Triangle of Sadness

Description

Deze zwarte komedie richt haar pijlen op de superrijken. Gouden Palm winnaar Cannes 2022!


Date info

  • Maandag 6 februari 2023 om 19.30 uur

Tickets

Info:

€ 8,00

1 Picture

Suggested events

In 2023 stond Avalanche Kaito tijdens ESNS in VERA voor een KEXP opname en een live-show. Nu keren ze terug naar Groningen met hun eigen tour. De Burkinese griot en multi-instrumentalist Kaito Winse stuitte toevallig op het Brussels noise- en post-punkduo Benjamin Chaval en Nico Gitto. Als Avalanche Kaito ontwikkelt het trio een geluidswereld waarin ze slagen om een verleidende trance power te combineren met een speels en experimenteel geluid. Volgens The Wire spelen ze "gefreakte, schokkende, elektronische punk", een geluid wat in meerdere manieren een unicum is in de muziekwereld. Hun eerste album kwam in juni 2022 uit en in 2024 zal Avalance Kaito hun tweede album uitbrengen. Het Finse avant-garde noise-rock duo… In 2023 stond Avalanche Kaito tijdens ESNS in VERA voor een KEXP opname en een live-show. Nu keren ze terug naar Groningen met hun eigen tour. De Burkinese griot en multi-instrumentalist Kaito Winse stuitte toevallig op het Brussels noise- en post-punkduo Benjamin Chaval en Nico Gitto. Als Avalanche Kaito ontwikkelt het trio een geluidswereld waarin ze slagen om een verleidende trance power te combineren met een speels en experimenteel geluid. Volgens The Wire spelen ze "gefreakte, schokkende, elektronische punk", een geluid wat in meerdere manieren een unicum is in de muziekwereld. Hun eerste album kwam in juni 2022 uit en in 2024 zal Avalance Kaito hun tweede album uitbrengen. Het Finse avant-garde noise-rock duo NYOS zal vanavond de support zijn. Het duo keert terug met hun nieuwe album Waterfall Cave Fantasy, Forever waarin ze de mutant funk-punk looping van Battles en Tortoise combineren met een filmische geluidsmuur vergelijkbaar met die van post-rock titanen Russian Circles. NYOS blijft hun opmerkelijke compositorische complexiteit contrasteren met live improvisaties. Hun nieuwe album laat NYOS nieuwe hoogten van speelse chaos en ongeremde, opstijgende vreugde bereiken.
Cosmic moods for the dance floor! Tja, de muziek van BRUUT! laat zich moeilijk in een hokje plaatsen. BRUUT! is een eigen genre. Met andere woorden, BRUUT! propt al jaren alle mogelijke genres in de popencyclopedie in hun muziek. En dat doen ze al meer dan een decennium lang, met onvergetelijke shows vol filmische en aanstekelijk energieke muziek. En dat zorgt ook voor super opzwepende én energieke shows waarbij je voeten geheid van de vloer zullen gaan. De band ontstond in 2011 in Amsterdam, en bracht in 2012 zijn eer… Cosmic moods for the dance floor! Tja, de muziek van BRUUT! laat zich moeilijk in een hokje plaatsen. BRUUT! is een eigen genre. Met andere woorden, BRUUT! propt al jaren alle mogelijke genres in de popencyclopedie in hun muziek. En dat doen ze al meer dan een decennium lang, met onvergetelijke shows vol filmische en aanstekelijk energieke muziek. En dat zorgt ook voor super opzwepende én energieke shows waarbij je voeten geheid van de vloer zullen gaan. De band ontstond in 2011 in Amsterdam, en bracht in 2012 zijn eerste gelijknamige album uit. Hun ‘superjazz’ bracht hen al snel naar allerlei podia in en buiten de grenzen van ons land én Europa. De sound ontwikkelde zich ook, dreef steeds wat verder af van de jazz. En zo kwam het viertal met het onwijs dansbare album Zest, wat vorig jaar uitkwam op Excelsior Recordings. Een album waar het hart van menig Simplon bezoeker sneller van zou kloppen. En de band is nog niet klaar met nieuw materiaal! In het voorjaar van 2024 verschijnt namelijk het nieuwe album ‘Machine’. Daarop worden vormen van breakbeat, techno en afrobeat gecombineerd. Tel daarbovenop de imponerende virtuositeit van het viertal. Het resultaat? Alsof je in een alternatieve nachtclub in Manchester halverwege de jaren ’90 bent beland. Waar de invloed van The Chemical Brothers en Trentemøller vermengd wordt met de sound van Oost-Duitse orgels en goedkope speelgoed synthesizers. Welke ‘jazzband’ kan dat nu zeggen? Tijd om het live te checken, wanneer ze naar onze Grote Zaal komen in het voorjaar!
