoonlijke en muzikale voorstelling, met een mix van mooie luisterliedjes, geschreven door tekstschrijver Tim Teunissen en componist Sergio Escoda. Muziek waarin haar liefde voor Americana en haar amor voor Bossanova duidelijk naar voren zal komen! Je ziet Rosa op haar meest kwetsbaar, maar ook op haar meest strijdlustig. Gewapend met ‘die stem!’, de beste stem in de kleinkunst.
Hoi hoi, ik ben Myrte Siebinga (24) en zoek een kamer (of appartement😉). Het liefst niet kleiner dan 12m2, een beetje in het centrum en met een hoog plafond🙏. Mijn budget is +/- €850,-. Ik ben gezellig, netjes, rustig (binnenshuis tenminste😉) en net afgestudeerd. Iets kopen zit er de aankomende 600 jaar niet in ben ik bang☺️. Weet je iets of ken je iemand? Sms me op +3197010255885. De gouden tip krijgt een leven lang vrijkaartjes. Tijdens een felle, satirische woongroep-hospiteeravond wervelen we door perspectieven, uitwassen en opties in een wereld waarin ruimte schaars is geworden. Woonruimte, stikstofruimte, ademruimte, bewegingsruimte. Ruimte opeisen, ruimte delen en het verlangen naar bewoonbare planeten… Of Myrte een kamer vindt, is nog onbekend, maar de onovertroffen theatergroep De Warme Winkel staat borg voor een verrassende en uitnodigende avond. Myrte Siebinga zoekt een kamer is een coproductie met Grand Theatre. O… Hoi hoi, ik ben Myrte Siebinga (24) en zoek een kamer (of appartement😉). Het liefst niet kleiner dan 12m2, een beetje in het centrum en met een hoog plafond🙏. Mijn budget is +/- €850,-. Ik ben gezellig, netjes, rustig (binnenshuis tenminste😉) en net afgestudeerd. Iets kopen zit er de aankomende 600 jaar niet in ben ik bang☺️. Weet je iets of ken je iemand? Sms me op +3197010255885. De gouden tip krijgt een leven lang vrijkaartjes. Tijdens een felle, satirische woongroep-hospiteeravond wervelen we door perspectieven, uitwassen en opties in een wereld waarin ruimte schaars is geworden. Woonruimte, stikstofruimte, ademruimte, bewegingsruimte. Ruimte opeisen, ruimte delen en het verlangen naar bewoonbare planeten… Of Myrte een kamer vindt, is nog onbekend, maar de onovertroffen theatergroep De Warme Winkel staat borg voor een verrassende en uitnodigende avond. Myrte Siebinga zoekt een kamer is een coproductie met Grand Theatre. Over de makers De Warme Winkel wordt nationaal en internationaal geroemd om hun geestige, brutale en intelligente voorstellingen en haalt regelmatig de media met innovatieve en controversiële acties. Zo opende ze onlangs samen met BOG. Collectie theaterbroedplaats De Sloot en zetten ze onlangs de discussie over de structuur van het podiumkunstenlandschap op scherp door zich de naam toneelgroep Amsterdam (tijdelijk) toe te eigenen, de oude naam van het grootste gezelschap van Nederland. In de pers "De spannendste en consistent interessantste theatergroep van Nederland." - Het Parool “Al jaren het relevantste theatergezelschap uit Nederland.” - De Standaard
Tom Lanoye geeft nieuwe twist aan de beruchte tragedie van Shakespeare Lady+Lord MacBeth is de tweede samenwerking van regisseur Olivier Diepenhorst en schrijver Tom Lanoye. Eerder regisseerde Diepenhorst Mamma Medea , een bewerking die Lanoye al eerder schreef. Nu werken ze voor het eerst samen aan een nieuwe bewerking van de meest beruchte tragedie van Shakespeare: MacBeth . Een muzikale voorstelling met live muziek van het ensemble Black Pencil. Shakespeare Veel bloed, wreedheid en duisternis. Zo staat ‘de Schotse tragedie’ van Shakespeare bekend. Daar voegen Lanoye en Diepenhorst onverwachte elementen aan toe. En zij geven een centralere, drijvende rol aan Lady MacBeth. In hun jeugd hebben Lady en Lord MacBeth elkaar onvo… Lady+Lord MacBeth is de tweede samenwerking van regisseur Olivier Diepenhorst en schrijver Tom Lanoye. Eerder regisseerde Diepenhorst Mamma Medea , een bewerking die Lanoye al eerder schreef. Nu werken ze voor het eerst samen aan een nieuwe bewerking van de meest beruchte tragedie van Shakespeare: MacBeth . Een muzikale voorstelling met live muziek van het ensemble Black Pencil. Shakespeare Veel bloed, wreedheid en duisternis. Zo staat ‘de Schotse tragedie’ van Shakespeare bekend. Daar voegen Lanoye en Diepenhorst onverwachte elementen aan toe. En zij geven een centralere, drijvende rol aan Lady MacBeth. In hun jeugd hebben Lady en Lord MacBeth elkaar onvoorwaardelijk trouw gezworen. Hun leven wordt nu echter overschaduwd door een