Dans Demo Avond

Suggested events

Op drie locaties in de Veenkoloniën klinkt muziek en spelen op 24, 25 en 26 mei verhalen Vanhier. Drie voorstellingen over de trots en hartstocht van de Veenkoloniën. Over de mensen die naar hier gekomen zijn, soms weer vertrekken en over wie blijven. De voorstellingen horen bij elkaar, maar zijn ook los te bekijken. Dit kan in willekeurige volgorde. Dus kies er één of twee óf bezoek ze alle drie om alle verhalen mee te krijgen. Dit zijn de voorstellingen: Feij - Veendam Het is 1930. Feij groeit op in Veendam en doet zwaar werk in Strokartonfabriek De Vrijheid. Hij wisselt brieven uit met zijn broer die vertrokken is naar Zuid-Amerika, op zoek naar een beter leven. Een audioverhaal in de rijdende stoomtrein van Veendam naar Stadskanaal, ingesproken door acteur Joeso Peters en jongeren van Winkler Prins Veendam. Te zien op zaterdag 25 mei om 11.00 en 14.30 uur. Locatie: Museumspoorlijn STAR Parallelweg 4, Veendam Torf - Stadskanaal Torf spreekt zich uit over de pr… De voorstellingen horen bij elkaar, maar zijn ook los te bekijken. Dit kan in willekeurige volgorde. Dus kies er één of twee óf bezoek ze alle drie om alle verhalen mee te krijgen. Dit zijn de voorstellingen: Feij - Veendam Het is 1930. Feij groeit op in Veendam en doet zwaar werk in Strokartonfabriek De Vrijheid. Hij wisselt brieven uit met zijn broer die vertrokken is naar Zuid-Amerika, op zoek naar een beter leven. Een audioverhaal in de rijdende stoomtrein van Veendam naar Stadskanaal, ingesproken door acteur Joeso Peters en jongeren van Winkler Prins Veendam. Te zien op zaterdag 25 mei om 11.00 en 14.30 uur. Locatie: Museumspoorlijn STAR Parallelweg 4, Veendam Torf - Stadskanaal Torf spreekt zich uit over de pracht en veelkleurigheid van het landschap, maar ook het harde werken dat dit vraagt. Een theaterconcert met muzikanten vanuit de Veenkoloniën, begeleid door Jordy Richir en Milad Dehghan, verteld door acteur Wouter van Oord. Te zien op zaterdag 25 mei 13.00 en 15.00 uur en op zondag 26 mei om 13.00 uur. Locatie: Bij de watertoren, Ceresstraat 1, Stadskanaal Alda - Pekela Alda, een kapiteinsvrouw uit Pekel, is de stoere betovergrootmoeder van Lida. Stroomt haar sterke bloed ook door Lida’s aderen? Verteld en gezongen door actrice Anna Raadsveld en een scheepsvrouwenkoor van hier. Te zien op vrijdag 24 mei 20.00 uur, zaterdag 25 mei 20.00 uur en zondag 26 mei 15.00 uur Locatie: Siep&Co Hendrik Westerstraat 22, Oude Pekela
Voor Origin haalt Ed Wubbe twee bijzondere internationale choreografen naar Nederland. Een opwindende voorstelling met invloeden uit Chinese dans, Israëlische volksdans en moderne dans. Het werk van Gong Xingxing is bijzonder vanwege de grote fysieke controle en de emotionele lading. De Israëlische choreograaf Lior Tavori gebruikt zijn achtergrond in volksdans voor een stuk waar het dansplezier van afspat. In Nederland zijn deze jonge makers nog onbekend, maar dat gaat snel veranderen.
Tragikomische voorstelling waarin de wereld van een ambitieuze zakenvrouw samenkomt met die van een gevluchte jongeman
In 1993, op het hoogtepunt van zijn roem, werd de legendarische grungeband Nirvana uitgenodigd om op te treden in de ‘Unplugged’-serie van MTV. De set die ze speelden zou een plekje in ons collectieve geheugen opeisen. Nirvana opende met een cover van David Bowie’s ‘The Man Who Sold the World’ en de toon voor de rest van de show was gezet: rauw en emotioneel geladen. Frontman Kurt Cobain was in topvorm. Zijn optreden ademde de kwetsbaarheid en de pijn die altijd al de rode draad in zijn songs vormden. Het was een van de laatste optredens van Nirvana: vijf maanden later werd Cobain dood aangetroffen en dat betekende het einde van een van de invloedrijkste bands van de jaren negentig.   Legendary Albums Live nodigt de LA-Live band voor een indringende remake van een van de meest iconische optredens uit de rockgeschiedenis. … In 1993, op het hoogtepunt van zijn roem, werd de legendarische grungeband Nirvana uitgenodigd om op te treden in de ‘Unplugged’-serie van MTV. De set die ze speelden zou een plekje in ons collectieve geheugen opeisen. Nirvana opende met een cover van David Bowie’s ‘The Man Who Sold the World’ en de toon voor de rest van de show was gezet: rauw en emotioneel geladen. Frontman Kurt Cobain was in topvorm. Zijn optreden ademde de kwetsbaarheid en de pijn die altijd al de rode draad in zijn songs vormden. Het was een van de laatste optredens van Nirvana: vijf maanden later werd Cobain dood aangetroffen en dat betekende het einde van een van de invloedrijkste bands van de jaren negentig.   Legendary Albums Live nodigt de LA-Live band voor een indringende remake van een van de meest iconische optredens uit de rockgeschiedenis.  Op 23 februari was er op Radio1 een uitgebreid item over deze voorstelling, kijk en luister het hier terug [https://www.nporadio1.nl/fragmenten/de-nieuws-bv/769b0a06-f2c3-40d1-9a6e-61c4c11d0ff3/2024-02-23-nirvanas-mtv-unplugged-in-nederlandse-theaters].