Als Night Beats creëert de in in Texas geboren Danny Lee Blackwell muziek op een manier die vergelijkbaar is met het in elkaar leggen van een puzzel. Hij bouwt zijn werk op vanuit één moment, een eerste vonk, die aan bepaalde criteria moet voldoen: het moet hem kippenvel geven. Als dat lukt, zal Blackwell het idee onvermoeibaar nastreven totdat hij een nieuw nummer heeft; zo niet, dan zoekt hij naar een volgend moment. Met Night Beats speelt hij werk dat zich ergens tussen de filmmuziek van een Spaghetti Western en een psych-pop bevindt. Support The Black Delta Movement speelt op groove gerichte psychedelic rock. Dit jaar brengt de band hun tweede album uit, dat voortkomt uit hun debuutalbum waarmee ze al door het Verenigd Koninkrijk en Europa hebben tourden en meer dan 300 live optredens speelden.
Aards. Weids. Festival Hongerige Wolf biedt jonge talentvolle professionele kunstenaars een podium op gebied van muziek, dans, theater, film, beeldende kunst en literatuur. Festival Hongerige Wolf is een gemoedelijk festival met verrassende optredens in en rond het bijzondere dorpje Hongerige Wolf (het heet echt zo!) in NO-Groningen. Verwacht geen line up met alleen maar grote namen, maar zwerf met ons mee door het onbekende landschap en ontdek de ruwe schoonheid van nieuwe muziek en de vindingrijkheid van de voorstellingen. Bands op het Schapenveld, theater op de Waddendijk, dans in de bloeiende tuinen van bewoners en bewonder films en beeldende kunst onder de knisperende populieren in het Ambonezenbosje. Eenvoudig en fijn. Relaxed en sfeervol. Plof neer op een strobaal en geniet van bijzondere optredens, het lekkere eten, de weidse natuur en de Groningse nuchtere gastvrijheid. Elke avond, als de bands op het… Festival Hongerige Wolf is een gemoedelijk festival met verrassende optredens in en rond het bijzondere dorpje Hongerige Wolf (het heet echt zo!) in NO-Groningen. Verwacht geen line up met alleen maar grote namen, maar zwerf met ons mee door het onbekende landschap en ontdek de ruwe schoonheid van nieuwe muziek en de vindingrijkheid van de voorstellingen. Bands op het Schapenveld, theater op de Waddendijk, dans in de bloeiende tuinen van bewoners en bewonder films en beeldende kunst onder de knisperende populieren in het Ambonezenbosje. Eenvoudig en fijn. Relaxed en sfeervol. Plof neer op een strobaal en geniet van bijzondere optredens, het lekkere eten, de weidse natuur en de Groningse nuchtere gastvrijheid. Elke avond, als de bands op het Schapenveld ten einde lopen, gaat het feest door op de Betonplaat (nieuw dit jaar!), waar je tot in de kleine uurtjes kunt dansen of rond het kampvuur kunt zitten. Wil je van je rust genieten, dan is er een apart familieveld en 's morgens kun je opstaan met een knapperig broodje, meedoen met yoga of een frisse ochtendduik nemen. Er is ook een kinderprogramma, dus een festival voor alle leeftijden!
Film en verhalenmiddag in de bibliotheek in Finsterwolde. Meertmoand Dialectmoand! Vorig jaar juni werd in de Wildervanksterdallen (gemeente Veendam) een Grunneger Toalroute geopend. Wandelend over de zeven draaibruggetjes maak je er kennis met de Groningse gedichten, liedjes en verhalen van de schrijver dr. Jan J. Boer. Maar voor ouderen en mensen slecht ter been is het soms lastig om langs de Toalroute te wandelen. Zo ontstond het idee voor een film en verhalenmiddag in zorg- en verpleeghuizen en bibliotheken. In de film neemt Henk Scholte (presentator bij RTV Noord en zanger van Törf) de kijker mee tijdens zijn wandeling langs de Grunneger Toalroute. Beelden van vroeger en nu worden afgewisseld met “verhoalen uut t doktershuus” van Jan J. Boer voorgelezen door een vrijwilliger van de bibliotheek. 