grote tragedie: zij blijven kinderloos. In tegenstelling tot hun vrienden, Lord en Lady Banquo. Die kunnen pronken met een prachtig zoontje, Fleance, dat dol is op zijn oom en tante MacBeth. Zelfs die kinderliefde kwetst de ouder wordende MacBeths meer dan ze tonen. Lord MacBeth vecht zijn onbehagen uit op het slagveld. Als meest ervaren generaal van koning Duncan vecht hij nog steeds in de voorste gelederen, als een bezetene. Maar de eer die hem na afloop wordt bewezen troost hem niet. En zijn vriend Banquo, allesbehalve een vechtjas, blijft populairder dan hij. Waanzinnig plan wordt obsessie Lady MacBeth zint op een manier om het gapende gat in hun bestaan te vullen. Zij bezweert haar man dat hij meer verdient. Veel meer. En zijzelf ook. De zonderlingen die ze raadpleegt hebben haar een wreed plan ingefluisterd — of was het omgekeerd? Is zijzelf de eigenlijke bedenkster? Samen moeten ze de zwakke koning Duncan uit de weg ruimen. Lord MacBeth heeft als enige recht op de troon. Maar ook hun vrienden Lord en Lady Banquo moeten verdwijnen. Lady MacBeth heeft recht op Fleance. Een zoontje dat zij kan opvoeden tot kroonprins. Beter dan zijn echte moeder het zou kunnen. Wat een waanzinnig plan leek, wordt een obsessie. Ten slotte gaat het echtpaar over tot de daad. Met desastreuze gevolgen. Ook voor henzelf. Topcast Lady+Lord MacBeth is een meeslepende bewerking, over bodemloze liefde en blinde ambities. En over de pijn – het gemis van wat nooit heeft mogen zijn. Het koningskoppel wordt gespeeld door Joy Wielkens (tv-serie Dertigers) en Alwin Pulinckx (ex-ITA) en verder met topacteurs Aus Greidanus jr., Matthijs IJgosse en Yara Alink. Muzikale voorstelling Met live muziek van Black Pencil! Het muziekensemble componeert nieuw werk en speelt bestaande muziek, van renaissancemuziek gecomponeerd door Shakespeares tijdgenoot John Dowland tot soul & blues, live gezongen door Joy Wielkens.
Een avond vol humor, herkenbaarheid en levensplezier De vorige voorstelling van actrice, theatermaker en schrijfster Nhung Dam werd bekroond met een ware sterrenregen. Deze opvolger gaat over de cruciale kruispunten in ons leven. Een avond vol humor en herkenbaarheid, levensplezier verpakt in een goed verhaal, met de energie van een punkband, gekoppeld aan Vietnamese opera. Nhung geeft zich bloot Nhung geeft zich bloot is een voorstelling over de cruciale kruispunten in ons leven. Niet die van de juiste… De vorige voorstelling van actrice, theatermaker en schrijfster Nhung Dam werd bekroond met een ware sterrenregen. Deze opvolger gaat over de cruciale kruispunten in ons leven. Een avond vol humor en herkenbaarheid, levensplezier verpakt in een goed verhaal, met de energie van een punkband, gekoppeld aan Vietnamese opera. Nhung geeft zich bloot Nhung geeft zich bloot is een voorstelling over de cruciale kruispunten in ons leven. Niet die van de juiste liefdespartner, werk, woonplek, dating-strategieën, maar die van geluk. Een verkeerde keuze kan nu eenmaal tot een compleet ander leven leiden. Een avond vol inspiratie, humor en herkenbaarheid. Levensplezier opgesloten in een goed verhaal. Denk aan de energie van een punkband, gekoppeld aan Vietnamese opera. Nhung Dam is een meester in verhalen vertellen; ze weet werelden te scheppen, legt er een vergrootglas op, virtuoos, vol zelfspot en ontroering. Haar unieke stijl staat op het kruispunt van genres: cabaret meets toneel, stand-up meets opera.
Een sexy en activistische voorstelling van Ginny Vie Fauve, Bustie La Tish en Maggie Leroux, die een pikante mengelmoes van dans, drag, striptease en poëzie brengen, om je te laten lachen, huilen en vooral luid te laten juichen. De voorstelling vindt plaats in het VRIJDAG prinsentheater. GOSH! ‘a Good Old Sexy Happening!’ brengt een eclectische groep van burlesque- en drag- artiesten samen die hun lichaam en ziel blootgeven in een tijd van polarisatie en politieke onrust. Haatmisdrijven tegen minderheden nemen toe en vrouwen en queer mensen moeten opnieuw vechten voor hun rechten, maar GOSH! herinnert ons eraan dat we ondanks onze verschillende lichamen en identiteiten uiteindelijk allemaal dezelfde behoefte aan liefde en glitter delen. Een sexy en activistische voorstelling van Ginny Vie Fauve, Bustie La Tish en Maggie Leroux, die een pikante mengelmoes van dans, drag, striptease en poëzie brengen, om je te laten lachen, huilen en vooral luid te laten juichen.