Niki Jacobs zingt al meer dan twintig jaar in het Jiddisch en wordt internationaal gezien als een van de beste vertolkers van het Europese Jiddische lied. Geïnspireerd door haar roots wil zij het Jiddisch dat vroeger in onze straten te horen was, laten klinken in de Nederlandse theaters en natuurlijk ver daarbuiten. Samen met haar briljante ensemble slaat zij met ‘De Ballade van Mauthausen’ een brug tussen het Europa van toen en de muziekliefhebber van nu. Vanaf de eerste tot en met de laatste noot neemt ze je mee in haar universum vol emoties. “Een intens, zeer uitgebalanceerd muziektheaterprogramma van extreem hoog niveau.” (Theaterkrant) Voorafgaand aan deze voorstelling vindt er een lezing plaats over A. Marja door Doeke Sijens [https://www.indeklinker.nl/theater/4450/lezing-over-de-clandestiene-uitgaven-van-a-marja-door-doeke-sijens/the-blue-barge-lezingenreeks-doeke-sijens]. Deze lezing is onder… Niki Jacobs zingt al meer dan twintig jaar in het Jiddisch en wordt internationaal gezien als een van de beste vertolkers van het Europese Jiddische lied. Geïnspireerd door haar roots wil zij het Jiddisch dat vroeger in onze straten te horen was, laten klinken in de Nederlandse theaters en natuurlijk ver daarbuiten. Samen met haar briljante ensemble slaat zij met ‘De Ballade van Mauthausen’ een brug tussen het Europa van toen en de muziekliefhebber van nu. Vanaf de eerste tot en met de laatste noot neemt ze je mee in haar universum vol emoties. “Een intens, zeer uitgebalanceerd muziektheaterprogramma van extreem hoog niveau.” (Theaterkrant) Voorafgaand aan deze voorstelling vindt er een lezing plaats over A. Marja door Doeke Sijens [https://www.indeklinker.nl/theater/4450/lezing-over-de-clandestiene-uitgaven-van-a-marja-door-doeke-sijens/the-blue-barge-lezingenreeks-doeke-sijens]. Deze lezing is onderdeel van The Blue Barge Lezingenreeks en kunt u gratis bezoeken als u kaarten heeft voor Niki Jacobs in Concert. Wilt u naar de lezing? Geef u op via kassa@indeklinker.nl [kassa@indeklinker.nl].
Heeft u kaarten voor de voorstelling Niki Jacobs in Concert (indeklinker.nl/nikijacobs [https://www.indeklinker.nl/theater/4078/de-ballade-van-mauthausen/niki-jacobs-in-concert]) dan kunt u gratis naar deze lezing. Geef u dan op voor de lezing via kassa@indeklinker.nl [kassa@indeklinker.nl].   A. Marja is het pseudoniem van schrijver en dichter Arend Theodoor Mooij (1917-1964). Theo Mooij groeide op in Winschoten, waar zijn vader predikant van de Vrije Evangelische Gemeente was. Hij bezocht de HBS te Winschoten. Al vrij vroeg begon hij met het schrijven van gedichten, die hij onder het pseudoniem A(rthjo) Marja publiceerde. Doeke Sijens schrijft over literaire onderwerpen en kunst, met als specialisatie het kunstenaarscollectief De Ploeg. Jarenlang schreef hij voor en verzorgde hij mede de eindredactie van het Ploeg Jaarboek. 
Groninger singer-songwriter brengt debuutalbum Anne Jan Toonstra is een Groningse presentator, cabaretier en muzikant. Je kunt hem kennen van het radioprogramma Glasnost over kunst en wetenschap in Groningen. Tijdens zijn voorstellingen, waarmee hij onder andere het Cameretten won, schemerde de muzikaliteit van Anne Jan al door. Een kwestie van tijd totdat de alleskunner zich op de muziek richtte en een album maakte. Met zijn donkere stem en dromerige arrangementen maakt Anne Jan schilderachtige, folky liedjes, begeleid door onder andere piano, strijkers en drums. Het ene moment melancholisch en verstild, het andere moment bombastisch en bluesy. Op 26 april presenteert Anne Jan zijn album  – met band – in De Oosterpoort.
Misverstanden, buren, barbecueën en altijd wind tegen In het najaar van 2017 verhuizen Marcel van Roosmalen en Eva Hoeke van hun bovenwoning in Amsterdam naar een oude schoolmeesterswoning in Wormer, middenin het dorp. “Eindelijk ruimte”, denkt Marcel. “Grappig, terug naar huis”, denkt Eva. Maar daar komen ze al snel op terug. Een voorstelling over misverstanden, buren, barbecueën en altijd wind tegen.