Henk Scholte (presentator bij RTV Noord en zanger van Törf) neemt de kijker mee tijdens zijn wandeling langs de Grunneger Toalroute. Vorig jaar juni werd in de Wildervanksterdallen (gemeente Veendam) een Grunneger Toalroute geopend. Wandelend over de zeven draaibruggetjes maak je er kennis met de Groningse gedichten, liedjes en verhalen van de schrijver dr. Jan J. Boer. Maar voor ouderen en mensen slecht ter been is het soms lastig om langs de Toalroute te wandelen. Zo ontstond het idee voor een film en verhalenmiddag in zorg- en verpleeghuizen en bibliotheken. In de film neemt Henk Scholte (presentator bij RTV Noord en zanger van Törf) de kijker mee tijdens zijn wandeling langs de Grunneger Toalroute. Beelden van vroeger en nu worden afgewisseld met “verhoalen uut t doktershuus” van Jan J. Boer voorgelezen door een vrijwilliger van de bibliotheek. Meer informatie vind je op de website www.janjboer.nl.
Het tijdloze verhaal uit de dagboeken van Anne Frank keert terug in de theaters en wel in een bijzondere versie. In ‘Je, Anne’ vormen liedjes en dagboekfragmenten (en soms een combinatie van beide) een rode draad door de vertelling van de complete onderduikperiode. Het verhaal blijft hierbij volledig trouw aan de feiten zodat het de ware Anne Frank laat zien. Op 6 juli 1942 doken Otto en Edith Frank samen met hun dochters Margot (16) en Anne (13) onder in de opslagruimtes achter het kantoorpand van Otto’s bedrijf aan de Prinsengracht 263. Het echtpaar Van Pels (door Anne in haar dagboeken ‘Van Daan’ genoemd) en hun zoon Peter voegden zich al snel bij hen, later gevolgd door tandarts Fritz Pfeffer (Albert Dussel). De acht onderduikers verbleven op hun schuilplek – door Anne omgedoopt tot ‘het Achterhuis’ – tot hun ontdekking op 4 augustus 1944. De voo… Het tijdloze verhaal uit de dagboeken van Anne Frank keert terug in de theaters en wel in een bijzondere versie. In ‘Je, Anne’ vormen liedjes en dagboekfragmenten (en soms een combinatie van beide) een rode draad door de vertelling van de complete onderduikperiode. Het verhaal blijft hierbij volledig trouw aan de feiten zodat het de ware Anne Frank laat zien. Op 6 juli 1942 doken Otto en Edith Frank samen met hun dochters Margot (16) en Anne (13) onder in de opslagruimtes achter het kantoorpand van Otto’s bedrijf aan de Prinsengracht 263. Het echtpaar Van Pels (door Anne in haar dagboeken ‘Van Daan’ genoemd) en hun zoon Peter voegden zich al snel bij hen, later gevolgd door tandarts Fritz Pfeffer (Albert Dussel). De acht onderduikers verbleven op hun schuilplek – door Anne omgedoopt tot ‘het Achterhuis’ – tot hun ontdekking op 4 augustus 1944. De voorstelling ‘Je, Anne’ vertelt wat zich afspeelde in het Achterhuis in deze twee jaren. De vele moeilijke momenten, de spanning en onzekerheden, maar ook de onderlinge warmte en momentjes van hoop worden belicht. Centraal staan het persoonlijke verhaal van Anne en de dagboeken waarin ze dit neerschreef. Ze geven een intiem kijkje in de gevoelens, ontwikkelingen en (on)zekerheden van het jonge meisje dat ondanks alles altijd optimistisch wist te blijven. De verhalen in haar dagboeken ondertekende ze steevast met ‘Je, Anne’. Anders dan in eerdere vertellingen, films en theaterstukken vertelt ‘Je, Anne’ het feitelijke verhaal van de onderduikers in het Achterhuis zonder dat dit op enige wijze gedramatiseerd, aangevuld of aangepast is. Het script van Enid Futterman werd hiervoor gecomplementeerd met integere en veelal aangrijpende liedjes van Michael Cohen. De regie is in handen van de Vlaamse regisseur Frank Van Laecke. Cast: Chris Tates (Otto Frank),  Silvana Rocha (Anne), Marleen van der Loo (Edith Frank), Floor Brüggenwirth (Margot), Wim van den Driessche (Hermann van Pels), Mariska van Kolck (Auguste van Pels), Sem Konijn (Peter van Pels), Jasper Kerkhof (Fritz Pfeffer). Voorafgaand aan deze voorstelling vindt er een lezing plaats over Iet van Dijk door Jan J.M. van Dijk . Deze lezing is onderdeel van The Blue Barge Lezingenreeks. Wilt u gratis naar de lezing? Geef u op via kassa@indeklinker.nl en geef aan dat u kaarten heeft voor Je, Anne.
Henk Scholte (presentator bij RTV Noord en zanger van Törf) neemt de kijker mee tijdens zijn wandeling langs de Grunneger Toalroute. Vorig jaar juni werd in de Wildervanksterdallen (gemeente Veendam) een Grunneger Toalroute geopend. Wandelend over de zeven draaibruggetjes maak je er kennis met de Groningse gedichten, liedjes en verhalen van de schrijver dr. Jan J. Boer. Maar voor ouderen en mensen slecht ter been is het soms lastig om langs de Toalroute te wandelen. Zo ontstond het idee voor een film en verhalenmiddag in zorg- en verpleeghuizen en bibliotheken. In de film neemt Henk Scholte (presentator bij RTV Noord en zanger van Törf) de kijker mee tijdens zijn wandeling langs de Grunneger Toalroute. Beelden van vroeger en nu worden afgewisseld met “verhoalen uut t doktershuus” van Jan J. Boer voorgelezen door een vrijwilliger van de bibliotheek. Meer informatie vind je op de website www.janjboer.nl.
Henk Scholte (presentator bij RTV Noord en zanger van Törf) neemt de kijker mee tijdens zijn wandeling langs de Grunneger Toalroute. Vorig jaar juni werd in de Wildervanksterdallen (gemeente Veendam) een Grunneger Toalroute geopend. Wandelend over de zeven draaibruggetjes maak je er kennis met de Groningse gedichten, liedjes en verhalen van de schrijver dr. Jan J. Boer. Maar voor ouderen en mensen slecht ter been is het soms lastig om langs de Toalroute te wandelen. Zo ontstond het idee voor een film en verhalenmiddag in zorg- en verpleeghuizen en bibliotheken. In de film neemt Henk Scholte (presentator bij RTV Noord en zanger van Törf) de kijker mee tijdens zijn wandeling langs de Grunneger Toalroute. Beelden van vroeger en nu worden afgewisseld met “verhoalen uut t doktershuus” van Jan J. Boer voorgelezen door een vrijwilliger van de bibliotheek. Meer informatie vind je op de website www.janjboer.nl.
Ahmet Polat is een prijswinnende fotograaf en filmmaker. Als 17-jarige vlucht hij weg uit zijn Brabants geboortedorp Fijnaart. Zijn moeder zei altijd “Laat je door niemand tegenhouden, zelfs niet door mij”. En dat heeft hij ook gedaan. Van aardbevingen tot topmodellen voor Vogue, niets was te moeilijk voor Ahmet. Als hem werd gevraagd waar hij geboren was zei hij: “I was born in Fine Art”. Aan de hand van foto’s reist schrijver en acteur Rashif El Kaoui mee terug door Ahmet zijn leven, een reis die eindigt naar misschien wel het moeilijkste onderwerp waar hij nog nooit zijn lens op heeft gericht: zijn geboortedorp. Het wordt een reisverslag, een persoo… Ahmet Polat is een prijswinnende fotograaf en filmmaker. Als 17-jarige vlucht hij weg uit zijn Brabants geboortedorp Fijnaart. Zijn moeder zei altijd “Laat je door niemand tegenhouden, zelfs niet door mij”. En dat heeft hij ook gedaan. Van aardbevingen tot topmodellen voor Vogue, niets was te moeilijk voor Ahmet. Als hem werd gevraagd waar hij geboren was zei hij: “I was born in Fine Art”. Aan de hand van foto’s reist schrijver en acteur Rashif El Kaoui mee terug door Ahmet zijn leven, een reis die eindigt naar misschien wel het moeilijkste onderwerp waar hij nog nooit zijn lens op heeft gericht: zijn geboortedorp. Het wordt een reisverslag, een persoonlijke zoektocht en een bloemlezing. Van zijn worsteling met fotografieredacties over de manipulatie van het beeld en de representatie van het anders zijn. Ahmet wil altijd tot de kern komen en dus fotografeert hij de ziel van de mens. Maar hoe ver hij ook trekt, hoe hij ook zijn best doet, het dorp reist altijd met hem mee. Over de maker Bij Het Zuidelijk Toneel leer je jezelf kennen. In voorstellingen en projecten ontmoet je de wereld, ontdek je nieuwe inzichten en word je verrast. Wij zetten theatrale ontmoetingen op die het publiek prikkelen anders naar de wereld te kijken. Als cartograaf van de eigen tijd ontwikkelde Het Zuidelijk Toneel zich tot een uniek gezelschap: geëngageerd, innovatief en steeds gericht op de thematiek van de Ander en het Anderszijn.